33 vastausta miehen suusta

Tartunpa minäkin tähän blogimaailmaa kiertävään poikaystävähaasteeseen! Seuraa siis kolmekymmentäkolme kysymystä ja vastausta aiheesta tyttöystäväni Stella.

1. Mitä oikeasti ajattelit minusta ensitapaamisellamme? 

Tapasimme ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, kauan ennen kuin aloimme olla yhdessä. Olin silloin toisessa parisuhteessa enkä oikein muista mitä ajattelin, mutta tuntuu, että sen jälkeen meillä on ollut monta “ensitapaamista”. Mulla on ollut Stellasta aina tietynlainen tuttuuden tunne, aivan kuin olisimme olleet ystäviä jo ennen tätä elämää. Olemme aina hakeutuneet toistemme lähelle. Meistä on useita ennen suhdettamme otettuja yhteiskuvia – kuten tämä tai tämä – ja jotenkin olemme onnistuneet näyttämään jo silloin pariskunnalta. Tunne Stellasta on ollut aina lämmin, vastaanottavainen ja jollain tapaa tasapainoinen. Hänen vaikutuspiirissään on aina ollut hyvä olla.

2. Nauranko vitseille, joita en oikeasti tajua? 

Emme varsinaisesti kertomalla kerro vitsejä mitä kuuluisi tajuta, vaan huumorintajumme on enemmän tilannesidonnaista ja useasti väsyneen maanista. Mä suollan suustani välillä sellaista dadaa, jota en aina itsekään ymmärrä. Huumorini on usein fyysistä, saatan tanssia tai twerkata tai näytellä jotain hämärää taideperformanssia. Vien sen aina loppuun asti, jotta saisin Stellan nauramaan ja tähän asti oon aina onnistunut, riippumatta siitä onko sekoiluni tajuttu vai ei.

3. Pidänkö halailusta? 

Me molemmat pidämme. Kuka nyt ei pidä halailusta!? Stellan mielestä voisin myös silitellä häntä aina kun lojumme vaikka sohvalla yhdessä, ja yleensä silittelenkin.

4. Haluaisinko pienet vai isot häät? 

Aiheesta on haaveiltu ja tuntuu, että minä olen se primus motor, joka haluaa ne isot häät. Stella haluaisi intiimit eli varmaankin melko pienet häät, joissa ei olisi hirveä järjestäminen tai valtava budjetti. Siellä olisi vain tärkeimmät ihmiset (ja koirat) ja meidännäköinen meininki.

5. Olenko koskaan rikkonut lakia? 

Puhutaan aika pienistä rikkomuksista, mutta kyllä – she has!

6. Millainen on voileipäni? 

Yleensä minun tekemä, jota minä yritän syödä.

7. Millaista musiikkia kuuntelen? 

Kaikenlaista hyvää musaa vanhasta rokista ja postpunkista elektrovetoiseen indiepopiin ja folkhönkäilyyn. Väliin mahtuu kyllä kaikkea muutakin The Nationalista niihin kahteen räppibiisiin, joita Stella aina välillä soittaa. Rakastan sitä, että naisellani on hyvä musiikkimaku – eli melkein samanlainen kuin minulla. Stellan musiikkivalinnoista on helppo päätellä millainen maanisuuden vaihe on milloinkin meneillään. Viime aikoina olemme tosin molemmat taantuneet rauhallisemman musiikin pariin.

8. Mitä pelkään? 

Läheisten menettämistä ja sitä, että koirille sattuisi jotain. Kaikista eniten hämähäkkejä. Tämän pelon Stella on ihan itse kehittänyt itselleen joskus teinivuosinaan, sillä ei hän niitä kuulemma pelännyt vielä lapsena kun asui hämähäkkimaassa Australiassa.

9. Kestänkö stressiä? 

No kyllä. Välillä meidän elämässä on tosi stressaavia aikoja, mutta en ole koskaan tavannut ketään, joka pystyisi handlaamaan niitä niin hyvin. Stella on kertonut kuinka hänen elämänsä oli joskus monin verroin stressaavampaa. En voi kuin ihmetellä kuinka kovassa liemessä hänet on keitetty, sillä itse ajaudun paljon pienemmästä stressistä jo ihan hajoamispisteeseen.

10. Oudoin tapani? 

Peili-ilme! Aina peilatessaan Stella tekee huulillaan ilmeen, mitä en koskaan näe muuten. Jaksan aina huomauttaa asiasta, vaikka ei siinä mitään pahaa olekaan. Se vaan aina ihmetyttää mua. Ärsyttäviä tapoja on sitten enemmän, mutta sitä ei onneksi kysytty.

11. Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Kirjanpitäjäksi. Omienkin kuittien järjestelemisessä näyttää olevan ihan tarpeeksi hommaa.

12. Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävän, kuolleen tai ihan kenen kanssa tahansa. Kuka se olisi?

Hänen isänsä Christian.

13. Jos voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Paljon hyvää niin itselleen, läheisilleen kuin koko maailmalle. Yhteinen haaveemme on perustaa jokaiseen maailman kolkkaan eläinhoitolaketju haavoittuneille ja hylätyille eläimille. Idea sai alkunsa viime vuonna Balilla, kun ihmisiä evakuoitiin aktivoituneen tulivuoren ympäriltä ja alueella oli paljon hätää kärsiviä ja hylättyjä eläimiä, kuten kaksi koiranpentua, jotka pelastimme ojasta. Alueella oli pari animal shelteriä, jotka olivat niin täynnä, etteivät pystyneet enää ottamaan uusia eläimiä vastaan. Olemme konseptoineet tätä ideaa jo pitkälle, puuttuu vain rahoitus. Pitääkin pistää taas lotto vetämään.

14. Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

En tiedä väripersoonallisuusasioista juuri mitään. Vastaan, että punainen, koska Stella on kuuma.

15. Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Stellaa risoo eniten öykkäröinti ja moukkamaisuus, empatiakyvyttömyys, tahallinen tyhmäksi heittäytyminen ja henkinen laiskuus.

16. Mikä on suosikkiroskaruokani?

Old skool grilliruoka. Kun liikumme pakulla ympäri Suomea, koitamme aina etsiä autenttisia lippakioskeja ja grillejä. Aavasaksan grilli on klassikko, sieltä yleensä ranut kaikilla mausteilla. Stella pyytää aina ekstramajoneesia, sipulihakkelusta ja sinappia, ja voi sitä järkytystä jos sipulihakkelusta ei ole.

17. Rumin vaatteeni mistä minä pidän, mutta sinä et?

Me ollaan rasittavan yksimielisiä myös tyylijutuissa, mutta jos joku on nyt pakko keksiä niin Stellan jotkut loppuun asti rakastetut lempivaatteet on mun mielestä vähän turhan kulahtaneet. Eivät ne varsinaisesti ole rumia, mutta sanotaanko, että ne ovat asiansa ajaneet. Osa niistä onkin siirtynyt ajasta ikuisuuteen palautteeni perusteella, kuten yhdet farkut, joita Stella sinnikkäästi käytti, vaikka niistä oli pelkät riekaleet jäljellä.

18. Mikä oli viimeisin tekstiviesti minkä lähetin sinulle?

Messenger: “Haluan kuvan myös siitä toisesta”. Kuva nukkuvasta Luna-koirasta ei riittänyt, hän vaati kuvan myös toisesta viereeni käpertyneestä koirasta. Tämä viestinvaihto käytiin työhuoneen ja olohuoneen välillä.

WhatsApp: “Ah, ihanaa <3”. Vastaus siihen, kun kerroin olevani pihalla hengaamassa lehmien kanssa. Olimme Lapissa, olin ollut aika pitkään kauppareissulla ja Stella oli lähettänyt viestin kysyäkseen olenko eksynyt.

SMS: “Hei rakas, tuleekohan tämä tekstari perille? Me ollaan ehkä matkan puolivälissä, kaikki mennyt hyvin, mutta nyt ukkostaa ja sataa niin, että näkyvyys on 0 ja tiet tulvii. Näätkö säätiedotuksesta mikä meininki, onko tää pahenemassa vai kuuroluonteinen homma? En tiedä saatko näitä viestejä, mulle ei ainakaan tuu vastaukset läpi. Kohta on pimeää ja sade näyttää vaan tihenevän… Toivotaan että pysytään tiellä.”  Tämä viesti saapui mun nukkuessa jetlagia pois jakartalaisessa hotellissa ja Stellan matkatessa Balilta halki Jaavan luokseni.

19. Kun olen kipeä, haluanko että minua hoidetaan?

Tottakai! Ja silloin minä myös haluan hoitaa.

20. Kun riitelemme miten käyttäydyn?

Stella on riidellessään ärsyttävän looginen ja haluaa käsitellä kaiken heti ja suoraan. Useimmiten hän toimii reilusti ja perustelee kantansa eikä vaan huuda tai riitele riitelemisen vuoksi. Stella on oikeastaan paljon parempi riitelijä kuin minä. Itsehän mieluiten pakenisin konfliktitilanteesta ja siirtyisin suoraan tunnekuohun jälkeiseen sovintovaiheeseen, jossa yritetään ymmärtää toista ja etsitään ratkaisuja.

21. Menemme ravintolaan, mitä tilaan?

Stella tilaa alkuun kuplivaa, pääruoaksi yleensä pastaa tai kalaa. Tilaamme useasti eri pääruoat, jotta molemmat pääsevät maistamaan toisen annosta. Tämä on vähän riskaabelia, sillä monesti toinen on hitti ja toinen huti ja se olen yleensä minä, jonka arpaonni on kehnompi.

22. Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

Taide tai esimerkiksi hyvä kirja heittää Stellan aikapoimuun. Myös ystävien parissa Stella unohtaa ajantajun. Musiikki, viini ja naposteltavat liittyvät usein asiaan.

23. Mikä saa minut todella vihastumaan?

Vaikka Stella on monessa asiassa suurpiirteinen, saksalainen suoraviivaisuus tulee esiin asioiden hoitamisessa. Kaikenlainen turha säätäminen saa hänet samantien raivon valtaan.

24. Entäs piristymään?

Pienet pyyteettömät teot ja huomaavaisuus. Sen ei tarvitse kohdistua välttämättä Stellaan, vaan riittää, että hän todistaa jotain tällaista tapahtumaa. Ja söpöjen eläinvideoiden voimaa ei pidä koskaan aliarvioida.

25. Millainen olen tyttöystävänä?

Rehellinen, reilu ja avoin. Stella antaa mulle tilaa olla sellainen kun olen, eikä mun tarvi taistella saadakseni ääntäni kuuluviin. En tiedä minkälainen hän on ollut muiden tyttöystävänä, mutta mulle hän on sielunkumppani. Hän saa mut pyrkimään olemaan parempi mies joka ikinen päivä.

26. Kumpi sanoi ensin “rakastan sinua” ja missä se tapahtui?

Stella sen sanoi ensimmäisenä ääneen, Tehtaankadun kämpässä ennen kuin itse asuin siellä. Se tuli ulos mutkan kautta jonkun kinan yhteydessä.

27. Mitä teen heti ekana aamulla?

En itseasiassa edes tiedä, koska nukun yleensä vähän pidempään kuin Stella. Luulen, että hän tarkastaa puhelimesta sähköpostit, viestit, kellonajan ja kalenterin, jonka jälkeen menee aamupesulle.

28. Millaisia vaatteita käytän kotona?

Vaihtelee vähän vuodenajan mukaan. Kesäisin pelkkä ohut aamutakki ja talvella iso villapaita, joogapöksyt ja villasukat.

29. Mitä kotiaskaretta en osaa hoitaa?

Kaiken varmaan osaisi hoitaa, jos vaan haluaisi ja ehtisi. Mutta suurimman osan mä hoidan mieluusti, koska nämä on niitä pyyteettömiä tekoja, joilla kerään itselleni helppoja poikaystäväpisteitä. Toki tämä on myös mun koti, joten tekisin jokatapauksessa osani.

30. Kumpi määrää kaapin paikan?

Just nyt remontin keskellä tuntuu, että rakennesuunnittelija, taloyhtiö tai rakennusvirasto. Meillä kahdella on melko hyvä yhteisymmärrys kaapin paikasta eikä kukaan varsinaisesti määrää ketään. Ajattelen, että meillä on aika moderni parisuhde, jossa molemmat ottaa vastuuta itselleen luontevista asioista ja arvostaa toisen tekemisiä. Mutta silloin kun Stellalla on jostain asiasta vahva visio, hän jakaa ohjeita, joita kannattaa noudattaa ellei halua joutua keskelle kriisineuvottelua.

31. Mikä on paras luonteenpiirteeni?

Viisaus, ehdottomasti. En tarkoita kirjaviisautta, vaan sellaista elämänkokemuksen tuomaa ymmärrystä itsestä, muista ja ympäröivästä maailmasta.

32. Entä paras piirre ulkoisesti?

Hymy ja varsinkin silmät hymyillessä.

33. Ihanin yhteinen muisto?

Näitä on lukemattomia, mutta yksi mieleenpainuvimmista muistoista oli koko Australian matka ja etenkin se päivä, kun ajoimme hänen isänsä vanhalle tilalle. Siihen liittyi niin paljon tunteita, että se täytti ihan joka paikan. Oli hienoa saada jakaa se Stellan kanssa. Koko matka oli vaikuttava kokemus ja tiedän, että palaamme Australiaan vielä.

Kuvituskuvista kiitos italialaiselle valokuvaajalle Silvia Falcomerille, jonka ottamat yhteiskuvat kuvittivat myös edellistä kirjoitusta, jossa vastasin kysymyksiin.

PHOTOS BY SILVIA FALCOMER

21 thoughts on “33 vastausta miehen suusta

 1. Voi söpöläiset! Teistä lukiessa ja teitä katsellessa tulee aina sellainen olo, että maailma ei ehkä olekaan ihan läpikotaisin mätä, edes marraskuussa. Carry on!

  • :D kiitos, mukavasti sanottu! Tuntuu kyllä, että vakka on kantensa löytänyt. We carry, cheers!

 2. Olipa ihana Q&A. Piirsi kovin kauniin ja lempeän kuvan kahdesta ihmisestä, jotka selkeästi täydentävät toisiaan. Jätti niin hyvän fiiliksen.

  • Kiva kuulla, että siitä huokui tuo fiilis, koska näin minäkin ajattelen. Ihana kun tykkäsit!

  • Kiva kuulla, että ihmiset osaavat vielä olla iloisia toisten puolesta. Kiitos, nyt mullekin tuli hyvä mieli!

 3. “Hän saa mut pyrkimään olemaan parempi mies joka ikinen päivä.” Ihanasti sanottu < 3

 4. Taidan olla jossain hormonihuuruissa mutta pillitin lähes koko lukemisen ajan :D

  Hyvin vastattu.

 5. Kaunis kirjoitus. Mä haluan sitten tulla hommiin sinne eläinfarmille. Mielessä on ollut ihan samansuuntainen haave, jos voittaisin ison kasan rahaa.

   • Kiitos! Eläinlääkärit ovat niin kalliita täälläkin, että pienelläkin fiksillä kuntoutuvia eläimiä kuulemma lopetetaan, kun ei ole varaa hoidattaa niitä. Vähävaraisten kohdalla ymmärrän miksi tähän päädytään, mutta kamalan surullista tuo on kuitenkin. Jos voittaisin paljon rahaa, aloittaisin ehkä vähävaraisille tarkoitetusta eläinklinikasta täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.