Santorinin kaunein hotelli ~ Kapari Natural Resort

✖ SANTORINI, GREECE

Torstai-ilta Santorinin saariryhmän isoimmalla saarella, Thírassa, meni totutellessa hotellilta avautuvaan maisemaan. Ensimmäinen etappimme, Kapari Natural Resort, sijaitsee nimittäin kalderan reunalla. Horisonttia oli ensimmäisenä iltana vaikea erottaa, taivaan ja meren raja jäi utuisen merisumun taakse. Kirkkaina päivinä näkee kuulemma Kreetaan asti.

2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-12014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-2 2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-3

Meren yläpuolelle kohoava jyrkänne sai alkunsa tuhansia vuosia sitten kun tulivuori räjähti valtavalla voimalla ja romahti keskeltä, muodostaen kalderan, kattilanmuotoisen laakson, joka täyttyi vedellä kun osa tulivuoren seinämistä vajosi mereen. Hullu ajatus, että sirpinmuotoisen Santorinin pääsaaren keskellä loiskuvat aallot olivat joskus laavaa. Tulivuoritutkija Harasekin pakkomielteet nostavat taas päätään.

2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-42014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-5 2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-6

Keskellä kalderaa nousevat mustat kalliot, Néa Kaméni ja Palaiá Kaméni, ovat se mitä tulivuoresta on enää näkyvissä. Yhä aktiivinen tulivuori on Santorinin asukkaiden (ja matkailijoiden) onneksi nukkunut viime vuosina. Saaren pohjoispuolella sijaitsee toinen, merenalainen tulivuori, joka on tiettävästi virkumpi ja vaarallisempi tapaus.

2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-72014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-82014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-9

Maisemat ovat epätodelliset. Katsoin ennen matkalle lähtöä kuvia ja kuvittelin tietäväni mitä odottaa, mutta mikään kuva ei (eivät nämäkään) tee oikeutta todellisuudelle. Hotellimme on sijoittunut Imeroviglin kylään saaren keskikaareen, josta näkee saarisirpin molempiin päihin. Pohjoispäässä sijaitseva pikkukaupunki Oia loistaa yössä tuhansin pienin valoin. On vaikea uskoa, että on ihmisiä, jotka syntyvät ja asuvat näiden näkymien keskellä. Heräävät aamuisin hengästyttävään maisemaan, joka on joka päivä erilainen.

2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-102014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-11

Santorini on kuuluisa auringonlaskuistaan. Aurinko tipahtaa horisontin taakse kuudelta, tuntia myöhemmin on pilkkopimeää. Väliin mahtuu hillitön määrä hattaraa vaaleanpunaisesta vaaleansiniseen, turkoosiin ja liilaan. Ensimmäisenä iltana katselimme niitä hotellin uima-altaasta, infinity poolista, jonka reuna katoaa maisemaan. Vedenpinta heijasti jokaisen auringonlaskun värin. Olen nähnyt unia, joissa näyttää tältä.

2014-10-12-stellaharasek-santorini-kaparinaturalresort-12

Palaan pian asiaan… kunhan maltan.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

14 thoughts on “Santorinin kaunein hotelli ~ Kapari Natural Resort

  1. Huhhhuh kuinka henkeäsalpaavat maisemat. Ja toi uima-allas ei vois olla paremmin aseteltu tuohon. Nauttikaa!

  2. Voihan matkakuume!! Kaupungit on enemmänkin minun juttu, mutta täytyy myöntää kyllä voisin tuollasissakin näkymistä viihtyä. Tuothan tuliaisina se aurinko ja lämpö tänne pohjolaan.

  3. Toivoisin perustietoa saaresta, karttaa sijainnista, infoa paikallisten elinkeinosta, ruoasta.. Hyvää matkareportaasia, esittelyä kohteeseen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.