Kohti parempia hiuspäiviä

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Elivo

On se vaan jännä kuinka paljon hiukset vaikuttavat siihen millä fiiliksellä sitä kipittää ulos kotiovesta. Toisina aamuina hiukset asettuvat kuin itsestään lyyrisille laineille ja silloin ryhtikin on jotenkin suorempi, askel kepeä ja tunnelma korkealla. Sitten on niitä päiviä, kun tukka ei asetu mitenkään päin, pelastusyritykset suistavat tilannetta vain syvemmälle eikä lopulta edes hätänuttura pelasta habitusta. Ne päivät tunnistaa siitä, kun luimistelen hattuni alla enkä halua puhua kenellekään.

Olen ollut yleisesti ottaen toki onnekas geenilotossa ja saanut hyvän tukan, jota olen voinut kasvattaa mielin määrin just niin pitkäksi kuin olen halunnut. Matkan varrelle on toki mahtunut kaikenlaisia hiuskokeiluita platinanvaaleasta sivusiilistä hapsottavaan poikatukkaan ja pidin oikeastaan niistä kaikista (paitsi siitä hirvittävästä välivaiheesta, kun värjäsin tummat hiukset takaisin vaaleiksi). Takaisin pitkään tukkaan olen päätynyt kuitenkin siksi, että se on tuntunut eniten omalta ja ennen muuta kaikkein helpoimmalta. Olen huomannut omalla kohdallani, että pitkää tukkaa ei tarvitse hirveästi laittaa, vaan se näyttää hyvältä ihan sellaisenaan. Toki asiaa edistää, että se on hyvässä kunnossa! Koppuraisiksi kuivuneet latvat eivät pue ketään ja siksi koitan muistaa läträtä kuivuuteen taipuvaiseen tukkaani runsaasti hyviä hoitotuotteita ja öljyjä. Varsinkin viimekesäisen helleputken jälkeen on ollut tarvetta niinsanotulle erityishuomiolle.

Hiusten hyvinvointia voi tukea myös sisältäpäin. Otin pari kuukautta sitten käyttöön Elivon uutuuden, HiusVoima-kapselit, jotka vahvistavat ja korjaavat hiusten rakennetta ja nopeuttaa hiusten kasvua. Yksi kapseli päivässä, helppo homma! HiusVoimasta löytyy tarkasti kehitellyssä suhteessa biotiinia, kysteiinia ja MSM:aa. Biotiini onkin monille tuttu aine, tärkeä solujen uudistumisen kannalta ja pitää hiusten rakenteen kunnossa. Aminohappo L-kysteiini puolestaan on samaa rakennusainetta, jota löytyy hiusten keratiinista. Molybdeenin tehtävä cocktailissa on tehostaa kysteiinin vaikutusta. MSM puolestaan edistää hiusten kasvua ja säilyttää sidekudosten kollageenisäikeet kimmoisina myös ihossa. Lisäksi kapseleista löytyy C-vitamiinia, joka edistää kollageenin muodostusta. Kaikki Elivon tuotteet kehitetään ja valmistetaan muuten Suomessa.

Lähtökohta oli toki jo valmiiksi hyvä, omat hiukseni ovat lähtökohtaisesti paksut ja vahvat. Se tuntuu luonnonkiharan hiuksen kohdalla tarkoittavan automaattisesti myös “hallitsemattomat, itsepäiset ja takkuiset”. Ne täytyy selvittää huolellisesti ennen jokaista pesua ja harjata uudelleen vielä samalla kun hoitoaine vaikuttaa, jotta ne eivät menisi kuivuttuaan heti uudestaan takkuun. Tiedän, märkiä hiuksia ei kannattaisi harjata, mutta pakko – ja ainakin se on huomattavasti hellempää silloin kun tukka on liukas hoitoaineesta. Mutta juuri tuossa kaksiosaisessa harjausprosessissa olen huomannut eron entiseen: harjaan jää huomattavasti vähemmän katkenneita hiuksia. Niin, eivätkä alimmat hiukset mene enää samanlaisille solmuille kuin ennen kuuria! Tiedättekö, ne painajaistakut, joita löytyy sattumalta kun haroo niskahiuksiaan ja tajuaa että siellä on koko päivän roikkunut joku majavanraadon näköinen rasta.

Samat ravintoaineet, jotka tekevät hiuksista vahvempia, vahvistavat muuten myös ihon ja kynsien rakennetta. Näköjään! Kynteni ovat kuivat ja pahasti liuskottuvat ja siksi pidän ne lähes aina kestolakattuna, koska lakkaus suojaa niitä. Siitä huolimatta kynnet saattavat lohkeilla lakkoineen päivineen, siis irrota isoina liuskoina, mutta nyt sekin on vähentynyt.

Suhteeni vitamiineihin, hivenaineisiin ja lisäravinteisiin on aika mutkaton. Syön niitä tarpeeseen, esimerkiksi säännöllinen magnesium ja d-vitamiini ovat minulle elinehto. Muita en aina muista popsia ihan joka päivä tai edes joka viikko, mutta sitten taas saan kiinni rutiinista, joka tuntuu usein jo parissa viikossa niin kehossa kuin mielialassa. Tottakai tavoite on, että mahdollisimman ison osan tärkeistä hivenaineista ja vitamiineista saisi ruoan muodossa, mutta remontin keskellä terveellinen ja monipuolinen syöminen ei ole valitettavasti ollut ihan ykkösprioriteetti. Perusvitamiinien ja hivenaineiden lisäksi vedän joskus kuureja erilaisiin täsmätarpeisiin. Kivaa, että löytyy laadukkaita kotimaisia vaihtoehtoja.

Olen ostanut muutaman simpukasta tehdyn rasian, joissa on kätevä kuljettaa mukana särkylääkkeitä, sormuksia ja muuta laukun pohjalle katoavaa pikkutavaraa. Niin kauniita! Näitä hiuskapseleita olen säilyttänyt suuressa lasipurnukassa keittiössä, mutta nyt kun keittiötä ei ole, purnukkakin on pakattu muiden tilaavievien tavaroiden lailla pois ja pidän vitamiinit ja hivenaineet käden ulottuvilla milloin missäkin kipossa. Uskon vakaasti, että niitä muistaa paremmin syödä, kun niinsanotusti houkutteleva esillepano.

Rehellisyyden nimissä on toki myönnettävä, että hiuksistani ei taianomaisesti tullut näin suoria ja sileitä pelkästään hivenaineiden armosta, vaan kuvat on napattu kampaajavisiitin jälkeen, kun Dandyn Marko oli föönannut ne tuollaisiksi epätodellisen täydellisiksi. Oma kärsivällisyyteni ei ikimaailmassa riittäisi tähän, ei kyllä taidotkaan. Kesän kuivattamia latvoja pätkittiin hetki sitten pois melkein viisitoista senttiä, kyllä tuli freesi. Eipäs nyt keskitytä ollenkaan tuohon semiväsyneeseen naamaan, vaan katsellaan vaan sitä tukkaa siellä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

12 thoughts on “Kohti parempia hiuspäiviä

 1. Olet niin oikeassa tuossa, mitä sanot alussa. Mikä kumma siinä onkin, että kun on hyvä hiuspäivä, tuntee itsensä muutenkin hyvännäköiseksi ja pirteäksi. Huonona tukkapäivänä voisi jäädä pimeään makaamaan koko päiväksi. Joskus käy myös niin, että mitä enemmän hiuksia laittaa, sitä kökömpi on lopputulos. Sitten lähtee bileisiin pata päässä. ”Tukka hyvin, kaikki hyvin” ei suinkaan ole klisee.

 2. Sulla on niin ihana tukka. Itselle ei käynyt geenilotossa hyvin. Mutta mistä saa tuollaisia simpukkarasioita?

  • Kiitos! Voi nämä ovat niin arpapeliä, mutta jokainen saa aina jotain :D Simpukkarasia on ostettu Prologuesta, pikkuputiikista Roban varrelta.

 3. Suosittelen myös kokeilemaan Nurmen hamppu-palashampoota jos kärsii niistä majavan kokoisista rastaleteistä hiuksissa. Famon amla-palashampoo tuntuu muuten tuuheuttavan tukkaa todella paljon, siis niinku todella paljon. Hiukset näytti aamulla siltä että olisin tupeerannu ne. :D

 4. Hei molemmille teille muuten tiedoksi, että laitoin eteenpäin viestiä, että nuo äänitehosteelliset ja blogin päälle rullautuvat bannerit saa ottaa kokonaan täältä pois. En kestä niitä itsekään saati että pakottaisin teitä sietämään niitä.

 5. Olen ihan samaa mieltä noista mainosvideoista kauheita. Hiusjuttuihin, niin mulla myös ainakin siinä geenilotossa tullut hyvä tuuri, että on paksu ja hyvinvoiva tukka. Mutta vaalennusaineita mun hiukset ei meinaa sietää. Huomasin kun otin vaaleita raitoja paljon niin hiukset meni ihan haperoksi, ne, jotka oli vaalennettu ja pesu + harjaus oli yhtä tuskaa, vaikka olisi ollut litra hoitoaineitta. Oletko huomannut samaa vai kestääkö sun tukka vaalennuksen hyvin?

  • Kyllä munkin hiukset siitä vähän kärsii, ovat selvästi kuivemmat kun niitä on vaalennettu. Läträän silloin kaikenlaisilla hiusnaamioilla niin se auttaa vähän, mutta ei poista ongelmaa. Outoa on silti se, että kaikista pahimmin takkuun menevät just ne kaikkein parhaimman kuntoiset niskahiukset, joita ei ole värjätty ikinä! Ei mitään logiikkaa!

 6. Siis pakko kommentoida, että ihan kamala mainosvideo blogisi yläreunassa! Luen blogiasi samalla, kun imetän pientä vauvaani uneen. Vauva oli tänään juuri nukahtanut, kun klikkasin blogisi puolelle ja mainosvideo pamahti täysillä käyntiin ja vauva tietenkin parahti hädissään itkemään. En pahemmi jäänyt seuraamaan mitä siinä mainostettiin…

  • Uuh! Olen niin pahoillani. Nämä videot ovat tulleet meille bloggaajillekin pienenä shokkina, kun yritys, jolle display-mainonta on ulkoistettu, on ottanut uusia bannerimuotoja testiin. En itsekään pidä näistä pätkääkään, teen parhaani että niistä päästään eroon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.