Sanat kateissa

On tullut vahingossa pidettyä pientä blogilomaa viime viikkoina. Ensin en ehtinyt kirjoittaa, sitten en osannut. Niin käy joskus: kun rutiini katkeaa, on hankalaa saada se takaisin. Tulee harhainen kuvitelma, että mitä useampi päivä ehtii vierähtää, sen painavampaa asiaa pitäisi olla palatessaan langoille. Oikeasti kaikilla on oma elämä, jota ajatella, eikä kovin moni ole ehtinyt edes huomata, että joku tyyppi jossain on ollut viime aikoina hiljaa.

Olen sentäs riehunut Instagramin puolella, jakanut pieniä hetkiä viikkojen varrelta: pellavaöljynkatkuisia raksakuulumisia Lapista, raiteiden kolinaa yöjunasta. Se on tuntunut vaivattomalta, kuvat ovat minulle helppoja silloinkin, kun sanat ovat hetkellisesti hukassa. Ehkä siksi kuvia onkin tavallista enemmän.

Kaikki on hyvin, oikeastaan paremmin kuin hyvin. Kirjoitan tätä keskiyöllä, kello tikittää jossain mutta maailma on paikoillaan, ikkunan takana juuri puhkeamaisillaan oleva kesä. Sadetta lupaavat, ei haittaa, viikonloppuna tahdon vain järjestää asioita ja ajatuksia. Pitää ikkunaa auki ja kuunnella kaupungin ääniä, pestä pyykkiä, laittaa sanoja peräkkäin ja katsoa vieläkö osaan kutoa niistä kokonaisia, ymmärrettäviä lauseita.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

26 thoughts on “Sanat kateissa

 1. Tervetuloa takaisin, kun olet niin pitkällä. Pientä paussia tarvitsee jokainen. Nauti kesästä, toivottavasti lämpenee vielä tästä.

 2. Näissä kuvissa on ihana tunnelma. Jonkinlainen läpitunkevan voimallinen rauha. Tykkään hirveästi!

  Hiljaisuutesi on huomattu täällä. En ole Instagramin käyttäjä, joten olen jäänyt paitsi raksajutuista sun muista. HARMI. Sanojen paluuta odotellessa siis. :) Ne palaavat kyllä ajallaan, pakottamatta.

  ps. Saanko udella aurinkolipan alkuperää? Se on täydellinen! Olen etsinyt vastaavaa pienen ikuisuuden, mutta löytänyt vain värikkäitä ja/tai raidallisia yksilöitä, joista syntyvät mielikuvat iltapäivistä golfkentällä eivät ihan vastaa omaa luontoani.

  • Ihana kuulla, kiitos Mari! Hiljaisuus on päättymäisillään, aistin sen. Aurinkolippa on matkamuisto Meksikosta, tosi moni on kysynyt siitä, mutta en valitettavasti osaa vinkata mistä täältäpäin maailmaa saisi vastaavan.

 3. Näytätkin niin seesteiseltä näissä kuvissa. Sinä vaikutat olevan niitä ihmisiä, joiden sisäinenkin kauneus näkyy ulospäin. Jotenkin hehkut. Lappi tekee varmasti hyvää, Helsinkiä aliarvioimatta. Kesä odottaa kulman takana, nämä hetket on mielestäni niitä kauneimpia kun ollaan kynnyksellä. Tai ehkä siellä etelässä on astuttu jo yli.
  Ensi lauantaina kuuntelen Suvivirttä, ekaluokkalaiseni saa ensimmäisen todistuksensa ja minä varmasti muistelen omia koulun kevätjuhliani. Kyyneleet on taattu. Haikeus on aina läsnä, kesässä ja odotuksessa. Hyvää haikeutta kuitenkin.

  • Niin ja sanat tulevat, kun tulevat. Sinulla on kuitenkin lahja saada ne hyppysiisi, joten en ole huolissani. Innolla odottelen tarinoitasi.

  • Kiitos, ihanasti sanottu ♥
   Voi, kevätjuhla oli varmasti ikimuistoinen!
   Haikeus on todellakin aina läsnä ja suurimmaksi osaksi se on hyvää.

 4. Kyllä huomasin, että olet ollut nyt hiljaa, mutta ei se mitään. Ei voi aina olla sanottavaa, eikä varsinkaan painavaa sanottavaa. Yritän pysyä poissa blogistasi, kun tuntuu, että netissä pyöriminen vie välillä liikaa aikaa joltain tärkeämmältä, omalta elämältä. Mutta en pysty, sillä sanasi kiinnostavat. Onnistut pukemaan niihin usein jotain yleispätevää, jotain joka koskettaa minua, vaikka selvästi elämme hyvin erilaista elämää.

  • Kiitos ymmärryksestä! Ja kauniista sanoistasi. Ihana kuulla, että olet saanut teksteistä irti ajateltavaa.

 5. Minäkään en huomannut kun olen seurannut instassa teidän raksailua ja mäyristen kepakkojuttuja. Päivän miniuutiset, tärkeät.

  • Oi kyllä! Miniuutiset, ihana sana. Ei se koko vaan se aiheen merkittävyys.

 6. Sydämessä läikähtää aina kun joku sanoo (tai tässä tapauksessa kirjoittaa) “paremmin kuin hyvin”. En tiedä miksi – ehkä se osuu samaan hermoon kuin se yllättävä onnellisuuden tunne joka joskus valtaa mielen, ihan vaan koska just sillä hetkellä kaikki maailmassa on kohdallaan. Ehkä kuvasitkin juuri sitä? :)

 7. Ihanaa viikonloppua sinne! Aina tulee niin hyvälle mielelle sun blogi- ja instajutuista :)

 8. Take your time! Niin paljon olet meille ajattelemista/hauskuutta/hymyä kasvoille päivää aloittaessa antanutkin. Kun taas olet sanat löytänyt, kyllä me luemme. Hyvää alkukesää!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.