Viime viikkojen kirppislöydöt

Yksi parhaista asioista, joita somessa voi mielestäni tehdä, on ihastella ja kadehtia muiden kirppislöytöjä. Ah sitä iloa, kun joku on löytänyt jotain superihanaa! Onneksi niitä löytöjä sattuu myös omalle kohdalle, sillä koluan kirppiksiä ahkerasti. Nykyään lähden entistä useammin kirppiksiltä tyhjin käsin, sillä kotona on tyhjennetty nurkkia ja vaatimustaso on noussut – en halua viedä kotiin mitään ihan kivaa vaan kelpuutan mukaan ainoastaan ihania esineitä, niin ihania, että haluan todellakin suoda niille kodin rajallisista neliöistä oman paikan. Iso plussa, jos esineelle on käyttöä, sillä koristeena kököttävää tavaraa ei viitsi kerätä nurkkiin liikaa – olen sitäkin tehnyt ja se johti vain pölyiseen kotiin, joka ei inspiroinut. Aika moni keräilijä on varmaan nyt täysin eri mieltä.

Mutta asiaan! Ajattelin nimittäin vilauttaa omia viimeaikaisia löytöjäni siltä varalta, että muutkin saavat iloa toisten ihmisten kirppisonnesta. Nämä aarteet ovat peräisin Fiskarsin antiikkimarkkinoilta ja Billnäsin antiikki- ja perinnepäiviltä parin viikon takaa. Ruskeat kahvikupit alavasemmalla ovat Arabian Ruskaa, ostamme sarjan isoimpia mukeja sekä kaupunkikotiin että Lapin kakkoskotiin kun niitä osuu kirppiksillä vastaan. Tykkään erityisesti niistä, joissa on tummempi lasite. Myös ruskeat pikkukulhot ovat Arabian ja maksoivat yhteensä vain vitosen. Ajattelin tarjoilla niistä hummusta ja oliiveja.

Kupittaan saven siniset pikkulautaset maksoivat yhteensä maltilliset 1,50 euroa. Virallisesti en edes pidä sinisestä ja silti olen huomannut viime aikoina hipelöiväni kirppiksillä sinisiä astioita tuon tuosta. Tekee mieli kattaa niitä sikinsokin maanläheisten sävyjen sekaan ja viis veisata, vaikka vähän riitelisivätkin. Hopeoidut alpakkalusikat tongin valtavasta lusikkakasasta, jossa kaikki maksoivat euron. Löysin samoja lusikoita aiemmin keväällä ja setti täydentyi nyt mukavaksi 12 lusikan pinoksi, jolla isompikin porukka kahvittelee tai nautiskelee pavlovaa.

Rakastuin sekunnissa ruskeaan 50-lukulaiseen teekannuun, jolla on rottinkinen kahva. Kokemus on opettanut, että salamarakkauksia ei kannata päästää käsistään – ne tuottavat kotona iloa joka ikinen päivä. Kannu on sisältä tarpeeksi siistikuntoinen päästäkseen ihan tositoimiin: viimeistään syksyn tullen hauduttelen tässä piparminttuteetä. Afrikkalainen korkea vati seisoi pöydässä kannun vieressä ja sopi niin täydellisesti sen kaveriksi, etten raaskinut erottaa heitä, vaan tinkasin hyvän yhteishinnan ja ostin molemmat.

Kertokaapa, onko teillä käynyt kirppisonni viime aikoina?

PHOTOS BY STELLA HARASEK

8 thoughts on “Viime viikkojen kirppislöydöt

 1. Muuton yhteydessä on ostettu sitä sun tätä uuteen kotiin kirppikseltä:
  Sohvapöytä (Kukkapuron Saturnus)
  Valaisin (Yki Nummen Modern Art)
  Lasinen tarjoiluvaunu
  Kotimainen puureunuksinen peili
  Rähjäinen (mutta ehjä nahkatuoli á la Karin)
  Samaan tahtiin on myyty tarpeetonta tavaraa kirppariryhmissä, out with the old, in with the new. Tai jotain.
  Erinomaisia löytöjä ja sisutusbudjetti on onneksemme puolittunut näiden löytöjen myötä!

 2. Ostin Tornion Vaarin Vintistä Louhi-sohvan 90 eurolla. Hyväkuntoinen (tukeva istua, jouset tuntuu olevan ok), mutta verhoilu on vähän kulahtanut ja yhdestä jalasta on sälö lähtenyt. Verhoilutan sohvan uudelleen ja jos joskus siltä tuntuu teen tai teetän puusepällä uuden jalan. Jalan rikkonainen kohta ei näy käytössä minnekään eikä vaikuta käyttöön, joten katsotaan teenkö sille mitään. Olin valmis maksamaan sohvasta 400€, mutta kun Matti sanoi hinnaksi 90€, hain heti peräkärryn ja körötin suorinta tietä Länsirannalle.
  Lisäksi löysin eri kirppikseltä Iittalan Aslak-laseja. Niitä oli siellä varmaan 30 yhteensä, mutta minä tarvin vain 6 ja ne ostin ja nyt minun Aslak-kiintiöni on täysi. Normaalisti noita löytyy yksi sieltä ja toinen tältä, joten tosi kiva että sain kerralla sen mitä vielä kaipasin.

 3. Ihana tuo kannu! Kirppisonni on viime aikoina täälläkin totisesti potkinut, tosin itse olen hamstrannut lähinnä vaatteita. Suomesta, Kaivarin Kanuunasta lähti mukaan nahkatakki vaikka olin vain mustaa puseroa vailla, ja olin jo ehtinyt tehdä itseni kanssa sopimuksen siitä, että uusia vaatteita ei enää hetkeen tarvitse ostaa kun kaappi jo pursuaa kaikenlaista ihanaa päällepantavaa. Mutta sitten meille tuli tänne vieraita, joita piti toki lähteä kierrättämään secondhand kaupoissa ja kirppiksillä, ja eikös ystävättäreni löytänyt minullekin siinä sivussa yhtä jos toista pakollista hankintaa! Grrr :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.