Say hi to Trend Optic

Yhteistyössä Trend Optic

Kun muuttaa kaupungista, maasta ja kääntöpiiristä toiseen riittävän monta kertaa, oppii sopeutumaan sukkelaan. Löytämään itselleen uudet kantapaikat, tutut kadunkulmat ja kahvilat. Olen asunut Helsingin eteläisessä kärjessä vuoden ja löytänyt sen aikana omat lempireittini. On lempirantakalliot. On paikka, josta nappaan kahvin mukaan silloin kun suuntaan kohti keskustaa. On toinen paikka, josta haen kahvin lisäksi eväsleivän silloin kun talouden kauhukaksikko taluttaa minut koirapuistoon. Kolmannessa käyn ruokaostoksilla, neljännestä haen hehkulamput. On tuttu kehystämö, antiikkikauppa, teekauppa, postipiste. Kulman takana sijaitsevassa Alkossa tiedetään, että käyn kerran viikossa kirsikkaolutostoksilla.

2014-05-stellaharasek-trendoptic-03

Tuttu optikkoliike on tähän asti puuttunut. Silmälaseja en taida enää tarvita, mutta aurinkolaseja käytän ympäri vuoden, sillä valonarat silmäni vuotavat kuin seula pilviselläkin säällä. Olen aavistellut, että Bulevardin kauneimmassa kohdassa sijaitseva Trend Optic olisi aurinkolasihankintoihin oikea osoite meikäläiselle. Kuten parhaat asiat usein, tämäkin tieto tuli minua viisaammilta ystäviltä. Eräskin teille mahdollisesti tuttu valokuvaaja, arvon asuinkumppanini, nimittäin kuvaa heille – ja kantaa kesät talvet päässään niin hienoja pokia, että vähemmän valveutunutta allekirjoittanutta huimaa.

Tulin puolivahingossa tutustuneeksi kaupungin kuumimpaan optikkoliikkeen omistajiin ja valikoimaan jo ennen kuin ennätin paikan päälle: Trend Opticin uusimmat kuvat nimittäin otettiin Kapteeninkadulla. Löysin itseni yhtenä aamuna lusikoimasta aamupuuroa meikkipisteeksi muuttuneessa keittiössämme, ympärilläni niin hyväntuulisia henkilöitä, että heistä oli mahdotonta olla pitämättä. Hyvät tyypit vaan tekevät kaikesta vähän paremman. Kanta-asiakassuhde oli kuitenkin solmittu viimeistään siinä vaiheessa, kun kävin kuvaajan kanssa salaa läpi salkkuihin pakatut sangalliset aarteet, joita ei vielä oltu ehditty pukea mallien silmille. Kuten kuvista näkyy, kameran eteen päätyi lopulta ihmismallien lisäksi pari muutakin tyyppiä. Heille mallipalkkio maksettiin lihapullina, olkoonkin, että nukahtivat kesken kuvauksen.

2014-05-stellaharasek-trendoptic-02

Mutta asiaan! Päädyimme pieneen yhteistyöhön ja sen myötä kerron, että Trend Optic toivottaa tulevana lauantaina kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi tutustumaan niin putiikkiin kuin kesän aurinkolasi- ja silmälasivalikoimaan. Paikalla on kuohuvan ja naposteltavan lisäksi se edellämainittu muotivalokuvaaja, Mikko Rasila, joka ottaa halukkaista polaroid-henkisiä mustavalkokuvia lempikehyksiensä kera. Jokainen kameran eteen astunut osallistuu aurinkolasilahjakortin arvontaan. Tapahtuma löytyy buukistakin.

Jos et asu kulmilla tai Bulevardi on muuten vaan liian kaukana tänä lauantaina, arvontaan voi onneksi osallistua myös Instagramissa. Julkaise kuva lempipokistasi hashtagilla #trendoptickisa sunnuntaihin 25.5. mennessä. Lahjakortti arvotaan maanantaina kaikkien osallistuneiden kesken.

2014-05-stellaharasek-trendoptic-01

Pakko vinkata myös tästä: putiikissa on lauantaina paikalla ranskalaisen Thierry Lasryn edustaja ja koko mallisto, joka sisältää käsintehtyjä, superlaadukkaita aurinkolaseja. Lauantain aikana ostetuista Thierry Lasryn aurinkolaseista saa 20% alennuksen.

Kannattaa käydä! Minäkin piipahdan. Ehkä noiden mallimirkkujen kanssa.

Trend Optic invites everyone over next Saturday for some bubbly, good company and maybe a new pair of sunnies. Get your polaroid photo taken and win a gift card – or post your favourite pair on Instagram with the has tag #trendoptickisa to take part of the competition.

La 24.5. klo 11-15
Trend Optic
Bulevardi 13, Helsinki

Photos by Mikko Rasila

2 thoughts on “Say hi to Trend Optic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.