Toiveita tälle keväälle

Saakelin takatalvien sarja! Nytkin on aurinkoista, mutta hyisen kylmää ja joku pilvenretale kuin kiusallaan pudottelee puolihuolimattomasti lumihiutaleita niskaan. Tulisipa jo keväisemmät kelit. Olen kulkenut viluisimpina päivinä kääriytyneenä lammasloimeeni, koska se on ainoa talvitakkini, joka ei tunnu liian talviselta kirkkaassa kevätvalossa. Tämä ongelma onneksi korjaantuu ihan odottamalla. Harmi vaan, etten ole siinä odottelussa kovin hyvä.

Kuvissani vilahtava sauhuttelija haaveilee tupakoinnin lopettamisesta ja se olisikin kyllä kevään paras uutinen. Koitan kovasti kannustaa ja keksiä sijaistekemistä aina kun hän haluaisi karata tupakalle – kuten jalkojeni hieromisen tai teen keittämisen. Toistaiseksi ei ole kuulemma toiminut. Ehkä pitää kehittää paremmat kannustimet.

Oli ihanaa käydä eilen treeneissä ensimmäisen kerran viikkoihin. Haluan päästä takaisin treenirytmiin, joka katkesi tovi sitten reissaamiseen ja flunssaan. Keho selvästi kaipaa sitä -niska on jumissa, hartiat kireitä ja päässä kohisee, kun painekattilaa ei ole päässyt purkamaan. Pari kolme kertaa viikossa kevyttä hikoilua tuntuu tällä hetkellä paremmalta kuin kovaa treenaaminen. Kaikki tai ei mitään -ihmiselle on ollut iso oivallus, että iisimminkin saa ottaa ja vähempikin riittää. Monen vuoden vastustuksen jälkeen myös jooga on alkanut varovasti ihan vähän kiinnostaa.

Kerrankin odotan vappua! Haluaisin viettää rennosti kuplivan vapun ja nähdä silloin mahdollisimman monta ystävää. Olemme nimittäin viettäneet viime viikkoina suurimman osan ajastamme tien päällä ja töidemme parissa, joten alkaa olla jo ikävä ihmisten ilmoille. Tämä toive taitaa onneksi toteutua ilman sen kummempaa suunnittelua, sillä viimevuotisesta saarivapusta on tullut jo perinne ja suuntaamme sinne tänäkin vuonna, kuten suurin osa kavereistammekin.

Kevään kunnianhimoisin (ja todennäköisesti utopistisin) toiveeni on, että ehtisin saada kesäkuussa koittavaan matkaan mennessä työkuviot sovitettua sellaiseen järjestykseen, että voisin olla heinäkuussa muutaman viikon ihan oikealla lomalla. Haluaisin hengata Pihlajasaaren kallioilla ja lukea kirjoja, nukkua pitkään, vetelehtiä ja tuhlata aikaa. Ladata rauhassa akkuja alkusyksyä varten, sillä silloin käynnistyy kaikkien aikojen rytinä. Katsotaan kuinka käy.

PS. Meitäkin naurattaa, että näytämme näissä kuvissa vähän samalta. Älkää pilkatko (kovin paljoa ainakaan).

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

23 thoughts on “Toiveita tälle keväälle

 1. Täältäkin suositukset sähkötupakalle. Ensin nesteeseen kunnolla nikotiinia ja sit siitä hivutellaan alaspäin. Itse lopetin sillä tavalla ja nyt tupakointi tuntuu enää kaukaiselta unelta. Paljon tsemiä Jarskille lopetushommiin.

 2. Suosittelen Stumppaa tähän -kirjaa. Olen nähnyt sen tehoavan ja tupakan jäävän läheisillä kokonaan. Siinä on kyse psykologisista ajattelu- ja toimintamalleista ja siksi se on niin tehokas.

 3. Tupakan polton lopettaminen on tosi vaikeaa. Itse onnistuin siinä useiden yritysten jälkeen 10 vuotta sitten. Vieläkin tulee aika ajoin olo, että olisipa kiva vetäistä rööki. Itse lopetin tunkemalla suuhun tupakan sijaan salmiakkia aina kun oli röökin himo. Tätä en kuitenkaan suosittele välttämättä. Sen sijaan suosittelen hakkimaan reseptilääkkeen (Zyban tai Champix), niillä onnistuu jokainen ja lopetus käy paljon helpommin. Lähipiirissä kaikki näitä kokeilleet ovat onnistuneet. Joka 40 vuotta polttanut mies, joka aloitti tupakan polton 13-vuotiaana. Onnea vaan <3

 4. Tapasi kirjoittaa on kaunista ja samalla hauskaa. Olet taitava kirjoittaja ja sinulla on selkeästi persoonallinen kirjoitustyyli. Toivottavasti saamme lukea blogiasi vielä pitkään ja ihastella kauniita musta-valkoisia kuviasi.

  • Hei kiitos kauniista sanoistasi! Ihana kuulla, että tykkäät. Valoa kevääseen xxx

 5. Lopetin röökinpolton 17 vuotta sitten. Oli melko helppoa, koska poltin muutenkin niin vähän. Parhaita päätöksiä ikinä. Zemppiä siis Jarnolle! :•)

 6. Lämpö -jooga tai ilmajooga saattaisi sopia sulle. :) Kokeile myös jotain superrauhallista kuten yinjoogaa…

  • Täytyy vähän testailla! En ole harrastanut oikeastaan muuta kuin astangaa, josta sinänsä kyllä tykkään.

  • Lammastakki on parin vuoden takaisin hankinta Dotsista, sieltä kannattaa käydä kyselemässä jos jotain vastaavaa on mielessä xxx

  • HAHA! Ymmärrän. Mutta eipä sillä sinänsä väliä mikä sen himon pitää kurissa, kunhan joku pitää.

 7. Taas kommentoimassa:) olimme mieheni kanssa seurustelleet vuoden, kun ehdotin hänelle savuttelun lopettamista( itse röökasin vain juhliessa, sitten sekin pahe on loppui kokonaan)
  Hän onnistui lopettamisessa siirtymällä kuukaudeksi sähköröökiin ja siitä sitten vaan tavalliseen purkkaan. Nyt savuttomia vuosia on jo takana kahdeksan.
  Täältä isot kannustukset Jarnolle!!!

  • Hei mahtavaa! Tuo pikkuhiljaa hivuttaminen toimii ilmeisesti monilla. Toivotaan, että Jarnokin saa tavalla tai toisella repäistyä itsensä irti nikotiinikoukusta.

 8. Jooga❤ Ihan parasta, kaikkeen ja kaikelle. Ja huisit tsemit sinne, jos…..Röökinpoltto loppui täällä jo tammikuussa, enkä yhtään ala tässä selittää, että helppoa kuin heinänteko ymsyms. Huoh!

  • Niin ne sanovat, kaikki jotka joogaa harrastavat! Ooh onnea röökin lopettamisesta, ei varmasti ollut iisi homma.

 9. Sää lopetat kahvin juonnin ja hää tupakoinnin. Yhdessä helpompaa? Itselläni on juurikin nostanut kahvinlopetustoive TAAS KERRAN päätään… Jos ette ole nähnyt Samuli Putron videoesitystä proosarunostaan Kun lopetin tupakoinnin, katsokaa! <3 Löytyy ainakin herran fb-sivulta hiljattain jaettuna, en löytänyt enää areenasta linkkiä tähän.

  • No ei huono idea ollenkaan! Täytyypä kotona keskustella. Ja kiitos Putro-vinkistä xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.