When I run in the dark

Suurin ero syksyisen Suomen ja Santorinin välillä ei ole lämpötilassa, vaan valossa – tai pikemminkin sen puutteessa. Keskellä päivää otettuihin kuviinkin piirtyy enemmän varjoja kuin valoa! Syytän pimeyttä jetlagista, jonka onnistuin saamaan matkasta aikaerottomaan kohteeseen. Olen viettänyt päiväni pääasiallisesti yrittäen pysyä hereillä siitä saakka kun lentokone laskeutui Helsinki-Vantaan märälle asfaltille.

2014-10-20-stellaharasek-helsinki-012014-10-20-stellaharasek-helsinki-022014-10-20-stellaharasek-helsinki-03

Aseiksi taisteluun väsymystä vastaan valjastan d-vitamiinin yliannostuksen, lähikaupan vihannes- ja hedelmähyllyn antimista puristetun mehun ja seuraavan matkan suunnittelun.

Sanonpa vaan, että alan ymmärtää mäyräkoiria, jotka nukkuvat 18 tuntia vuorokaudesta.

BAT FOR LASHES – DANIEL

8 thoughts on “When I run in the dark

 1. Olisimpa mäyräkoira! Sellanen syysväsymys päällä, että noin 18 h unta vuorokaudessa olis ihan minimi vaatimus.

   • Tässä pikainen googlaus:

    “Ruusunjuuri on ainoa eurooppalainen adaptogeeneihin luokiteltava kasvi ja tähän huikeaan luokkaan luetaan kasvit, joilla on havaittu olevan kokonaisvaltainen tasapainottava vaikutus ihmisen elimistöön. Tunnetuin adaptogeenisistä vaikutuksistaan lienee gingseng ja siksi Ruusunjuurta joskus sanotaankin Lapin ginsengiksi, eikä aivan suotta, sillä tämän luokan rohdosyrttejä tutkineet asiantuntijat luokittelevat ruusujuuren erittäin korkealle toimivuudeltaan!

    Ruusunjuurta on käytetty rohdoskasvina jo muinaisista ajoista lähtien. Se on ihanteellinen rohdoskasvi, koska sillä ei tutkimusten mukaan ole mitään sivuvaikutuksia niin lyhyt- kuin pitkäaikaisessakaan käytössä. Silti yli 4kk yhtäjaksoista käyttöä ei suositella yleisesti ottaen.

    Ruusunjuuren on havaittu auttavan:
    – stressiin
    – poistamaan väsymystä
    – masennuksen lieventämisessä
    – poistamaan yleistä heikkoutta
    – krapulaan
    – päänsärkyyn
    – hiusten kasvun lisäämiseen
    – muistin parantamiseen
    – vastustuskyvyn lisäämiseen

    Venäjän hovi käytti ruusunjuurta lemmennostattajana. Inuiitit käyttävät ruusunjuuren lehtiä ravintona.”

    Aikamoinen rohto siis! Kokeilin viime syksynä näihin samoihin aikoihin kuuriluontoisesti ja kyllä, toimii se. Olo oli pirteämpi, eikä ihan niin paljoa v..tanut. Kaikki aseet tätä pimeää ja kylmää vastaan mielestäni on syytä ottaa käyttöön. Punkkuakaan kun ei koko ajan voi juoda…

    • Hei kiitos kaunis ja anteeksi, olisin toki voinut itsekin olla omatoiminen ja googlata. Hyötyvaikutusten lista on vakuuttava, taidanpa ottaa testiin. Punkkukin kyllä (kohtuullisesti käytettynä) auttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.