Come closer and see

Yhteistyössä FemtoLasik

Jahas kaunokaiset, tämä kohtalokas otos taitaa olla viimeinen valokuva, jonka näette meikänörtistä rillit päässä! Kriiseilin viime syksynä siitä sijoittaisinko uusiin silmälaseihin vai laserleikkaukseen – ja päädyin jälkimmäiseen. Elämä on yksinkertaisesti liian lyhyt. Haluan nähdä sen kaiken, kunnolla. Haluan valokuvata ilman sateessa huurustuvia silmälaseja, juosta kompastumatta kiviin, tunnistaa tutut kasvot väkijoukosta.

Ystävät lisäisivät: kipittää kaupungilla jäämättä auton alle. Krhm. Suurpiirteisesti silmälasien käyttöön suhtautuva tumpelo on nimittäin kiskottu milloin hupusta, huivista tai hiuksista takaisin jalkakäytävälle ohi kaahaavan kulkuvälineen tieltä. On silkkaa säkää, että olen yhä elossa.

2014-03-21-stellaharasek-nerdgirl-1

Leikkaus toteutetaan yhteistyössä FemtoLasikin kanssa kivenheiton päässä kodistani, Bulevardin Klinikalla. Paikka ei sentään valikoitunut mukavuudenhalun vaan suositusten perusteella. Useampikin ystävä on käynyt siellä laserin alla, mm. yksi elämäni porilaisista, joka tekee töitä silmillään. Olen niin onnellinen – ja kuolemaisillani kauhuun. Lupasivat kyllä, ettei tarvitse jännittää. Uskoisinko?

Uljas uusi elämä, tästäkö se alkaa? Palataan asiaan.

THE CURE – A FOREST

28 thoughts on “Come closer and see

 1. Iiik! Kai sä teet sitten mittavan raapustuksen meille lukijoille (lievität niitä tulevia pelkotiloja ;))? Muakin kiinnostaa sun arvot! Itselläni on miltei pullon pohjalasit, niin kivasti miinusta ja hajataittoo sadan molemmin puolin.

 2. respect. mä en uskalla mennä… ja toisaalta, mulla on monet niin kivat prillit, etten ehkä haluakaan – kuitenkin haluisin sitten käyttää niitä eikä ikkunalasiversiot ihan nappaa :D

  • Haha! Mutta sitten ei tarvitsekaan mennä, jos silmälasien käyttö ei harmita!

 3. Hei Stella,
  saako kysyä millaisia “virheitä ja vahvuuksia” sinulta korjataan?

  Itse olen monta kertaa pohtinut tätä operaatiota, mutta en ole vielä saanut itseäni konsultaatiokeikalle lääkäriin. Ongelmani ei niinkään ole miinusnäköni (-1,25 kummassakin silmässä), vaan hajataitto, jota piisaa enemmän kuin tarpeeksi… Lasien ja piilareiden kanssa puljaaminenkaan ei aina niin innostavaa ole.

  • Moro Marion,

   mulla on molemmissa silmissä likinäköä (toisessa noin -1.75 ja toisessa -2.5) ja paljon hajataittoa. Sitä ei olla kunnolla saatu ikinä silmälaseillakaan korjattua, leikkauksella on kuulemma siihen paremmat edellytykset.

   Mee ihmeessä konsultaatioon, siellä se selviää! Niitä saa usein ilmaiseksikin, Bulevardin Klinikallakin on silloin tällöin walk-in-päiviä.

   • Ok, kiitos tiedosta! :)

    Taidanpa keräillä rohkeutta ja käydä selvittämässä asiaa, sillähän se selviää! :) …

    Kieltämättä voisi olla aika hienoa nähdä skarpisti… Ja olla törmäilemättä ovenpieliin… Tai vilkutella vaihteeksi tutuille ihmisille… Hmm…

 4. Kerrotko sitten lisää leikkauksesta? Olen miettinyt siihen menemistä monta vuotta, mutta vielä ei ole rohkeus riittänyt.

 5. Minäkin kävin laserissa vajaa pari vuotta sitten. Oli kyllä järkevä sijoitus! Harmi, ettei ollut rahaa käydä aikaisemmin. Mutta leikkauksen jälkeen olo oli kuin uudestisyntyneellä :) Tsemppia Stella!

 6. Onko tuo siis hyvä paikka? Harkitsen leikkausta itsekin enkä ole varma missä se kannattaisi tehdä.

 7. Oikein! Et taatusti tule katumaan. Ja vaikka operaatio on täysin kivuton, niin totta kai sitä saa jännittää, sörkkiihän ne sentään sun silmiä. Mutta sitäkin varten on olemassa esilääkitys. Ainoa, mikä itseä vähän hätkähdytti ja ällötti, oli sellainen laseroinnista syntyvä palaneen lihan haju, mutta kuuluu kuulemma asiaan, joten no worries!

  • Juu, se on kai ihan normaalia, samasta ovat kaveritkin raportoineet. Mutta kivutonta on kuulemma ollut kaikilla.

 8. Itse pari vuotta sitten kävin kyseisessä toimenpiteessä ja mielessäni kävi tuo sama, että miksen mennyt aikaisemmin. Toimenpide itsessään on pieni punainen valo ja näin kellon viisarit heti pöydältä noustuani. Voin siis suositella lämpimästi. :) Tsemppiä!

 9. Kyllä, uljas uusi elämä siitä alkaa. Marraskuussa kävin itse laserissa ja harmittelen vain yhtä asiaa: miksi vasta viime marraskuussa? Tsemppiä toimenpiteseen, hyvin se menee :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.