Luonnonkosmetiikkaa lahjaksi ~ 10 vinkkiä

Kaupallinen yhteistyö Naturelle, sisältää alekoodin

Viisitoista yötä jouluaattoon! Taidan olla enemmän innoissaan joulusta kuin olen ollut pitkään aikaan, sillä vapaa-aika on tänä syksynä ollut kortilla ja jouluna koittaa ensimmäinen oikea tauko naismuistiin. Emme ole lähdössä joulupyhiksi mihinkään vaan jäämme kaupunkiin, mitään ei tarvitse järjestää eikä tuottaa, saamme vaan nojata taaksepäin ja nauttia. Siitä alkaakin kahden viikon loma, jolloin aion kerrankin olla niin lomalla, etten päivitä edes blogia, ellei nyt iske joku hallitsematon hinku jakaa lomakuulumisia.

En ole ilmeisesti ainoa väsynyt, sillä helppous tuntuu olevan päivän sana. Jos joululahjahankinnat ovat vielä niinsanotusti vaiheessa, seuraa helppoakin helpompi suositus: laadukasta luonnonkosmetiikkaa myyvä Naturelle tarjoaa osoitteen, josta saa yhdellä täsmäiskulla ekologisia ja eettisiä lahjoja moneen makuun ja tarpeeseen. Oikeastaan osoitteita on kaksi, sillä myymälä toimii sekä verkossa että Bulevardilla sijaitsevana kivijalkakauppana.

Tykkään itse antaa lahjaksi asioita, joiden tiedän menevän käyttöön. Laadukkaat ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteet ovat monille mieluisia ja hyödyllisiä lahjoja, suurin osa meistä kuitenkin hoitaa ihoaan, käyttää jotain kosmetiikkaa. Kokosin omista viime vuosien suosikeistani lahjavinkkilistan, josta löytyy vaihtoehtoja lähes kaikille ihotyypeille ja kaikenlaisille budjeteille – hintahaitari ulottuu nimittäin reilusta kympistä pariin sataan.

Takuuvarma lahja ihan kenelle vaan 
Ere Perez – Herbal Face Tonic

Jos et ole ihan varma mitä antaisit lahjaksi ystävälle, työtoverille tai perheenjäsenelle, lupaan, että supertyylikkäällä kasvosuihkeella et voi mennä pahasti vikaan! Tämä kaikille ihotyypeille sopiva kasvovesi on hinta-laatusuhteeltaan loistavaa luonnonkosmetiikkaa: kosteuttava suihke sisältää hyaluronihapolla höystetyn tasapainottavan yrttisekoituksen, joka elävöittää kuivaa tai väsynyttä ihoa. Täydellinen niin matkaseuralaisena kuin arkipäivän pelastajana, jolla voi käyttää meikin alla tai päällä elvyttääkseen ihoa päivän mittaan. Miedon yrttinen tuoksu miellyttää useimpia. Pakkaus on niin kaunis, että voisin tuijotella sitä työpöydälläni koko päivän.

Ylellinen, yksinkertainen monitoimituote helppoutta arvostavalle
Mahalo – Rare Indigo

Havaijilainen hoitobalmi on yksi henkilökohtaisista suosikkituotteistani koko maailmassa. Tiesin heti, että sillä on paikkansa tällä listalla, sillä viime syksynä selvisi, että se on superhyvä ja monikäyttöinen ihmetuote. Sitä voi käyttää paikallisesti tuomaan lisäkosteutta sinne missä sitä tarvitaan, itsehän käytän sitä iltaisin vähän kuin yövoiteen sijasta  rauhoittamaan kylmenevän sään ärsyttämän ihon. Pakkaan sen usein myös matkoille mukaan ja käytän sitä aamuin illoin pestyille kasvoille korvaamaan kaikki seerumit ja kosteusvoiteet silloin kun tuntuu, että reissussa oleminen itsessään on iholle koettelemus. Joskus vähemmän on enemmän myös ihonhoidossa. Jos harkitset hankkivasi tältä listalta lahjan itsellesi, suosittelen tätä. Balmi sopii rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta jopa ongelmaiholle, kuten rosacealle, aknelle ja ihottumalle.

Superluksukas, kirkastava naamio kenelle vaan väsyneelle
Tata Harper – Resurfacing Mask

Ylelliset naamiot ovat täydellisiä lahjoja, sillä monet eivät raaski ostaa niitä itselleen. Kirkastava naamio sopii kaikille ihotyypeille ja jättää ihon hehkuvaksi ja pehmeäksi kuin olisi juuri tupsahtanut kasvohoidosta. Naamio on parhaimmillaan elottoman ja samean ihon elvyttäjänä, mutta siitä nauttiakseen ei tarvitse olla edes väsynyt – tämä naamio on yksi tehokkaimmista koskaan kokeilemistani ja siksi se onkin tällä listalla. Sopii myös täydellisesti aftersun-tuotteeksi lomalle, jolla tarkoitan, että tällä pelastat punoittavan ihosi ja lomakuvasi, jos epähuomiossa kärvennät kasvosi auringossa.

Käytännölliselle esteetikolle (maailman kaunein silmänympärysvoide)
Lilfox – Kalahari Eye Serum

Ravinteikas silmänympärysvoide on pakattu kauniiseen mustaan roll-on -pakkaukseen, joka sopii niin miehen kuin naisen käteen. Ohut öljyseerumi levittyy kevyesti, imeytyy nopeasti ja virkistää ja kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa. Olen itse käyttänyt tätä viime keväästä lähtien ja tykännyt tosi paljon: niin kätevä ja nopea levittää! Silmänaluset näyttävät aamuisin levänneeltä.

Laatukosmetiikkaa arvostavalle
Hynt Beauty – LUMIERE Radiance Boosting Powder – korostuspuuteri

Takuuvarma lahja meikkaamisesta nauttivalle! Harva osaa valita toiselle sopivan huulipunasävyn, mutta hehkua antava puuteri sopii lähes jokaiselle. Superkaunis pakkaus on näyttävä ja sisältää korostuspuuterin lisäksi tyylikkään mustan siveltimen. Hienojakoisen puuterin voi tupsuttaa puhtaalle iholle tai meikin päälle, tai sekoittaa kosteusvoiteeseen tai meikkivoiteeseen tuomaan hehkua. Puuteri ei vain kaunista, se myös hoitaa, sillä se sisältää runsaasti kasviöljyjä ja antioksidantteja.

Miehelle tai minimalistille
Edible Beauty – No. 2 Citrus Rhapsody Toner Mist ja Precious Sea Hand Saviour Hand Cream

Tavallaan hassua suositella australialaista Edible Beauty -luonnonkosmetiikkasarjaa erityisesti miehille, koska esimerkiksi minä (ja varmasti aika moni muukin nainen) pidän siitä kovasti. Tässäpä silti vaivaton vaihtoehto erityisesti miespuoliselle läheiselle, sillä minimalistiset pakkaukset ja mustat lasipullot huokuvat maskuliiniseenkin makuun sopivaa laatua ja raikkaat, sitruksiset tuoksut miellyttävät monia. Hinnat ovat yllättävän kohtuulliset, kasvosuihke irtoaa kolmellakympillä ja raikas käsivoide 12 eurolla. Tuo sitruksinen kasvosuihke on muuten yksi syksyn freeseimmistä tuttavuuksista – käykää myymälässä nuuhkimassa, jos liikutte Bulevardilla. Itse saattaisin hankkia tämän itselleni ja miehelle yhteiskäyttöön.

Hänelle, jolla on ongelmia ihonsa kanssa
Kypris – Beauty Elixir III Prismatic Array

Tämä öljyseerumi on todellinen täsmäase iho-ongelmiin. Parempaa ei yksinkertaisesti ole. Kaivan esiin tämän kaikelta pelastavan kauneuseliksiirin aina kun törmään haasteisiin ihoni kanssa: kun palan auringossa, saan jonkun kummallisen ihoreaktion, ihoni puhkeaa näppylöille tai poski turpoaa hyttysenpiston takia. Tuttavapiirissäni tällä öljyllä lievitetään paljon isompiakin iho-ongelmia, kuten ärhäkkää rosaceaa.

Kyprisellä on kaksi muutakin kasvoöljyä ja nekin ovat loistavia, mutta tämä on ehdoton suosikkini juuri siksi, että se toimii silloin kun mikään muu ei auta. 160€ maksava seerumi on arvokas, mutta kestää käytössä ihan tajuttoman kauan, sillä sitä ei tarvita kuin pari tippaa kerrallaan – yksi pullollinen pelastaa todella monta päivää.

Öljy ei sisällä lainkaan eteerisiä öljyjä, jotka saattaisivat ärsyttää herkkää ihoa, vaan se sopii kaikille ihotyypeille, myös raskaana oleville. Kirjoitin Kypriksen tuotteista blogissa pari vuotta sitten, ja täytyy sanoa, että se on edellinen yksi laadukkaimmista koskaan testaamistani sarjoista.

Hänelle, jolla on jo kaikkea
Henne Organics – Rose Diamonds Lip Exfoliator ja Luxury Lip Balm

Hoitava huulibalmi tai huulikuorinta on yksinkertainen ja ylellinen lahja kenelle vaan – varsinkin kun ne tulevat näin kauniissa mustissa pakkauksissa! Hanki jompikumpi tai molemmat, yhdessä ne muodostavat supertyylikkään ja toimivan setin. Huulikuorinta on ollut pelastus omille rohtuneillle huulilleni. Balmikin on ihana, olen käyttänyt sitä huulten lisäksi kuiville kynsinauhoille ja kylmässä halkeileville rystysille ja kantapäille. Pakkaukset ovat silkkaa luksusta, mutta hinnat silti kohtuulliset: purnukat maksavat vähän reilut kaksikymppiä kappale.

Kulttiseerumi laatutietoiselle
Vintner’s Daughter – Active Botanical Serum

Jos haluat antaa lahjaksi luomulaatuista luksusta, seuraa täsmävinkki! Tästä seerumista on kohistu internetissä enemmän kuin monista muista yhteensä, enkä ihmettele yhtään. Sain tämän yhteensä 22 kasviöljyä ja -uutetta sisältävän kohuseerumin testiin puolitoista vuotta sitten ja käytin sitä hyvin säästeliäästi, sillä toivoin, ettei se loppuisi koskaan. Ihoni rakasti ravinteikasta seerumia, joka teki siitä todella säteilevän, kuulaan ja kosteutetun. Paljon voi päätellä siitä, että Vintner’s Daughter ei edes valmista muita ihonhoitotuotteita – yksi täydellinen riittää.

Väsyneelle, stressaantuneelle tai energiaa kaipaavalle
Tata Harper – Aromatic Treatments –öljyt

Anna lahjaksi hyvää fiilistä! Tata Harperin aromaterapeuttiset hoitoöljyt hoitavat niin mieltä kuin kehoa: sipaise korvan taakse tai ranteisiin, hiero toisiaan vasten ja vedä tuoksua syvälle henkeen. Pienet putelit kulkevat kätevästi mukana taskussa tai laukussa, hengaavat työpöydällä tai päivystävät valmiina yöpöydällä, kun nukkumaanmenoaika koittaa. Ne ovat täydelliset lahjat, sillä en tunne ketään, jolle joku näistä ei tulisi tarpeeseen. Oma suosikkini on Aromatic Stress Treatment, josta kirjoitin viime syksynä muiden Tata Harper -suosikkieni lomassa. Jos haluat sen itsellesi tai läheisellesi joululahjaksi, suosittelen olemaan nopea – sillä on nimittäin taipumus loppua kesken.

Löytyikö listasta vanhoja tuttuja tai jotain uutta kiinnostavaa? Olitpa päivittämässä omaa peilikaappiasi tai hankkimassa muille joululahjoja, koodilla STELLALAHJA saa 15% alennuksen Naturellen valikoimasta sekä verkkokaupassa että kivijalkamyymälässä (Bulevardi 24) 16. joulukuuta asti. Koodi ei koske seuraavia tuotemerkkejä: NUORI, Kypris, Lebon, Okoko, Mahalo ja Vintner’s Daughter.

Iloa ja valoa joulunodotukseen!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

29 thoughts on “Luonnonkosmetiikkaa lahjaksi ~ 10 vinkkiä

 1. On pakko kysyä mutta eiks näiden tuotteiden tilaaminen, ole ihan sama asia kuin lentää sit sinne ulkomaille? Useimmat tuotteista kuitenkin tulee jostain Australiasta, Havaijilta tai USA:sta. Ne varmasti lennätetään Suomeen joka tuottaa varmaan ihan samat päästöt kuin itse matkustaisi? Tämä on häirinnyt mieltäni pitkään ja olen alkanut sen takia suosimaan sellaisia tuotteita, joiden ainesosat tulee lähistöltä, jotta en senkään myötä kuormittaisi lisää ilmastoa. Vintner’s daughter oli suosikkejani siihen asti kunnes tuli ilmastonmuutos ja nyt olen alkanut kyseenalaistaa valintojani. Miettiikö joku muukin tän tyyppisiä asioita ollenkaan?

  • Varmasti miettii. Mustakin tuntuu väärältä ostaa luonnonkosmetiikkaa joka on kärrätty jostain Havajilta. Yritysten pitäisi kanssa alkaa miettimään näitä juttuja, kenen kanssa tekee yhteistyötä jne. Voisiko kaikkein luonnollisin kosmetiikkakaupa myydä vain lähellä tuottettuja merkkejä ja ti jopa vaan suomalaisia?

   • Luonnonkosmetiikan valmistaminen pelkästään Suomessa kasvavilla/kasvatetuilla raaka-aineilla taitaisi olla paitsi haastavaa, myös todella kallista. Ja jos puhutaan rekkarahdista vaikka Virosta, niin siinä taitaa olla suunnilleen samat ympäristöpäästöt kuin laivarahdissa Havaijilta – just luin näiden vertailuja jostain. Palaan tähän kun saan enemmän infoa tuekseni.

   • Kyllä mä ainakin käytän kasvovettä ja silmänympärysvoidetta ja huulirasvaa :D Ja aika monia muitakin tuotteita.

   • Kysymys tarpeellisuudesta on aina suhteellinen. Eihän ihminen nyt oikeasti tarvitse selviytyäkseen muuta kuin ruokaa, vettä, tarpeeksi lämmintä päällepantavaa ja suojaisan paikan nukkumiseen. Mutta jos nyt puhutaan modernista sivilisaatiosta ja elintasosta, johon länsimaissa olemme saaneet tottua, siitä ettei kyse ole enää pelkästä selviytymisestä, niin minusta on kyllä kiva, että pystyn laadukkailla ihonhoitotuotteilla suojaamaan ihoni tätä kohtalaisen raakaa ilmastoa vastaan ja korjaamaan sen aiheuttamia vaurioita. En tunne ainuttakaan ihmistä, joka ei käyttäisi esimerkiksi kosteusvoidetta.

    Pärjäisimme varmasti ilman värikosmetiikkaa ja anti-age-tuotteita, mutta kun niitäkin hyvin yleisesti kerran käytetään, pidän tärkeänä tarjota tässäkin kategoriassa parempia ja vastuullisempia vaihtoehtoja. Luonnonkosmetiikka ei kuormita ympäristöä tai ihoa eikä aiheuta vahinkoa eläimille. Hyvin monet luonnonkosmetiikkavalmistajista ovat lisäksi pieniä ja yrittäjävetoisia, joten ostamalla luonnonkosmetiikkaa tuet todennäköisesti kestävään arvoihin uskovaa pientä yritystä etkä kasvata ylikansallisen jättikonsernin valtaa, massatuotantoa ja kestämättömiä tuotantotapoja.

  • Vaikka tehoaineet kotimaisessa luonnonkosmetiikassa on kerätty Suomen luonnosta, niin eiköhän loppu ole lennätettyä tuontitavaraa niissäkin?

   • Tuohon minäkään en osaa vastata! Ja se harmittaakin ettei yritykset ole avoimempia mistä maasta raaka-aineet tulee sekä mikä on niiden hiilinjalanjälki! Kiinnostaisi tietää! Tehoaineista sen puoleen milloin uskot että tulee fermentoitu luomu kaura? xD

  • Moikka,

   kyllä miettii! Kosmetiikkatuotteisiin pätee käsittääkseni samat lainalaisuudet kuin elintarvikkeisiin: niitä ei yleensä lennätetä, vaan ne liikkuvat rahtilaivoilla, ja niiden hiilijalanjäljestä vain pieni murto-osa johtuu kuljetuksesta. (Tilanne on toki vähän eri, jos tilaa kosmetiikkaa Jenkeistä vuorokauden toimitusajalla, mutta nythän ei ollut kysymys siitä.)

   Tutkin vastikään hedelmien hiilijalanjälkeä ja kävi ilmi, että suotuisissa olosuhteissa ulkomailla kasvaneet ja rahtina Suomeen saapuvat hedelmät ovat paljon ekologisemmat kuin Suomessa kasvatetut. Suomen maaperä ja ilmasto kun ei ole oikein minkään viljelylle erityisen otollinen – ja se vaikuttaa varmasti myös täkäläisiin luonnonkosmetiikan valmistusmahdollisuuksiin.

   Täytyy kuitenkin tutkia tätä kosmetiikan näkökulmasta vähän tarkemmin – palaan asiaan kun löydän vastauksia!

   • Onnea matkaan! Kummallakaan puolella (synteettinen tai luomu) ei ole intressejä avata asioita kokonaan. Ylellisyystuotteiden markkinointi perustuu mielikuviin ja sillä tasolla se halutaan pitää.

    Sitten on paljon erilaisia ja eritasoisia tutkimuksia erilaisin painotuksin (esim. kotimaisista kasvihuonekasviksista, että onko sillä arvoa että hinnasta osa on suomalaisten palkkaa, työolot yms. kunnossa ja kompensoivatko nämä suurempaa hiilijalanjälkeä.) Tieto on pirstaleina. Luulen, että siihenkin on syynä erilaiset intressit, poliittiset ja kaupalliset.

    • Mutta sen unohdin sanoa, että kiitos Stella kun nostat ja korostat eettistä kuluttamista myös yhteistyöpostauksissasi. Nämä kuljetuskustannuksista meuhkaamiset ym. ovat ihan “lillukanvarsia”, luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on ekoteko ja käytetty raha menee oikealle asialle. Kyllä myös Havaijilla tapahtuvaa eettistä tuotantoa on ok tukea.

     • Erittäin hyvä pointti! Ja siellä ulkomailla usein ne kierrätys/ekologisuus/eettisyys asiat vasta retuperällä onkin, niin sitten kun firmat kautta maailman alkavat kääntyä eettiseen tuotantoon on se vain plussaa ja tukemisen arvoinen asia.

    • Kyllä, just tämän tiedon pirstaleisuuden takia mullakaan ei ole tästä kovin vahvaa faktatietoa, vaikka olen aiemminkin koittanut tätä selvittää. Mä palaan tähän vielä lähiaikoina, kun ehdin jututtaa muutamaa mua enemmän perehtynyttä.

     Ja niin, sekin on totta että vertailussa joutuu erottamaan toisistaan ekologiset ja eettiset seikat – ja joskus valintoja tehdessä joutuu valitsemaan jommankumman.

     Mutta mitenpäin tahansa, luonnonkosmetiikan suosiminen on ihan varmasti hyvä juttu, sillä raaka-aineet ovat ekologiset, tuotanto-olosuhteet eettiset ja niitä tuottavat yritykset pieniä ja oikealla asialla olevia. Kuljetuspäästöt ovat lopulta häviävän pieni osa kokonaisuutta.

    • Tää on niin totta, kyselen usein luonnonkosmetiikan firmoilta että mites ne päästöt (raaka-aineet, valmistusprosessi ja kuljetukset), ei näitä hirveästi haluta avata ja niistä tuotteista en sitten ota kuvia. Jos ne ei halua tehdä yhteistyötä niin en minäkään. Olen yrittänyt kovasti peräänkuuluttaa sitä että ihmiset haluavat tietää! Luomu ruoan suhteen olen hieman nykyään skeptinen, ainakin sen jälkeen kun katsoin Die Bio-Illusion jossa esim. käytettiin köyhän alueen pohjavedet vaan siihen että saadaan ulkomaille luomu-ruokaa. O.o Kyllä sen puitteissa yritän suosia kotimaista ensisijaisesti vaikka meidän maaperä ei olisikaan ollenkaan otollinen tälle. Olen kuitenkin silti sitä mieltä ettei tällaisia asioita pitäisi dumpata kuluttajille vaan yritysten pitäisi osata vastata miten paljon päästöjä syntyy eri brändeillä. Musta on ihanaa että asiasta uskalletaan käydä keskustelua, eikä vaan lakaista tätä maton alle. Ja ihanaa kun Stella noin aktiivinen asian suhteen! Iso kiitos siitä!

   • Olisivatkohan suomalaiset hedelmät kuitenkin ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin ulkomaiset hedelmät. Molemmathan kasvavat siis ulkona, esim. kotimaiset omput, mutta ulkomaisilla hedelmillä on pitempi rahtimatka.

    Jos sen sijaan verrataan ulkomaisia avomaalla kasvaneita hedelmiä/vihanneksia ja kotimaisia kasvihuoneessa lisäenergialla kasvatettuja vihanneksia, niin sitten tuo väitteesi voi pitää paikkansa.

    • Suomen ilmasto ei ole kovin hedelmäystävällinen ja siksi ulkona kasvavia kotimaisia hedelmiä on hyvin hyvin vähän. Nekin harvat (esimerkiksi mainitsemasi suomalaiset omenat) eivät ole kovin suosittuja kitkeryytensä vuoksi, vaikka toiset niitä rakastavatkin. Ulkona kasvavia vihanneksia on enemmän, mutta Suomen kasvukausi on hyvin lyhyt eikä siitä saatava sato riitä kuin muutamalle hassulle kuukaudelle.

 2. Kiinnostavia tuotteita! Oletko koskaan kokeillut Essen tuotteita? Afrikkalaista luonnonkosmetiikkaa. Itse tykästynyt niihin :)

 3. Kalahari Eye Serum kokeiluun, jos sopivasti kosteuttaakin ja imeytyy helposti (silmäpussit helposti saan niin monesta tuotteesta ja kevyemmät ei kosteuta tarpeeksi näin talvella) Moni muukin houkuttaisi..

  • Joo saman oon huomannut, että tuo öljyseerumi on talvisin silmänympärysiholle just hyvä, kevyemmät jäävät liian ohkaisiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.