Hyvän omatunnon talvivinkit

Yhteistyössä Nest Factory

Tiedättekö, ajattelin vastaanottaa joulun tänä vuonna vielä asteen stressittömämmin kuin edellisinä vuosina. Olemme varanneet pienellä kaveriporukalla saunan ja sen jälkeen syödään, mitään muita suunnitelmia ei ole. No hyvä on, on toinenkin: mies lupasi metsästää meille kuusen (kuten teki myös viime vuonna) ja minä aion katsella viltin alta sohvalta kun hän koristelee sen avulias koira apunaan. Ehkä laatikollinen marsipaania ja punaviinilasi jossain käden ulottuvilla, jottei vahingossakaan tarvitsisi nousta.

En ole tehnyt lahjojen suhteen vielä yhtään mitään, mutta onneksi vielä ehtii. Taidan suunnata askeleeni paikallisiin putiikkeihin, joista voi tehdä hyvän omantunnon löytöjä niin itselle, omaan kotiin kuin läheisten lahjapaketteihin. Kahvila Kuuman kanssa samoihin tiloihin Punavuoressa muuttanut Nest Factoryn on yksi vakisuosikeistani. Valikoimista löytyy eettisesti ja ekologisesti valmistettuja vaatteita ja esineitä, kaikenlaista kaunista kaappiin ja kotiin tuoksukynttilöistä koruihin tyynyihin, mattoihin ja viltteihin, joiden alkuperä on tiedossa ja kestää tarkempaa tarkastelua. Poimin putiikin valikoimista näihin valokuviin talvisia suosikkejani.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-1

Lepakkotuolin selkänojalla lepää taivaallisen pehmeä alpakkapeitto, joka on valmistettu Ecuadorissa. Palvelee myös sängyllä päiväpeittona, tosin en tiedä miten malttaisin olla jäämättä sinne vastapedattuun sänkyyn jos siellä olisi jotain tälläistä. Tykkään myös tuosta suuresta bambupuisesta kynttilälyhdystä, se on suureen kokoonsa nähden yllättävän kevyt ja tuo hämärällä lempeää, lepattavaa valoa talviseen kotiin.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-22016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-3

Käsinkirjaillut marokkolaiset tyynyt ovat täydelliset tuoleihin, sohvalle ja sängylle, miksei lattiallekin istuintyynyiksi kun kaverit tai perhe kokoontuu leffan ääreen. Ne sopivat meille kuin nenä päähän, tekisi mieli ripotella niitä molempiin lepakkotuoleihin ja kerätä isompi keko erivärisiä tyynyjä sänkyyn. Siellä olen nimittäin ajatellut viettää suurimman osan tästä talvesta.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-42016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-13

Marokkolaiset nahkatossut ovat kauniit ja käytännölliset sisäkengät, pehmoinen nahka tuntuu nimittäin ihanalta paljaissa jaloissa. Hinta on kohtuulliset kaksikymppiä per pari ja värejä löytyy valkoisesta ruskeaan ja mustaan – oma suosikkini on tietysti jälkimmäinen. Tossujen alta näkyvä rennosti reunoistaan rispaantunut matto on itseasiassa intialainen villaviltti, se näytti niin hyvältä lautalattialla että levitin siihen lämmikkeeksi.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-72016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-5

Ylelliset tuoksukynttilät ovat minusta loistavia lahjoja, sillä niitä ei aina raaski ostaa itselle, mutta melkein jokainen ottaa niitä ilolla vastaan. Talven kauneimmat soijavahakynttilät valmistaa merkki nimeltä ROAM by 42 Pressed joka pakkaa kynttilänsä eleettömiin lasipurkkeihin ja nimeää ne kaupunkien mukaan. Omat suosikkini ovat Lontoo ja Los Angeles, lisäksi Nest Factoryn hyllystä löytyy ainakin Pariisi, New York ja muistaakseni muutama muukin. Tykkään tuoksuista, jotka eivät ole niitä ilmeisimpiä, vaan tyylikkäitä ja vahvatunnelmaisia sekoituksia – esimerkiksi Los Angelesissa tuoksuu meri, tupakka, inkivääri ja mustaherukka. Hinnat ovat kohtuulliset verrattuna moniin ei-ekologisiin kilpailijoihin, kynttilät maksavat nimittäin kolmekymppiä kappale.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-6

Parhaisiin huiveihin voi pukeutua – olisikohan tässä joululomalookini? Pehmeä, pellavainen huivi on peiton kokoinen, palvelee vallan mainiosti siis myös vilttinä sohvan nurkassa. Todella kaunis tummanharmaa hohtaa hiukan valossa, joka on toki tähän aikaan vuodesta varsin vähäistä.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-112016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-8

Perussa käsinneulottu alpakkaponcho on sijoitus talvesta selviytymiseen ja ehkäpä mukavin vaate kotona loikoiluun (vaikka toimii toki ulkomaailmassakin esimerkiksi pillifarkkujen ja buutsien seuraksi puettuna). Neulos on paksua, pehmeää ja valuvaa, hapsut viimeistelevät tyylin. Ponchosta löytyy useampi sävy, oma suosikkini on ei kovin yllättäen tämä harmaa. Ponchosta löytyy muuten myös sirompi, takkiystävällinen versio, joka korvaa neulepaidan. Molempia malleja valmistaa sama perulainen pikkuyritys, joka toimii reilun kaupan periaatteiden mukaan, huolehtii materiaaliensa eläinystävällisyydestä ja vahvistaa paikallisyhteisön käsityöperinteitä ja toimeentuloa. Itse olen ostanut alpakkavillaiset kynsikkäät, ovat täydelliset näihin keleihin kun ei ole vielä järkyttävän paljon pakkasta.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-9

Rewinedin tuoksukynttilöistä kirjoitinkin tovi sitten. Vanhoihin viinipulloihin valetut soijavahakynttilät (39€/kappale) ovat saaneet inspiraationsa erilaisista viineistä, vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein. Itse tykkään kaikkein eniten kirkkaaseen lasiin pakatuista kynttilöistä, mutta nuo vihreät ovat myös kauniita – ja jouluisia! Kauheasti ei kiinnosta koristella kotia joulua varten, mutta näillä saa onneksi kotiin joulutunnelmaa ilman suurempaa säätöä, eikä vaan estetiikan tasolla, sillä tuoksuista löytyy myös punaviiniin vivahtavia vaihtoehtoja.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-142016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-10

Kaikille verkkokaupassa tai kivijalkamyymälässä ostoksia tekevät saavat 15. tammikuuta asti kaupan päälle Rewinedin saippuan mainitsemalla minut ostoksen yhteydessä. Viinin inspiroimia tuoksuja on useita samppanjasta roseeviiniin, paikan päällä piipahtamalla pääsee varmasti valitsemaan mieluisensa. Verkkokaupasta ei ihan kaikkia tuotteita löydy, mutta kaikkien kuvissa vilahtavien tuotteiden postitus kyllä onnistuu, kun heittää vaan Traceylle sähköpostia osoitteeseen tracey@nestfactory.com.

2016-12-20-stellaharasek-nestfactory-xmas-12

Vielä tietoa aukioloajoista: tänään ja huomenna ehtii paikan päälle ostoksille, sen jälkeen Kuuma jää joululomalle ja avaa seuraavan kerran ovensa 9. tammikuuta. Sillä välillä palvelee Nest Factoryn verkkokauppa.

2016-11-01-stellaharasek-ruusukuume-2

Nest Factory @ Kuuma Helsinki
Albertinkatu 6, Punavuori
Arkisin auki 8-17

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

22 thoughts on “Hyvän omatunnon talvivinkit

  1. Kuule Stella ja Jarno, niin kauniita kuvia tämä blogi täynnä, kiitos! Ja kiitän myös tossuvinkistä, täytyy kipaista hakemaan omat tammikuun puolella.

  2. kynttilät alkoi kiinnostamaan, ja kaikki muukin on kovin kaunista!

    korjaa toki ecuadorin nimi oikeaksi :-)

    • Käypäs kuule kokeilemassa kun Kuuma ja Nest Factory aukeavat 9. tammikuuta!

  3. kynttiläostoksilla ainakin käyn, lahjat kavereille ostettu, mutta itselleni voisin ottaa useammankin noista ..

    • Ymmärrän vallan hyvin, vielä ehtii hyödyntää kampanjatarjousta 15. tammikuuta asti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.