Puuro naisen tiellä pitää

Äitikin sen tiesi. Päivästä ei voi tulla kuin hyvä, jos se alkaa yhteisen aamupalapöydän äärellä – ja puurolla. Kapteeninkadulla on uusi aamusuosikki: Anton & Antonin puurosekoitus, jossa joku nero on yhdistänyt kauran spelttiin.

2014-02-stellaharasek-onelazysunday-12014-02-stellaharasek-onelazysunday-2

Olemme mainonnan onnellisia uhreja. Pussit päätyivät kaappiin kemuista, joissa juhlittiin eräidenkin rakkaiden ystäviemme toista Safkaa-kirjaa. Onnekas sattuma, sillä korttelinkulman tyhjän liikehuoneiston ikkunat teipattiin jokunen viikko sitten Anton & Antonin logolla varustetulla ruskealla remonttipaperilla. Elämme toivossa, että uusi lempilähikauppa ehtii avata ovensa siihen mennessä kun puuropussit on tyhjennetty.

2014-02-stellaharasek-onelazysunday-32014-02-stellaharasek-onelazysunday-4

Arkisin puuro keitetään veteen, viikonloppuisin maitoon. Sekaan tilkka kermaa, jos jääkaapissa on. Syödään voin kera – tai itsetehdyn omenahillon, jota kämppäkaveri sai  (koko talouden suunnattomaksi iloksi) ison purkillisen lahjaksi ystävältä. Kaavitaan kattilan pohjalta loput ennen kuin kukaan muu ehtii. Sohitaan tarvittaessa haarukalla muita kauemmas. Keitetään lisää ennen kuin tulee kina.

2014-02-stellaharasek-onelazysunday-5

Not a morning person? Try starting your day with a bowl of porridge with butter. Good company and coffee helps (especially if someone else makes you the coffee).

14 thoughts on “Puuro naisen tiellä pitää

 1. Mä kävelin kans just tänään noiden teipattujen ikkunoiden ohi, ja päästin spontaanin ilonkiljahduksen! Voiko enää parempaa lähikauppaa ihmisellä olla?!

 2. Me saatiin Killen kanssa aikoinaan tuparilahjaksi Anton&Antonin tuotteista koottu lettukesti-starter kit. Eihän niitä meinannut raaskia käyttää, kun paketit on niin kivat! Ja maistuivatkin mainiolta kyllä.

 3. Selvästi hengaan väärässä seurassa, sillä kukaan kaveri ei ole tuonut mulle tonkallista omppuhilloa. Nnnngh. Tahtoo.

  • NO NII-IN, ei ole tuonut minullekaan, mutta onneksi Mikolla on elämässään eräs Merja! Ala Julia hengaa meillä, tuosta valtavasta purnukasta riittää sullekin.

 4. Nuo pussitkin ovat tyylikkäitä ja sopivat jopa sisustukseen – toisin kuin Prismasta ostettu Nalle-kaurahiutalepaketti. Ikävä vain, että kaura-spelttihiutaleita ei taida saada Turusta, vaikka miehet täällä hyviä ovatkin ;)

  • Juu, pussit on huippuhienot myös, ei haittaa yhtään, jos unohtuvat esiin. Mitä, onko Turussa kaura-spelttihiutaleiden kokoinen aukko?! Tehkää adressi!

 5. Tuosta viimeisestä olen harvinaisen samaa mieltä. Onni on poikaystävä joka aamuisin jauhaa pavut ja keittää kahvin. Omani paistaa myös munakkaan ja toimii herätyskellona, parasta koskaan! Se on varmaan siinä Varsinais-Suomalaisessa vesijohtovedessä, josta joku joskus mainitsi. Hmm. Kauankohan täällä on asuttava ennekuin vaikutus alkaa näkyä..

  • OOH! Ei kai tässä auta kuin todeta, että onni on varsinaissuomalainen mies!

   • Oon kanssanne samaa mieltä! Onni on varsinais-suomalainen, positiivinen, elämänmyönteinen ja energinen mies! Omilta kotiseuduiltani, 100km Helsingistä Lahdentietä pohjoiseen, ei olisi tuollaista miestä löytynyt. Ja tuonkin löysin Irlannista.. Siispä nautitaan! Elämästä, onnesta ja rakkaudesta! (tulihan vuodatus, huomaa että oon ekaa kertaa kuukausiin pienessä darrassa, kun en osaa hillitä itseäni, hih!)

    • Haha! Ei kai sitä tarvitsekaan hillitä, jos on hillittömän ihanaa! Onnea meille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.