Uusi makuuhuone (ja sisustuksen syystuulet)

Kaupallisessa yhteistyössä Familon ja Asennemedia

En ole vielä ehtinyt vilauttaa teille kuin muutamia satunnaisia kuvia uudesta kodista. Syytän siitä pian alkavaa remonttiamme, jonka vuoksi emme ole jaksaneet ihan hirveästi vielä sisustella ja järkkäillä tavaroita paikoilleen. Ei vaan kannata, kun kaikki menee vielä moneen kertaan uusiksi ennen kuin kaikki on tehty ja pääsee oikeasti asettumaan. Makuuhuone on kuitenkin nyt esittelykelpoinen ja hyvä niin – ihanaa, että kodissa on nyt ainakin yksi huone, joka ei ole ihan hävitys.

Täytyy tosin tunnustaa, että makuuhuone ei näyttänyt tältä vielä muutama päivä sitten. Se oli päinvastoin asunnossa vallitsevan kaaoksen keskipiste, sillä siellä säilytettiin mm. ylimääräistä vaaterekkiä, kuutta ruokapöydän tuolia jotka odottavat verhoilua, Lappi-taloa varten pakattuja laatikoita ja kaikkia niitä vaatteita, kosmetiikkaa ja epämääräisiä pikkutavaroita, jotka eivät olleet vielä löytäneet paikkaansa uudessa kodissa. (Tuo kuulostaa siltä kuin ne olisivat kovasti yrittäneet. No eivät ole, senkun lojuneet vaan kasoissa ja olleet tiellä.) Uudessa kodissa on rutkasti vähemmän säilytystilaa kuin edellisessä, joten täytyy joko keksiä jotain luovia säilytysratkaisuja tai karsia tavaraa vielä entisestään. Tällä hetkellä olen ehdottomasti jälkimmäisen kannalla. Makuuhuoneessa lepää sielu ja mieli, kun siellä ei ole nyt mitään ylimääräistä, enkä hirveästi hinkua täyttää muitakaan huoneita nykyistä enempää. Väljyys kiehtoo.

Kuvausten sopiminen omaan kotiin on ehdottomasti tehokkain tapa vauhdittaa raivausoperaatioita: nurkat tyhjenevät kummasti, kun tietää, että niitä esitellään isolle joukolle. Ajattelin nimittäin vilauttaa uuden makuuhuoneen sisustusta teille nyt samalla kun esittelen Familonin syksyn valikoimista poimimiani uutuuksia.

Ensin sananen itse huoneesta. Se on isompi kuin edellinen makuuhuoneemme ja tunnelma on tyystin toisenlainen. Lautalattioiden sijaan huoneessa on muun asunnon lailla vaalea kivilattia, jonka alla on onneksi lattialämmitys, muuten lattia kävisi talvisin vähän koleaksi. Yhden ison ikkunan sijaan huoneessa on kaksi kaarevaa ja korkeaa ikkunaa. Niinpä huoneen sisustuksestakin on tullut ihan itsestään vähän erilainen kuin edellisestä makuuhuoneesta. Se mikä toimi edellisessä osoitteessa olisi näyttänyt tämän huoneen jylhissä mittasuhteissa lähinnä irralliselta.

Meillä ei ole ollut tarkkaa visiota siitä miltä uuden kodin huoneet tulevat näyttämään, lähinnä aavistus siitä millaisen tunnelman toivomme niihin. Sisustus syntyy lopulta puoliksi itsestään, vähän sen mukaan miten vanhasta kodista kannetut kalusteet ja esineet sopivat uuteen huonejärjestykseen ja miten täydentävät vintage- ja secondhand-hankinnat istuvat niiden sekaan. Pientä huonekalutetristä on toki tehty, sitä sun tätä on pakattu Lappi-taloa varten kun osa vanhoista tavaroista ei olekaan sopinut uuteen kotiin.

Makuuhuoneesta olemme ajatelleet, että se saisi olla muita huoneita rauhallisempi ja väljempi, jotta siellä olisi mahdollisimman helppo relata pitkän päivän jälkeen. Paljon valoa, muutama kesken oleva kirja, kynttilä. Seinillä taidetta. Tärkein asia on tietysti kutsuvasti pedattu sänky tai no, ollaanpa rehellisiä – emme me ikinä petaa sänkyä, siksi luotamme kauniisiin lakanoihin.

Valitsimme Familonin syysuutuuksien joukosta parit uudet lakanat ja päädyimme perkaalipuuvillaisiin lakanoihin, joiden napakkuus ja rapsakkuus houkutteli pellavalakanoissa nukutun kesän jälkeen. Teki mieli vähän miksailla ja arvelin, että uusista sävyistä erityisesti viininpunainen ja greige näyttäisivät hyvältä yhdessä. Näissä kuvissa on sekaisin molempia sävyjä ja tykkään kovasti siitä miten hehkuva viininpunainen tuo muutoin melko vaaleaan makuuhuoneeseen syvyyttä ja tunnelmaa. Tuonne sänkyyn tekee koko ajan mieli sukeltaa, niin sukelsin nytkin. Kesken kuvausten. Paheksuva avopuoliso ja koirat estivät sänkyyn unohtumisen, mutta otin päikkärit sitten myöhemmin.

Harsomainen katos on edellisen asukkaan jäljiltä. Näimme sen jo silloin kun hän vielä asui täällä ja iloksemme hän jätti sen meille. Tykkään siitä kuinka katos rajaa nukkumatilan suojaiseksi sopeksi isoon huoneeseen. Kesähelteillä pidettiin kaikki ikkunat auki ja oli ihanaa nukahtaa ja herätä siihen, kun hento tuulenvire liikutteli harsoa. Se on katossa kiinni muutamalla koukulla, ohut kangas ei paina mitään. Vähän tekisi mieli upgreidaa se jollain bambuhenkisellä kehikkoratkaisulla ja laadukkaammalla pellavaharsolla. Just nyt kodissa on vähän isompiakin projekteja meneillään, joten palataan tähän ajatukseen vaikka keväämmällä.

50- tai 60-luvulla valmistettu vaatekaappi on yksi harvoista vartavasten uuteen kotiin hankituista huonekaluista. Oli jo etukäteen tiedossa, että säilytystila kävisi täällä vähiin, joten ostimme kauniin liinavaatekaapin mukaan kirppikseltä Jarnon vaatekaapiksi. Tarkoitus oli alunperin vahata kaappi puuvahalla pehmeän mustaksi. Vähän vielä pohdituttaa kannattaako, sillä nykyinenkin pinta on kaunis. Kodissa on vaan niin paljon puun värisiä asioita, kun monien kalusteiden lisäksi ovetkin ovat ruskeaa puuta. Tekisi mieli terävöittää kodin ilmettä lisäämällä sekaan inanen mustaa, mutta pohditaan, pohditaan.

Marmorinen vati ja muna ovat kirppislöytöjä. Australialaisen Grown Alchemistin vartalovoide on hollilla siltä varalta, että joku päivä muistaisin oikeasti rasvata itseni. Nyt on eletty vähän sellaisia aikoja, että itsestään huolehtimiselle ei ole ollut liikaa aikaa – katson olevani voiton puolella, jos muistan ja jaksan nukkumaan mennessä pestä kasvot ja hampaat.

Olen niin iloinen siitä, että tästäkin kodista löytyy leveitä ikkunalautoja! Tykkään sirotella niihin kauniita asioita, joissa valo saa leikkiä – lempikirjoja, lempikiviä, matkamuistoja. Myös korut ja käsivoiteet löytyvät helposti ikkunalaudoilta. Haluaisin pitää ne aina näin väljinä, mutta käytännössä ikkunalaudoille alkaa pinoutua asioita heti kun silmä vähänkin välttää. Lehtikasoja, kosmetiikkaa, ajelehtivia esineitä jotka ovat menossa jonnekin, kun vaan keksisi minne.

Vanha jalkavalaisin on vintagelöytö tältä kesältä, pidän sen selkeästä muotokielestä. 60-luvun rulokaappi puolestaan matkasi mukana vanhasta kodista. Emme ole laittaneet vielä mitään seinille, sillä koko asunto maalataan vielä remontin yhteydessä ja tuntuu turhalta nakuttaa seinään tässä vaiheessa reikiä. Vähän jo kaipaan Marianne Niemisen teosta, auringonnousua, joka roikkui sängyn yläpuolella vanhassa kodissa ja odottaa nyt muiden maalausten kanssa työhuoneen nurkassa, että remontti olisi ohi. Yöpöydän päällä on kuitenkin vaihtuva taidenäyttelypaikka yhdelle työlle: tällä hetkellä siinä on ystävältä ostettu vanha tussipiirros, joka viihtyy välillä eteisen senkin päällä, välillä makkarissa.

Jarnolla on oma vaatekaappinsa, mutta entäs minun vaatteeni? Niitä on vähän enemmän, ja säilytän niitä valtavankokoisessa jugend-kaapissa, joka kuuluu asuntoon. Se seisoi aiemmin olohuoneessa, mutta meillä ei oikein ole siellä mitään suljettuun kaappiin piilotettavaa tavaraa, joten kaappi siirrettiin neljän palomiehen avulla makuuhuoneeseen toimittamaan vaatekaapin tehtävää. Siinä se onkin oivallinen – vielä kun saisi kaikki vaatteet mahtumaan siihen! Tällä hetkellä säilytämme kaapissa paremman puutteessa pyyhkeitäkin, mutta ne muuttavat eteisen kaappeihin sitten kun kaapit saadaan kunnolla käyttöön. Juuri nyt niiden edessä seisoo parin kuution verran remonttiin liittyvää kamaa.

Tykkään siitä, että perkaalipuuvilla on pellavan tavoin rennosti rypistyvää. Elämä on liian lyhyt lakanoiden silittämiseen saati supersiisteihin petauksiin, jotka verottavat aamuista arvokkaita uniminuutteja. Kauniit, laadukkaat lakanat näyttävät hyvältä ihan sellaisenaan. Sitäpaitsi pidän siitä, että sänky saa tuulettua päivän mittaan: on parasta sujahtaa illalla raikkaisiin lakanoihin.

Kaikki makuuhuoneen kalusteet ovat vintagea paitsi sänky, sitä en kokemuksista viisaastuneena hanki enää käytettynä. Juuri itselle sopiva sänky on paras sijoitus, jonka voi oman hyvinvointinsa eteen tehdä.

Meidän sänky on Familonilta sekin, saapui kotiin viime keväänä ja hurmasi heti. Otsikoin keväisen juttuni sanoilla Uusi sänky, paremmat unet, mutta nyt nukuttuamme uudessa sängyssä puolisen vuotta olen valmis täsmentämään, että hyvä sänky parempi elämä. Laadukkaalla sängyllä on ollut ihan valtava vaikutus omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tukevampi sänky oli meille loistava valinta, sillä molempien joka-aamuiset niska- ja selkäsäryt ovat jääneet sen myötä historiaan. Unikin on syvempää, kun paikat eivät kipeydy tai puudu, vaan sänky tukee kehoa oikeista kohdista.

Vaatekaapin päällä on savulasinen pallovalaisin ja muutama kirppislöytö, kuten puinen käsi ja Kupittaan saven 50-luvulla valmistetut keraamiset kannut, joita olen bongaillut sieltä sun täältä. Ai että miten rakastankin niiden käsityön jälkeä, pyöreää muotoilua, viileää painoa käsissä! Tuntuu absurdilta, että 90 vuotta vanhat esineet näyttävät tällä hetkellä täysin ajankohtaisilta. Mutta ajattomuudesta ja kyvystä näyttää tuoreelta uudessa ympäristössä kai juuri tunnistaa hyvän suunnittelun.

Juno-koiran (ja silloin tällöin lainassa olevan Luna-siskon) nukkumakorin paikka on ikkunan alla pattereiden vieressä. Taljalla vuorattuun petiin kuuluu myös peitto, joka kannettiin kuvausten alta tuulettumaan. Ei näköjään haitannut möheltämistä.

Siinäpä olennaisimmat. Mitäs tykkäätte? Sisustus elää varmasti syksyn mittaan, kun kalusteet ja tavarat alkavat asettua paikoilleen ja keksimme miten ratkaisemme vielä pohdinnassa olevat asiat. Hiljaa hyvä tulee, varsinkin kun makuuhuoneessa näyttää meidän silmään nyt jo ihanalta. (Eipäs mietitä nyt sitä työhuonetta, jonne kaikki ne ylimääräiset romppeet kannettiin.)

Loppuun vielä lakana-arvonta! Jaossa on kaksi Familonin viininpunaista perkaalipuuvillaista pussilakanasettiä, jonka yksi onnekas voittaja saa omakseen. Olet mukana arvonnassa kertomalla miksi toivoisit arpaonnen osuvan juuri sinun kohdallesi! Arvontaan ehtii osallistua tämän viikon ajan sunnuntaihin 9. syyskuuta saakka. Muistathan sähköpostisi, sen näkee vain onnetar.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

274 thoughts on “Uusi makuuhuone (ja sisustuksen syystuulet)

 1. Lakanoiden kaunis väri menisi yksi yhteen makuuhuoneen seinää koristavan suurimmat aarteeni, isoäitini tekemän villaryijyn kanssa. Kuulun myös ihmisryhmään joka ei petaa sänkyään, joten samaistun siihen että lakanoiden tulee näyttää kauniilta ja laadukas materiaali on ehdoton!

 2. Vanhat kirjavat nuutuneet lakanat saaneet väistyä ja nyt harmaat ja valkoiset
  tulleet tilalle. Niiden pariksi sopii kivasti nuo lämpimän sävyiset lakanat.
  Teillä ihanan kaunis makuuhuone.

 3. Perkaalipuuvillalakanat olisivat ihana päivitys petivaatteisiin. Viininpunainen väri sopisi täydellisesti syksyyn!

 4. Vanhat lakanat on niiiin nuhjuisia… enkä ole koskaan kokeillut perkaalilakanoita – ovat varmasti ihanat:)

 5. Kesällä beigeä pellavaa, talvella harmaata flanellia ja syksyksi viininpunaista perkaalipuuvillaa <3

 6. Toivon arpaonnea, koska olen tuskaillut viime aikoina käytössä hapertuneiden pussilakanoiden takia. Lempparini ovat jo niin puhkipestyjä, että ratkeilevat saumoistaan. Uusille lakanoille olisi siis käyttöä! Ja nuo viininpunaiset ovat kyllä ihan täydellinen väri syksyyn! <3

 7. Onpa mahtavan syvä väri ja näyttää niin hyvältä! Ehkä nämä pussilakanat on nyt juuri ne mitä olen kaivannut näin syksyn tullen omaan kotiin, mutta en vielä itse tiennyt kaipaavani :) Jotenkin tällä hetkellä vierastan ostavani mitään uutta (kirppikset tietty eri asia), niin tämä voisi olla hyvä vaihtoehto kodin piristämiselle ilman sitä shoppailua.

 8. Makuuhuone remontti alkaa olla loppusuoralla ja vanhat lakanat ovat kuluneet ja nujuset.

 9. Perkaalilakanoista ei vielä ole kokemusta, eikä viininpunaisesta! Yleensä pääsyn sinisävyisiin, tämä toisi vaihtelua.

 10. Näyttävä värikombo lakanoissa! Olen halunnut kokeilla hehkutettuja perkaalipuuvillaisia lakanoita jo kauan ja luotan Familonin laatuun, siksipä kokeilen onneani.
  Sivuhuomiona: arvostan kovasti kirjallista taitoasi ja suomen kielen osaamistasi, siksi säikähdin lausetta jossa halusit ‘upgreidaa’ jotakin . Eihän tähän mennä enempää?

 11. Lakanat tulisivat tarpeeseen – yövieraista ja nykyään säännöllisesti asunnossa nukkuvasta toisesta ihmisestä johtuen lakanoita tulee pestyä useammin ja se alkaa näkymään jo valmiiksi vanhojen lakanoiden ulkonäössä. Lisäksi viininpunainen näyttää ihanalta, täydellinen syksyväri!

 12. Täälläkin totutellaan uuteen kotiin, jonne muutimme kesän alussa. Lomien ja kesähulinoiden jälkeen syksyä odottaa ehkä enemmän kuin koskaan. Kaikki kotoilu kiinnostaa – ja hei, onhan sängyssä loikoilu nyt ihan ehdottomasti osa sitä. Uusissa lakanoissa vielä ihanammin! Syksyn sävy minun mieleeni tämä viininpunainen. Hmm, olisipa vielä ruosteen oranssi..?

 13. Nämä olisivat niin ihanat ja tulisivat tarpeeseen. Näiden ruuhkavuosien keskellä mikä olisikaan ihanampaa kuin käpertyä illalla näihin upeisiin lakanoihin.

 14. Meillä on makuuhuonetta upgreidattu sieltä täältä ja nuo lakanat ois kyllä se viimenen silaus! Wau mimmoset ihanat!

 15. Makkari kaipaa syksyn tullen uutta ilmettä, viininpunainen voisi sopia kivasti nykyisen nutria-sävyn tilalle!

 16. Uusi osoite odottaa parin kuukauden kuluttua, kun lusikat laitettiin jakoon. Paljon pitää hankkia uuteen kotiin, mutta helpottaiis, jos lakanoita ei tarvitsisi.

 17. Juuri nyt menossa keittiöremontti eli keittiötä ei ole. Uudet lakanat piristäisivät remonttihässäkän keskellä, seesteinen sänky olisi rauhoittava paikka muun asunnon ollessa remontin ja laatikkopinojen vallassa.

 18. Kauniilta ja tunnelmalliselta näyttää, erityisesti makkarissa! Tuskailen lähes päivittäin, kun mies ei jaksa vaivautua petaamaan sänkyä kauniisti. Kauniit lakanat ja päiväpeitosta luopuminen ratkaisisivat ongelman! Kunpa onnetar nyt suosisi, sillä loppuvuodeksi asetettu ostolakko estää niitä muuten hankkimasta.

 19. Koska kylään tullut siskoni juuri kommentoi: “Aina nää samat vanhat lakanat!”, kun hänelle petiä tein. Eli uusien tarpeessa – ja onhan nää nyt aivan ihanat :)

 20. Olen aina halunnut kokeilla tuota perkaalipuuvilla mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia uusia lakanoita. Kahdet vanhat lakanat käytössä nyt ja nekin ikivanhat ja alkaa repeilemään

 21. Aivan sairaan mageet lakanat!!! Mielettömän väriset ja varmasti ylellisen tuntuiset. Niihin olisi ihana sukeltaa raskaan työpäivän jälkeen ja jäädä köllimään pitkään viikonloppuna. Ehkä jopa koko päiväksi!

 22. Haaveilen laadukkaiden ja ihoa hellivien lakanoiden täyttämästä liinavaatekaapista. Nyt sieltä löytyy yhdet parit sellaisia ja ne kaipaisivat kaveria.

 23. Meillä on vain yhdet lakanat omaan käyttöön, niitä kierrätetään pesusta kuivausrummun kautta takaisin sänkyyn. Kaapissa lisäksi parit vieraslakanat. Lakanat loppuvat yksinkertaisesti kesken, kun sisarusten perheellistyttyä tulee enemmän yövieraita kerralla. Mutta ei vaan pysty ostamaan jotain sinne päin. Haluan että seuraavakin setti kestää päivittäisessä käytössä sen kahdeksan vuotta mitä edellinen.

 24. Kaksikymppinen tytär muutti omilleen ja lakanat puuttuvat. Hänet näillä yllättäisin iloisesti. ❤

 25. Mikä olisi suloisempaa kuin upota tummiin turvallisiin lakanoihin komeana syysiltana. Aah.

 26. Toivon arpaonnen osuvan itseeni, sillä nukun tällä hetkellä huonosti raskauden takia. Olen myös tarkka petivaatteiden materiaaleista ja siisteydestä, nyt vielä enemmän kuin aiemmin. Kaunis makkari teillä. Varmasti tuolla nukkuu hyvät unet.

 27. Koti ja sänky menossa piakkoin molemmat vaihtoon. Vielä kun riittäisi budjetti uusimaan myös kulahtaneen lakanavarannon! Kelpuuttaisin ilosta kiljahdellen nämä perkaali-ihanuudet!

 28. Kauniit lakanat, oi että! Haluaisin ehdottomasti kuitenkin lahjoittaa lakanasetin ystävälleni, joka on juuri muuttanut uuteen asuntoon, mutta budjettia ei ole uusiin lakanoihin. Olen varma, että totaalinen yllättyminen olisi taattu <3

 29. Perkaalipuuvilla materiaalina kiinnostaa, uusi tuttavuus!
  Ja viininpunainen, ah, jokasyksyinen suosikki niin pukeutumisessa kuin sisustuksessa.
  Ps. Ihanan tyhjä makuuhuone

 30. Mä oon ihan varma, että lakanoiden väri vaikuttaa niiden lämmittävyyteen. Tuo täyteläinen väri sopisi tällaiselle vilukissalle☺️

 31. Yksiväriset lakanat ovat sisustuksessa alkaneet kiinnostamaan. Kun päiväpeittoa ei käytä, niin sänky näyttää paremmalta yksivärisissä lakanoissa. Omasta kaapista löytyy tällä hetkellä vain kirjavia.

 32. Ihanaa olisi uudet harmaat lakanat kun vanhat on niin kuluneet pesussa, että ei taida olla yhtään reiätöntä yksilöä jäljellä

 33. Kauniin väriset ja olisi ihana testata olisiko vielä mukavan tuntuiset, piristystä makuuhuoneeseen.

 34. Mätsäis mahtavasti juuri vaaleanpunaiseksi maalattuihin makkarin seiniin. :)

 35. Lakanavarasto kaipaisi päivitystä. Ummehtuneet, rikkinäiset ja haalistuneet voisi kierrättää koiruleille!

 36. Lehtikuusesta tehty rouhea pylväsparisänkymme pukeutuisi viininpunaisilla lakanoilla houkuttelevaksi pesäksi syksyn viileisiin iltoihin!

 37. Olemme nukkuneet poikaystäväni kanssa jo kuusi vuotta 120 senttisellä sängyllä, vaikka olemme molemmat pitkäraajaisia hongankolistajia. Syy tähän on ollut se, ettei nykyiseen makuuhuoneeseen ole yksinkertaisesti mahtunut suurempaa sänkyä. Nyt edessä on muutto väljempään asuntoon ja uusi, leveämpi sänky. Ansaitsisin uudet lakanat, koska se hetki, kun viimein mahdumme nukkumaan muutenkin, kuin jalat tiukasti toisissaan kiinni ja kädet kylkiin limautuneena, on juhlallinen hetki, jota ei voi viettää nuhjuisissa ja kulahtaneissa lakanoissa!

 38. Mulle lakanat on sisustuselementti, johon opiskelijana annan itselleni luvan panostaa. Lakanat ovat samalla käyttötavaraa, mutta koska olen laiskiainen enkä petaa petiä koskaan, toimivat ne samalla osana sisustusta. Tämä kaksinkertainen käyttötarkoitus tuottaa kaksinkertaisen hyödyn, joten niihin voi sijoittaa hyvällä mielellä! Tykkään myös antaa lakanoita lahjaksi, joten tämä setti saattaisi kylläkin mennä vanhemmilleni, jotka arvostavat myös laadukkaita lakanoita :)

 39. Tarvitseeko tähän muuta sanoa, kuin että tuo väri <3 Toki lakanakaappi kaipaisi touch-uppiakin ja tuo matsku kuullostaa ihanalle.

 40. Kauniin väriset lakanat! Meillä olisi tarvetta lakanoille, kun oma koiramuruni rakastaa lakanoita. Se nappaa lakanan tai tyynyliinan nurkasta kiinni ja heti on kangas rikki. Tarvitsisimme siis uusia ehjiä lakanoita!

 41. Olen muuttanut kuukausi sitten uuteen asuntoon. Olisi kiva saada vaikka uudet lakanat sänkyyn. Sängyn joutui ostamaan entisen mentyä muistojen lokeroihin. Pidän viininpunaisesta. Mukana arvonnassa. .

 42. Uudet lakanat uuteen kotiin. Väri kiehtoo, olisi oiva lisä valkoisten ja vaaleanpunaisten lakanoiden kaveriksi.

 43. Mielettömän ihana tuo kaappi! :) Haluaisin voittaa nuo lakanat, koska vietän tänään synttäreitä ja mies unohti ostaa lahjan! No ei se kyllä maata kaada onneksi. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun saa käpertyä laadukkaiden lakanoiden väliin nukkumaan illalla. Meillä muuton yhteydessä panostettiin sänkyyn, tyynyihin ja peittoihin, nyt on niissä kaikissa laatu kohdillaan ja tuotteet juuri meille sopivia. Rahanmeni oli myös sen mukaista, joten uusia lakanoita saadaan odotella jouluksi, jos vaikka pukki toisi :D Mutta näin synttärihuumassa sitä miettii, josko lakanapaketti tulis aikaisemmin ja paremmat unet sen myötä!

  Suosittelen muuten kaikille yöhikoilijoille tsekkaamaan, mitä matskua teidän lakanat on. Jos löytyy mitään keinokuitua niin sieltä se syy löytyy.

 44. Ihanat viininpunaiset lakanat! Yksi lemppariväreistäni ja tulisivat myös todella tarpeeseen ja käyvät myös piristämään tulevaa pimeää syksyä!

 45. En koskaan voita arvonnoissa, mutta koska yksi ihme on tapahtunut ja vuosien unettomuus on hellittänyt, ehkä tämäkin ihme tapahtuu ja voitan upeat lakanat!

 46. Todellakaunis tunnelma ja valo makuuhuoneessa puhumattakaan puisista kaapeista. Kerrassaan upeita! Viininpunaisiin lakanoihin olisi mahtavaa kääriytyä pimeinä iltoina. Oikea syksyn voimaväri!

 47. Voi kun voittaisin, sillä kauhukseni huomasin juuri viime viikolla että meidän perheen ainoat siistit pussilakanat ovat Finlaysonin norsukuvioiset. Ihan kivat ja söpöt lapsille, mutta meille perheen aikuisille olisi jotkut muut kivemmat… .

 48. Siivosin juuri lakanakaapin ja sieltä lähti tavaraa kierrätykseen – minun tapauksessani matonkuteeksi, koska räsymatot on <3. Uusille olisi nyt tilaa.

 49. Koska onnen tunne rakentuu pienistä asioista ja niistä on nyt pula. Kauniit lakanat kutsuvat hyviin uniin, ja eikö hyvät unet ole kaiken lähtökohta?

 50. Viininpunaiset lakanat sopisi tietenkin jo olemassa olevaan saman väriseen aluslakanaan :) ja tietty syksyyn.

 51. Viininpunaisissa lakanoissa ei näkyisi nelijalkaisen sänkyfrendini (cockerspanieli Tessa) syksyiset tassun jäljet.

 52. Hyvältä näyttää makkarinne ja erityisesti vuode. Uudet tummemmat syksylakanat olisivat ihana ylläri ja luulen, että toisivat aivan uuden ilmeen meidänkin makuuhuoneeseen.

 53. Viininpunainen on täällä molempien lempiväri, yksi huonekin on maalattu oikein tummalla viininpunaisella!

 54. Suurin osa lakanoistani on ”hand me down” -lakanoita, vain muutamat ovat itselleni vartavasten itselleni hankkimia. Siksi olisi ihana saada lakanat, jotka todella haluaisin.

 55. Koska meillä ei ikinä pedata sänkyä (vaikka tarkoitus kyllä olisi..) Eli voisi olla mukava jos petaamaton sänky näyttäisi hyvältä. Ja vielä mukavampi varmasti päästä laadukkaisiin lakanoihin nukkumaan.

 56. Lakanoita löytyy mutta ei noin kivoja. Liinavaatekaappi on todella päiviyksen tarpeessa!

 57. Ihanat lakanat! Olen parin viikon ajan etsiskellyt pienelle budjetille sopivia, mutta toisaalta ihania ja laadukkaita uusia lakanoita. No nythän löytyi!

 58. Ihan äitini lempiväriset lakanat! Voisin lahjoa niillä vanhempani, jotka muuten osaavat kerätä kauniita asioita ympärilleen, mutta nukkuvat aivan kamalissa 80-luvun lakanoissa. (En ymmärrä, miten ne eivät edes hajoa!)

 59. Manse rokottaa meitä kovalla kiinteistöverolla ja se ajaa meidät perikatoon. Uudet lakanat toisivat lohtua muun rahanmenon vastineeksi.
  Ps.kiinteistöveroa ei ole vielä maksettu, sitä ekaa erää siis….auts!

 60. Koska minulla ei ikinä ole ollut mitään viininpunaista. Voisi olla jo aika kokeillä.

 61. Näillä lakanoilla ei haittaa, ettei meilläkään koskaan pedata sänkyä. Eikä silitetä lakanoita. Vastoin kaikkia äitini oppeja.

 62. Onpas kaunis makuuhuone! :) meillä on vain muutamat pussilakanat olemassa ja ”sänkykierrossa” ja juuri pari viikkoa sitten puhuttiin että olisi korkea aika päivittää settiimme uusi kaunis pari virkistykseksi :)

 63. Koska meidänkin makkarissa voisi näyttää yhtä upealta ja rennolta yhtäaikaa. :)

 64. …koska vaikka olen ollut jo kymmenen vuoden ajan “aikuinen”, en vieläkään ole ostanut ns. aikuislakanoita kahden hengen sänkyyn. Tähän asti on menty eriparisilla muumi- ja marimekkolakanoilla, joita on saatu vuosien varrella lahjaksi. Boheemia sekin, mutta kaipaisin jo neutraalia värimaailmaa jota nuo lakanat henkivät.

 65. Ihanat lakanat! Näiden myötä ei haittaisi kun sänky tahtoo aamukiireessä jäädä petaamatta.

 66. Aivan täydelliset talvilakanat ja etenkin joulutunnelmaan sopivat. Eihän ole liian aikaista tunnelmoida joulua?

 67. Uudessa kodissa on vielä makuuhuone remppaamatta ja uudet lakanat antaisivat hyvän startin tapettien repimiselle!

 68. Viininpunaiset lakanat, yes please! Täytän pyöreitä lokakuun alussa ja nuohan olisivat oiva lahja itselleni. Because I’m worth it!

 69. Meilläkin on muutto uuteen kotiin edessä ja tavarahärdelli vasta alkamassa. Mikäs olisi parempi kuin sisustaa uutta makuuhuonetta laadukkailla lakanoilla.

 70. Lapselleni antaisin. Hän muuttaa puolentoista vuoden rempan ja parin kuukauden asunnottoman kauden jälkeen lopulta kunnostettuun puutaloasuntoon ja tarvitsee kaikkea!

 71. Lakanat tulisivat todella tarpeeseen osana projektia, jossa pyrin parantamaan unenlaatua makuuhuoneen uudistamisella.

 72. Oi, mitkä lakanat! Edelliset alkavat jo hajota käsiin, joten uusille olisi käyttöä!

 73. Vanhat Ikea-lakanat ovat jo parhaat päivänsä nähneet, ja ajatuksena on ollut päivittää huushollin lakanavalikoimaa. Perkaalipuuvilla on ehdoton suosikkimateriaali lakanoissa, joten nuo Familonit olisivat täydelliset.

 74. Koska perkaali on ihana materiaali. Koska juuri tuo viininpunainen on täydellinen. Koska olen muuttamassa yhteen poikaystäväni kanssa, joka ei vielä ymmärrä näitä kahta asiaa. Ja hyvä on hänenkin oppia.

  Ps. Löysin tämän blogin vastikään. Ja luin yhdeltä istumalta kaiken (no, en ehkä ihan yhdeltä istumalta). Tykkään! Peukku!

 75. Niitä kovasti jutun kuvia katsoessa ihailin. Kaunis väri, joka sopisi hyvin makuuhuoneeseeni.

 76. Ihanan kuuman kesän jälkeen nuo viinipunaiset lakanat houkuttelisivat nauttimaan syksystä kynttilänvalossa tunnelmoiden ja haaveillen jälleen seuraavasta kesästä ilman kiirettä minnekään, HeidiS

 77. Tämä sopisi täydellisesti uuteen makkariin jonka remontti on tapetteja vaille valmis. Ja listoja. Ja sähkömiestä mutta sähkömiehen hankkiminen ainakin tulee venymään niin julistaisin remontin valmiiksi uusien lakanoiden saapuessa. :D

 78. Syksyn uusien tuulien piristykseksi ihanat uudet lakanat täydellisessä värissä olisivat mukava yllätys!

 79. Kohta 70 päivää putkiremonttia takana, ja ODOTAN kotiinpääsyä ja omaa sänkyä! Uudet lakanat kruunaisi nukkumisnautinnon! Terveisin “tänä iltana vuodesohva kutsuu ja aamulla selkä kipeänä :)”

 80. Vau mitä kuvia, ihana valo! Nuo lakanat kiinnittivät huomion, hieno rubiininpunainen sävy sopisi minunkin vaaleaan makuusoppeeni. Ja myös puoliso varmasti arvostaisi perkaalipuuvillaista settiä (sain juuri palautetta liian vanhoista ja karheista lakanoista )

 81. Meidän hieman ruma päiväpeitto on kesän kiireettömien aamujen taakse jäätyä unohtunut käytöstä. Niin mielelläni antaisin kauniiden lakanoiden hoitaa päiväpeitteen virkaa. Meillä kun on vain yhdet silmää miellyttävät lakanat.

 82. Haaveilen uusista lakanoista, koska vanhat, vuosia ja vuosia palvelleet alkavat olla järjestään rikki ja/tai pinttyneen likaisia.

 83. Ollaan muuttamassa poikaystävän kanssa ensimmäiseen yhteiseen kotiin ja uudet pussilakanat tulisivat tarpeeseen! :)

 84. Ihana viininpunainen on myös veljeni vaimon lempiväri – luultavasti lahjoittaisinkin voittoni hänelle, heillä vanhan omakotitalon remontti valmistunee vihdoinkin lokakuussa ja voittolakanat olisivat piste Iin päälle remontoituun makuuhuoneeseen!

 85. Viininpunaiset lakanat ihastuttaa syksyn kynnyksellä. Näiden kera sänkyyn saisi ripauksen ylellisyyttä :)

 86. Viininpunaiset perkaalipuuvillaiset lakanat toisivat makuuhuoneen sopivasti syksyn hämyyn <3

 87. Kaunis makuuhuone ja erityisesti kaapistot! :) Uusille lakanoille olisi tarvetta ja väri on aivan ihana, toisi piristystä syksyyn! :)

 88. Ihana punainen väri toisi kontrastia omaan makuuhuoneeseen, eikä kesän vaihtuminen syksyn kautta talveen tuntuisi niin ankealta ajatukselta.

 89. Viininpunaiset lakanat toisivat toivottua kontrastia ja pellavaan tottuneille uutta fiilistä petiin.

 90. Kiitos mahdollisuudesta voittaa! Väri on uusi tuttavuus sisustuksessa, syksyisin se hiipii asusteissa esiin ja tykkään. Nyt mietin tykkäisinkö myös makkarissa?

 91. Ihana syksyinen väri lakanoissa! Antaisin tyttärelle, joka juuri muutti omaan asuntoon. (Ja äitikin saisi yökyläillessään nauttia uusista lakanoista:)

 92. Olisi ihanaa saada uudet lakanat myös uuteen kotiin. Järjestelin lakanakaappia ja tajusin joidenkin lakanoiden olevan niin vanhoja, että ne alkavat jo kulua puhki. Uusimmat ovat luultavasti jo kymmenen vuotiaita :)

 93. pussilakanasetit olis mahtava voittaa sillä mulla ei ole yksiäkään petivaatteita kaksin kappalein, sillä kaikki on kerrytetty lapsuuden ja nuoruuden vuosina. olisi aika ihanaa voida pedata yhtenäinen vuode!

 94. Kaunista on! Mun lakanat ovat aika tylsiä ja olisi ihana saada nuo kaunokaiset omaa makkaria piristämään. Perkaalipuuvilla kuulostaa ylelliseltä ja tuo värihän on äärimmäisen herkullinen.

 95. No ihan ekana siksi että en IKINÄ VOITA MISTÄÄN MITÄÄN!!!!!! Ja toisekseen siksi että noi lakanat on ihan täydellisen väriset.

 96. Ihana sisustus! Toivoisin arpaonnen suosivan, koska opiskelijana on pitänyt vielä tyytyä mummilta saatuihin vuodevaatteisiin.

 97. Aikuisopiskelijan budjetti ei riitä uusiin lakanoihin vaikka mieli tekisi. Postauksen innoittamana ostan kuitenkin uuden sijauspatjan. Päivän paras hetki on aina ollut nukkumaanmeno. Viininpunaiset lakanat tekisivät siitä vielä erityisemmän.

 98. Muutamme tämän vuoden aikana omakotitalosta kerrostaloon ja olisi hienoa aloittaa kerrostaloelämä uusissa lakanoissa!

 99. Voi kuinka täydellisen syksyiset lakanat! Niillä saisi ihanasti särmää makuuhuoneen sisustukseen

 100. Ihan vain siksi että rakastun viininpunaiseen väriin aina syksyisin!
  Aivan upea makuuhuoneen sisustus teillä! Ja nuo ikkunat <3 <3 <3!

 101. Olisi mielenkiintoista kokeilla uutta materiaalia lakanoissa. Tällä hetkellä kierin pellavaisissa lakanoissa, nekin ihanat, mutta vaihtelu virkistäisi :)

 102. Tämänväriset lakanat olisivat kaivattua vaihtelua omaan vuodesta toiseen jatkuvaan turkoosiin värimaailmaan, josta en vaan osaa luopua. Olisivat vähän syksyisemmänkin oloiset.

 103. Niin se vain on, että 5-henkisessä perheessä lakanoiden/petivaatteiden uusiminen tuntuu aina olevan ajankohtainen asia. Punaiset Familonin lakanat olisivat kiva piristys muutoin kovin musta-valko-harmaaksi käyneeseen kavalkadiin.

 104. Viininpunainen sopisi mainiosti mustaan sänkyyn ja ei kuitenkaan näyttäisi hölmöltä vaalempien lakanoidenkaan parina ^_^

 105. Pidän siitä että sänkyni on skarppi, ja mikään muu ei tee siitä skarpimpaa kuin uudet lakanat.

 106. Uudet lakanat ovat olleet hankintalistalla pitkään mutta sävy on ollut harkinnassa; nämä viininpunaiset olisivat ihan täydelliset muutoin vaaleaan makuuhuoneeseemme ja päivittäisivät sängyn kivasti auringonkeltaisten kesälakanoiden jälkeen tummaan syksyyn!

 107. Syksy on lempivuodenaikani ja viininpunainen siten yksi suosikkiväreistäni. Eikä pellavaa voita mikään lakanoissa!

 108. Uusi koti valmistuu juuri, kaikki lakanat ja muut tekstiilit menevät uusiksi samassa rytinässä. Lakanat sopisivat hienosti makuuhuoneeseemme!

 109. Koska laadukkaat lakanat parantavat elämänlaatua huomattavasti ja tällä hetkellä opiskelijabudjetti ei veny ostamaan niitä <3 Kaiken lisäksi näiden väri on IHANA

 110. Asiat, jotka näyttävät hyvältä ryttyisinäkin, ovat arjen pelastus! Olen tykännyt paljon pellavalakanoistani siitä syystä, ja näitäkin olisi kiva kokeilla.

 111. Eikä, niin tarvisin uudet lakanat! Multa puuttuu edelleen kunnollisia, aikuismaisia lakanoita ja olen jestas sentään 28!

 112. olen haaveillut pellavalakanoista ikuisuuden, ja nama puuvillaiset olisivat varmasti mita erinomaisin korvike! olen kovin kyllastynyt kayttamaan paivapeittoa, olisi ihanaa, etta lakanat olisivat itsessaan kauniit!

 113. Meille syntyi viime kuussa pieni tyttö ja sen vuoksi ostimme uuden leveämmän sängyn, että hän voi koisia vieressämme. Nyt vaan tarvitsemme uusia leveämpiä lakanoita ja muita petivaatteita(koska vauvan kanssa ei mitään päiväpeittoa voi pitää.) Tekisi mieli kokeilla viininpunaista tummanharmaata seinää vasten. <3

 114. Rakastan viininpunaista väriä ja se onkin aina kuulunut vaatekaappini kokoelmiin eri muodoissa. Joka syksy mustat tai harmaat vaatteeni saavat jonkin sävyisen viininpunaisen lisän tuomaan syksyn aisteilleni, lämpimän huivin, sukkahousut, pörröisen neulepaidan tai legginsit mustan mekon kaveriksi.
  Myös muutama viininpunainen tyyny hiipii syksyisin koristamaan sohvaa valkeiden ja tumman harmaiden tyynyjen kaveriksi joiden keskellä on sitten kiva syksyn pimeinä iltoina nauttia täyteläistä punaviiniä hyvien kirjojen kera kynttilöiden luodessa tunnelmaa.

 115. Itse en uskaltaisi ostaa värikkäitä lakanoita, mutta ne näyttävät ihanilta! Haluan sukeltaa niihin pimenevissä illoissa ja nauttia makoisista unista!

 116. Koska joskus tarvitsee jotain joka muuttaa päivän,yön ,hyväksi hetkeksi eikä sitä ole itsellä varaa välttämättä hankkia.Todella kauniit lakanat,jos osuu kohdalle,osaan arvostaa todella niitä,mutta ellei osu,ihanaa että joku muu pääsee nauttimaan niistä.
  upeaa ,värikästä,syksyä

 117. Meillä on ollut 10+ v käytössä miehen töistä saadut pussilakanat (mainosteksti onneksi pienellä). Ihan laadukkaat joo mutta…

 118. Koska noissa lakanoissa uni olisi varmasti syvää ja virkistävää. Lisäksi nuo sopisi 50 -luvulla rakennettuun kotiini.

 119. Olisi ihanaa nukkua edes hetken uusissa lakanoissa,missä ei olisi yhtään koiruuksien karvoja. Vaikka ihania unikamuja ovatkin kun mies työmatkalla.

 120. Ihana, rento, kutsuva ja boheemi makuuhuone. Ihailen loistavaa sisustussilmääsi; joko se tulee sulta luonnostaan tai suunnittelet tosi kauniita tiloja.
  Lahjoitin ja myin lakanoita, koska mitkään eivät olleet sellaisia, joihin haluaisin sukeltaa, rapsakat punaviinin väriset taas…

 121. Muutimme juuri viikko sitten uuteen asuntoon, jota sekasorrosta huolimatta rakastan itsekin jo niin kovin paljon. Tänään tilasimme uuden sängyn ja siksipä uudet lakanat olisivat piste iin päälle ❤️

 122. Muutimme juuri viikko sitten uuteen asuntoon, jota sekasorrosta huolimatta rakastan itsekin jo niin kovin paljon. Tänään tilasimme uuden sängyn ja siksipä uudet lakanat olisivat piste iin päälle ❤️

 123. Oma sänky on maailman paras paikka! Olisi suloista käpertyä noiden mausteisen punaisten lakanoiden alle syksyn viiletessä.

  Todella kaunis ja kodikas teidän uusi makuuhuone, etenkin nuo upeat kaapit!

 124. Tällä hetkellä on hirvittävän paljon rahanmenoa ja hirvittävän vähän rahaa, joten uusien lakanoiden osto ei ole ajankohtaista ja nukunkin vanhoissa ex-anopilta saaduissa lakanoissa. Olisi kiva saada vähän “luksusta” yöuniin!

 125. … koska ne sopisivat täydellisesti Hertta-neidin väritykseen (fawn ranskis). =)

 126. ihanan väriset! olen aika huono kokeilemaan uusia värejä, tässäpä olisi hyvä aloitus…

 127. Ihanat lakanat! Jos voittaisin niin antaisin lahjaksi siskolle, tuo on ihan hänen värinsä :)

 128. Perkaalipuuvilla on materiaalina minulle uusi tuttavuus, siksipä olisi ihana päästä testaamaan näitä lakanoita. Väri on ihanan mausteinen, sopii syksyyn ja talveen. Makuuhuoneenne on upea, mitkä ikkunat!!

 129. Uusi sänky, uusi tapetti ja molemmat tuntuvat huutavan yksinkertaisen tyylikästä ja yksiväristä petausta. Ja onhan nuo nyt aika ihanat ❤️

 130. Toivoisin arpaonnen osuvan kohdalleni koska rakastan viininpunaista väriä ja yhdeksäs syyskuuta täytän puoli vuosikymmentä ja toivon, että seuraavaan 50:een vuoteen mahtuu paljon päiväunia!

 131. Kaunis väri! Antaisin siskolleni ja miehellensä lahjaksi ensimmäiseen yhteiseen kotiin.

 132. Oon jo pitkään haaveillut perkaalilakanoista. Mulla ei ole asunnossa mitään punaista, niin nuo tois kivaa vaihtelua.

 133. Punaiset lakanat sopisivat erinomaisesti makuuhuoneemme tummansiniseen seinään ja familonin greigeen sängynpäätyyn.

 134. Miksikö kohdalleni? Jotta vihdoinkin nukkuisin. Tuo väri on kaikesta muusta poikkeava. Ja hyvä juuri siksi.

 135. Noihin lakanoihin sukeltaisin mielelläni. Tuo viininpunainen väri kiehtoo juuri nyt syksyä odotellessa.

 136. Kolmivuotias poikani on totaalisen rakastunut kaikkiin punaisen sävyihin, joten hän varmasti arvostaisi viininpunaisia lakanoita kavutessaan aamuyöstä tuhisemaan minun ja mieheni väliin.

 137. Ystävän kanssa vasta puhuttiin lakanoista ja juurikin että perkaalipuuvillaiset pitää hommata, kummallakaan ei vielä näistä kokemusta. oispa mukava päästä testaamaan!

 138. Niin pitkään olen haaveillut perkaalipuuvillaisista lakanoista, mutta en ole saanut ostettua kun vanhoissakaan varsinaisesti mitään vikaa… Nämä näyttäisivät ihanalta usein petaamatta jäävällä sängyllä.

 139. Viininpunainen sävy on todella upea, ja lakanat toisivat särmää sekä tunnelmaa vaaleansävyiseen makkariimme.

 140. Ihanan väriset lakanat, mielelläni ottaisin! En juuri koskaan petaa sänkyä, koska kissani tykkäävät kaivautua lakanoihin nukkumaan, on siis kiva että lakanat ovat kauniit katsella.

 141. Kaunis makuuhuone!
  itsellä uudet lakanat päätyisivät mökin makuuhuoneeseen, joka just syksyllä aiotaan maalata ja sinne hankkia uusi sänky. Kruunaisi tunnelman.

 142. Viimein edessä häämöttää uuteen kotiin pääseminen, AIKUISTENKOTIIN, joten hyvästit kahden hengen ja yhden koiran yksiölifelle olisi ylevä tehdä uudenkarheissa lakanoissa ❤️

 143. En taatusti ole ansainnut lakanoita sen enempää kuin kukaan muukaan, mutta tuo viininpunainen olisi kyllä vanhan hirsiseinän parina aivan täydellinen

 144. Stressisyksyn keskellä olisi ihana tulla harmasta säästä kotiin ja pujahtaa viininpunaisten lakanoiden väliin unelmoimaan.

 145. Rakkaus laadukkaita lakanoita kohtaan houkuttelee varsinkin nyt syksyn alla. Yksi pari voisi mahtua alati ahtaisiin säilytystiloihin.

 146. Voin ottaa! Harmaat lakanat olisi tarpeen, koska lävi kuten joka syksy: valkoiset lakanat ja viltit alkoi näyttää väsyneiltä ja nuhjuisilta.

 147. Yksivärisyys ja selkeys kiinnostelee entistä enemmän, tämän myötä kuviollisia lakanoita on jaettu eteenpäin ja tilalle pitäisi hankkia itseä enemmän miellyttäviä

 148. Olisi ihanat ja kerrankin yksiväriset lakanat. Tänä syksynä alkanut taas viininpunainen väri kiinnostamaan.

 149. Parikymmentä vuotta vanhat lakanat alkavat olemaan lopun edellä. En usko, että uusista on enää näin kestäviksi, mutta uusia lakanavarasto nyt kuitenkin täytyy .

 150. Ihanan seesteinen ja kepeä makuuhuone, juuri tuollaisesta itsekin haaveilen! Olisi ihanaa omistaa yhdet laadukkaat ja kauniit lakanat, sillä yhteen muuton jälkeen meillä on avomiehen kanssa vain sekalainen kokoelma kummankin elämän varrelta kertyneitä eriparilakanoita. Täällä siis nukutaan tällä hetkellä muumien ja mummolaruutujen iloisessa sekamelskassa! Pieni ripaus harmoniaa petauksessa olisi mukavaa vaihtelua. :)

 151. Onnistuin edellisessä muutossa kadottamaan kassillisen lakanoita (mahdollisesti vahingossa kierrätykseen), ja joukossa oli juurikin parhaat lakanani. Käytössä on nyt olleet kaikki vanhat lakanat jotka eivät miellytä sen enempää silmää kuin ihoakaan.

 152. Etsin tummista sävyistä rauhaa ja syvyyttä syksyn iltoihin, tumma viininpunainen tuntuisi samalla freesiltä ja ihanan villiltä.

 153. Ihan just tässä tänään mietin että onpa mulla kulahtaneita petivaatteita kun aloin järjestellä makkarista vihdoinkin tunnelmallista. Nämäpä sopis sinne!

 154. Oih, olisipa ihana voittaa! Perkaalipuuvilla on ollut vuodevaatemateriaaleista suosikkini jerseyn rinnalla jo vuosikaudet. Kaunis kylläinen väri viehättää näin syksyn korvilla. Alle 2 kuukauden ikäisen vauvelin äitinä arvostan niitä puitteita, jotka varmistavat pätkittäin nukuttujen unien laatua ja vuodevaatteet todellakin ovat osa sitä.

 155. Meillä uuden kodin makuuhuone kaipaa vielä jotain mikä toisi uuteen huoneeseen kodin tuntua. Meilläkään ei sänkyä pedata ja pussilakanoilla luodaan tunnelmaa. Violetti sävy juhlistaa syksyä ja auringon viimeisiä säteitä.

 156. Haluaisin nuo lakanat, sillä ne toisivat uuden, kauniin väripirskahduksen tähän syksyyn ja uudistusta kaipaavaan petivaatepolitiikkaan. :)

 157. Jospa noihin lakanoihin kääriytyessään näkisi viinipunaisia unia, jotka auttaisivat tähän melankoliseen fiilikseen minkä kesän loppuminen tuo joka vuosi mieleeni.

 158. Aivan ihana makuuhuone! Kumpa itsellänikin olisi joskus tuollainen asunto, jossa on paljon tilaa ympärillä. Kauniit esineet ja huonekalut näyttävät vieläkin ihanammilta, kun niiden ei tarvitse tungeksia liian pienessä tilassa.

  Tarvitsisin uusia lakanoita, sillä useimmat lakanoistani ovat ikivanhoja ja kaikki lahjaksi saatuja, joten en ole päässyt vaikuttamaan niiden väriin tai kuviointiin. Olen haaveillut juuri tuollaisista syvän punertavista lakanoista!<3

  Kaunista syksyä ja onnea tulevaan remonttiin! xx

 159. Vanhat lakanat alkavat olemaan jo vähän aikansa eläneitä. Viininpunainen väri myös sopisi kivasti syksyyn ja talveen, yleensä kun itse tuppaan ostamaan tuttua ja turvallista valkoista/harmaata.

 160. Yrityksestä huolimatta ei toimi meillä yksi peitto! Hankintalistalla siis tuplat, ja nämä olisivat perfetto meille!

 161. Ihana, itselle sisustuksessa aivan uusi väri! Kiinnostaa myös kokea tuo perkaalipuuvilla, uusi tuttavuus sekin.

 162. Muutimme juuri uuteen kotiin ja seuraavana hankintalistalla on uusi sänky. Uudet lakanat kruunaisivat kokonaisuuden!

 163. Ihana syvä väri! Toisi lämpöä syksyyn ja kakluunilla lämmitettävään makuuhuoneeseemme :)

 164. Oi miten ihanat! Uudessa pikkukodissa makuuhuoneesta löytyy kaikkia harmaan kylmiä ja kalseita sävyjä. Remppaan ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta, joten tujaus punaviinin lämmintä sävyä tekisi makuuhuoneelle varmasti ihmeitä!

 165. Kyseiset lakanat sujahtaisivat täydellisesti jo olemassaolevien harmaiden pellavaisten lakanoiden kaveriksi, niitä voisi käyttää erikseen tai sekoitellen toisiinsa! <3

 166. Uudet kauniin väriset lakanat toisivat alkusyksyn raikkauden kotiin ja siivittäisi varmasti syviin uniin.

 167. Uusia lakanoita tarvitaan, koska jälkikasvu on lempeästi ohjattu (eli pakotettu) vaihtamaan omat lakanansa, ja jollain konstilla he ovat saaneet jo muutaman tyynyliinan ja pussilakanan riekaleiksi. Joko liian haperot tekstiilit tai supervoimaiset lapset!

 168. Uusi sänky on tulossa, joten siihen kyllä kelpaisi myös uudet lakanat! Olen vähän pihi ostamaan uusia lakanoita (Finlaysonin alet <3), ja nyt, kun on muutettu omaan kotiin, on rahareikiä muutenkin.. Syksyn värit kiehtoisivat. :)

 169. Olisi ihana voittaa uudet lakanat :-)
  Näyttää teidän kodissa ja sängyssä niin ihanan kutsuvalle nuo lakanat :-) Uudissa lakanoissa kelpaa nukkua.
  Itsellä on aina niin huono arpa onni.., etten yleensä voita yhtään mitään ikinä. Ehkä nyt käy tuuri :-)

 170. Olipa taas ihania kuvia! Kerrothan jossakin kohtaa tarkemmin myös remonttisuunnitelmistanne? Muistelisin, että keittiöstä puhuit aikaisemmin ja selvästi myös maalaushommia on tulossa mutta olisi kiva lukea suunnitelmista vielä tarkemminkin! Sisustuspostaukset sopivat syksyyn ja sitä myötä myös harkitut hankinnat. Kiitos siis inspiraatiosta!
  Viininpunaiset lakanat päivittäisivät mukavasti kodin syksyyn.

 171. Osallistun, koska omistan pellkiä valkoisia lakanoita. Ne on toki kauniita ja puhtaan tunnelman luovia tavallaan, mutta ei värikään olisi välillä pahitteeksi…

 172. Ihanat! Sopisivat täydellisesti meidän “vintille”. Muutenkin huushollimme lakanat ovat vähissä.

 173. Eikö olisi jo aika hankkia kauniit, laadukkaat lakanat niiden kotoa mukaan saatujen tilalle, jotka sai omilleen muttaessaan? Lakanoiden ulkonäkö vaikuttaa kummasti siihen, että oma sänky tuntuu paljon viihtyisämmältä.

 174. Näyttää hyvältä uusi makuuhuone! Bongasinko meritähden vierestä proloque shopin simpukkarasian? Sain itse viimeinki käsiini sellaisen tänä kesänä ja jestas että voi tulla iloiseksi pienestä, mutta se on kyllä niin kaunis esine.

  Lakanat tulisivat tänne tosi tarpeeseen, keväällä meni lusikat jakoon ja jouduin luovuttamaan osan liinavaatekaapin sisällöstä toiselle osapuolelle. Lisäksi tuo viininpunainen sävy näyttää aivan ihanalta.

 175. Onpa ihana makuuhuone, todella kaunis! Uudet lakanat tulisivat tarpeeseen; saisin kirjaimellisesti uutta väriä omaan makkariini.

 176. Näyttääpä kivalta. Eikä taida mäykyilläkään hullummat olot olla. Kaipaan kipeästi uusia lakanoita, sillä pöyristytän itseänikin kulahtaneella lakanavalikoimallani.

 177. Mulla on vihreä rautapääsänky joten noi viinipunaiset lakanat sopis siihen jotenkin ihan hullun kreisisti :)

 178. Emme myöskään saa pedattua sänkyä koskaan, jossakin makuuhuoneen uumenissa tosin on nähty joskus päiväpeitto. Ah, mikä väljyys teillä, ihastelen sitä! Uusien, ihanien lakanoiden välissä voisi ainakin haaveilla samanhenkisestä tunnelmasta. Ja jopa inspiroitua niin syvästi että toteuttaisi tuon aikeen.

 179. Olen oikeasti koko ikäni inhonnut viininpunaista sävyä. Jostakin ihmeellisestä syystä tänä syksynä väri näyttää todella upealta! En ymmärrä..

  Lopen kyllästyneenä haluan muutosta elämääni, toki muutenkin kuin lakanoiden merkeissä, mutta olisiko tässä tarpeeksi lempeä aloitus muutokselle?

 180. Kylläpä näyttää teillä nätiltä :) Itsellenikin nuo pussilakanat kävisivät. Ostin juuri uuden sängyn ja saisin uusilla lakanoilla kerralla piritettyä koko makuuhuoneen.

 181. Haluaisin kotiimme lakanat, jotka voisivat päätyä vuosien päästä tyttäreni kotiin, ohueksi ja pehmeäksi kuluneina. Aika hyvän tavaran kaunistaa.

 182. Viininpunainen! Se sopisi loistavasti tähän lähinnä harmaalla vuorattuun makuuhuoneeseen, jonne on salaa jostakin hiipinyt myös muutamia vaaleanpunaisia yksityiskohtia..

 183. Ei muuten pedata meilläkään… kodin upgreidaus budjetti meni iki-ihaniin Porin Villan ja Peitteen patjoihin ja petareihin joten vanhoilla ja nuhjaantuneilla lakanoilla mennään vielä pitkään – pelastus voisi koittaa tästä! Ja ei kannata käsitellä sitä vaatekaappia, se on just hyvä. Ja miten ihmeessä sieltä löytäsi sitten enää tummia vaatteita jos kaappikin on tumma???

 184. Minulleminulleminulle! Mielettömän muhkeanväriset lakanat piristäisivät muuten niin pliisua lakanakokoelmaani :D

 185. Olisinkin juuri uusia lakanoita vailla, olisi ihana päästä testaamaan myös tuota paljon kehuttua perkaalipuuvillaa! Tuo väri on myös aivan järkyttävän ihana! <3

 186. Kaikki lakanamme alkavat olla jo sen verran hyvin palvelleita, että on aika saada täydennystä liinavaatekaappiin!

 187. Uusia lakanoita tarvitsee aina ja viininpunainen on niin kaunis väri syksyiseen sisustukseen

 188. En harrasta sängyn petausta itsekään, ja viininpunaiset lakanat toimisivat varmasti aivan täydellisesti makuuhuoneeni harmaiden tyynyliinojen ja värikkäiden mattojen kanssa.

 189. Olisi ihana saada uudet kauniit lakanat meidän perhepunkkaan!
  Niistä pääsisi nauttimaan vanhempien lisäksi uutukainen pikkutyyppi ja kissakaveri.

 190. Makuuhuone näyttää upealta! Vaikka laatat tuntuvat kyllä näin syksyä kohti ajatuksena kylmiltä makuuhuoneen lattialle. Mutta onneksi on mattoja. Ja villasukkia.

  Nuo familonin lakanat alkoivat heti kovasti kiinnostaa! Meilläkään ei pedata ja siksi kauniit lakanat ovat ihan olennaiset. Ja noi värit on aivan täydelliset!

 191. Upean väriset! Näissä näkisi varmasti nautinnollisen paheellisia unia ja mätsää täydellisesti lempijuomaani punaviiniin.

 192. Siksi, koska voittaminen on ihan parasta. Ja kyllä mulla on tarve uusille lakanoillekin. Just huomasin miten meidän jo 10 vuotta hyvin palvelleet pellavalakanat ovat kuluneet ihanan pehmeäksi ja tosi ohueksi.

 193. Tätä postausta onkin odotettu ja ihanaa saada inspiraatiota myös uuteen omaan kotiin jonka sisustusprojekti on käynnissä. Juurikin olen pähkäillyt säilytysratkaisujen kanssa ja nuo vanhat kaapit näyttää ihanilta. Etsintään!

  Ps. Siksi toivon arpaonnenkin suosivan minua jotta saisin uutta ilmettä sänkyyn uudessa kodissa :—)

 194. Koska olen muuttamassa Suomeen monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja kodin hankinnat alkavat nollasta. Haluan panostaa heti laatuun kaikessa ja siksi nämä lakanat olisivat ihanat!

 195. Oijoi… uudet lakanat tulisivat niin tarpeeseen kun tyypilliseen tapaan moni asia menee samaan aikaan rikki tai on loppu tms eli rahareikiä on taas runsaasti. Uudet kauniin petivaatteetkin olisi hankintalistalla, joten jos onnetar suosii, niin olen kiitollinen!

 196. No olisipa ihanat! Mies ei koskaan (!!) petaa sänkyä saati suorista peittoa yön jäljiltä joten kauniit lakanat on ihan ehdoton juttu meillä..

 197. Arastelen ostaa värejä ja päädyn lakanoissa aina valkoiseen tai harmaaseen. Jos saisin nämä lakana, olisi pakko rohkaistua, sen verran ihanilta näyttävät!

 198. Haluaisin nuo lakanat, mutta en “saa ostaa enää yhtään lakanoita tähän huusholliin”.. Lakanoiden voittamista arvonnassa ei ole kuitenkaan vielä hoksattu kieltää!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.