On siis vappu

Onhan tämä nyt perisuomalaisuudessaan surkuhupaisaa, että toukokuun ensimmäinen häämöttää kulman takana ja ulkona tuiskuaa lunta. Mutta sanonpa vaan, että aivan sama! Edes lumipyry ei voi estää minua nauttimasta simasta, vappumunkeista ja parista vapaapäivästä, jotka vastoin tapojani aion (puolittain) pitää. Perinteinen vappusää riehukoon ikkunan ulkopuolella, sisällä on onneksi vilttejä ja parasta seuraa jota umpiväsynyt nainen voi toivoa. Eli kaksi koiraa, joiden alla voi maata, ja mies, jonka kainaloon koko kasa mahtuu.

Tarkoitus on paeta Ullanlinnasta vappuaatoksi (koko kaupunginosan kokoiset loskafestarit eivät juuri nyt kiehdo) ja suunnata ystävien luo Suomenlinnaan, toki edellyttäen, että lautat liikkuvat tässä lumimyräkässä, joka on katkonut sähköjä ja kaatanut puita ympäri pitäjää. Jos pääsemme lähtemään, pakkaamme mukaan sipsejä ja skumppaa, ne kaksi nelijalkaista vapunviettäjää ja koko porukalle toppatakit. Tai mistäs sen tietää, vaikka aatoksi tulisi vielä aurinkoista! Melkein naurattaa tämä optimismi. Johtuu varmaan tästä siman ja munkkipalleroiden aiheuttamasta sokerihumalasta.

On myös vappukynnet! Mietin valitsisinko viileän vaaleanpunaiset vai kimaltavat kynnet, kunnes tajusin, että niinä hetkinä kun elämässä voi saada kaiken, kannattaa ottaa ilo irti. Kun kynnet säihkyvät, voi hyvällä omatunnolla jättää paljettimekot kotiin ja kääriytyä vapuksi kokovartalovillaan.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

19 thoughts on “On siis vappu

 1. Onpas kauniit säihkykynnet. Itselläni on hakusessa tuollainen pehmeä vaaleanpunainen sävy, mikähän lakka sinulla on käytössäsi?

  • Kynnet taikoi Hiussali Peilin Jenni! Paikka löytyy Fredantorilta, suosittelen. En ole varma sävystä, mutta Jenni muistaa kyllä.

 2. Meikäläisen vappu kului sairaalassa suurehkossa leikkauksessa ja sen jälkimainingeissa. Nyt opetellaan kotona kävelemään kepit apuna ja popsitaan kipulääkkeitä. Sain kyllä onneksi pari munkkia ja pizzaakin! :•)
  Eli näin jälkijunassa; Hyvää vappua ja toukokuuta Ullanlinnaan sulle Stella, Jarno ja nakkihai, ja kaikille muillekin! ♡♡♡ xxx

 3. Tämäpä sattui : ) Minullakin on pari viikkoa sitten otettu kestokakkaus, jossa on sama teema: vaaleanpunaista liukuvärinä ja kärjissä hopeista kimallusta. Yllätyin itsekin siitä kuinka paljon tykkään, kiitos kynsitaiteilijalle, joka joutui hieman suostuttelemaan tuon kimalluksen kanssa.

    • : D Toivottavasti kuitenkin älysitte, että kyseessä on kirjoitusvirhe. ihan noin prinsessa en vielä ole, vaikka kynsissä onkin kimalletta : ) Ja kakkauksessahan vaaleanpunainen kimallus olisi jo syy huolestua ja paljon: DD

     • Kyllä se vaaleanpunainen kimallus kakkaakin pukisi!

 4. Eilen oli kevään upein hiihtosää, tänään lunta tulee taivaan täydeltä. Itkeäkö vai nauraa?

 5. Tää kyllä vetää sanattomaksi!? Luonto yhtä sekaisin kuin meikäläisen ajatukset! Mulla sattuu vielä tänään oleen nimpparit ja synttärit samaan aikaan :)) joutu peruun kaikki grillijutut :D mutta, yksi kissanpentu voi pelastaa päivän ♡

  Kynnet aivan täydet kympit ☆! Tuollaiset voisi hankkia kesäksi ☆

 6. Oi, miten kauniit kynnet!

  Ihanaa vappua! Toiv matka Suomenlinnaan onnistui, ja sääjumalakin olisi hiukan armeliaampi vastedes ;)

  • Kiitos, toivottavasti sielläkin oli hyvä vappu! Ja tulihan se aurinko sieltä sitten vappupäivänä esiin, oikein pilvettömän taivaan kera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.