Ruusuinen maailma

Kuvittelin vuosia, etten pidä ruusun tuoksusta. Tuntui ettei se kuulunut minulle, vaan tyyliltään minua naisellisemmille. Heille, jotka käyttävät huulipunaa ja pitkiä hansikkaita, pukeutuvat kermanvärisiin silkkipaitoihin ja helmoistaan hulmuaviin hameisiin ja onnistuvat kantamaan ne elegantisti eivätkä näytä siltä, että kuusivuotias on käynyt salaa äitinsä kaapilla. Ruusulta tuoksuvia hajuvesiä kantavat ystävistäni erityisesti ne, jotka matkustelevat usein Pariisiin, tuntevat kaupungin ihanimmat kahvilat ja osaavat tilata niissä ranskaksi café au lait tai tarte tatin.

Mikä ihana ja minulle niin kaukainen maailma! Minä olen se, joka ottaa yhteen ovikarmien kanssa ja kompastelee omiin jalkoihinsa, ostaa kahvinsa useimmiten Ärrältä, ei voi pukeutua vaaleisiin silkkipaitoihin koska läikyttää niihin heti tomaattikastiketta ja käyttää juhlissakin vain huulirasvaa. Eikä osaa sanaakaan ranskaa, vaan hajamielisimpinä hetkinään hädin tuskin muistaa miten puhutaan edes suomea tai englantia, sekoilee sanoissaan ja vastaa joskus puhelimeen sanomalla hein sijaan kiitos.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-1

Siitä huolimatta elämääni on solauttunut viime aikoina montakin ruusuntuoksuista suosikkiasiaa. Se alkoi hiusöljystä, sitten huomasin ostaneeni ruusuntuoksuisen käsivoiteen. En tiedä mitä ajatella. Onko sittenkin niin, että tuoksut kuuluvat ihan kaikille, jotka niistä sattuvat pitämään? Että aivan suotta sitä rajailee maailmastaan ulos isoja ja pieniä asioita, jotka eivät mukamas siihen sovi. Sen kunniaksi tässäpä muutama vinkki teille, jotka olette aina tykänneet ruususta, sekä minun kaltaisilleni myöhäisherännäisille, jotka ovat vasta tulossa ruusukaapista. Osa tuotteista on saatu blogin kautta, loput ostettu.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-5

Vanhoja viinipulloja tuoksukynttilöiksi kierrättävä Rewined on uusi tuttavuus, johon törmäsin Nest Factoryssa. Tuoksut ovat teeman mukaisesti saaneet inspiraationsa viinimaailmasta ja tykästyin tietysti Roséen. Kynttilässä tuoksuu ruusun terälehtien lisäksi valkoinen persikka ja roseepippuri, jonka englanninkielinen nimi on minusta ihana: pink peppercorn. Myrkyttömän soijakynttilän tuoksu on tarpeeksi hento ja hienovarainen, jotta sitä voi polttaa joka ilta, eikä täytä ilmaa paksulla, pääsärkyisellä hajulla.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-3

Dotsista Fredrikinkadulta bongasin Jurliquen ruusuntuoksuisen ihonhoitosarjan ja innostuin, sillä merkin ruusukäsivoide on ollut osa yöpöytäni vakiovarustusta pitkään. Ruususarjan kosteusvoide ja putsari ovat nekin kivat, mutta eniten ihastuin kasvosuihkeeseen, joka yllätti viilentävällä vaikutuksellaan ja huumaavalla tuoksullaan. Pidän sitä useimmiten työpöydällä ja suihkin sitä aina kun uhkaa mennä hermo tai tulla väsähdys. Sen yleistä virkeystilaa edistävä vaikutus taitaa olla sen olennaisin ominaisuus, mutta toki se siinä sivussa myös kosteuttaa syksyn kuivattamaa ihoa. Tätä kannattaa käydä kokeilemassa, vaikkei tavallisesti välittäisikään ruusuntuoksusta, sillä tässä on jotain poikkeuksellista puhtautta ja raikkautta.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-4

Siellä se käsivoide notkuu tuolla keskellä. Olen käyttänyt tätä kauan, ostan aina uuden loppuneen tilalle. Yöpöytä on käsivoiteelle loistopaikka, nukkumaan mennessä malttaa pysähtyä pienen ruusuntuoksuisen rituaalin ääreen. Arvostan myös yksinkertaista pakkausta, mustavalkoinen mutkattomuus tuntuu helpottavalta kaiken kohinan keskellä.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-2

Rewined on lisännyt valikoimiinsa niiden pieneksi hitiksi maailmalla nousseiden kynttilöidensä kaveriksi myös käsintehtyjä saippuoita, joissa on samat viinien inspiroimat tuoksut kuin kynttilöissäkin. En voinut vastustaa ruusuista versiota. Pakkaus on niin kaunis, että näitä on varmasti kiva viedä myös lahjaksi – jos mitenkään malttaa olla sittenkin pitämättä niitä itsellään.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-6PHOTOS BY STELLA HARASEK

15 thoughts on “Ruusuinen maailma

 1. http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa/

  “Epämääräisiä ilmauksia, kuten ”osa tuotteista saatu blogin kautta” tai ”postilaatikkoon kolahti tuote X” ei tule käyttää, koska niiden perusteella lukija ei voi tietää, onko kyseessä mainos vai ei.

  Tuotteesta kirjoitettaessa viittaus markkinoivaan yritykseen on tehtävä joka kerta, kun tuote mainitaan tai se liittyy muuten olennaisesti postaukseen. Riittävää ei ole, että asiasta on mainittu aikaisemmissa postauksissa.”

  Pahoittelen nillitystäni

 2. Ruusun tuoksu on ollut minun suosikkini niin kauan kuin muistan. Mutta en edes tiedä onko lempihajuvedessäni sitä. Pariisia rakastan, osaan ranskaakin jonkin verran ja tiedän lempipaikkani Pariisissa, mutta en tiedä olenko sellainen mielikuviesi “pariisitar”, haluaisin toki olla… Törmäilen myös ovenkarmeihin, joskus lasioviin (luojalle kiitos näistä panssarilaseista…) jne.

  Mutta noista voiteista, sinä täytit viime kuussa vuosia ja minä täytän tässä kuussa… Aikaa kun ei voi pysäyttää ja arvelin, että olemme aika samanikäisiä(?), itse täytän 34, niin oletko miettinyt ihonhoidossa ikääsi? Minä nimittäin muistan 25 viattomassa iässä kaverini ilmeen kun kerroin, että en omista päivä- tai yövoidetta. No nyt tietysti 30 on jo selvästi ylitetty, mutta edelleenkään en tiedä ihonhoidosta mitään. Olen ehkä kallistunut toiseen äärilaitaan ja huomannut jälkeenpäin ostaneeni jonkin voiteen, jota paketin perusteella suositellaankin tyyliin 35+. Mieheni nauraa tälle ennakoinnilleni. :D Miten sinä olet taklannut nämä ikäjutut ihonhoidossa? Vai oletko miettinyt koko asiaa? Jos haluat niin postaus aiheesta olisi kiva. :)

  • Hmm, en ihan hirveästi ole miettinyt asiaa ikänäkökulmasta, enemmänkin ihon hyvinvoinnin ja tarpeiden kannalta. Mutta laitan aiheen muhimaan ja palailen siihen kun tulee sopiva hetki!

 3. Tuo käsivoide on kyllä ihana! Kynttilä on kaunis ku karkki, pitääpä käydä nuuhkimassa niitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.