Laiskottelijan lempisarjat TOP10

yhteistyossa-samsung

Nettitelevisiopalvelut ovat tarjonneet loistoratkaisun minulle ja kaltaisilleni hyvää viihdettä rakastaville ihmisille, joiden arki ja aikataulut (puhumattakaan kärsivällisyydestä) eivät yksinkertaisesti taivu sarjojen seuraamiseen jakso kerrallaan televisiokanavien tarjoamaan tahtiin. Viikonlopuista ja vapaapäivistä tuli kertalaakista sata kertaa paremmat, kun Netflix löysi tiensä elämääni. Joskus (usein) mikään ei vaan voita etikkasipsikulhoa ja viltin alta väijyttyä sarjamaratonia. Yksin, kaksin, porukalla – kaikki käy, kunhan seuraava jakso alkaa edellisen päätyttyä. Laiskan lorvailun täydellisimmillään tunnistaa siitä, että vaikein tehtävä on päättää kuka hakee pizzan (ja ylipuhua poikaystävä antamaan maistiainen omastaan).

Samsungilta saamamme uuden telkun myötä myös HBO Nordic on tullut tutuksi – televisiosta kun löytyy suosituimmat sovellukset ja striimauspalvelut asennettuna valmiiksi. Vaivattomasti toimivaa tekniikkaa arvostava humanisti kiittää. Olen löytänyt palvelusta paljon loistavia sarjoja, sekä uusia että unohtuntuneita ikiklassikoita. Sekä Netflix että HBO Nordic muuten tarjoavat uusille käyttäjille ilmaisen tutustumisjakson, joika olen itsekin hyödyntänyt. Kokeile omalla vastuulla – saatat jäädä koukkuun.

Teidän iloksi ja inspiraatioksi listasin lorvimiseen sopivat lempisarjani, jotka löytyvät nettitelevision tarjonnasta. Ehkä kärkikymmenikön joukosta löytyy uusia suosikkeja teillekin? Siellä ne ovat ja odottavat, sitten kun sinulle sopii. Aaah.

(1) How I Met Your Mother (Netflix)

Hyvän mielen sarjojen ehdoton ykkönen, jonka juoni pyörii tosirakkautta vaihtelevalla menestyksellä metsästävän arkkitehdin ja tämän ystävien ympärillä. Jos pidit Friendseistä, pidät todennäköisesti tästäkin. HIMYM pelasti minut muutama vuosi sitten kun vietin yhden vuodenvaihteen sängyssä ja yritin toipua vastoinkäymisestä nimeltä elämä – kolme kautta myöhemmin olin takaisin elävien kirjoissa. Parasta nopeasti kiintyvän katsojan kannalta onkin, että sarja ei lopu ihan heti kesken: sitä on tehty nimittäin kokonaiset yhdeksän kautta. Luopumisen tuska oli tosin sitäkin hirvittävämpi, kun viimeinen jakso oli katsottu. That horrible moment when you finish watching your favorite TV show and you don’t know what to do with your life anymore.

(2) Modern Family (Netflix)

Poikaystävä esitteli minulle Modern Familyn, josta täyttikin nopeasti HIMYMin repimän reiän sielussani. Kolmen erilaisen perheen elämään keskittyvä sarja saattaa kuulostaa tylsältä, mutta on kaikkea muuta. Älykäs tilannekomediasarja sisältää niin oivalluksia kuin sivalluksia arjesta, perhe-elämästä ja nykypäivästä. Pulmusten ystäville Ed O’Neill onkin tuttu. Tämän vaimoaan näyttelevä Sophia Vergara on niin ihana, että kosisin välittömästi, jos voisin. Ei ihme, että sarja on palkittu vuosittaisessa Emmy-gaalassa viidesti peräkkäin parhaana komediasarjana.

(3) Girls (HBO Nordic)

Lena Dunhamin luoma menestyssarja Girls nimettiin alkaessaan uudeksi Sex And The Cityksi, mutta minusta sarjoilla ei ole muuta tekemistä keskenään kuin neljä naista ja New York. Sarjan arkirealistinen lähestymistapa henkilöihinsä on kerännyt niin kehuja kuin kritiikkiä, minä kuulun niihin jotka pitävät siitä. Kaksikymppisten päähenkilöiden elämä pyörii ihmissuhdehuolien, rahaongelmien ja muiden arkisten asioiden ympärillä: uuden sukupolvikirjailijan ura ei etene ihan odotusten mukaan eikä muutenkaan aina mene niin kuin Strömssössä. Kun Girlsin nuhjuisen kerronnan uutuudenviehätys häviää, jäljelle jää silti nopeatempoinen ja nokkela dialogi sekä hillittömän hyvä musiikki. Jos et kestä sarjan kiusallisia seksikohtauksia ja pieruverkkareissaan panikoivaa päähenkilöä, googlaa silti soundtrack.

(4) Orange is the new black (Netflix)

Tositapahtumiin perustuva sarja keskiluokkaisesta kolmekymppisestä, joka päätyy vankilaan nuoruudenaikaisen väärän valintansa takia, on tainnut Netflixin omista tuotannoista herättää eniten huomiota. Aiheet seilaavat välillä syvemmissäkin vesissä, mutta kepeä käsittelytapa tekee sarjasta silti kevyen katsottavan. Hersyvät henkilöhahmot ja musta huumori koukuttavat. Päähenkilö Piper Chapman ei ole esikuva kenellekään, mutta lempeän ironinen linssi, jonka läpi häntä kuvataan, saa samaistumaan. Sarja sisältää myös erilaisia opetuksia, joista voi ottaa tai olla ottamatta opikseen, kuten: älä riisu pöksyjäsi vankilassa. Mutta jos riisut, älä jää siitä kiinni.

(5) New Girl (Netflix)

Jos et pidä Zooey Deschanelista, New Girl ei ole sinua varten. Sarjan keskipiste on Zooeyn esittämä ja kovin näyttelijänsä oloinen Jessica, joka eroaa pettävästä poikaystävästään ja muuttaa kommuuniin kolmen miehen keskelle. Hyväntuulinen peruskomedia toimii kuin tauti – kunhan pääsee yli siitä, että kolmekymppinen luokanopettaja käyttäytyy kuin teinityttö. Ajankuva sekin, sinänsä.

(6) Masters Of Sex (HBO Nordic)

Thomas Maierin samannimiseen kirjaan perustuva sarja kertoo naisen seksuaalisuuteen liitettyjä tabuja romuttaneista tutkijoista William Mastersista ja hänen assistentistaan, Virginia Johnsonista. Sarja käsittelee kutkuttavaa aihettaan kainostelemattomalla kliinisyydellä. Kuiva huumori ja hitaasti aukeavat henkilöhahmot ottavat salakavalasti valtaansa. Tärkein syy katsoa sarjaa on silti Johnsonia näyttelevä Lizzy Caplan. Siinä toinen vaimoehdokas. (Olenkohan katsonut liikaa Orange Is The New Blackia?)

(7) Arrested Developement (Netflix)

Jos vatipäiset sukulaiset, absurdi huumori ja yleinen sekoilu puhuttelevat, tämä sarja on sinua varten. Voin vakuuttaa, että sen jälkeen oma perheesi tuntuu täysin normaalilta. Huonoina päivinä voit myös lohduttautua sillä, että Tobias Fünkella on aina vaikeampaa kuin sinulla.

(8) Silicon Valley (HBO Nordic)

Poikaystäväni löytö tämäkin. Silicon Valley kertoo startup -skenen syövereihin sukeltavasta koodarijengistä. Tekijätiimillä on homma hallussa: henkilöhahmot ovat kaikessa sekopäisyydessään täysin uskottavat ja dialogi on hillitön. Huumori aukeaa myös katsojalle, joka ei tiedä mitään startup-yrityksistä, Piilaaksosta tai siitä millaista on olla sosiaalisilta taidoiltaan kömpelö koodari. Ensimmäinen kausi takana, seuraavaa odotellessa.

(9) The Office (Netflix)

Dokumentin tavoin kuvattu klassikkosarja, jonka jokaisen pitäisi nähdä. Tarkoitan tietysti alkuperäistä brittiversiota, jossa Ricky Gervais loistaa niin käsikirjoittajana kuin päänäyttelijänä. Jokainen toimistotyötä tehnyt on törmännyt näihin henkilöhahmoihin omassa elämässään. Myötähäpeän määrä on loputon. Ja Ricky, Ricky on niin briljantti etteivät sanat riitä. Netflixistä löytyy myös Rickyn toinen sarja, Extras, jossa sukelletaan televisio- ja elokuvateollisuuden raadolliseen maailmaan.

(10) Eastbound & Down (HBO Nordic)

En todellakaan tiedä miksi jäin koukkuun uransa huippuhetket ohittaneesta baseball-tähdestä kertovaan sarjaan täynnä kiusallisia hetkiä ja raivostuttavia henkilöhahmoja, joiden aiheuttama myötähäpeä saa tukan tippumaan päästä. Ehkä juuri siksi. Sarja on tunnetuiden tekijöidensä kokeellinen komedia – kavereiden kesken on ilmeisesti vedetty just niin överiksi kuin vain kavereiden kesken voi. Danny McBride on lyömättömän loistava Kenny Powersina, josta on alussa todella vaikea pitää ja lopussa jostain selittämättömästä syystä todella vaikea olla pitämättä. Will Ferrell ja Matthew McConaughey heittäytyvät roolihahmoihinsa ilman pienintäkään yritystä tehdä mitään vakavasti otettavaa. Sarja on hämmentävä yhdistelmä raadollista arkirealismia ja häpeilemätöntä hölmöilyä. Joka kerta kun juoni lähtee käsistä (ja sitä sattuu usein), käsikirjoittajat pikaliimaavat papapelin uudestaan käänteellä, jota kukaan ei olisi osannut arvata. A wild, weird and moving journey, luki jossain arvostelussa. Pitää paikkansa.

Löytyikö joukosta tuttuja suosikkeja? Saa myös vinkata omista lemppareistaan!

34 thoughts on “Laiskottelijan lempisarjat TOP10

 1. Shameless, Jenkkiversiona, aivan paras. Kun katsoo edes pari jaksoa on koukuttunut. Keskiössä narsistinen huumeaddikti isä ja hänen parikymppinen tyttärensä joka elättää pikkusisaruksiaan hanttihommilla. Komediaa, draamaa sekoittava laatusarja ja loistavia (nuoria) näyttelijöitä. Ei pikkusievää.

 2. Suosittelen lämpimästi tutustumaan netflixissä “Better off Ted” -nimiseen sarjaan. Sitä on tehty vain pari kautta, mutta sarja on aivan älyttömän hauska kuvaus äärimmilleen viedystä amerikkalaisesta megakorporaatiosta. Sarja kuvaa muutaman kerroksen porukkaa, jotka tekevät tuotekehitystä firman uusia myyntivaltteja etsien. Yhtiön moraali on hyvin kyseenalainen ja mehevimmät naurut tulevatkin siitä kun yhtiön välipomo (Portia De Rossi) selittää työntekijöille yhtiön oikkuja parhain päin. Suosittelen erittäin vahvasti (nimim. omia lempparisarjojani oli listallasi ainaki Modern Family ja Arrested Development, joten veikkaan että Ted uppoaa myös)

 3. Netflixistä löysin ihanan Sherlockin lisäksi jännittävän brittisarjan the Bletchley Circle, joka kertoo toisen maailmansodan aikana koodinmurtajina toimineista naisista sodan jälkeen.

 4. Aivan ehdottomasti True Detective, Suits ja Boardwalk Empire. Listastasi päätellen meillä on aika sama maku, joten uskoisi kolahtavan! True Detective on todella synkkä, mutta koukuttava dekkarijuttu. Ihanan hidastempoinen. Suits on pintakiiltoa ja koomisia henkilöhahmoja. Nokkelaa dialogia ja voittamattomia lakimiehiä. Boardwalk Empire on 1900-luvun alun gangsterimeininkiä ja korruptoitunutta politiikkaa. Ihmissuhteita ja Tarantinomaista raakuutta. TD ja BE on HBOlla ja Suits Netflixissä :)

 5. Silta! Kummatkin tuokkarit. En todellakaan ole ollut aiemmin dekkarisarjojen ystävä, mutta tässä pohjoismaalaisessa sarjassa on sitä jotain melankolisuutta (alkaen jo kauniista tunnaribiisistä) mistä pidän, ja päähenkilöossä on sen verran särmää, että naurattaa jos ei itketä. Suosittelen! Noista sun mainitsemista lemppareina oitnb, Girls ja Office.

 6. Homeland eli Claire Danesin tähdittämä Isänmaan puolesta. Niin koukuttava, että se täytyy katsoa käytännössä yhdeltä istumalta. Tai ne, toistaiseksi kolme kautta.

 7. Boss (ainakin eka kausi). Toinen lähti vähän lapasesta. Kelsey Grammer ei niin mukavana kaupunginjohtajana. Tosin, luulen että YLE esittää tuota sarjaa parhaillaan.
  House of Cardsille vahva suositus täältäkin. Loistavasti tehty sarja, upea stailaus, minusta hieno kuvaus. Harkittu ja viimeistely. Vähän niinkuin Frank ja hänen elämänsä. :-B

 8. Jes, lisää katsottavaa! Olen itse kattonut useamman listaamistasi, joten mielenkiinnolla odotan millaisia näistä paljastuu. Mä oon todella huono bongaamaan uutta katsottavaa siitä valtavasta sarjojen valikoimasta, joten tälläset listaukset on ihan mahtavia. Lähipiirin suositukset on jo koluttu läpi, joten ei muuta kuin näiden kimppuun! :)

 9. Parks and Recreation <3 Eka kausi on tosiaan hiukan heikompi, mutta sen jälkeen pelkkää kultaa.

 10. Breaking Badille vahva suositus! Tulin keväällä hieman jälkijunassa, mutta ne pari viikkoa meni kyllä sitten sarjan parissa ja ajatus “mä katon tästä seuraavasta jaksosta vaan puolet” ei oikein toiminu kun havahtu aamuyöllä siihen että ehkä pitäis myös nukkua :D

  Muita hyviä ja katsastamisen arvosia It’s Always Sunny in Philadelphia, The Returned, True Detective, Bored to Death ja How to Make It in America.

 11. Ricky Gervais -faneille suosittelen myös Netflixistä löytyvää sarjaa Derek. Ennakkoon ehkä vähän jännittää: sarjan aihealueen ja Gervaisin myötähäpeähistorian tuntien pelottaa, voiko tästä sarjasta tulla muuta kuin sanomista. Officen ja Extrasin faneille ensimmäiset minuutit ovat taatusti hieman hämmentäviä, mutta lopulta sarja naurattaa, itkettää ja saa todellakin rakastumaan itseensä. Varmaan sarja on kyllä sellainen, jota joko rakastaa tai vihaa – minun mielestäni tämä on kuitenkin todella mielenkiintoinen uusi aluevaltaus Gervaisin tuotannossa!

  • Minäkin suosittelen Derekiä. Ensin tuli hieman kiusaantunut olo; tehdäänkö tässä nyt tosiaan väkisin syvällistä sarjaa. Mutta joka jakso koskettaa ja naurattaa ihan tosissaan. Jotenkin virkistävä ja elämänmakuinen.

 12. HBO:lta suosittelen ehdottomasti katsomaan The Honourable Woman -sarjan. Eka kausi ilmestynyt kokonaan. Pääosassa ihana ja mahtava Maggie Gyllenhaal <3
  Mutta mä tykkäänkin just tällasista poliittisista jännäreistä…

  Ja Stella, ootko ikinä kattonut Flight of the Concordsia?? Vois olla just sulle tehty sarja! Hulvattoman hauska!

 13. True Detective ja The Killing (Jälkiä jättämättä), ehkä parhaat rikossarjat mitä kuunaan on tehty. (No okei, The Wiren lisäksi.)

 14. Listalta löytyi muutama oma suosikki: The Office ja Girls, sekä Modern Family ja HIMYM, joille lämpenin vähän hitaammin.

  Suositukset näille: Fargo, Game of Thrones, Breaking Bad ja The Newsroom. Ja vanhemmat ikisuosikit Sopranos, Twin Peaks, Frasier ja Seinfeld. Niin ja Babylon 5! Sekä heitetään vielä Jeeves & Wooster. :) Antaisin mahdollisuuden myös The Officen U.S. versiolle, jota aluksi itsekin vastustelin.

 15. Täältäkin lähtee ääni Parks and Recreatonille. Loistavaa huumoria ja sarja vain paranee edetessään!

 16. Mäkin huutelen House of Cardsin puolesta! Loistava, loistava, loistava! Niin, ja eikö HIMYM:ä tehty yhdeksän kautta? Tosin en tiedä löytyykö viimeinen kausi Netflixistä vielä/lainkaan.

 17. Parks and Rec – ehkä paras sarja ikinä (saatoin sanoa näin myös aikoinaan HIMYMistä)! Suosittelen erittäin, erittän lämpimästi. Ekat n. kuusi jaksoa on vähän meh, mutta jos vaan jaksaa niiden ohi niin alkaa tapahtua.
  Samoin suosittelen Community-sarjaa ja vinkki: aloita sarjan katsominen “Modern Warfare” (1.23.) jaksosta! :)

 18. Ehdottomasti katsomisen arvoinen sarja on House of Cards!

  Poliittinen draama jossa juonen käänteitä riittää ja jossa yhdistyy erinomainen näytteleminen sekä loistava dialogi!
  Päänäyttelijänä Kevin Spacey joka tekee Emmy arvoisen roolisuorituksen, suosittelen lämpimästi :)

 19. Netflixin helmi: tanskalaissarja Rita! Valitettavasti löytyy vaan yks tuotantokausi. Toista odotellessa :)

 20. Missä ihmeessä on Breaking Bad? En muista nähneeni sen veroista sarjaa. Lämpimät suositukset!

 21. Suosittelen lämpimästi myös näitä: It’s Always Sunny in Philadelphia, Coupling (brittiversio) ja Green Wing. Viimeisen huumori iskee kuin Yhden tähden Jaloviina.

 22. Vinkkaus: The Leftovers. Justin Theroux, Max Ricterin musat ja jäätävän hyvä juonikuljetus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.