◎ Mayday ◎

Vappu on jälleen juhlittu. Tuhansia korkkeja on poksauteltu ilmaan ja kaupungissa leijuu krapulainen katumuksen tunne. Koiranomistajat kiroavat kaduille rikottuja pulloja ja porttikongeissa nenään pistää vieno urean tuoksu. Paluu todellisuuteen on alkanut, vaikka uskon, että monet siirtävät sen huomiselle. Voi vain arvailla paljonko vapun jälkeinen työpäivä tulee kustantamaan työnantajille sairastapausten takia.

 

Juhlimme vappuaaton ystävien luona Suomenlinnassa. Tarpeeksi kaukana haalarimassoista, täyteen ammutuista baareista, kaupoista ja liian hitaasti liikkuvista ihmisistä. Rauhallinen sijainti ja ystävien seura sai unohtamaan mikä kaaos mantereella oli meneillään. Monet vaput juhlineena sitä alkaa arvostamaan rauhaa ja omaa tilaa (keski-ikäisin lause, mitä olen ikinä sanonut).

Maanantaina kävimme Kaivopuiston rannassa kävelyllä. Tuli yllätyksenä ihmisten kisakunto, sillä Kaivarissa oli tuhansia ihmisiä viettämässä aurinkoista vappupäivää. Iloiset ihmiset ja upea keli oli kuin lupaus kesästä. Ulos katsoessa huomaan, että luonto koittaa lunastaa sen. On jälleen loppuelämän ensimmäinen päivä ja se on kaunis.


PHOTOGRAPHY BY STELLA HARASEK

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.