Intiaanikesä tilattu

Tuntuu, että Suomessa ei ole oikein ollut kunnollista kesää, oikeastaan odotan vieläkin, että se alkaisi. Kuvani ovat silti täynnä läikehtivää aurinkoa ja vastavalon siritystä, farkkushortseja ja paljaita sääriä, puistoja, rantakallioita ja piknikvilteillä kumottuja roseeviinilaseja. Hmm! Voi olla, että kesää annosteltiin tänä vuonna meille soppakauhan sijaan lusikalla, mutta parempi vähän kuin ei ollenkaan.

Farkkushortsikausi taitaa tulla lähiviikkoina päätökseen, mutta kesägarderoobista löytyy myös vaatteita, joissa kuljetaan kesästä syksyyn. Mos Moshin nahkamekko kuuluu niihin: käytin sitä alkukesästä takkina pitkän kukkamekon päällä ja ennustan, että sama yhdistelmä tulee toimimaan ihanasti alkusyksylläkin – tarvitaan vain ohkainen neule väliin ja alle ehkä sukkikset. Ajattelin käyttää sitä myös mekkona trenssin alla, ehkä kiedon vielä vyötäisille kapean nahkavyön.

Pinkit pyöreät aurinkolasit ovat olleet kesän suosikkiasusteeni, olen käyttänyt niitä melkein joka päivä. Niiden nerokkuus piilee tietysti siinä, että ne värittävät koko maailman vaaleanpunaiseksi ja se ei ole koskaan huono asia. Melkein yhtä paljon rakastan sitä, että ne ovat enemmän iltalasit kuin päivän kirkkaimpaan aurinkoon tarkoitetut, sillä ne eivät tummenna vaan enemmänkin värittävät ja suojaavat silmiä säteilyltä siinä sivussa. Iltalasit ovat parhaimmillaan varjossa ja auringonlaskun jälkeen, niiden takaa voi katsella maailmaa niin kaupungilla kuin lähikaupassa ja tuntea olevansa turvassa. Aurinkolasit ovat minulle samanlainen turva-asuste kuin hattu tai hyvä takki, tiedättekö tunteen? Sen levollisen olon, kun jokin maaginen vaatekappale tai asuste suojaa epätoivotuilta kohtaamisilta, auton alle jäämiseltä, ylikypsiltä avokadoilta ja epävarmuudelta.

MOS MOSHIN NAHKAMEKKO* DOTS
FRENCY & MERCURY X DANIEL WONG AURINKOLASIT* TREND OPTIC SS17
HOPEAKORUT PERNILLE CORYDON
TOPPI FILIPPA K SS17
FARKKUSHORTSIT KIRPPIS
*SAATU

Voi tätä kuvien valoa! Kunpa kesää jatkuisi vielä ihan vähän kauemmin. Ihana kuuma intiaanikesä, tai edes viikko kaksi shortsisäitä, sellaisia että tarkenisi sandaaleissa eikä tarvitsisi vielä kaivaa sukkia kaapista. Vielä haluaisin muutamana iltana istua rannalla ja imeä itseeni valoa ja lämpöä alkavan syksyn varalle.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

16 thoughts on “Intiaanikesä tilattu

  1. Loppukesässä on puolensa kuten jännä loppukesän valo, mutta haikeaa kesästä on luopua (täällä pohjoisessa syksy näyttää suorastaan vyöryvän päälle). Voisitko oodiksi kesälle tehdä vielä yhden postauksen Roomasta, vaikka Ranskastakin, sillä ne taannoiset Rooman kuvasi huokuivat lämpöä ja kesän hehkun voimaa niin rutkasti, että olin haljeta ihastuksesta?!

  2. Loppukesä, lempivuodenaikani kevään rinnalla. Juuri eilen lenkillä mietin taas, kuinka erilainen voikaan olla elokuinen aurinko keväiseen verrattuna, vaikka täsmälleen sama mollukka onkin. Näin elokuun lopulla aurinko on jotenkin……. raskas, voiko niin sanoa? Keväällä se tuntuu paljon kevyemmältä. Ihania kumpainenkin, pääasia että paistaa! Kumpa vielä syyskuussakin olisi tällaisia ihania, kullankeltaisia lämpimiä päiviä. ♡♡♡

  3. Nuo lasit ovat niin hienot! Mutta vielä hienommat nää kuvat. Kesätunnelma kohdallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.