Esittelyssä Evolve + ihonhoitovinkit alkuvuoteen

Kaupallinen yhteistyö Evolve Organic Beauty

Pitkästä aikaa asiaa ihonhoidosta! Nyt on itseasiassa hyvä hetki palata aiheeseen, sillä päivä päivältä lisääntyvä valo paljastaa armotta miten iho voi. Olen itse viettänyt suurimman osan alkuvuodesta reissussa ja siksi säästynyt pahimmalta viimalta ja kylmältä, joka perinteisesti kuivattaa ihoani näihin aikoihin. Toisaalta paahtavan auringonpaisteen, aurinkorasvan ja jatkuvan hikoilun yhdistelmä ei sekään ollut iholle paras mahdollinen. You win some, you lose some. Tasapainotteluahan tämä on. Elämä on täynnä olosuhteita ja tilanteita, jotka eivät aina ole optimaaliset iholle tai hyvinvoinnille, mutta sitten tehdään sopivalla hetkellä korjausliikkeitä.

Brittiläinen Evolve on yksi suosikkisarjoistani, on kuulunut jo kauan kylpyhuoneeni vakiovarustukseen. Sarjaa myydään Suomessa monissa myymälöissä ja verkkokaupoissa, nyt sitä saa myös Sokoksen tavarataloista. Ehdotin Evolvelle itse tätä yhteistyötä ja ilahduin suuresti, kun he suostuivat. Niin kivaa päästä kirjoittamaan tutusta aiheesta ja vuosien varrella hyväksihavaituista tuotteista!

On niin monta syytä rakastaa Evolvea. Ensinnäkin, tuotteet toimivat. Millään muullahan ei ole väliä, jos tuote ei ole hyvä. Ne ovat hellävaraisia mutta tehokkaita, tekevät sen minkä lupaavat, osa paremmin kuin odottaisikaan. Vegaanisen sarjan raaka-aineet koostuvat tehokkaista superfoodeista ja kasviöljyistä. Monien tuotteiden kohdalla hinta-laatusuhde on ihan älyttömän hyvä, eipä ihme että ne ovat kahmineet alalla lukuisia palkintoja.

Nämä tuotteet on tehnyt Freya ja Marzena.

Tuotteita on kiva käyttää: pidän niiden koostumuksista, jotka ovat helposti imeytyviä ja jättävät ihon pehmeäksi. Evolven tuoksuja rakastan! Ne ovat samaan aikaan mietoja ja herkullisia, joitakin tekisi mieli maistaa.

Evolve on artesaanisarja, mikä tarkoittaa, että tuotteet valmistetaan käsin pienissä erissä omalla studiolla Hertfordshiressä, Englannissa. Senpä takia suosituimmat tuotteet ovat joskus lopussa, sillä tuotanto ei aina pysy kasvavan kysynnän perässä. Ihana yksityiskohta on, että jokaiseen pakkaukseen on merkattu kuka sen on tehnyt.

Evolven ylellisistä pakkauksista ei ikinä arvaisi, että sarja on varsin edullinen. Koska merkki valmistaa tuotteensa itse eikä käytä välikäsiä tai ulkopuolisia tehtaita, tuotteiden hinnat pysyvät tosi kohtuullisina. Luksuskosmetiikka on ihanaa ja joihinkin tuotteisiin on ehdottomasti kiva panostaa, mutta ei minulla olisi varaa varustaa koko peilikaappiani tuotteilla, jotka maksavat satoja euroja kappale. Valtaosa Evolven tuotteista osuu kympin ja reilun kolmenkympin väliin.

Kaiken kukkuraksi ajattomat pakkaukset ilahduttavat suuresti esteetikon silmää: ruskeat lasipullot ja simppeli visuaalinen ilme näyttävät superhyvältä kylpyhuoneen hyllyssä, eikä harmita, vaikka ne lojuisivat esilläkin.

Evolve on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Se ei tavallaan tunnu enää mainitsemisen arvoiselta asialta, sillä ei tulisi enää mieleenkään käyttää muuta. Miksi kuormittaa ihoa ja ympäristöä turhilla kemikaaleilla, kun on olemassa loistavia ekologisia tuotteita?

Kaikkinensa ihan älyttömän kiva, hyvä ja hinta-laatusuhteeltaan lyömätön sarja, jota ostan usein, kun kaapista jokin pääsee loppumaan. Seuraa viisi suosikkipoimintaani Evolven valikoimista. Valinta oli vaikea, sillä suosikkituotteeni vaihtelevat vuodenajan ja tilanteen mukaan, mutta nämä ovat ikisuosikkeja, jotka pysyvät mukana sesongista toiseen.

HYALURONIHAPPOSEERUMI 200

Evolven hyaluronihapposeerumi on yksi sarjan palkituimmista ja rakastetuimmista tuotteista, eikä mikään ihme. Kaikille ihotyppeille ja kaiken ikäisille sopiva seerumi sisältää lyömättömän yhdistelmän tehoaineita: antioksidantteja pursuilevaa granaattiomenaa, rauhoittavaa ruusuvettä, korjaavaa aloe veraa ja superkosteuttavaa hyaluronihappoa, jota on pakattu pulloon peräti 200mg. Suosittelen ihan jokaiselle, joilla on minun laillani talvisin pintakuivuva iho.

(Tähän väliin pieni mitä tarvitsee tietää hyaluronihaposta -tietoisku: nimestään huolimatta hyaluronihappo ei ole happo, vaan tietynlainen sokerilaji, glykosaminoglykaani. Kyse on kehon omasta aineesta, jolla on kyky sitoa valtava määrä vettä. Kehon hyaluronihappomäärästä 50% löytyy ihosta, erityisesti sen syvimmistä kerroksista. Hyaluronihapon tehtävä on huolehtia ihon kosteustasapainosta, tukea sen rakennetta ja osallistua solujen uudistumiseen. Sen puute ihossa näkyy ihon elastisuuden vähenemisenä, jolloin iho kuivuu ja juonteet alkavat erottua selkeämmin.)

Hyaluronihappo on ollut kosteutta sitovien ominaisuuksiensa ansiosta pitkään pinnalla ihonhoidossa ja kosmetiikassa, koska se siloittaa juonteita, tekee ihosta kimmoisan ja parantaa ihon kosteustasapainoa. Olen testannut toiveikkaasti lukuisia hyaluronihappo-seerumeita, mutta monista jää iholle joko kiristävä tai tahmea pinta. Elämä on sellaiseen liian lyhyt.

Evolven hyaluronihappo sen sijaan on ihan loistava: tiheä, täyteläinen geelimäinen seerumi levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, eikä jätä iholle tahmeaa tunnetta tai ikävää kalvoa, joka rullautuu meikin alle. Käytän seerumia joka aamu, illalla lisään sitä usein tehoaineeksi öljyseerumiin. Ihosta tulee pehmeä ja kosteutettu. Pitkäaikaisessa käytössä huomaa ihon pysyvän selvästi pehmeämpänä ja sileämpänä: seerumi tuntuu häivyttävän myös kulmakarvojen välissä olevia juonteita, jotka tulevat näkyviin aina kun iho on vähänkin kuivassa kunnossa.

Hyaluronihappoa käytetään ihonhoitotuotteissa ja kosmetiikassa useassa eri muodossa, joista tavallisin on suurimolekyylinen hyaluronihappo, joka muodostaa suojaavan ja vahvistavan kalvon ihon päälle. Evolven seerumissa käytetään kuitenkin pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka ujuttautuu ihosolujen väliin, kosteuttaa, täyttää ja tekee ihosta kimmoisan. Parhaiten efektiä kuvaa sana  ’plumping’, jolle ei löydy mitään järkevää suomennosta.

Laadukkaista seerumeista saa tunnetusti maksaa pitkän pennin, mutta himpun alle 35 euron hintaisena tämä seerumi on todellakin joka penninsä väärti.

RADIANT GLOW -kasvonaamio

Olen käyttänyt tätä vuosia, yksi ehdottomista suosikkinaamioistani! Eikä vain minun, sillä edellisen lailla myös tämä tuote on kahminut lukuisia palkintoja ja kiitoksia kauneustoimittajilta ja -bloggaajilta. Kaikille ihotyypeille sopiva suklainen naamio kirkastaa, pehmentää ja elvyttää ihoa. Voin kertoa, että jokaista näistä ominaisuuksista on viime aikoina tarvittu.

Huumaavan tuoksuinen naamio on ilo levittää ja sitä tekisi vähän mieli myös maistaa, toistaiseksi olen malttanut mieleni. Iso plussa siitä, että vaikutusaika on vain 5 minuuttia, joka on minun kärsivällisyydelleni juuri sopiva pituus – naamiota voi käyttää esimerkiksi suihkussa hiustenpesun yhteydessä. Ihosta tulee silminnähden pehmeämpi, heleämpi ja kirkkaampi.

Naamio sisältää raakakaakaota (runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja, jotka suojaavat ihoa, parantavat kosteustasapainoa, tasoittavat ihonsävyä ja edistävät solujen korjaamista), vitamiinipitoista manteliöljyä (joka pehmittää, kosteuttaa ja ravitsee) sekä kookoksenkuorijauhetta, joka kuorii hellästi pois kuolleita ihosoluja. En käytä kovin usein naamioita, joissa on kuoriva ominaisuus, sillä herkkä ihoni pillastuu niistä helposti, mutta tätä naamiota ihoni kestää. Kuoriminen kannattaa, luin jostain että se kaksinkertaistaa muiden hoitotuotteiden imeytymisen! Seerumeista sun muista saa siis paljon enemmän irti, jos kuorii ihon säännöllisesti. Itse käytän tätä naamiota 1-2 kertaan viikossa.

Uskomatonta, että tämä taikatuote maksaa vain vähän päälle kaksikymppiä.

GENTLE CLEANSING MELT

Ihoni on viime vuosina herkistynyt aika paljon eikä kestä enää moniakaan putsareita, joita aiemmin tykkäsin käyttää. Tähän aikaan vuodesta se myös kuivuu pahasti, joten nykyään suosin ihonpuhdistuksessa hellävaraisia tuotteita, jotka säilyttävät ihon kosteuden.

Evolven puhdistusbalmi sopii hyvin niin normaalille kuin kuivalle iholle. Se sisältää mm. kookosrasvaa ja luomu baobaböljyä, jonka antioksidantit ja vitamiinit suojaavat ihoa ikääntymisen merkkejä vastaan. Painavaan purkkiin pakattu balmi on käytössä riittoisa ja ylellinen: hieron nokareen balmia kuiville kasvoille ja lisään sen jälkeen tilkan vettä, joka muuttaa kirkkaan balmin maitomaiseksi. Balmi poistaa niin meikin kuin lian, ja sitä voi käyttää myös silmänympärysiholle. Viimeistelen puhdistuksen miselli- tai kasvovedellä. Iho ei kiristä, vaan jää pehmeäksi ja ravituksi.

Rauhoittavasta tuoksusta erottuu hento vanilja ja ruusu. Täydellinen iltapesutuote.

LIQUID CRYSTAL -misellivesi

Maailman paras misellivesi! Monet misellivedet aiheuttavat jatkuvassa käytössä pintakuivuutta, mutta Evolven puhdistava ja kosteuttava misellivesi on poikkeus. Se muistuttaa koostumukseltaan kasvovettä, mutta eroaa siitä siten, että kosteuttamisen lisäksi se puhdistaa tehokkaasti iholta lian ja kevyen meikin. Käytän sitä usein puhdistusbalmin jälkeen, joskus myös sellaisenaan sellaisina päivinä, kun olen meikannut vähän tai en ollenkaan.

Misellivesi sisältää rauhoittavaa ruusuvettä, korjaavaa aloe veraa, kosteuttavaa granaattiomenauutetta ja kirsikkana kakun päällä, hyaluronihappoa. Tällä misellivedellä voi myös korvata kasvoveden, jos haluaa minimoida purnukoiden määrän kaapissaan.

HYALURONIC EYE COMPLEX -silmänympärysseerumi

Rakastan silmänympärysseerumin pikkuista kokoa (älä huoli, se on silti hyvin riittoisa) ja roll-on-päätä, joka viilentää ihanasti silmänalusia. Käytän seerumia aamuin illoin, se vähentää turvotusta ja tuo ihoon kirkkautta ja kimmoisuutta.

Eipä sellaista tuotetta taida ollakaan, joka kadottaisi 38-vuotiaan silmien ympäriltä kaikki elämän jäljet, eikä tarvitsekaan. Mutta kyllä tämä pieni puteli hoitaa hommansa yhtä hyvin kuin hyvin monet testaamani, moninkertaisesti hintavammat sisarensa: tuo silmänympäryksiin kosteutta ja kimmoisuutta ja häivyttää pieniä juonteita.

Ihoa tehokkaasti siloittava ja kosteuttava hyaluronihappo toimii hyvin myös silmänympärysiholla, jossa ikääntymiset merkit näkyvät usein ensimmäisenä. Kurkku-uute virkistää, häivyttää tummuutta ja madaltaa silmäpusseja.

Kuuma vinkki: sipaise ylimääräinen seerumi huulten ympärysiholle, nekin kaipaavat aika ajoin ekstrahuomiota.

Ah, suosikkeja löytyy niin monia muitakin! Suosittelen lämpimästi esimerkiksi sarjan vartalotuotteita, kuten trooppisen tuoksuista kuorinta- tai vartalovoidetta. Niistä ehkä lisää myöhemmin.

Onko Evolve teille entuudestaan tuttu? En halua kannustaa ketään ostamaan tavaraa, jota ei tarvitse, mutta jos peilikaappi kaipaa täydennystä, koodilla stellaevolve saa House Of Organic -verkkokaupasta 15% alennuksen kaikista Evolven tuotteista kevään ajan 31.5. asti. Jos tarvetta ei ole juuri nyt, myöhemminkin siis ehtii hyödyntää tämän alekoodin.

PS. Jos täysikokoinen versio toivomastasi tuotteesta on loppu, kurkkaa löytyykö siitä matkaversio!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

13 thoughts on “Esittelyssä Evolve + ihonhoitovinkit alkuvuoteen

  1. Heippa, menempä nettiin tilaamaan ainakin happoseerumin ja kasvonaamion Liittynee aiheeseen tai ehkä ei, mutta olisko sulla suositella samalla kertaa jotain hyvää/tehokasta luonnonkosmetiikan dödöä?

  2. Kokeilen varmasti, harvoin kohtaa ihonhoitotuotteita, joissa kohtaa hyvä laatu ja kohtuullinen hinta. Kiitos vinkistä.

  3. Kuulostavat kaikki tosi houkuttelevilta tuotteilta, osaa niistä olen itsekin jo testaillut/käyttänyt. Tosi kiva juttu, että alekoodi on noin pitkään voimassa – tulen varmasti ostamaan useammankin näistä suosittelemistasi tuotteista kevään mittaan. :)

  4. Jess, oma talvi-iholle (tai ikääntyvälle iholle ylipäänsä) liian putsaava purkki lopussa ja olen miettinyt mitä seuraavaksi. Kävin ostoksilla, kiitos suosituksista!

  5. Kiitos vinkeistä! Sarja on tuttu, mutta olen käyttänyt tähän mennessä vain seerumeita. Nyt kiinnostaa erityisesti tuo naamio. Ihan kaikkia tuotteita ei aina uskalla kokeilla, kun ihoni reagoi milloin mitenkin, mutta kokemuksesi kuulosti sen verran hyvältä, että tätä testaan seuraavaksi.

    • Ymmärrän hyvin! Mullakin on semmonen iho, että aika varovasti saa testailla uusia tuotteita, mutta Evolvea se on kestänyt tosi hyvin. Yksilöllisiähän nämä aina on.

  6. Ihanaa, nää vaikuttaa kerrankin semmoselta mihin mullakin on varaa :D Luuletko että tuo silmänympärysvoide sopii kuivalle iholle?

  7. Aivan ihana tuo kuva sinusta! Alkoi kyllä kiinnostaa nämä tuotteet, kiitos tästä kirjoituksesta, naamaa todellakin kuivaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.