Testissä turvallisempi rusketus

Kaupallisessa yhteistyössä Swiss Clinic ja Asennemedia

Olen helposti ruskettuvaa sorttia. Australiassa paistetta piisasi, leikin lapsena päivät pitkät auringossa ja näytin pieneltä (joskin epäilyttävän vaaleatukkaiselta) intiaanilta. Sen jälkeen kun muutin Suomeen aurinkopäiviä on ollut tarjolla huomattavasti vähemmän, joten olen ottanut pilvettömistä kesäpäivistä kaiken irti ja imenyt itseeni joka mahdollisen auringonsäteen. En ikävöi lapsuuteni pavunruskeaa lookia, mutta terve rusketus miellyttää silmää yhä ja näytän omasta mielestäni paljon paremmalta sopivasti päivettyneenä. Tunnen paljon ihmisiä, joita valkea iho pukee, mutta en kuulu heihin – silloin kun olen kalpeimmillani, jengi kyselee olenko tulossa kipeäksi. Kiva!

Nautin pitkään auringosta miettimättä yhtään sen haittoja, mutta kolmekymppisenä valkeni, että huolettomat auringonottohetkeni johtavat ennemmin tai myöhemmin ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen, puhumattakaan muista paljon vakavimmista riskeistä. Sen jälkeen aloin vihdoin lotrata aurinkovoiteiden kanssa. Suojaan kasvojani pahimmalta paahteelta isoilla hatuilla ja pysyttelen varjossa päivän kuumimpien tuntien aikana – paitsi silloin kun en maltakaan. Kismittää vältellä aurinkoa! Se on tietysti järkiratkaisu, mutta haluaisin olla yhtä hehkuva ja ruskettunut kuin pahimpina aurinkoaddiktin aikoinani.

No miksi en ole aiemmin turvautunut itseruskettavaan? Monia olen vuosien varrella kokeillut, mutta en ole löytänyt tuotetta, joka ei haise pahalta, tahraa lakanoitani tai tee minusta oranssia. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden Swiss Clinicin uudelle Self-Tanning Treatmentille. Olen ensinnäkin tykännyt muistakin merkin ihonhoitotuotteista, joita olen testannut viimeisen parin vuoden aikana, ne ovat laadukkaita, luotettavia ja toimivia. Toisekseen lopputuloksen luvataan olevan a) luonnollinen b) asteittain syvenevä ja c) pysyvän siinä mihin se on tarkoitettu eli kasvojen ihossa tyynyliinan sijaan.

Kaksivaiheiseen rusketushoitoon kuuluu kaksi erilaista tuotetta: Self-Tan Drops ja Self-Tan Pads. Tuotteet eivät sisällä alkoholia tai parabenejä.  

Tippoja käytetään aamuisin joko sellaisenaan tai sekoitettuna kosteusvoiteeseen tai aurinkosuojatuotteeseen. Pari tippaa ihanantuoksuista öljyä levitetään kasvojen ja kaulan iholle huolellisen puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen, ja vaikutukset ovat välittömät: öljy tuo kasvoille tasaisen, luonnollisen hehkun. Päivetyksen syvyyttä voi säätää itse: parilla tipalla saa kevyen sävyn, 4-5 tipalla syvemmän rusketuksen. Öljyn sisältämä e-vitamiini hoitaa ja kosteuttaa, ja erythrulose tekee ihonsävystä tasaisemman.

Self-Tan Pads -lappuja käytetään taas iltaisin sen jälkeen kun kasvot on puhdistettu. Lappuihin uutettu kukuisiemenöljy ja kaktuksenkukkauute suojaavat ja rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät vanhenemisen merkkejä. Ihonsävy syvenee yön aikana täydelliseksi päivetykseksi.

Rutiinia noudetaan, kunnes päivetys on toivotunlainen. Sen jälkeen lopputulosta ylläpidetään käyttämällä tuotteita tarpeen mukaan pari kertaa viikossa. Päivetys haalistuu iholta tasaisesti ilman läikkiä noin viikossa.

Käytin itse tippoja sekoitettuna Swiss Clinicin hyaluronihappoja sisältävään Day Cream-päivävoiteeseen. Minulla oli talven reissuilta aavistus päivetystä vielä jäljellä, joten pudotin voiteen sekaan vain kaksi tippaa kullanruskeaa öljyä. Levittäminen oli todella helppoa, voiteeseen sekoitettu öljy imeytyi tasaisesti. Illalla sivelin kasvot ja kaulan läpi vielä rusketuslapulla, joka tuntui kasvovedeltä ja jätti ihon kosteutetuksi ja raikkaaksi. Olin varustautunut jatkamaan hoitoa muutaman päivän ajan saadakseni kauniin, terveen hehkun, mutta lopputulos näytti tältä jo seuraavana päivänä:

Made in the shade.

TYK-KÄÄN! Lopputulos on luonnollinen eikä taita tippaakaan oranssiin, vaan vastaa sävyä, jollaiseksi ihoni päivettyy auringossa – eikä vaaleanpunaisessa tyynyliinassa näkynyt muuten pienintäkään tahraa. Hoito on helppo ja vaivaton, tuotteiden tuoksu on mieto ja miellyttävä ja omaan makuuni sopiva kaunis päivetys syntyi ihan supernopeasti, joten en keksi oikeastaan ainuttakaan syytä mennä enää paahtamaan ihoani aurinkoon. Tänä kesänä ajattelin siis heilua tyytyväisenä hatuissani ja suojakertoimissani – ja ehkä nyt maltan pysytellä polttavimpina tunteita suosiolla siellä varjossa.

Jos tekee mieli kokeilla, koodilla STELLATAN15 saa nyt 15% alennuksen kaikista Swiss Clinicin itseruskettavista. Testaamaani Self-Tanning Treatment -hoitoon kuuluvat tuotteet voi ostaa myös erikseen, mutta tehokkain lopputulos syntyy niiden yhdistelmällä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

12 thoughts on “Testissä turvallisempi rusketus

  • Heippa, ei mikään varmaan sinänsä estä käyttämästä näitä vartalolle, mutta tuotteet ovat sen verran pienissä purkeissa, että taitavat loppua sellaisessa käytössä melko nopeasti. Suosittelisin siihen ehkä jotain vartalolle tarkoitettua tuotetta ja pitäisin nämä ihan kasvoille ja kaulalle varattuna.

 1. Kauniilta se sinulla näyttää, vain herkkäihoisena hiukan arveluttaa. Jos jossain olisi pieni testipurkki saatavilla, voisi kokeilla tuotteen sopivuutta..

  • Voih, ymmärrän. Näytepakkauksista en osaa sanoa, mutta ehkä voit olla Swiss Clinicin asiakaspalveluun yhteydessä ja kysäistä?

 2. Hyvältä näyttää!

  Mitä ajattelet microbladingista nyt kun aikaa on kulunut? Onko lopputulos säilynyt luonnollisen näköisenä?

  • Kiitos!

   Olen edelleen tyytyväinen kulmiin. Jälki on muuttunut kuukausien kuluessa hitusen pehmeämmäksi, niin kuin useimmille käy, mutta kulmat kehystävät edelleen kauniisti kasvoja ja ovat vahvemmat ja symmetrisemmät kuin ennen microbladingia.

  • Kiitos, ihanaa kun tykkäät! T-paita on Nanson vakiovalikoimasta, nimeltään Tasku.

 3. Onko jompi kumpi näistä tuotteista vähemmän tuoksuva? Kiinnostaisi kokeilla, mutta voimakkaat tuoksut eivät ole mieleeni.

  • Hmm, molemmat on kevyesti hajustettuja, tuoksut ovat tosin vähän erilaiset. Vanulappujen tuoksu on minusta miedompi!

   • Kiitos! Kookoksiset tuoksut ovat omaan nenääni niitä pahimpia. Mut laitan tilaukseen, haluan kans samanlaisen upean hehkun iholle! :)

    • Ah, kookos kyllä jakaa mielipiteitä! Kumpikaan näistä ei kyllä tuoksu mun mielestä kookokselta, joten testaa ihmeessä ja jos jaksat niin kerro sitten mitä tykkäsit xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.