Kolme hyvää asiaa

Ystäväni, naapurini ja kollegani Arttu heitti minua kutkuttavalla haasteella. Rakastan listoja, mutta tämä lista oli jostain syystä tosi vaikea laatia, en tiedä miksi! Kyse ei suinkaan ole siitä, etten näkisi hyviä asioita ympärilläni, niitähän on valtavasti. Ehkä oli haastavaa poimia niistä ne juuri nyt ajankohtaiset asiat, kun eletään ihan alkuvuotta ja niin moni kuvio on vielä kesken tai vasta alkamaisillaan.

Sandin punainen nahkarotsi kävi meillä kuvauslainassa ja käytin sitä tietysti koko päivän. Kyllä, sisällä.

KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI

✖ Inspiraatio. Huomaa, että päivät pitenevät taas – ja toki lämpimille leveysasteille suuntautuneilla reissuillamme on ollut osuutensa asiassa. Valolla on aivoja´ herättelevä vaikutus ja pienen talvihorroksen jälkeen päässä sinkoilee tällä hetkellä holtiton sekamelska ajatuksia, ideoita ja punaisen langan päitä, joihin tekee mieli tarttua ja alkaa keriä auki. Kun nyt osaisi vaan olla astumatta siihen ansaan, että yrittää tehdä kaikkea ja lopulta ei ehdi taas mitään. Jos aihe kiinnostaa, kirjoitin juuri inspiraatiosta ja sen ylläpitämisestä arjessa.

✖ Sänkyyn kannettu aamukahvi. Siitä on tullut meillä tapa, joka toivottavasti jatkuu vielä pitkään, koska se on ylivoimaisesti paras tapa aloittaa päivä. Luksusta, tiedän! Jarno on rivakampi nousemaan aamuisin kuin minä, ja kolistelee useimmiten jo keittiössä silloin kun minä vasta raotan silmiäni ja pohdin kannattaako tänään herätä vai ei. Yöpöydälle ilmestyvä kahvi on tärkeä, se ratkaisee joka kerta pulman heräämisen hyväksi.

✖ Yrittäjän vapaus. Olen ollut yrittäjä yli viisitoista vuotta, mutta silti on melko tuore juttu, etten ole riippuvainen toimistorytmeistä eikä kukaan ei odota minua aamuisin mihinkään. Tätä autuutta on takana nyt kaksi vuotta enkä vieläkään pidä sitä itsestäänselvyytenä, vaan olen joka päivä onnellinen siitä, että saan vapaasti päättää milloin ja missä teen työni. Useimmiten työskentelen kotona, mutta toisinaan sujautan läppärin kassiin ja painelen lähikahvilaan – siellä saa usein aikaan enemmän kuin kotona, jos on keskittymiskyvytön olo ja huomaa harhautuvansa jatkuvasti aivan muihin asioihin. Yrittäjän vapaudella on myös kääntöpuolensa, mutta säästetään tarinat niistä johonkin toiseen kertaan.

KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA

✖ Kuulen usein, että olen hyvä kuuntelija, jolle on helppo puhua vaikeistakin asioista. Tuntemattomatkin ihmiset alkavat helposti kertoa elämästään, jos sopiva tilanne sattuu kohdalle. Olen jutellut taksikuskin kanssa hänen aviokriisistään ja ravintolan tarjoilijan kanssa hänen sairastavasta koirastaan, kerran päädyin täysin sivullisena lohduttamaan tanssijaa epäonnistuneiden kenraaliharjoitusten jälkeen. Olen empaattinen, mutta uskon sen johtuvan myös siitä, että olen vilpittömän kiinnostunut muista ihmisistä ja kaikesta inhimmillisestä.

✖ Visuaalisuus. Olen aina ollut vahvasti visuaalinen eikä kukaan varmasti yllättynyt, kun menin opiskelemaan taidetta ja graafista suunnittelua. Visuaalisuus on ollut koko aikuisikäni keskeinen osa työtäni ja on sitä yhä etenevässä määrin. Visuaaliset konseptit syntyvät päässäni vikkelästi, olipa kyse sitten viinitalon markkinointikuvista, blogipostauksen kuvituksesta, lehtijutun tarinankerronnasta tai siitä miltä haluan tämän blogin graafisen ilmeen näyttävän.

✖ Intuitiivisuus. Vaistoni on aina ollut herkkä, mutta en ole aina osannut kuunnella sitä ja luottaa siihen – olen myös melko rationaalinen ja se puoli minussa on hallinnut joskus aika voimakkaalla otteella. Kun lopetin asioiden pakonomaisen järkeistämisen, intuitioni havahtui kuin horroksesta ja alkoi taas kuljettaa minua.

KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI

✖ Ystävät. Suurin osa suvustani on kuollut tai kaukana, joten ystävät ovat olleet perheeni niin kauan kuin muistan. Olen melko introvertti – tuttuja ja kamuja on paljon, mutta läheisiä ystäviä minulla on lopulta melko vähän. He ovat auttaneet ja tukeneet minut läpi elämäni vaikeimpien hetkien ja toivon osaavani olla vastaavasti heille läsnä. Tekisin heidän vuokseen mitä tahansa.

✖ Rohkeus kulkea omaa tietä. Olen kiitollinen siitä, että olen uskaltanut tehdä elämästäni minun näköiseni – ja tietysti siitä, että minulla on aina ollut tukiverkosto, joka on auttanut ja kannustanut. Omalta ja oikealta tuntuvien valintojen tekeminen ei ole aina ollut helppoa tai itsestäänselvää, mutta hyvät kokemukset ovat kasvattaneet luottamusta siihen, että on viisaampaa kuunnella itseään kuin toteuttaa ympäristön odotuksia.

✖ Uuden oppimisen jano. Olen kroonisesti kiinnostunut oikeastaan ihan kaikesta. Rakastan sitä, että elämä heittää säännöllisesti polulleni uusia projekteja, ilmiöitä ja ihmisiä, jotka haastavat käsitykseni, opettavat uutta ja näyttävät maailmasta uusia näkökulmia, joita en olisi ilman heitä hoksannut. Minusta on ihan tervettä tuntea itsensä välillä hölmöksi, silloin aina muistaa kuinka paljon on vielä asioita, joista ei tiedä tai ymmärrä. En malta odottaa mitä kaikkea uutta eteeni osuu tänä vuonna.

KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA

✖ Työkuviot tasapainottuvat. On tosi hyvä mieli Asennemedialle siirtymisestä ja blogiliitosta Jarnon kanssa – molemmat ovat päätöksiä, joiden tarkoitus on vapauttaa energiaa ja tehdä elämästä parempaa ja kevyempää. Tänä vuonna aion vihdoin oppia luottamaan siihen, että työt tulevat tehdyksi ja elämä menee eteenpäin, vaikka otan rennommin enkä yritä pitää jokaista lankaa jatkuvasti käsissäni.

✖ Olen pikkuhiljaa oppinut sanomaan ei. Tuo pieni mutta tärkeä sana on ollut ratkaisevassa asemassa kroonisen kiiresuman purkamisessa, sillä ilman sitä kalenterini pursuilisi yhä asioita, jotka eivät tunnu tärkeiltä, mutta joista en ole kehdannut kohteliaisuuttani kieltäytyä. Kaikkien ei tarvitse tykätä minusta eikä minun tehtäväni tässä elämässä ole olla mieliksi kaikille, jotka haluavat minusta jotain, tai suostua asioihin, joihin aikani tai mielenkiintoni ei riitä.

✖ Auki olevat suunnitelmat. Kaikenlaista ideoita ja toiveita tietysti on, mutta en ole oikeastaan lyönyt tälle vuodelle lukkoon vielä muuta kuin alkuvuoden työt ja maaliskuussa häämöttävän matkan. Tuntuu vapauttavalta, että mitä tahansa voi vielä tapahtua, kun kalenterissa on toistaiseksi enemmän tyhjiä sivuja kuin aikatauluja.

KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI

✖ Ehdottomasti ihmiset. Olen tavannut blogini kautta paljon mahtavia tyyppejä, joista osasta on tullut myöhemmin ystäviäni. Vaikea enää kuvitella elämää ilman heitä.

✖ En voi tietenkään olla mainitsematta teitä! Minusta tuntuu, että olen superonnekas, sillä minulla on ihan poikkeuksellisen fiksut lukijat. Teidän ansiosta täällä on loistava keskusteluilmapiiri ja vinkit, ideat ja inspiraatio virtaavat jatkuvasti molempiin suuntiin.

✖ Olen niin iloinen siitä, että tämä on työni, sillä tämähän on aivan huippukiva duuni. Tekemistä on välillä todella paljon ja tavallaan olen aina töissä, mutta toisaalta työ on luonteeltaan omaehtoista ja saan kirjoittaa asioista, jotka kiinnostavat ja inspiroivat minua. Sopii hyvin itsenäiselle ja itsepäiselle ihmiselle, joka nauttii oman visionsa toteuttamisesta.

KOLME BLOGGAAJAA JOIDEN TOIVON VASTAAVAN KYSYMYKSIIN

Anna palaa, Anna on yksi Suomen parhaista blogeista, viihdyttävä, älykäs ja samaistuttava – lukulistalle sassiin, jos ei ole jo! Palan halusta tietää mitä Anna vastaisi näihin kysymyksiin.

✖ On kova ikävä, joten olisipa ihana kuulla myös Doritin vastaukset Paikka auringossa -blogin puolella.

Aamukahvilla on varmasti monille teistä tuttu paikka. Henriikan valoisat jutut saavat minut aina hyvälle tuulelle ja kiinnostaa kovasti mitä tälle listalle päätyisi.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

13 thoughts on “Kolme hyvää asiaa

 1. Ei on niin tärkeä sana, opettelen parhaillani, mutta niin helposti tulee vastsukseksi ‘ok, kaipa mä sen jotenkin ehdin…’ vaikka niin tiedän, ettei aina pitäisi vain myöntyä ystävien pikku pyyntöihin, olen vain niin kiltin maineessa, että automaattisesti pyytävät vaikka itsekin homman voisivat hoitaa.

  • Kyllä, juuri näin. Omat rajat täytyy vetää itse, ei sitä kukaan muukaan puolestamme tee.

 2. Ei liity millään tavoin postauksen aiheeseen, mutta valitan nyt kuitenkin siitä että vissiin ulkoasun uudistuksessa meni jotain rikki, kun koko saitin fontiksi on muuttunut Times New Roman. Ei hyvä! En tahdo!

  • Oi eiii! Se ei ole rikki vaan ihan tarkoituksellinen valinta, harmi että et tykkää. En tiedä vielä jääkö lopulliseksi, testailemme vielä tätä typografiaa.

   • Palaan nyt vanhaan aiheeseen, mutta taisin olla liian jyrkkä ja alkujärkytyksen sokaisema: kyllä tähän uuteen fonttiin näemmä tottuu. En toki käy estelemään, jos kokeilette jotakin toista fonttia, mutta ei tähän nyt *kuole*.

 3. Oma tämän vuoden tähän mennessä paras asia oli ehdottomasti Gdanskin matka. Voitin momondon kilpailun blogistadi ja Ooooh miten upeaa se oli. Täydellinen seura, HUIKEA hotelli (Puro Hotel Gdansk, maailman kaunein hotelli, lämmin lämmin suositus), naurettavan halpa hintataso ja kaikkialla kauniita taloja. Aaaaijaijai ja kiitos!

  • OOH! Ihana kuulla! Kiitos kun tulit kertomaan! Mä en olekaan ikinä käynyt siellä, toivottavasti vielä pääsen joku päivä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.