Blogiliittoja

Mikä olisikaan parempi hetki julkistaa uutisia kuin talven pahimman lumimyrskyn jälkeinen liikennelakkokaaos? EI MIKÄÄN! Seuraa siis tiedotusluontoista asiaa – on nimittäin kaksi uutista, joihin molempiin liittyy yhdistyminen.

Blogini täytti viime syksynä vuosikymmenen. Se on nuoressa blogimaailmassa pitkä aika, oikeastaan ikuisuus, koska blogini sai alkunsa ihan ensimmäisten kaltaistensa joukossa. Siitä vuosikymmenestä olen kirjoittanut ammattimaisesti, siis työkseni, melkein yhdeksän vuotta. Muutin viisi vuotta sitten edellisen työnantajani sivuilta takaisin omilleni, omaa nimeäni kantavaani osoitteeseen, ja olen vastannut blogini kaupallisista kumppanuuksista siitä saakka itsenäisesti. Se oli oikea siirto: olin kaivannut omaa vapauttani, sitä että saisin päättää itse kaikista omaan blogiini liittyvistä asioista ja toteuttaa yhteistyöt omilla ehdoillani. Viestinnän ammattilaiselle se oli myös luonteva veto, sillä markkinointikuviot olivat minulle työni kautta enemmän kuin tutut.

Kolikon kääntöpuoli on tullut kuluneen viiden vuoden aikana tutuksi: varsinaisen bloggaamisen lisäksi taustalla tapahtuvaan työhön kuluu tajuttoman paljon tunteja ja energiaa, kun kaikki asiakkaiden tapaamisesta tarjousten tekemiseen, aikataulutukseen ja raportointiin tehdään itse. Olen silti kokenut oman itsenäisyyteni niin tärkeäksi, etten ole oikeastaan edes harkinnut muuta vaihtoehtoa.

Moni on ehkä hoksannut, että olen tehnyt viimeisen vuoden aikana jonkin verran yhteistyötä Asennemedian kanssa, vaikken ole osa Asenne-jengiä. Se oli alkuun ujo kokeilu, joka sai jatkoa, sillä yhteinen sävel Ullan kanssa löytyi nopeasti. Olemme molemmat yrittäjiä, joita ajaa sama vimma, halu viedä eteenpäin omaa visiota, toteuttaa omaa näkemystä ja tehdä se mahdollisimman hyvin. Molemminpuolinen kunnioitus ja toisen osaamisen arvostus on tehnyt yhteistyöstä mutkatonta.

Asennemedia ei ole blogiportaali, vaan agentuuri, joka vastaa edustamiensa bloggaajien kaupallisista kumppanuuksista. Ero saattaa asiaan perehtymättömän korvaan kuulostaa pieneltä, mutta todellisuudessa se on merkittävä. Jokainen blogi pyörii omassa itsenäisessä osoitteessaan ja jokainen bloggaaja pyörittää omaa bisnestään, jonka taustajoukoissa Asennemedia toimii. Oma päätösvalta ja visio ei ole uhattuna, vaan sitä tuetaan.

Nyt on koittanut oikea hetki virallistaa suhde ja heittäytyä kokonaan Asennemedian riveihin. Ei vaan ollut enää mitään syytä olla heittäytymättä, sillä tiedän etten menetä itsenäisyyttäni tai joudu tinkimään muusta tärkeästä. Olen tosi innoissani – se tarkoittaa, että pääsen osaksi lahjakkaiden kollegoiden joukkoa, mutta ennen muuta se tarkoittaa, että saan jatkossa keskittyä entistä enemmän siihen mitä eniten haluan tehdä, kirjoittaa ja valokuvata. Muutos ei tule näkymään teidän suuntaanne kovin dramaattisena, luultavasti näette sen lähinnä hyväntuulisuutena rivien välissä. Valitsen jatkossakin omat kumppanini ja yhteistyöt, joihin lähden mukaan. Markkinointi & Mainonta teki muuten tänään aiheesta haastattelun, jos kiinnostaa lukea.

Kippis Asenne-jengiin liittymiselle – ja siirrytään yhdistymisuutiseen osa kaksi! Ette ole voineet välttyä tutustumasta pitkätukkaan, joka on vilahdellut täällä blogissa jo pitkän tovin. Puhun tietysti Pohjanmaan pojasta, kumppanistani ja työparistani, joka on viimeisen kahden vuoden aikana kuvannut kanssani lähes jokaisen tämän blogin postauksen kuvat.

Hän on kirjoittanut siinä sivussa omassa blogissaan postauksia aina kun on muilta töiltään ehtinyt, mutta jossain vaiheessa alkoi tuntua vähän kummalliselta jakaa asioita ja voimavaroja kahteen eri osoitteeseen. Kirjoitimme jokatapauksessa samoista seikkailuista, julkaisimme yhdessä otettuja valokuvia, matkustimme yhdessä ja työskentelimme tiiviinä tiiminä. Kun meille selvisi, että seuraajistammekin suurin osa ovat yhteiset, päätimme, että parasta keskittyä jatkossa kahden kanavan sijaan yhteen yhteiseen. Näin molemmille jää aikaa ja energiaa myös blogeihin liittymättömiin projekteihin – ja siihen kuuluisaan vapaa-aikaan, jota ei ole kummallakaan ollut liikaa. Uskon, että nämä molemmat heijastelevat vain ja ainoastaan positiivisesti myös tälle tontille.

Jarno liittyy siis tästä päivästä alkaen toiseksi kirjoittajaksi rinnalleni, ja siirtyy samalla Asennemedian riveihin kanssani. Toinen kippis! Tämähän on oikeastaan kahden liiton sijaan kolmen kimppa.

Jarno ottaa tästä eteenpäin rinnallani suuremman ja näkyvämmän roolin, joka tarkoittaa käytännössä mm. sitä, että blogi päivittyy jatkossa useammin, kun täällä on äänessä yhden sijaan kaksi. Jos haluatte jatkossakin lukea ainoastaan minun juttujani, se onnistuu helposti klikkaamalla sivupalkissa olevan profiilikuvani alla olevasta linkistä. Jos taas haluatte tarkastella erikseen Jarnon kirjoituksia, klikkaatte linkkiä Jarnon kuvan alta.

Päästetään vielä mies kertomaan uutisesta omin sanoin!

Moi, Jarno täällä – se pitkätukkainen tyyppi Stellan kuvista. Avaan suuni täällä ensimmäistä kertaa ja voin kertoa, että jännittää. Teitä lukijoita on täällä tietääkseni melkoinen määrä! Toivon olevani teille sen verran tuttu, että kahvit eivät mene väärään kurkkuun Stellan uutisesta.

Jännityksestä huolimatta tuntuu luontevalta jatkumolta, että tarinamme ja kuvamme löytyvät tästä eteenpäin yhdestä osoitteesta. Perusmeno pysynee ennallaan, mun juttuni tulevat vain täydentämään teille tuttua sisältöä. Olen kirjoitellut omaa blogia vuosikausia, mutta nyt on edessä kasvun ja kehityksen paikka, kun kirjoitukseni julkaistaan tästä eteenpäin taitavan tyttöystäväni tekstien joukossa: täytyy alkaa luottaa omaan ääneen ja pitää kiinni siitä. Olla vertaamatta itseään muihin, ottamatta turhia paineita. Mun ääneni saa kuulostaa multa, toivon että tekin pidätte siitä. Vanhat postaukseni löydätte nyt täältä Stellan arkiston joukosta, ne muuttivat tänne kommenteineen.

Teen parhaani lunastaakseni paikkani kakkoskirjoittajana Stellan rinnalla ja olen pelkästä mahdollisuudesta kiitollinen. Näen jo silmissäni paljastuspostauksia kulissien takaa – KATSO KUVAT HUIPPUBLOGGAAJAN SALATUSTA ELÄMÄSTÄ! Hmm… näen myös kuinka nukun sohvalla siitä eteenpäin.

Huhupuheet salatusta elämästä ovat ehkä vahvasti liioiteltuja, mutta saan kuulemma silti paljastaa jotain. Jos olette aina halunneet tietää Stellasta jotain sellaista mitä ette ole kehdanneet kysyä häneltä, nyt on koittanut teidän tilaisuus: kysy mitä haluat, minä vastaan! Pidätän tietysti oikeuden sivuttaa hölmöilyt, mutta tehän olette muutenkin liian fiksuja sellaiseen. Kysymyksiä kerkeää jättää ensi viikon alkuun asti, sen jälkeen kokoan ne yhteen ja julkaisen vastaukset. Kommenttilaatikko on siis teidän.

Stella täällä taas! Jännittää vähän millaisia kysymyksiä keksitte esittää, mutta oikeasti tulin vielä sanomaan, että kiitos kaikille, kun olette mukana. Toivon, että näiden muutosten myötä blogista tulee entistä viihtyisämpi ja elävämpi paikka sekä meille että teille. Kiitokset myös postaustoiveita jättäneille, joukossa oli monta inspiroivaa aihetta, joita nappaan työn alle heti ensi viikosta alkaen. Vielä kerran kippis ja kimallusta perjantaihinne!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

84 thoughts on “Blogiliittoja

 1. Tervetuloa Jarnolle ja onnea blogiliitosta :) Mä tulin vaan kysymään pari kyssäriä: Millainen olisi Stellan unelmakoira (jos teidän mäykkiksiä ei laskettaisi)? Ja kuinka paljon Stella viettää aikaa somessa päivittäin?

  • Mä vastaan Jarnon puolesta, että kiitos onnitteluista ja kysymyksestä, siihen löytyy nyt vastaus uusimmassa postauksessa! xx

 2. Olen hyvin kriittinen blogilukija ja panostan vaan timanttiseen laatuun, koska mulla on muutakin tekemistä kun lueskella jotakin, mikä ei 100% kiinnosta tai mistä joudun läräämään epäkiinnostavien juttujen ohitse. Tämä on ainoa blogi joka on täyttänyt mun laatuvaatimukset. Olen nauttinut Stellan hyvistä kirjoituksista, kummankin mahtavista kuvista sekä harmonisesta ulkoasusta, kaikesta. Ei mitään paineita…

  …mutta kieltämättä ensireaktio oli pieni harmitus. Ilmoittaudun myös naisnäkökulman suosijaksi. En nyt ole aivan vaikuttunut muutoksestanne tuoda Jarnon kirjoitukset tähän mukaan, toki onnellinen puolestanne jos saatte tästä itse enemmän iloa ja hyvää. Joo joo, tiedän, Stellan jutut saa filtteröityä erilleen, mutta ei se ole sama asia. Täydellisessä kokonaisuudessa on nyt ylimääräistä, joka ei kiinnosta laadullisesti eikä muutenkaan. Toivon tietysti omalta kannaltani että käännätte kriittisen änkyräveneeni ympäri.

  Pakko todeta myös että tuo serif-fontti pilaa sen harmonian jota olen aina tänne tullessani hykerrellyt! Aaargh!

  • Moro, kiitos kommentista! Ymmärrän toki kantasi ja arvasinkin, että lukijoiden joukosta löytyy myös teitä, jotka olisitte mieluiten jatkanneet entiseen malliin. Siksi kehitimme tuon filtteröinnin, sillä linkin voi halutessaan tallentaa kirjanmerkkeihinsä ja näin seurata ainoastaan jommankumman kirjoituksia. Mutta minä tulen varmasti olemaan täällä pääasiallisesti äänessä kuten tähänkin asti, Jarnolta tulee tekstejä selvästi harvemmin kun hänellä on paljon muitakin töitä. Kovin dramaattisia muutoksia siis ei ole tulossa.

  • Samaa mieltä!
   Minusta Jarnon kirjoituksien laatu ei ole eturivin blogeihin vaadittavaa tasoa, kameran takana työn jälki on parempaa.

   • Kiitos Kata mielipiteestä! Toivon, että Jarnon silloin tällöin ilmestyvät jutut löytävät paikkansa täältä omien kirjoitusteni joukosta, vaikka ette kaikki olisikaan niistä innoissanne.

 3. Hienoa että yhteistyö helpottaa teidän arkea! Onnea molemmille! Minä pysyn jatkossakin Stella-osion lukijana, sen sektorin jutut ovat minulle läheisempiä.

 4. Harvinaisen looginen uudistus. Jatkan lukemista myös tulevat 10 vuotta. Ootte ihanan ihania. ♡♡♡

 5. On ollut kivaa lukea blogia naisen näkökulmasta ja ehkä sen takia en ole niin innostunut muutoksista… Jarnon kuvat ovat kyllä upeita, kaikkea parasta teille molemmille ja jatkan edelleen lukemista :)

  • Ymmärrän toki. Aina voit halutessasi klikkailla noista sivupalkin linkeistä näkyviin vain minun tekstini. Ihana kuulla, että tykkäät kuvista ja pysyt jokatapauksessa mukana xxx

   • Mobiilissa nuo ovat ainakin minulla ihan sivun alimmaisena. Onko jotain kikkakolmosta, jolla pääsisin niihin käsiksi muutoin kuin skrollaamalla aina sivun alas? Minullakin saattaa olla hetkiä, jolloin naisnäkökulma kiinnostaa enemmän:)

 6. Jatkan seurassanne, olenhan ollut mukana alusta lähtien. Odotan mielenkiinnolla Jarnon juttuja, vaikka rima onkin korkealla.

 7. Jee, hieno juttu! Mielenkiinnolla odotan Jarnon juttuja, joihin en ole aiemmin perehtynyt. Kuvat ovat olleet kyllä hienoja! Pitäiskö teidän kuitenkin miettiä myös blogin nimen muutosta?

  • Mahtavaa että olet tykännyt! Blogin nimi (Notes on a life) pysyy ennallaan, mutta nykyisen osoitteen (www.stellaharasek.com) lisäksi http://www.notesonalife.fi alkaa toimia ihan näillä näppäimillä, se on sitten selkeämmin yhteinen osoite kuin nykyinen omaa nimeäni kantava. Molemmat johdattavat siis samaan paikkaan.

 8. Tää teidän (Jarnon & Stellan) yhteisblogi on loistava juttu! Blogien lukeminen vie aikaa, jota aina tuntuu olevan liian vähän. Ajan säästämiseksi oon lukenut pääsääntöisesti vain Stellan blogia ja joskus satunnaisesti käynyt Jarnon blogissa, vaikka kiinnostusta olisi ollut molempiin (pidän tavoistanne kirjoittaa ja molemmilla on upeita kuvia). Hieno homma, peukkuja tälle!!

 9. Luulin jo vaikka mitä kun näin perhekuvan instassa… Onnea paljon kuiteski! Jarno tervetuloo.

  Onko Stella kauneudenhoidossa niin huoleton kuin antaa ymmärtää vai buleeraako salaa?

 10. Olipa kaikin puolin ihania uutisia! Jään innolla odottamaan toisenkin pitkätukan tekstejä. (Jarno, Stella todella on mielettömän hyvä kirjoittaja, mutta kaikissa parhaissa tarinoissa tuntuu ainakin tämän lukijan mielestä olevan useampi kuin yksi ääni – ja olisipa tylsää, jos ne äänet olisivat aina samanlaisia!)

  Sitten vielä kysymys:

  Onko Stellalla mitään suosikkikappaletta, jota hän tykkää kuunnella mutta jota hän ei ikimaailmassa linkkaisi blogiinsa?

 11. Onnea molemmille! Tosi hyvältä kuulostavat nämä muutokset. Molempia blogeja seuraan, joten niiden löytyminen “saman katon alta” on ainoastaan positiivista :)

 12. Kysymys: onko Stella harkinnut kirjan kirjoittamista?

  Vasta vähän aikaa tätä blogia seuranneena täytyy sanoa Stellan tapa kirjoittaa suomen kieltä on todella kaunista. Esimerkiksi reissukuvauksesi “roadtrip Jakartaan” oli kerrassaan hieno!
  Ja vaikka itseäni ärsyttää miten melkein jokainen seuraamani blogin kirjoittaja alkaa jossain vaiheessa kirjoittaa myös kirjaa niin tässä tapauksessa sen kirjan lukisin mielelläni.

  • Hei Riikka, mä vastaan tähän nyt heti ja itse, kun aihe on ollut pitkään tapetilla: mulla on itseasiassa kirjaprojekti kesken, ollut jo ennen blogia. Se on edennyt hissuksiin, mutta toivotaan, että se näkee päivänvalon vielä tämän vuosituhannen puolella!

   Kiitos kauniista sanoistasi – aivan ihana kuulla, että olet tykännyt teksteistäni ja kirja kiinnostaa ♥

 13. Onnea uuteen “kotiin” teille molemmille. Voin hyvin kuvitella, että yhteistyökuviot tuovat helpotusta elämään.

  Mun kysymys Stellasta: Miten Blistex-riippuvuus selätetään?! Siitä oli maininta pari postausta sitten, mutta en hoksannut silloin kysyä. Oon meinaan itse ihan totaalikoukussa siihen ja nykyisin on poikaystäväkin samassa jamassa :( Tahdon tehdä parannuksen!

  • Kiitos paljon!

   :D Apua, tiedän täysin mistä puhut – oon ollut kanssa väärinkäyttäjä! Me pidetään Stellan kanssa ABC-kokous (Anonyymit Blistex Cäyttäjät) ja jaetaan kokemuksemme suuren kansan tietoon. Apu on tulossa!!

 14. Hei, tämäpä vallan ihana uutinen! Onnea yhdistymisestä!

  Musakysymys: Ketkä laulajat/yhtyeet saa teidän molempien sydämet väpättämään onnesta? Entä onko toistenne suosikeissa sellaisia, joita toinen ei voi sietää? :)

  • Kiitos paljon!

   Uh, kuule – ON ja ON! Molemmilla on niitä biisejä ja bändejä, joita tulee soittaa silloin, kun toinen on poissa kotoa.
   Palaan tähän kysymykseen taatusti!

 15. Kivoja uutisia! Hymyssä suin olen aina lukenut Stellan seikkailuista ja pitkätukasta. Hymyssä suin kirjoitan nyt tätäkin. Blogi on jatkossa varmasti vähintäänkin yhtä loistava mitä ennen muutosta <3
  p.s. oli kyllä kiva nähdä teidät sattumalta lentokentällä, kun palasitte Balin matkalta. Koiran kanssa kun siinä astelin, niin en oikein päässyt tervehtimään.

  • Moikka Niina, ihana kuulla, kiitos kauniista sanoistasi ♥ Oi, olisit ihmeessä moikannut, olisin päässyt samalla rapsuttelemaan koiraa – ensi kerralla sitten!

 16. Aivan mahtavaa!!!! Molempien blogeja/ instaa seuranneena tämähän on vain täydellinen uutinen! Molempien, niin kuvat kuin tekstit ovat nautinnollista seurattavaa! <3

 17. Ihana raikas uudistus ja upea toi uusi banneri! Tällä tontilla meininki vaan paranee vuosi vuodelta, mahtavaa! :)

 18. Moikka Jarno :-)

  Minulla olisi yksi kysymys. Minä olen lukenut Stellan blogia vasta vähän aikaa ja kysyisinkin, että kuinka te Stellan kanssa oikein tapasitte? ;-)

  Ja olisi minulla vielä yksi pieni kysymys… Koskas te esiinnytte taas Tampereella?
  Voisin tulla keikalle :)

  • Oi, meidän tapaamisella on monta vaihetta – tää on hyvä kysymys ja vaatii hiukan pitemmän vastauksen!

   Ja ikäväkseni täytyy kertoa, että emme ole enää bändin kanssa kimpassa. Virallisen tiedotteen mukaan, olemme “määrittelemättömän pitkällä tauolla”, joten tuskin ihan hetkeen olemme Tampereelle tulossa. MUTTA, vireillä on muita musakuvioita, joten Mansessa soittaminen ei ole mikään ihan mahdoton ajatus!! Kerron kyllä heti, kun alkaa tapahtua.

   • Juu eipä mitään :-) Minäpä odotan sitten innolla sitä vähän pitempää vastausta ;-)

    Oi harmin paikka bändin suhteen mutta yleensähän se menee niin, että kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen aukeaa. Uusia “musatuulia” odotellessa.

    Onnea muuten molemille tästä blogiliitosta :)

  • Kiitos, ihanaa että tykkäät! Me taidetaan olla ihan keskimittaisia, minä oon 170-senttinen ja Jarno suunnilleen 184cm.

 19. Aivan huippuhienoa!! Onnea teille molemmille! Oon niin iloinen teidän puolesta! Jarno on uudempi tuttavuus, mutta pidän hänenkin tyylistään ja tavastaan esittää asioita. Pidän siitä, että olette molemmat kohteliaita, lämminhenkisiä ja sydämellisiä. Tai sellainen tunne blogista välittyy. Arvostan sitä suuresti, sillä se on yksi monista syistä miksi tätä blogia olen seurannut. Kun kerran törmäsin Stellaan Forumin kupeessa vahingossa Yrjönkäytävän kohdilla ja painelin ohi kunnes ajattelin, että ole nyt vaan rohkea ja mene tervehtimään. Ja niin käännyin ja vaikka molemmilla oli kiire omiin tapaamisiin niin se lyhytkin kohtaaminen oli mukavan lämmin. Sitä lämpöä on riittänyt postauksissa ja sitä on ihana seurata. Joten uskon, että Jarnokin tuo omana itsenään tähän sitä lämpöä.

  Kerran Jolieen mennessäni kävelin Jarnon ja mäykkyjen ohi ja harmittaa kun en silloin uskaltanut kääntyä ja mennä moikkaamaan…

  • Muistan hyvin tilanteen, ihanaa että palasit moikkaamaan ♥ Toivottavasti me törmätään vielä uudemman kerran paremmalla ajalla niin että ehditään vaihtaa useampikin sana! Jarnoakin kannattaa mennä ihmeessä tervehtimään jos osuu taas vastaan, ja koirat ne vasta rakastavatkin uusia ihmisiä :D

  • Ihan samaa mieltä! Teksteistäsi Stella välittyy huomaavaisuus, joka ei kuitenkaan ole etäistä, vaan lämmintä ventovierastakin kohtaan. Otat kritiikin vastaan hienosti, puolustelematta ja kiihkoilematta. Arvostan, itse en pystyisi aina samaan ;) Kauneus, luovuus, lahjakkuus ja lämmin sydän aika harvoin sattuvat samaan pakettiin.

   • Hei ihanasti sanottu! Kiitos kaunis, arvostan todella. Valoa alkuvuoteen ja kiitos kun olet mukana ♥

 20. Mahtavaa uutinen! Iisinpää näin seuraajankin kannalta kun kaksi pitkätukkaa löytyy nyt samasta paikasta. Onnea ja kippis!!

 21. Oo! Mietinkin, että nyt tapahtuu jotain kun blogin ulkoasu muuttui! Onnea <3 miten ihanaa kun kaksi lahjakasta ihmistä löytää toisensa ja saa aikaan hyvän tiimin! Instan perusteella odotan hauskoja juttuja Jarnolta :D jaaa siispä kysynkin että miten saatte toisenne nauramaan, onko Stellalla jotain hauskoja eleitä/sanontoja yms!

  Mahtavaa!

  • Joooo hauskaa että huomasit! Tehtiin eilen illalla uusi bannerikin muutosten kunniaksi. Kiitos kysymyksistä, mä nyt vastailen täällä kun Jarno on kuvauksissa, mutta hän kerää nämä sitten listalleen – jee!

 22. Ou jee!! En oo lukenut Jarnon blogia lainkaan, mutta Stellan instagram-stooreista vähän jo tutuksi tullut jamppa vaikuttaa niin hauskalta, että tää uutinen todellakin nappaa! Hyvä te! #couplegoals

 23. OHO! Mahtia! Onnea molemmille. Jarnolta utelen heti millainen Stella on aamuisin, onko oikeesti noin vaikeaa toi herääminen vai onko todellisuus vielä kuvattua haastavampaa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.