Hyvät & huonot juuri nyt

Iltaa! Tänään tarjolla peruskuulumisia, en olekaan kirjoitellut niitä aikoihin. Välillä on niin vauhdikasta, ettei oikein itsekään ehdi kelailla mitä kuuluu, mutta nyt on onneksi vähän iisimpi vaihe.

3 x hyvät jutut juuri nyt

✖ Lähiaikoina ei ole tiedossa yhtään pidempää matkaa ja se tuntuu just nyt tosi hyvältä. Emme ole ehkä ikinä olleet varsinaisia rutiini-ihmisiä eikä meidän arki ole muutenkaan kovin säännöllistä, mutta tuntuu ihanalta saada kiinni katkolla olleista perusasioista, kuten treenaamisesta ja kotona kokkaamisesta. Ikävöin Kanervan bootcampia ja Katjan joogaa. Sitä, että jääkaapissa on muutakin kuin valo ja kaapista löytyvistä aineksista voi noin vaan koota jonkun yksinkertaisen illallisen.

✖ Työrintamalla menee paremmin kuin pitkiin aikoihin. Työmäärä alkaa vuosien rimpuilun jälkeen vihdoin tasaantua kohti jonkinlaista normaalirytmiä, jonka ohella on aikaa ja energiaa ylläpitää muutakin elämää. Asennemedian vaikuttajaverkostoon liittymisellä on ollut pelkästään positiivisia vaikutuksia – olin siihen saakka tehnyt kaiken blogin taustalla tapahtuvan, teille useimmiten näkymättömäksi jäävän työn itse, mutta nyt kun suurin osa siitä on ulkoistettu, kalenterini on väljempi ja sähköpostitulva laskenut akuutista kaaoksesta lähestulkoon inhimmilliselle tasolle. On ihanaa, kun kirjoittamiseen, kuvaamiseen ja juttujen sisällön suunnitteluun jää aiempaa enempää aikaa. Tulossa onkin vaikka mitä kivaa: kiinnostavien tyyppien työelämään keskittyvä juttusarja, kirppisopas ja sisustusjuttuja, joissa kurkistelen toisten ihmisten koteihin.

Työhuoneen sohvatyynyihin on maastoutunut eläin.

✖ Sain koottua monen kuukauden kuitit ja kiikutettua ne tänään tilitoimistolle. Ei kuulosta ehkä hauskimmalta mahdolliselta tavalta aloittaa viikko, mutta yrittäjät tietävät miten suuri helpotus on, kun saa kuittikaaoksen selätettyä. Työhuone on hurrikaanin jäljiltä (kuitit pitää luonnollisesti säilyttää mahdollisimman monessa eri paikassa, jotta hommaan saa ekstrahaastetta) ja olo on euforinen kuin olisin viime hetkillä vapautunut kuolemansellistä.

3 x harmitukset juuri nyt

✖ Sain reissussa flunssan, joka ajoittui juuri meidän roadtripille halki Marokon ja huipentui Saharaan, kun nukuimme ohuessa berberiteltassa alle kymmenasteisessa aavikkoyössä. Olin tietysti varustautunut lämpimillä tamineilla ja nukuin kaikki vaatteet yllä, mutta eipä se silti varsinaisesti edistänyt paranemista. Pahin flunssa on jo poissa, mutta keuhkoja repivä yskä ja räkätauti jäi päälle: olo on koko ajan puolikuntoinen, joinakin aamuina pahempi kuin toisina. Yrittäjänä ei ole mahdollisuutta heittäytyä sängynpohjalle lepäämään, teen siis töitä kahdet villasukat jalassa ja inkiväärillä terästetty teekuppi tietokoneen vieressä ja toivon, että tämä ei muutu (tai ole jo muuttunut) poskiontelontulehdukseksi. Treeneihinkään ei ole asiaa ennen kuin olo paranee.

Vähän nauratti tämä nukkuma-asento.

✖ Olen katsonut Netflixista kaikki mahdolliset järkevät sarjat (kts. kohta “flunssa”). Okei okei, en varmaan ole, en vaan keksi minkä sarjan parissa jaksaisin seuraavaksi tehdä tätä hidasta jälkitautikuolemaa työpäivän jälkeen. Kriteerit: viihdyttävä, mutta ei katsojaa aliarvioiva. Helposti seurattava juoni, josta pysyy mitenkuten perässä, vaikka torkahtaa kesken jakson. Ehdottomasti ei kuolevia koiria, lapsia tai isiä.

✖ Kotirintamalla tuulee. Keittiön katosta läpi valunut vesi ei onneksi aiheuttanut lopulta sen suurempaa remonttia, mutta muut juonenkäänteet pitävät kyllä huolen, ettei kotona pääse rentoutumaan liikaa. Tämä on ollut suoraan sanottuna vähän tälläistä alusta saakka enkä jaksa enää juuri stressata aiheesta, mutta alkaa tuntua, että olisi kiva löytää koti, johon voisi rauhoittua.

Mitäs teille kuuluu?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

42 thoughts on “Hyvät & huonot juuri nyt

 1. Oon kattonu Netflixistä vaan yhden sarjan, ja se on Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto (2 kautta). Ja sehän on siis äärimmäisen outo, mutta jos tykkää oudosta, niin on hyvää kevyttä viihdettä. Jos oot lukenu Linnunradan käsikirja liftareille, ja tykkäsit siitä, niin saatat tykätä tästäkin.

  Paranemisia!

  • Hmm! Pitää ehkä ottaa lähempään tarkasteluun – kiitos vinkistä. Oon lukenut ja tykkäsin, joskin leffalle en niin lämmennyt. Mutta kirjastahan sä puhuitkin!

 2. Voi kurjuus, juuri itsen paranin hirveästä nuhasta. Koko pää oli ihan tukossa enkä voinut katsoa edes tv:tä tai läppäriä. Minulle tehosivat inkivääri (joka paikkaan eli teehen lastuja ja annat hautua 10 min, sitten juot hunajan kans, ruokaan ja pure sellaisenaan jos pystyt), yskään auttoi yhdessä yössä tea tree öljy sekoitettuna seesamöljyyn ja sitten hierottuna rintaan yöksi. Kurkumaa myös joka paikkaan, eli puuroon, teehen ym. Ja antibiootit no way! Ja ai nii, onko nenäkannua? Aina kun minulla oli hetki, että nenä oli muutaman minuutin auki, huuhtelin! Tsemppiä!!

  • Nenäkannu on, vihin sen juuri pitkän tauon jälkeen takaisin käyttöön! Ei auta, en halua antibioottilinjalle. Kiitos öljyvinkistä, tuota pitää kyllä testata. Toivottavasti olet jo terve!

 3. Sun täytyy kokeilla Soria Naturalin oregano uutetta (sisäiseen käyttöön), tätä löytyy ainakin Hgi:n NaturZonesta (ateneumin luona) ja mitä ikinä teetkin älä käytä sitä niin kuin putelin kyljessä sanotaan tai pyörryt lattialle järkytyksestä nimittäin aine polttaa. Muutama tippa hunaja+teehen on suositeltavampaa. ;) Tipat paransivat hurjan flunssani joka pyöri keuhkoteissä vuosi sitten, ehdin olla jo 1kk kipeä ja antibiootit uhkasivat, sitten törmäsin tähän uutteeseen ja olin viikossa terve. Eeva Kolun levottomuus on kanssa iskenyt muhun.

 4. Tulin tähän vain suosittelemaan the Good Wifea. Tälle flunssapotilaalle upposi todella hyvin. Ei tarvi itse juuri ajatella mitään, paitsi siinä kohtaa kun kokee että haluaisi olla oman elämänsä salapoliisi-kalinda, joka vaan selvittää kaikki asiat ja ongelmat tost noin vaan (paitsi, ne jotka on oman elämän kriisejä).

  • Hei kiitos vinkistä, joku muukin just kehui tuota mulle. Pitää laittaa listalle ja antaa sille mahdollisuus! Nauratti nuo salapoliisit, jotka korjaavat kaiken paitsi omat elämänsä.

 5. Broad City Areenalla, kaikki neljä kautta katsottavissa, aah, parasta! Mut tämän ehkä tiesitkin jo? Pikaista paranemista!

  • Täältä ääni myös Broad Citylle! Paras sarja pitkään aikaan! Jaksaa viihdyttää jopa uudelleen katsottuna (mitä harvemmin yleensä tulee tehtyä).

 6. Hyvälle kuullostaa ideat! Kärsin kolme viikkoa myös kuvailemastasi olotilasta, kunnes luovutin ja hain sen antibioottikuurin. Kolmen päivän jälkeen tuntui, että voimat saattavat palata ja jaksaa hikoilematta lukea vaikka sanomalehden tai ripustaa pyykit. Siis; vahva suositus, lääkäriin! Kiitos tästä blogista, päivän piristys! Muttei paranna poskiontelotulehdusta :)

  • Uuh, sulla on kyllä pointti, mä vaan karsastan niitä antibiootteja enkä millään haluaisi turvautua niihin ennen kuin on ihan pakko. Katsotaan, menen kyllä lääkäriin jos tämä ei ala tästä helpottaa parin päivän sisällä.

   Ja kiitos sulle kun luet – ihana kuulla, että saan piristää päivääsi!

  • Flunssaan, joka on virustauti, ei antibiootit auta. Mutta jos on jotain muuta myös, bakteerin aiheuttamaa, niin sitten tietysti.

 7. Itse täällä peiton alla flunssaa parantelemassa, puhelimen kanssa. Onneksi vielä jotain viihdyttävää luettavaa sekä katseltavaa löytyy ja on tyrkyllä tuolla netin ihmeellisessä maailmassa (kuten esim. Sun hieno blogi, jonka juttua nyt ihan Ekaa kertaa kommentoimassa vaikka kirjoituksiasi olen jo reilut parisen vuotta seuraillut). Pitääpä tässä mainostaa samalla maailman varmastikin (siis ainakin omasta mielestäni) yhtä hienoimmista keksinnöistä: Nenäkannu! Voin suositella niin pahimpaan flunssaan kuin ennaltaehkäisynä. Toimii ainakin mulla ja tuo helpotusta… jos ja kun sen vain muistaa kaivaa kaapista ulos ja käyttää sitä :)

  Tsemppiä flunssasta toipumiseen

  • Haha kiitos, ihana kuulla että blogini saa olla sun flunssaseuralaisena. Hei NENÄKANNU – kiitos muistutuksesta! Mullahan siis on nenäkannu, mutta en ole muistanut sen olemassaoloa aikoihin. Pitääpä mennä heti kannuttelemaan, siitä on varmasti ainakin vähän apua tähän tukkoisuuteen. Se tosiaan toimii paremmin, jos sitä muistaa käyttää. Krhm.

   Tsemppiä sinne myös!

   • Nenäkannu on kyllä ihan paras! Sen jälkeen kun sen ostin ja olen käyttänyt sekä ennaltaehkäisevästi että erityisesti aina flunssan iskiessä, niin ei ole tullut poskiontelotulehduksia. Ja minä kärsin niistä yleensä aina ennen.

    • Totta, en muistanutkaan että kannua voi käyttää myös yleishyödylliseen ennaltaehkäisyyn.

 8. Oih, voimia sinne flunssan taltuttamiseen! Pitkittynyt, sitkeä flunssa on niin monin verroin pahempaa kuin sängynpohjalle kaatava kova kuume joka menee ohi päivässä parissa.
  Toivotaan että sarjavinkeistä on apua henkiseen jaksamiseen :)
  -The Sinner
  -Atypical

  HBO:lta/muualta
  -Skam
  -Girls
  -Handmaid’s Tale
  -The Path
  -Leftovers
  -The Office (US versio)

  • No älä, varsinkin tää yskä on hermojaraastavaa. Kiitos vinkeistä, tossa tuli itseasiassa pari tosi hyvää muistutusta, koska en esimerkiksi ollenkaan muistanut että mulla on Girlsista pari kokonaista kautta näkemättä JA Skamin vika kausi katsomatta!

   • Höyryhengitystä x monta /pv auttaa pienille ja isommillekin! Jonkun hyvää tekevän yrtin kanssa miellyttävääkin.

    • Höyryhengitys! Äiti teetti tätä kun olimme lapsena kipeitä. Ehkä testiin, jos tää ei ala nyt helpottaa.

  • No todellakin pitäisi, mutta yrittäjänä ei voi jättää töitä tekemättä ja just nyt on paljon dediksiä.

 9. Love! Löytyy Netflixistä ja me ahmittiin kaikki kolme tuottaria alle kolmessa päivässä, hups. Iso suositus ja sopii noihin sun kriteereihin!

  • Hmmm olenkohan nähnyt tästä ihan pari jaksoa alusta? Ei oikein muistikuvaa, pitääpä tsekata!

 10. No ekana tuli mieleen, jokos olet katsonut nyt Netflixiinki tulleen Please Like Me -sarjan? Se on hauska joskin musta, mutta paino sanalla hauska. Ja viihdyttävä.

 11. Kiva lukea ihan arkisia kuulumisia ja tulevatkin aiheet kuulostavat kiinnostavilta :) Flunssa erityisesti matkalla sen sijaan ei lainkaan kiva. Flunssasta kotioloissa on viime viikoilta runsaasti kokemusta. Suosittelen White Collar- ja Lucifer-sarjoja, joissa 0% mainitsemiasi aiheita eikä taatusti mitään nordic noiria, mikä on yksi omien flunssasarjojeni kriteeri. Pikaista paranemista!

  • Kiva kuulla, että tulevat jutut kiinnostelevat! Oi joo, ei mitään pohjoismaisia dekkarihommia mullekaan kiitos. Tsekkaan nämä sarjat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.