Aamuliejun aika

Kapteeninkadun kevään hittituotteesta ei ole epäilystäkään: toinen toistaan hirveämmät viherpirtelöt. Älkää ymmärtäkö väärin, kammottavaa ulkonäköäkin pahempi maku ei suinkaan ole itseistarkoitus, vaan tahaton sivutuote. Tavoitteena on ladata tehosekoitin täyteen terveellisiä ravintoaineita ja taikoa kaapista löytyvistä aineksista keitos, jolla saa palavereiden ja treenien täyttämän päivän käyntiin. Näin kunnianhimoisessa hankkeessa maku on sivuseikka.

En muista kumpi aloitti perinteen, minä vai Mikko, mutta eipä sillä väliä. Sekosmoothien surruttelee tehosekoittimella se, joka laahustaa aamulla ensimmäisenä keittiöön ja lopputulos – Anna Perholta lainatuin sanoin aamulieju – juodaan yhdessä.

2014-05-31-stellaharasek-saturdaysnack-1

“Ei yhtään niin pahaa kuin eilen.”
“Eikä varsinkaan niin pahaa kuin toissapäivänä.”
“Hamppuproteiini ja selleri ei ehkä ollut paras yhdistelmä.”
“Ei ainakaan yhdistettynä siihen nahistuneeseen parsakaaliin.”

Poikaystävä seuraa tekemisiämme lehden yli ja pudistaa päätään.

2014-05-31-stellaharasek-saturdaysnack-3

Silloin tällöin sokeakin kana löytää jyvän, tässä tapauksessa maistuvan pirtelöohjeen. Optimaaliset olosuhteet siihen ovat viikonloppuisin, kun vaatimustaso laskee ja arkisen ankaruuden vastapainoksi tekee mieli jotain hyvää. Lauantaisin ja sunnuntaisin riittää myös sekä aikaa että energiaa pikaiseen piipahdukseen kauppaan tai lähimmälle marjakojulle. Tällä kertaa heittelin tehosekoittimeen meheviä mansikoita, pari pientä luomuomenaa ja veriappelsiinimehua. Kyytipojaksi mustikoita, ihan itse poimittu torikojusta.

Huomista varten toki ostin parsakaalta.

18 thoughts on “Aamuliejun aika

 1. Lakkasin tekemästä sellerikauhuja siihen pisteeseen, kun viime talvena laattasin DIY-viherkuoleman pitkin keittiön lattiaa. Pitäköön tunkkinsa.

 2. Minä liputan mehustamisen puolesta! Pirtelöissä koostumus iski jopa makua useammin vastaan. Lempimehukombo: selleri, granny smith ja kurkku. Raikasta kuin mikä, siihen jää himo! (Nyt lasissa tylsästi vain appelsiiniä ja porkkanaa.)

  Pullot ja pillit supersieviä!

 3. kimberly snyderin GGS (glowing green smoothie) on tosi viher, mutta oikeesti myös hyvää! se kannattaa tsekata näin alkuun :)

 4. Voihan. Anteeksi jo etukäteen, mutta siis kaali – kaalin – kaalia (kuten esim. maali – maalia, ei maalta)
  Jos haluaa sanoa kaalta, sanan taivutus menisi silloin kaali – kaalen – kaalta (kuten suuri – suuren – suurta). Tiedän, että kaalta on murteellinen muoto pohjoisesta ja kieli on kaunis ja elävä asia, MUTTA parsakaalia. Parsakaalia.

 5. Hamppuproteiinista ei saa hyvää millään eikä sitä makua peitettyä mitenkään. Drop it.

 6. avocadoa sekaan tekee ihmeitä makuunkin ja niiin terveellistä ja väri pysyy edelleen raikkaan vihreänä ja ripaus mustapippuria ja suolaa
  ..pieni chilipalakin joukossa piristää

  • Avokado kuuluu meidän vakioaineksiin! Se tuo keitoksiin kyllä pehmeyttä. Mustapippuria ei olla muuten kokeiltu, ehkä seuraavaksi.

 7. Sitruunalla tai limellä peittää hyvin tehokkaasti sen kovin multaisen maun mikä viherpirtelöihin joskus tulee.

  • Joo! Niitä me ollaankin käytetty peittämään oikeastaan kaikki maut mitä viherpirtelöihimme tulee :D

     • Luomusitruunaviipale kuorineen, paras peittäjä..yhdessä mansikan kanssa pettämätön yhdistelmä. :) Hamppuproteiinista en tiedä, mutta kaiken vihreän parsakaalista chlorellaan tai spirulinaan (molemmat todella yök sellasenaan) piilottaa kyllä.

     • Joo sitruunat ja limet ehdottomasti luomuna!

 8. Hei ei viherpirtelöiden tarvitse maistua pahalta.. kokeile iso nippu pinaattia yhdistettynä pariin omenaan tai päärynään. Jami jami. Ellei teillä sitten ole tarvetta laittaa proteiinipulvereita joka kerta, niistä minä en tiedä mitään.

  • Kyllä me teorian tasolla tiedetään, ettei niiden tarvitse maistua pahalta, mutta ei olla onnistuttu vielä kertaakaan tekemään viherpirtelöä, joka maistuisi varsinaisesti hyvältäkään ;)

   Ehkä se liittyy siihen, että jokaiseen satsiin heitellään kaikki kaapista löytyvä terveelliseltä kalskahtava siitä hamppuproteiinista macaan ja lucumaan ja siemensekoituksista ruisleseisiin. Viimeistään niillä saa pilattua raikkaimmankin pinaatti-päärynä-yhdistelmän, trust me!

   Mutta kiitos vinkistä, ehkä me kokeillaan joku aamu josko vähemmän olisi enemmän…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.