Winter is coming

Löysin nämä vajaa neljä vuotta sitten otetut valokuvat arkistoistamme ja ilahduin: miten valkoinen maisema! Sinä päivänä oli kunnon pyry, välillä oli vaikea kävellä eteenpäin kun hurrikaanin lailla pyörivät hiutaleet pyrkivät silmiin ja takertuivat ripsiin. Kaikkialla silti täysin hiljaista.

Emme olleet Lapissa, vaan jossain päin Tuusulaa. Kolusimme paikkoja yhdessä näköjään jo silloin, ihan suhteemme alussa ennen kuin tiesimme edes tuleeko tästä jotain todellista. Kävimme samalla tutkimusmatkalla taidemaalari Pekka Halosen ateljeekodissa Halosenniemessä ja Tuusulassa asuvan ystävän tallilla tervehtimässä hevosia. Pääsimme rekiretkellekin! Se oli epätodellista. Metsä oli pimeä, kuu valaisi tietä ja hevosen valjaissa olevat kulkuset helisivät, kun se ravasi vastasataneessa lumessa niittyjen halki. Vieläkin mietin joskus tapahtuiko se todella vai näinkö tämän jossain elokuvassa.

Jarno julkaisi joskus jonkun näistä kuvista Instagramissa ja kuvan alle ilmestyi heti tukku Games Of Thrones -vitsejä. Ei ole vaikea ymmärtää miten kirppikseltä ostettu karvareuhka ja pitkät hiukset muodostivat tämän mielleyhtymän, olkoonkin että mehän emme ole vieläkään nähneet jaksoakaan koko sarjasta. Silti: winter is coming -vibat ovat vahvasti läsnä.

Sattumalta juuri tänään uutisoitiin poikkeuksellisen lauhasta loppuvuodesta ja vähän lannistuin, koska sateinen, musta syksy väsyttää ja kyllästyttää ja olen vähän elätellyt toivetta lumisateista, valkoisesta joulusta. Ehkä sitten vuodenvaihteen jälkeen. Tai sitten pitää lähteä Lappiin! Äiti on lähettänyt kuvia valkoisesta maisemasta. Oltaispa siellä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

6 thoughts on “Winter is coming

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.