Näyttelyvinkkejä taiteen nälkään

Hei tyypit, seuraa menovinkki viikonloppuun: TEOS 2018 on auki Helsingin Kaapelitehtaalla vielä tämän viikonlopun! Kyseessä on Suomen taidegraafikoiden ja Suomen kuvanveistäjäliiton järjestämä myyntinäyttely, josta löytyy nousevien taidegraafikoiden ja kuvanveistäjien töitä: osa nousevia nimiä, toiset tunnetumpia. Sisäänpääsy on vapaa ja ovet ovat avoinna nyt lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17.

Kaapelitehtaan Valssaamo ja Puristamo on täytetty taiteella, jota voi halutessaan ostaa heti mukaansa. Hinnat vaihtelevat teosten koon, käytetyn tekniikan ja taiteilijan tunnettuuden mukaan, mutta alkavat edullisimmillaan satasesta, joten pienelläkin sijoituksella voi saada kotiinsa palan ajankohtaista taidetta. Ilmainen näyttely on tietysti avoin ihan kaikille taiteesta kiinnostuneille, oli ostoajatuksia tai ei.

Suosittelen lämpimästi piipahdusta vaikka viikonloppukävelyn varrelta. Runsas näyttely on täynnä todella hienoja töitä ja tarjoaa samalla hyvän läpileikkauksen suomalaisen taidegrafiikan ja veistostaiteen nykytilasta. Siitä on helppo napata korvan taakse kiinnostavat taiteilijat, joiden töitä haluaa pitää jatkossa silmällä.

Kaapelitehtaan aulasta löytyy myös pieni, mutta hyvinvarustettu kirjakauppa (en pysty koskaan ohittamaan kirjakauppoja) ja kahvinhimoon rento rafla Hima & Sali. Minulle se on vähän liiankin tuttu paikka, söin siellä lounaan lähes joka päivä kaikkina niinä vuosina kun olin töissä naapuritalossa sijaitsevassa levy-yhtiössä.

Yksi suosikeistani oli Katri Heinäsen Pilviä ja peilityyniä -teokset, joissa vaneripohjalle on yhdistetty piirroksia ja akryyliväriä.

Samaan syssyyn toinenkin vinkki taiteen nälkään: maalaustaiteeseen keskittyvä myyntinäyttely Taidemaalariliiton Teosvälitys alkaa Kaapelitehtaalla viikon päästä ja palvelee 10. – 18.3. Samaan aikaan Kaapelitehtaalla järjestetään myös Teollisuustaiteen Liitto Ornamon vuosittainen Teosmyynti, jossa on myynnissä keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta, pienoisveistoksia, koruja ja uniikkeja esineitä yhteensä noin sadalta muotoilijalta ja taiteilijalta. Harmi, että olemme silloin reissussa, mutta menkää te! Maalaukset löytyvät Merikaapelihallista ja Ornamon aarteet aulan toiselta puolelta Puristamosta.

Jenni Niskalan monotypia Watermelon go go osui jo ovelta silmiin.

Tuomas Hallivuon mustavalkoisissa töissä on yhdistetty kuivaneula- ja mezzotinto-tekniikkaa, molemmat satoja vuosia vanhoja syväpainomenetelmiä.

TEOS 2018
Puristamo ja Valssaamo @ Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1, Helsinki
Auki vielä viikonlopun, la-su klo 11-17

PHOTOS BY STELLA HARASEK

2 thoughts on “Näyttelyvinkkejä taiteen nälkään

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.