Kokeilussa Skin Renewal -mikroneulaushoito

Kaupallisessa yhteistyössä Swiss Clinic ja Asennemedia

Ystäväpiiriini kuuluu minua huomattavasti valveutuneempia ihmisiä, jotka onneksi pitävät myös minut kartalla maailmalla keksityistä ja kohutuista uutuuksista. Heidän ansiostaan tiesin mistä puhutaan, kun Swiss Clinicilta otettiin yhteyttä ja kysyttiin haluanko kokeilla merkin kotikäyttöön kehittämää Skin Renewal -mikroneulaushoitoa. Kiljaisin lauseen puolivälissä kyllä kiitos, sillä kiinteämpi ja sileämpi iho todellakin kiinnostaa ja kelasin, että ehkäpä kiinnostaa teitäkin.

Jos olet nyt ihan että ANTEEKSI MIKÄ MIKRONEULAUS, selvennän: kyseessä on kauneusalan viimeisen parin vuoden ykköspuheenaihe. Ihon pintaan luodaan pienellä pistävällä rullalla tuhansia mikrokanavia, jotka tehostavat ihon uudistumista. Samalla ihonhoitotuotteet imeytyvät tavallista tehokkaammin, sillä aktiiviaineet kulkeutuvat ihoon kätevästi mikrokanavia pitkin.

Kohu ei ole suinkaan syntynyt tyhjästä, sillä menetelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aika nerokas. Ihoon rullatut mikroskooppisen pienet reiät huijaavat ihon kuvittelemaan, että se on vaurioitunut, jolloin uusien ihosolujen tuottaminen tehostuu. Näin saadaan ihon omaan kollageenin tuotantoon vauhtia ja siitäkös varsinkin me kolmenkymmentä täyttäneet iloitsemme: juuri kollageeni tekee ihosta kimmoisan, sileän ja kiinteän. Iän myötä ihon oma kollageenin tuotanto hidastuu ja siksi iho ikääntyy.

Mikroneulaus onneksi auttaa juonteisiin, ryppyihin ja ihon velttouteen, karheuteen ja sameuteen. Lisäksi sillä voidaan hoitaa myös aknearpia ja pigmenttimuutoksia. Melkoinen cv simppeliksi ihonhoitomenetelmäksi.

Mikroneulausta tehdään hoitoloissa, joiden hoitosarjat ovat melko hintavia, mutta markkinoille on tullut myös kotikäyttöön tarkoitettuja tuotteita. On tärkeää yhdistää mikroneulaus oikeanlaiseen ihonhoitotuotteeseen ja Swiss Clinicin vastaus siihen on Skin Renewal, hoito, joka yhdistää Skin Rollerin (eli mikroneulausrullan) ja Rejuvenating Serum -kollageeniseerumin. Yhteistyö on saumaton: mikroneulausrulla valmistelee ihon ja seerumi tekee työn. Yhdessä ne kiihdyttävät ihon kollageenintuotantoa, joka häivyttää juonteita ja hienoja ryppyjä, tekee ihosta sileämmän ja pehmämmän, kirkastaa ja tasoittaa ihonväriä, kutistaa suuria ihohuokoisia ja parantaa ihon elastisuutta.

Skin Roller -mikroneulausrullassa on nimensä mukaisesti mikrokokoisia neuloja. Jos ollaan tarkkoja, tasan 540 japanilaisesta kirurginteräksestä valmistettua mikroneulaa. Kuulostaa pahemmalta kuin on, koska rullailu ei satu, vaan kutisee vähän kuin painelisi ihoa tarranauhan pistävämmällä puolella. Kylpyhuoneessa ei tarvitse viettää kovin kauaa, jo muutaman minuutin rullailu luo ihoon satoja tuhansia mikrokanavia.

Rullan neulakoko vaihtelee käyttötarkoituksen ja tarpeen mukaan. Suosituimmat ovat kasvoille tarkoitetut 0,2 mm ja 0,5 mm rullat: ensimmäinen on kehitetty erityisesti parantamaan ihon verenkiertoa ja ehkäisemään juonteiden syntymistä, tehostamaan ihonhoitotuotteiden aktiiviaineiden imeytymistä ja häivyttämään pieniä arpia. Se sopii myös silmänympärysiholle. Pidemmät neulat menevät aavistuksen syvemmälle, joten 0,5 mm on parempi koko, jos tarkoitus on hoitaa myös syvempiä ihopulmia, kuten jo syntyneitä juonteita, ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä sekä näkyviä arpia. Swiss Clinicin sivuilta löytyvä pituusopas auttaa valitsemaan omalle iholle sopiva neulanpituus.

Aloitin ensimmäisen seitsemän vuorokauden mittaisen kuurin juuri ennen Australian matkaani, joten nakkasin kahdesta tuotteesta koostuvan tehohoidon matkalaukkuun ja jatkoin testiä tien päällä. Tykkäsin tosi paljon seerumin ja mikroneulausrullan yhdistelmästä: rullailun jälkeen tuntui hyvältä levittää seerumi, jonka iho imaisi hetkessä sisäänsä.

Testijakson ajoitus vaan hiukan hirvitti, sillä yli 30-tuntiset lennot eivät tunnetusti tee hyvää iholle, eikä roadtrip-tyyppinen matkustaminenkaan varsinaisesti virkistä peilikuvaa, sillä päivät saattavat olla pitkät ja ihonhoitorutiineiden ylläpito on tien päällä tavallista haastavaḿpaa. Senpä vuoksi minulla ei ollut kovin kummoisia odotuksia ensimmäisen testijakson suhteen, rullailin vaan menemään joka ilta ja olin kiitollinen siitä, että menetelmä ei ollut sen monimutkaisempi, sillä siinä väsymystilassa ei olisi kyennyt mihinkään ajattelua vaativaan.

Siksipä yllätyinkin, kun matkan puolivälin jälkeen tajusin, että ihoni näyttää itseasiassa yllättävän hyvältä huolimatta piinallisen pitkästä lennosta ja sitä seuranneesta jetlagista, katkonnaisissa pätkissä nukutuista yöunista ja reissuruokavaliosta, joka oli koostunut siihen mennessä lähinnä kahvista ja vehnästä. Huomasin ensin naamataulun, joka oli aamuisin selvästi freesimpi kuin olisin noissa olosuhteissa odottanut. Lähempi tarkastelu osoitti, että ihohuokoset olivat selvästi supistuneet, otsan ilmerypyt keventyneet aavistuksen ja syksyn samentava ihonsävy oli kirkastanut. Jälkimmäiseen on varmasti vaikuttanut myös Australian aurinko, mutta toisaalta aurinko tekee iholle myös tuhoja, joista ei nyt ollut jälkeäkään.

Iho saa viikon pituisen käsittelyjakson jälkeen levätä toisen viikon ennen seuraavaa käsittelyä. Odotan jo, sillä kiinnostaa millaisia tuloksia pitkäaikaisella käytöllä saa, kun kerran viikossakin huomasin jo eron.

Muutama vinkki vielä aiheesta:

✖ Hoito on hyvä tehdä iltaisin, sillä iho saattaa hiukan punoittaa rullailun jälkeen ja yöllä sillä on aikaa levätä. Itse en huomannut punoitusta, joten rullailin muutaman kerran myös aamulla.
✖ Seerumille kannattaa antaa reilusti aikaa imeytymiseen, vaikka tuntuukin, että iho imaisee sen hetkessä. Siksi kannattaa hoitaa rullailu hyvissä ajoin 1-2 tuntia ennen kuin levittää muut ihonhoitotuotteensa ja menee nukkumaan.
✖ Rullailu tehdään aina puhtaalle iholle.
✖ On tärkeää huolehtia myös rullan puhtaudesta: itse käytän puhdistamiseen Swiss Clinicin e-vitamiinia ja aloe veraa sisältävää Sanitizing Spray -suihketta, joka kulkee mukana kuulakärkikynän paksuisessa putilossaan. Sen saa klikattua kätevästi ostoskoriin samalla kun tilaa Skin Renewal -hoidon, joka sisältää rullan ja sen rinnalle suunnitellut seerumin.
✖ Rulla on henkilökohtainen, älä lainaa kaverille!
✖ Rullailu sujuu parhaiten ilman kiirettä: rullaile rauhallisesti muutaman minuutin ajan poskia, otsaa, leukaa ja nenää horisontaalisesti, vertikaalisesti ja viistoon. Toiset suosittelevat jopa 6-7 minuutin rullailua, oma kärsivällisyyteni riitti noin 3-4 minuuttiin.
✖ Suosittelisin Skin Renewal -hoitoa kenelle vaan ikääntymisen merkkejä torjuvalle, sileämpää ihoa kaipaavalle tai arvista tai pigmenttiläiskistä eroon haluavalle.
✖ Omalla vastuulla kokeilemaan! Koukutusvaara.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

28 thoughts on “Kokeilussa Skin Renewal -mikroneulaushoito

 1. Silmänympärys iholle suositeltu pituus 0,2 onko ehdoton vai miten on 0,5 onko liian pitkät kys. alueelle? Kokemuksia?

 2. Pingback: Kylpyhuoneessa: raskaudenjälkeinen ihon- ja hiustenhoito - Homevialaura

 3. Ei todellakaan ollut 3 kk jkäytön jälkeen mitään muutosta, joten en lähtisi suosittelemaan

 4. Itse olen samaisella rullalla rullaillut ja tyytyväinen olen! Seerumikin löytyy mutta itse levitän iholle puhdistuksen jälkeen otsonoitua oliiviöljyä ja rullailun jälkeen vielä lisää. Aamulla on iho hehkuva ja väri selkeästi parempi. Kerran viikossa rullaan.

 5. Mikroneulaus on ollut saatavana kotikäyttöön (Ja tietty hoitolassakin) noin 7 vuotta. Laskeskelin montako rullaa olen käyttänyt…. :) Itse käytän neulausta kuuriluontoisesti talvisin kerran viikossa. Päälle kangasnaamio, niin kaikki tehoaineet pääsevät imeytymään ihoon.
  Putsaan rullani tilaussivustolta saamani ohjeen mukaan: kuumalla vedellä huuhtelu ja desinfiointiaineella sumutus. Mietin, vaan, että jos keität rullasi, eikö neulat ota kattilanpohjaan ja tylsy ja väänny?
  Huomaan rullailun myönteiset tulokset: ihoni on kiinteytynyt ja haalea pigmentti laikku on hävinnyt- ainakin näin talvella sitä ei huomaa. You Tuben Dermaroller- videoita en suosittele katsottavaksi, mutta, kun nyt kuitenkin sinne surffailette, ei hoito mitä kotona, tai hoitolassa tehdään ,ole ollenkaan samanlaista.

 6. Huh todellakin kiinnostaa! Rullailusta oon lukenut niin paljon hyviä arvosteluja että tää on kyllä mahdollisesti hankintalistalla.

 7. Minua on jo pitkään kiinnostanut mikroneulaus, mutta neularullailu ohuella couperosaiholla tuntuu hurjalta. Jostain muistan lukeneeni, että rullailu voisi tuoda avun siihenkin, mutta varmaa tietoa en löytänyt (enkä kyllä keksi mekanismiakaan). Toimiikohan tuo seerumi sellaisenaan?

  • Hmm, mä kysyisin tuosta suoraan joltain ammattilaiselta, en uskalla lähteä arvailemaan. Mikroneulaus kyllä auttaa joihinkin ihottumiin ja esimerkiksi aknearpiin, mutta couperosa on tietysti vielä ihan oma juttunsa. Seerumi on varmasti tehokasta kamaa sellaisenaankin, mikrokanavat vaan tehostavat aktiiviaineiden imeytymistä.

 8. Heips Stella!
  Kumpi neula sulla on käytössä? Kutkuttaisi näin 35-vuotiaana tuo tujumpi malli, mutta toisaalta myös silmänympäryksiä olisi kiva käsitellä.

  -Sanna

  • Moikka Sanna, mulla on tuo pienin! Ainahan voi hankkia kaksi, jos tuntuu siltä että molemmille on käyttöä? Tai vuorotella, ensin käyttää yhtä ja sitten toista.

 9. Onpa kiinnostavaa, en ollut kuullutkaan tästä. Sopisiko mielestäsi alle kolmekymppisellekin?

  • Ei se taida iästä olla kiinni, menetelmähän toimii myös ennaltaehkäisevästi ikääntymisen merkkeihin. Ehkä aloittaisin siitä pienimmästä neulasta!

 10. Hei,
  kuulostaa mielenkiintoiselta tuo menetelmä. Mutta miten hoidon tarjoaja mahtaa kommentoida seikkaa, joka minua ainakin on arveluttanut: ihon pinta rikotaan, jolloin iholla väistämättä aina olevat bakteerit päässevät pintaa syvemmälle? Tuskin kuitenkaan ihon peruspuhdistus riittää poistamaan noita bakteereita, tarvittaisiin varmaan järeämpiä aineita siihen…
  Jos ovat sinulle asiasta kommentoineet, mielenkiinnosta kuulisin. Koska muutoin tuo hoito vaikuttaisi kokeilemisen arvoiselta.

  • Mikroneulauksesta on paljon juttua pitkin nettiä. Itse olen mikroneulaillut hyvin puhdistettua ihoa, mitään ihmeaineita en ole puhdistukseen käyttänyt. Mitään ongelmia ei ole ollut : ) Rullan olen desinfioinut ihan keitetyssä vedessä joka on kiehunut muutaman minuutin ajan (omalla vastuullahan nämä aina ovat) … Se on itse asiassa aika hauska tunne, kun iho pikkuisen kihelmöi neulailun jälkeen. Ajan kanssa nähdään sitten koittaako iholle uusi nuoruus : )

   • Ok. En ole itse asiassa lukenut tuosta mitään nettikeskusteluja. Ihan vain pohdiskellut neulojen lävistyssyvyyttä ja sitä myöden tulehdusriskiä…
    Mutta kiva kuulla, jos ongelmia ei ole ollut.

    • Taitaa olla sen verran pienet neulat, ettei riski ole kummoinen? Tämä nyt ihan mutulla. Voin toki pyytää Swiss Cliniciltä tähän vielä lausuntoa!

  • Mikroneulaus on ollut maailmalla iso juttu jo pari vuotta ja siitä löytyy paljon hyvinkin tarkkaa ja tutkittua tietoa netistä, uskoisin että myös tästä! Rullan ja ihon puhdistus on tietysti tärkeää juuri siksi, että ihon pintaan tehdään pieniä reikiä, mutta en ole kyllä kuullut että kellään olisi ollut ongelmaa sen suhteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.