Suojele minua kaikelta

Kaupallisessa yhteistyössä Asennemedia ja Lumene

Ikä on tehnyt minusta monin tavoin vahvemman: olen rehellinen itselleni ja muille siitä kuka olen enkä pelkää palautetta, sanon suoraan mitä ajattelen ja useimmissa tilanteessa tiedän mitä tehdä – tai ainakin kenelle soittaa, jos olen aivan pihalla. Karttuva viisaus ei harmi kyllä näy päälle kolmekymppisessä ihossani, sillä siitä on päinvastoin tullut vuosien varrella huomattavasti herkempi kuin ennen. Vaikka jatkuvasta univajeesta on onneksi päästy eroon, väsymys näkyy sameutena yhdenkin valvotun yön jälkeen. Stressi aiheuttaa epätasaisuutta ja pieniä ärtyneitä näppyjä (puhumattakaan siitä mitä seuraa siitä, että kiireviikkoina syön pääasiassa pakastepizzaa). Ja myönnetään – peilikuva ei ole freeseimmillään viinin äärellä venähtäneen illan jälkeen eivätkä ne viinin seuraksi napostetut sipsitkään taida auttaa. Ihoni ei rakasta urbaania elämää ollenkaan yhtä paljon kuin minä.

Ympäristötekijöilläkin on vaikutuksensa. Luulin, että Australiassa vietetyt vuodet suojelisivat minua ikuisesti eikä aurinkoon tottunut ihoni koskaan palaisi, mutta kas, sekin on salakavalasti muuttunut! Raivostuttavaa mutta totta, ihoni reagoi aurinkoon punoituksella ja erityisesti kasvot ja dekoltee kärähtävät, jos en suojaa niitä kunnolla. Auringossa oleilun jälkeen iho on janoinen ja imee kosteutta niin paljon kuin sitä suinkin ehtii antaa.

Talvisin saa taistella kylmyyttä ja lämmitetyn sisäilman kuivuutta vastaan. Onhan se vähän absurdia – kumminkaan päin ei voi voittaa kun iho on kovilla niin sisällä kuin ulkona. Etenkin sääolosuhteiden jatkuvan sekoilun tuntee nahoissaan, kun muutamaan viikkoon mahtuu niin paukkupakkasia, räntäsateita kuin kuuden plussa-asteen koleaa harmautta. Iho tuntuukin olevan juuri tähän aikaan vuodesta kaikkein kovimmalla koetuksella – vai onko se vain lisääntyvän valon aiheuttama harha, että tummat silmänaluset, samean ihon, pienet epätasaisuudet ja punoittavat nenänpielet erottaa peilikuvasta niin selvästi?

Lumenen uusi ihonhoitosarja Sisu [Urban Antidotes] on kehitetty tarjoamaan suojaa juurikin näitä ihon ulkoisia ja sisäisiä stressitekijöitä vastaan. Puteleihin on pakattu pohjoisen parhaita raaka-aineita, lähdevettä, männynkaarna- ja kuusenoksatyviuutteen antioksidantteja ja marjojen siemenöljyjä, jotka auttavat ihoa torjumaan kaupunkielämän ja kiireen aiheuttamaa rasitusta sekä ikääntymisen ensimerkkejä. Hups, tunnistan itseni – ehkä joku teistäkin? Kaksikymppisenä sitä selviää rusoposkisena kuolemattomana niin viikon valvomisista kuin kaupungilla riekutuista kesistä, mutta kymmenen vuotta myöhemmin kaikki jättää jälkensä ja alkaa kummasti kiinnostaa nähdä vähän vaivaa oman hyvinvointinsa eteen.

Sisu [Urban Antidotes] -sarjaan kuuluu viisi tuotetta. Defend & Replenish Antioxidant Mist on suojaava antioksidanttikasvosuihke. Johtuu varmaan sen sisältämästä koivun mahlasta, että se tuoksuu ihanasti metsältä. Olen suihkinut sitä pitkin työpäivää kun kasvot ovat tuntuneet kiristäviltä tai väsyneiltä, välillä myös ennen uloslähtöä iltaisin kun olen halunnut freesata aamulla tehdyn meikin. Deep Clean Purifying Mask siinä oikealla on syväpuhdistava kasvonaamio, joka sisältää karpaloiden kuorivia ainesosia. Naamio on on osoittautunut loistavaksi sunnuntaituotteeksi, kun takana on pitkä viikko ja uusi häämöttää edessä, sen jälkeen iho on puhdas ja kuulas.

Olen aina ollut patalaiska kaikissa ihonhoitorituaaleissa, jotka kestävät kauemmin kuin kymmenen sekuntia, mutta koittanut viime aikoina petrata hoitamalla ne kaikki kerralla ja tekemällä hetkestä mahdollisimman hemmottelevan. Sytytän kylpyhuoneeseen kynttilän ja annan naamion vaikuttaa kasvoilla samalla kun kuorin ja öljyän koko kehon. Näihin hetkiin tarvitaan joko hyvää seuraa tai musiikkia, mieluiten tietysti molempia – onneksi puhelimessa on Spotify, josta saa lempisoittolistat soimaan. Joskus ajoitan hetken sunnuntain sijaan perjantaille tai lauantaille, silloin saatan kaataa kaveriksi pienen lasin kuohuvaa.

Moisture Remedy Day & Night Cream on hoitava kosteusvoide, joka muodostaa suojaavan kalvon kaupunki-ilman saasteita vastaan ja lukitsee ihoon kosteutta. Sen sisältämä manteli- ja oliiviöljy ja hyaluronihappo tuntuu tosiaan jättävän ihon kosteutetuksi ja kimmoisaksi, kalvon tuntee napakkuutena, joka saattaa jakaa mielipiteitä, itse pidän siitä. Nimensä mukaisesti voide on tarkoitettu käyttöön niin aamuisin kuin iltaisin, olen tosin tykännyt siitä ennen muuta päivävoiteena, sillä se toimii tosi kivasti meikin alla. Plussaa siitä, että mies pitää voiteen hivenen metsäisestä tuoksusta (ja taitaa käyttää sitä salaa itsekin).

Blogia pidempään lukeneet ehkä muistavat, että olen suuri seerumeiden ystävä ja läträän niillä aamuin illoin. Seerumit ovatkin laiskan suosikkituotteita, sillä tykkään ajatuksesta pikkuisista pulloista, jotka on pakattu täyteen tehoa ja levittyvät ihoon parissa hassussa sekunnissa. Uuden ihonhoitosarjan järein täsmäase onkin Urban Intense Hydrating Serum, suojaava tehotiiviste, joka muodostaa iholle samanlaisen ulkoisilta rasitteilta suojaavan kalvon kuin sarjan kosteusvoide. Raikas, kevyt koostumus imeytyy hetkessä ja jättää ihon heleäksi ja napakaksi. Seerumin päälle lisään joko kosteusvoidetta tai kasvoöljyä, josta seuraavaksi vähän lisää.

Viimeinen viisikosta on nimittäin suosikkini: Recover & Protect Facial Oil on hoitava ja suojaava kasvoöljy, joka ravitsee, suorastaan lellii ihoa puolukan, mustaherukan ja mustikan rasvahapoilla ja E-vitamiinilla. Olen käyttänyt sitä iltaisin seerumin päällä yövoiteen sijaan, tykkään ylellisestä tunteesta, joka siitä iholle jää – aamulla iho tuntuu heleältä ja ravitulta. Öljyn tuoksu on ihana, siinä on jotain pehmeää ja metsäistä ja jotain mistä en aluksi aivan saanut kiinni. Pakotin ystävät nuuhkuttelemaan sitä leffaillan aikana ja raati mielestä mieleen tulee puhtaan puuvillan tuoksu ja kesät maalla. Ooh, allekirjoitan! Kesä, auringossa kuivuvat lakanat ja se miltä metsän keskellä tuoksuu, tuntuu juuri nyt kovin kaukaiselta ajatukselta, mutta onneksi siitä voi saada häivähdyksen joka ilta omassa kylpyhuoneessaan.

Kuvat otettiin lumipyryssä pari päivää sitten, sää osui aiheeseen niin hyvin että oli napattava kamera ja painuttava ulos. Mikäs tässä ulkoillessa – pyryn ja pakkasen aiheuttamasta punoituksesta ja kirvelystä ei tarvitse kärsiä, kun peilikaapista löytyy oikeat täsmäaseet.

Kertokaapa, oletteko törmänneet samoihin haasteisiin – olosuhteiden tai mittariin kertyvien kilometrien osalta?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

26 thoughts on “Suojele minua kaikelta

 1. Oletko kokeillut sitä swiss clinicin skin rolleria, jota monet bloggaajat hehkutti? Ajattelin itse sitä kokeilla ihon kunnon parantamiseksi, mutta katsoo nyt. Kyseessä epätasaisuudet.

  • En ole, en ole itseasiassa perehtynyt koko aiheeseen. Pitääpä vähän tutkailla!

 2. Oi onpa kyllä ihanat kuvat ja upea nainen! Olisipa mullakin yhtähyvä iho kuin sulla, näyttää siltä ettet edes tarvitse mitään tuotteita :D

   • Lumene ei ole esim. Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalla joten mitenkähän lie : (

    • Monet kosmetiikkasarjat eivät testaa ns valmiita tuotteitaan eläimillä, mutta raaka-aineitaan kyllä. :( Siinä on EU:ssakin vielä parantamisen varaa! On muutamia sarjoja, jotka eivät testaa edes raaka-aineitaan eläinkokein! Marja Entrich-sarja on yksi näistä.

 3. En käytä ihollani mitään muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Ihoni voi hyvin, mutta joskus se on kuiva. Käytän kosteuttavaa kuorintaa madaralta tai kookosöljyä. Luonnonkosmetiikkaan luotan, en lumeneen.

 4. Olet kirjotellut monista tuotteista,esim. seerumeista, joita olet päässyt testaamaan. Olisi mielenkiintoista kuulla, esim. erillisessä postauksessa, mikä tuote tai tuotteet ovat osoittautuneet pidemmällä aikajänteellä omiksi suosikeiksesi ylitse muiden putellien…Rauhallista viikkoa sinne!

  • Kiitos, otetaan tämä korvan taakse! Suosikit vähän vaihtelevat tilanteen ja vuodenajan mukaan, mutta toki joukosta nousee sellaisia, jotka pysyvät pidempään mukana.

 5. Kuullostaa yllättävän tutulta. Minulla on onneksi jokseenkin normaali iho, esim. mistään näppyongelmista (satunnaisia yksittäisiä mukaan lukematta) en ole koskaan kärsinyt, en edes teini-ikäisenä. Kuitenkin näillä leveysasteilla iho on kovilla riippumatta siitä millainen se tyypiltään on. Etenkin näin talviaikaan pintakuivuus yrittää tunkea kehiin. Oma korjaussarjani koostuu hunaja-sokerikuorinnasta, iholle levitettävästä öljystä (yleensä manteli- tai rypäleensiemenöljy) ja ravitsevasta kosteusvoiteesta. Näiden avulla iho pysyy kauniina eikä ala kiristelemään. Edellyttäen siis että nämä muistaa tehdä säännöllisesti, siinä kohdassa allekirjoittaneella saattaa ehkä joskus olla hieman parannetavaa, *köh*. :•D

  • Joo, sehän kummasti pätee kaikkiin näihin täsmäaseisiin, että niitä pitää muistaa käyttää :D Hunaja-sokerikuorinta kuulostaa ihanalta, saako sitä maistaa samalla?

  • Kiitos Fia, minäkin tykkään! Öljy jää aluksi ihon pintaan, mutta viisi minuuttia myöhemmin on jo imeytynyt ja jättänyt ihon pehmeäksi ja ravituksi. Toimii kuulemma hyvin myös meikin alla, kunhan malttaa antaa ensin kunnolla imeytyä ennen kuin laittaa mitään päälle.

 6. En tiedä tarkoititko nyt ikääntymistä vai iho-ongelmia, tunnistan molemmat. :P Olen joskus aiemmin tainnut todetakin, että ollaan aika samaa ikää ja kysynyt tästä ikä ja ihonhoito jutusta. Kiitos siis postauksesta. Lumene on kotimaisena minun yksi suosikkimerkki. Lumene on uudistanut valikoimiaan paljon. Uuteen Sisu sarjaan en ole ehtinyt vielä tutustua, mutta Lähde sarjan kosteusvoide löytyy. Sekin kätevästi sekä päivä että yökäyttöön. Mitä järkeä kahta purkkia erikseen. Mutta kertokaapa miten te muut pystytte laittamaan vielä seerumin päälle kosteusvoidetta? Minulla on kuiva iho, mutta se ei ime, jos yritän laittaa molempia. Tuntuu vain sormissa kuinka voide alkaa ikään kuin kuoriutua kasvoilta ja hilseillä pois kun ei vain imeydy. Onko minun iho niin kuiva vai mistä voi johtua? Tuntuu turhalta laittaa molempia kun sitten ne on vaan paakkuna naamalla. ja sitten iho kuitenkin huutaa kosteutta. Äh.

  • Molempia oikeastaan! Mulla on vähän tuo sama homma, että monet päällekkäin levitetyt voiteet jäävät helposti vaan rullailemaan ihon päälle – johtuu ilmeisesti ihon pintakuivuudesta. Siihen ainakin mulla auttaa säännöllinen kuorinta, seerumin levitys heti suihkun/kasvojenpesun jälkeen (sitoo kosteutta ihoon) ja se, että on antanut sen imeytyä ihan kunnolla ennen kosteusvoidetta. Kesäisin myös kevennän ihon hoitoa niin, että käytän yleensä vain yhtä hoitavaa tuotetta, oli se sitten seerumi, voide, öljy tai jokin balmi. Silloin iho voi muutenkin niin paljon paremmin, että vähemmälläkin selviää.

 7. Voih ja oih! Ikä ja naama. Rasvat ja pakkaset, ja sääilmiöt :D Olen niin salaa tietenkin, kateellinen miesten iholle, joka tuntuu välillä kestävän vaikka nastamaisen raesateen päin pläsiä!? (Ja, rehellisesti myönnän, että mä luulin sua ns vanhemmaksi (ihan pikkiriikkisen ♡) kun nähtiin). Edelleen eniten uskon sisäiseen öljyilyyn, joka kyllä näkyy jo n viikon sisään ihollakin!! Oikeasti! Olen niitä osaa ohjeita jakanutkin tuolla blogeissa etc. Omilla sivuillani en ole vielä ehtinyt ;) Ehkä pitäisi sinnekin jokin osio pykätä pystyyn :)

  Kosteuttavaa helmikuuta ☆☆☆

  http://www.miakuusisto.fi

  • Juu, kyllähän se varmasti kaikkein eniten ratkaisee mitä pistää suuhunsa! Sisäinen öljyily on vielä mulle vähän too much muissa kuin ääri(flunssa)tilanteissa, mutta laitetaanpa tämä mietintään ;)

 8. Lumenella on hyviä tuotteita.
  Itse käytän aivan liian harvoin naamioita. Kunnes näppyjä tai kuivaa korppua ilmaantuu liikaa…
  Huomaan kyllä naamioiden tehon.
  Yksi paras tapa on olla tupakoimatta!

  • Naamiot pelastavat kyllä akuutit iho-ongelmat! Ja niinpä, tupakointi tekee kyllä pahaa iholle. Onneksi polttelen itse lähinnä satunnaisesti lomilla. Paras tietysti olisi kun jättäisi senkin pois.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.