Kevään valoa

Nappasin ennen lähtöämme kotoa nipun kuvia ihan siitä ilosta, että valoa oli vielä iltapäivälläkin. Joka vuosi pitenevät päivät tuntuvat pieneltä – välillä isoltakin – ihmeeltä. Ruutuihin osui muutamia viimeaikaisia lempiasioita, kuten vanha pianojakkara, joka palvelee tällä hetkellä yöpöytänä, ystävän tekemä maalaus jonka hankin vasta sängyn ylle, Balmuirin hiilenmustat lakanat (jotka näyttävät ihanilta, kun niitä sekoittelee huolettomasti harmaisiin ja valkoisiin lakanoihin) ja ranskalaiset tulppaanit, jotka riiputtivat raskaita päitään kohti keittiönpöytää. Mutta kertokaapa – miksi tuo oliivipuu pudottelee yhtäkkiä lehtiään? Olen kyllä kuullut, että oliivipuut talvehtivat, mutta tuliko olohuoneemme oliivitarhalle tosiaan talvi kesken maaliskuun?

Lisää sisustusasiaa luvassa pian, sillä olemme viimein ehtineet ihan urakalla edistää sitä. Ainahan kotona on ollut viihtyisää, mutta vihdoin alkaa tuntua siltä, että nurkat näyttävät suunnilleen siltä kuin haluaisimme.

PHOTOS BY STELLA HARASEK
*THIS POST INCLUDES AFFILIATE LINKS

19 thoughts on “Kevään valoa

 1. Upean näköistä teillä kotona kyllä, aivan kateeksi käy! :) Sain myös pienen pakkomielteen tuosta punaisesta tyynystä, mahdatko muistaa mistä se on hankittu? Muistan kyllä ihastelleeni sitä jo viime kesänä jossain postauksessa, eli taitaa olla ihan turha toivo enää samanlaista saada kuitenkaan :D

  • Moikka Annu, anteeksi että vastaus viipyi! Pinkki tyyny on hankittu jostain etnisestä kaupasta, en muista mistä, olisiko Nest Factorylta tai Zoco Homelta? Tsekkaa/kysy heiltä? Nest Factorylla on nettikaupan lisäksi putiikki Albertinkadulla Kuuma-kahvilan yhteydessä, siellä on paljon tyynyjä joita ei ole nettikaupassa ollenkaan.

   • Hei Stella, ei haittaa yhtään, kiva kun ehdit vastaamaan! :) Täytyypä käydä tsekkaamassa liike ja toivoa parasta, tai sitten muuten vaan shoppailla itsensä tainnoksiin liikkeessä, hehe :D

 2. Minä luovuin toivosta oliivipuiden suhteen tapettuani niitä 3 kpl. :•( Eivät vain syystä tai toisesta viihdy meillä. Yritin jutellakin niille, ei auttanut. Naapuri luultavasti kyllä mietti pitäisikö soittaa johonkin, jos sattui ikkunasta todistamaan tätä “keskustelua”. :•D

  Meillä parhaiten tuntuvat ainakin tällä hetkellä viihyvän palmuvehkat ja traakkipuut. Vien kasvit välillä suihkuun, nyt keväällä varsinkin palmuvehkat intoutuvat pukkaamaan uutta kasvustoa melkein aina suihkuttelun jälkeen. :•)

  • HAHAH! En halua edes miettiä mitä meidän vastapäiset naapurit meistä ajattelevat. Palmuvehkat suihkussa, ihana ajatus! Ehkä pitäisi pitää meidänkin palmuille suihkupäiviä.

   • Juu suihkuttelu kannattaa aina välillä, kasvit joiden lehdet eivät ole pölyiset toimivat ilmanpuhdistajinakin paljon paremmin. Vaikka siis eihän meillä TIETENKÄÄN koskaan mitään pölyä ole, missään *köh* :•D

 3. Hmmm.. onko sitä puuta siirretty sen vakkaripaikasta nyt tuohon? Ne tykkää pojottaa omassa paikassaan… ottavat nokkinsa siirtelystä. Meillä ei tykänny sumusta :) eikä espanjassakaan niitä sumuteta, kastellaan vähän. Se on kuivan ja kuuman kelin puu.
  Voihan se olla, että hän haluaa nyt talvehtia? Kysy :))
  Mä laitoin sulle sen hyvän linkin talvella meilin kautta. Siinä oli ohjeet.

  Toivotaan että elpyy!

  • Ei ole siirretty, toinen on ollut ikkunalaudalla ja toinen tuossa olohuoneen sivupöydällä, molemmat tähän asti aivan onnellisina! Emme ymmärrä! Ilmeisesti he ovat päättäneet nyt ryhtyä talvehtimaan. Ainiin, se sun linkki! Mää kaivan sen!

 4. Oliivipuista en tiedä, eikä neuvoja kaltaiseltani viherpeukalolta toinna vastaanottaakaan. nimim. mintun, atsalean ja rahapuun juuri kasvien taivaaseen toimittanut. Mutta, mitä on nuo mielenkiintoiset mustat murkulat puuvadissa?

  • Hmmmm, tarkoitatko noita pallomaisia esineitä? Ovat marokkolaisia tuikkukippoja, taottu metallista!

   • Just niitä – murkuloita. :D Kauniita ovat! Mistä niitä voi pyydästää? Ovat varmaan helppohoitoisia tälläiselle kasvintappajalle…?

    • Juu nuo tuikut ovat todella helppohoitoisia! Omani olen hankkinut Armas Designista Vuorimiehenkadulta, myös Tikau Korkeavuorenkadulla myi niitä joskus – näistä kannattaa kysellä xx

 5. Oliivipuu tykkää sumutuksesta, onko kasteltu oikein muutenkin? Ja valon vähäisyys voi olla myös yksi syy, talvi vei yhden omista viherkasveista vaikka kuinka koitin helliä ja hoitaa :( Lisäksi kerrostaloasunnoissa on talvisin kuiva huoneilma joten sumutus on hyvä juttu!

  • On sumuteltu, ja kasteltu ohjeiden mukaan. Ovat tähän asti kukoistaneet, mutta nyt! Nyyh!

 6. Viihtyisältä näyttää, odottelen sisustuspostausta! Kivoja yksityiskohtia nähnyt monissa kotona ottamissasi valokuvissa :)

  • Kukkakaupoista niitä näköjään saa, näihin aikoihin vuodesta – omani ostin muistaakseni Korkeavuorenkadulta Ölanderilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.