Sähköisiä sanoja ja edistysaskeleita

Yhteistyössä Elisa Kirja

Olen kirjoittaja, entinen kirjallisuustieteen opiskelija ja paatuneen bibliofiilin tytär. Rakastan kirjoja enemmän kuin kenkiä, huonoina päivinä enemmän kuin monia ihmisiä. Kirjahylly on aina ollut kotini keskipiste. Kodit, joissa kirjoja ei ole tai ne on pantu piiloon, ovat minusta epäilyttävät.

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-01

Kyse ei ole vain sanoista, lauseista ja tarinoista – pidän kirjoista esineinäkin. Kirjan paino kämmennissä, karheat sivut sormien alla, tuoreen musteen tuoksu. Tärkeimmät teokset on luettu hiirenkorville, rustattu täyteen reunamerkintöjä, nuhjaantuneet olkakasseissa, matkalaukuissa ja takintaskuissa. Onneksi kirjat ovat kauniita myös kuluneina, kolhiintuneina ja kahvirenkailla koristeltuina.

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-02

Maailmankuvani koki kolauksen, kun kirjat siirtyivät ensimmäisen kerran sähköiseen maailmaan. Kuka hullu haluaisi lukea kirjaa ruudulta? Noituutta ja harhaoppisuutta koko keksintö. Vannoin pöyristyneenä, etten ikinä koske e-kirjaan. Jokohan oppisin, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan?

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-05

Poikaystäväni, minua huomattavasti edistyksellisempi henkilö, on onnistunut yhdistämään rakkauden sekä kirjallisuuteen että moderniin teknologiaan. Hän asuu kirjapinojensa keskellä – ja kasvattaa niitä säännöllisesti – mutta kantaa mukanaan yhä harvemmin paksuja kirjoja ja yhä useammin pelkkää puhelintaan, johon on ladannut luettavaa. Seurasin tätä sivusta paheksuen, kunnes totuin ja lopulta tajusin, ettei ole pakko olla joko tai. Lukutaitoinen kansalainen voi vallan hyvin rakastaa kirjojaan sekä virtuaalisesti että konkreettisina esineinä – sanat ovat lopulta samat. Hmm.. viisaampi olisi saattanut oivaltaa tämän vähän vikkelämminkin.

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-04

Ensimmäinen askel pimeälle puolelle on otettu ja pakko myöntää: pidin siitä. Kiitos teille, jotka kommentoitte, kun kysyin tovi sitten aiheesta. Pakkasin kahden viikon matkalle kahdenkymmenen kirjan sijaan tabletin – johon mahtuu parinkymmenen kirjan sijaan satoja tai tuhansia – ja onnittelin itseäni päätöksestä joka kerta, kun tartuin monta kiloa kevyempiin matkalaukkuihini.

Lukeminen ruudulta? Sivun kääntäminen? Kevyttä ja nopeaa. Puhumattakaan siitä, että rantakassiin mahtuu yhden tabletin muodossa niin monta kirjaa, ettei tarvitse etukäteen tietää, mitä milläkin hetkellä haluaa lukea. Puhumattakaan siitä, että voin vihdoin hankkia uusia kirjoja murehtimatta mihin täyteenahdetun kirjahyllyni koloon saan ne vielä ujutettua. Kirjastot kun eivät ole vaihtoehto ihmiselle, joka kiintyy sanoihin, haluaa palata niihin kerta toisensa jälkeen eikä suostu palauttamaan kirjoja.

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-03

Ensimmäisenä reissukirjana luin Elisa Kirjasta lataamani tuoreen Finlandia-palkitun teoksen. Tarvittiin vain pari kolme klikkausta, niin Jussi Valtosen ensimmäinen sivu oli avoinna edessäni. Noituutta, kenties, mutta kätevää – ja ennen muuta koukuttavaa.

2015-04-06-stellaharasek-elisakirja-06

Yhteistyökumppanini Elisa Kirja (voitteko kuvitella minulle mahtavampaa yhteistyökumppania?!) tarjoaa maan laajimman valikoiman e-kirjoja ja äänikirjoja, jotka kulkevat mukana tabletilla tai puhelimella. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan Elisa Kirjaa, jätä kirjoitukseen kommentti – voit kertoa minkä kirjan valitsisit ensimmäisenä tai kommentoida muuten vaan. Muista jättää sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain minulle. Kymmenen onnekasta saa tulevana perjantaina paluupostissa kirjakoodin, jolla saa valita palvelusta itselleen kirjan veloituksetta.

Tabletti lainassa Samsungilta
Thierry Lasryn aurinkolasit Trend Opticista
Vintage by Fen silkki-puuvillahuivi saatu Dotsista
Nahkalaukku COS
Luomupuuvillainen pyyhe Tikausta
Sandaalit Havaianas
Kaftaani matkamuisto

108 thoughts on “Sähköisiä sanoja ja edistysaskeleita

 1. Elisa Kirja tuli minulle, “oikeita kirjoja” rakastavalle, tutuksi kun pohdin miten yhdistäisin koiralenkit ja lukemisen. Äänikirjat <3

 2. Kunpa saisin lukea edes jotain, joskus. Lapsen syntymän jälkeen olen kolmen vuoden aikana lukenut yhden kirjan, Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa. Hirveä lukunälkä.

 3. odottelen vielä inspiraatiota, ehkäpä kun iPad tulee paremmin tutuksi alkaa
  e-kirja kiinnostaa

 4. Toivottavasti todella vielä ehtii mukaan, kyseessä olisikin erittäin kiinnostava uusi tuttavuus! Ehdottomasti ensimmäisenä Kristiina Vuoren Disa Hannuntytär menisi lukulistalle.

 5. Toivottavasti vielä ehtii mukaan!

  Itselleni palvelu on jo tuttu, sillä löysin e-kirjojen ihmeellisen maailman tänä syksynä, kun hankin itselleni lukulaitteen. Tabletilla en ikinä kirjoja lukisi, koska saan siitä heti päänsäryn, mutta tuo lukulaite <3 Rakastan myös tavallisia kirjoja, ja niitä kyllä tässä taloudessa riittää, mutta lukulaite on loistava pari niiden rinnalle, koska se ei tosiaan paina juuri mitään, englanninkielistä kirjallisuutta on paljon helpommin (ja edullisemmin!) saatavilla + kirjan saa käsiinsä heti sen sijaan, että joutuisi odottelemaan toimitusta tai kirjakaupan aukeamista.

 6. Itsekin rakastan lukemista ja kirjoja, mutta meillä kaikki kirjat ovat laatikoissa…Olen joskus saanut kuulla sen olevan niin junttia mutta inhoan pölyä niin paljon :D

 7. Mäkin olen juuri aloittanut tuon Valtosen romaanin ja puhelimen näytöltä sitä luen. Olen myös vannoutunut perinteisten kirjojen kannattaja, mutta pakko myöntää, että kyllä nämä e-kirjatkin käteviä ovat. Elisa Kirjaa en ole vielä kokeillut, kiinnostaisi kyllä.

 8. Paperi kirja – mikä tunne kun uuden koskemattoman kirjan avaa – voiko tätä tunnetta koneella saada – mielelläni silti kokeilen – neitseellinen lukukokemus odotettavissa!!!

 9. tätä olen kyllä tuumannut ja vastaukseni on kyllä – sähkökirja on tulevaisuutta.

 10. olen lukenut tasan yhden kirjan sähköisenä, ja olen yhä elossa! eli lisää e-kirjoja tähän suuntaan vaan =)

 11. Narautin itseni juuri äsken jupisemasta mielessäni, että “en kyllä takuulla vaihtaisi mukavaa kirjaa johonkin tablettiin, kun en kanna tabletteja mukanani muutenkaan ja ne painaakin saman verran ja mitä se nyt olisi jos sohvalla istuisi tabletti kädessä kirjan sijasta, jo on tyhmää..” EI. Vaan minä olen tyhmä. Eihän sitä kirjaa tarvitse tabletilta lukea siellä, missä kirja on hyvä vaihtoehto ja se onnistuu. Mutta tabletti antaakin valmiuden lukea kymmenen kirjaa siellä, mihin en jaksaisi kymmentä kirjaa kantaa.
  Ah, autuutta, kun typerys hoksaa! Ihan kuin tässä olisi siellä geenialtaan syvemmässä päässä, Armania lainatakseni. Voisinkin muuten lukea tabletilla Armanin maailman. Tai Suomalaisten tyhmyyden ylistyksen.

 12. Olen kirjastosta pari e-kirjaa ottanut, ihan kätsyjä ovat olleet. En ole ostanut, kun viimeksi kun e-kirjojen hintoja katsoin, olivat aika korkealla. E-kirjojen 24 % alv (paperikirjoilla 10 %) pitää hinnan usein vähän liian korkealla.

  Muuten olen ajatellut, että voisi vaihtaa e-kirjaan, varsinkin kun ja jos lukee tiiliskiviä.

  Itsekin ottaisin Elisalta sen Valtosen.

 13. Tämä sun kirjoitus puki sanoiksi ajatukseni viime kesältä. Mä niin ajattelin, että en koskaan ikinä voisi lukea kirjaa ruuduta. Mutta niin siinä sitten kävi, että Elisa Kirjalla oli joku ihan tosi hyvä tarjous silloin kirjoista ja niinpä sorruin kokeilemaan, 2 e sinne tai tänne, ajattelin. Ja päädyin lukemaan viikon aikana 5 kirjaa. Hups muu elämä. Ja juu, tabletti alkoi kulkea mukanani kaupungille, rannalle, terassille. Ei enää hiekkaa sivujen välissä tai suurta kassia olalla jossa pitää olla vähintään se 2 kirjaa mukana ihan koko ajan. Ainoa huono puoli tuossa palvelussa on kirjakauppoihin verrattuna, että ihan uusimpia kirjoja ei aina löydy ja varsinkin englanninkielisiä kirjoja ei sieltä uusimmasta päästä löydy montaakaan. Edelleen kuitenkin rakastan kirjakaupoissa vierailua, kirjojen tuoksua ja tuntua. Ja mikään ei ole parempaa kuin käpertyä sen ihka oikean kirjan kanssa sohvan nurkkaan.

 14. Testasin e-kirjaa talvella ulkomaanreissulla, ja ei se nyt niin outo kokemus ollut, kuin etukäteen ajattelin. Olen muuttamassa ulkomaille, enkä tietenkään voi roudata koko kirjastoani mukaan. Suomenkieliset e-kirjat varmasti auttaisivat akuuttiin koti-ikävään, joten virtuaalinen kirjalahja tulisi tarpeeseen!

 15. E-kirjoihin tutustuin pakon sanelemana kotona sairaslomalla ollessa. Alkuun epäilyttI ja tuttu kirjan tuoksu puuttui, mutta jäin koukkuun. Luin hömppää Fifty shades of greyn muodossa.. Seuraavaksi haluaisin lukea omaelämänkerran, Ville Kaarnakarin ja Kyösti Pietiläisen
  Legioonalainen Peters Norsunluurannikolla. Ykkösosan olen lukenut joskus nuorena ja se teki vaikutuksen.

 16. Olen myöskin hieman skeptinen… Omat lukemiseni lainaan kirjastoista, uskoen että lukemisesta tulee erityisempää kun kirja on jo hautonut sisälleen aikaisempien lukijoiden energioita… Vähän hihhulia ehkä, mutta näin minä sen ajattelen. Siispä ajatus sähköisestä lukukokemuksesta on turhan kliininen. Tiedä siitä, näin reissun päällä asuessa se olisi kuitenkin kiinnostavaa ja kätevää kokeilla. Aloittaisin ehkä Murakamilla, tai pitkään kiinnostaneella Lena Dunhamilla (en edes tiedä löytyykö moisia nettiversioina?).

 17. Olen monesti jo meinannut kokeilla tuota palvelua, mutta päätynyt epäröinnin hetkellä pokkariin. Nyt syöpäosaston ja kodin väliä ravatessa kirjapinon verran kevyempi laukku houkuttelisi jo kovastikin, ilmainen kokeilu tulisi juuri oikeaan saumaan!

 18. Enköhän mäkin tuon Valtosen valitsisi, tai sitten Satu Rämön Islantilainen voittaa aina!

 19. Ekirja antaa sen mahdollisuuden, että aina on mukana useampia vaihtoehtoja – tilanteen, fiiliksen mukaan voi valita sen mikä just silloin sattuu kiinnostamaan. Tykkään, että tämä on tullut paperin rinnalle! (Kunhan laitteessa virtaa riittää, niin homma toimii :))

 20. Tokavika kuva, superkaunis!!!! Pakko mainita taas, onneks pääsit siitä rokkirentusta eroon :) Vaikutat meinaan paaaaljon valoisammalta ♡

 21. Lukisin kirjan Hyvän mielen vaatekaappi, toivon sen ratkaisevan vaatekaapin arvoihin liittyvät ongelmani :)

 22. Täällä ilmoittautuu halukas kokeilija, joka on epäileväinen e-kirjojen suhteen. Kirjan pitää olla kirja. Olisi kiva lukea Sadie Jonesin Ehkä rakkaus on totta

 23. Miten sait iPadista karistettua rantahiekanmurut ja trooppisen tuulen tuoman merisuolan?
  En usko e-kirjoihin. Jos olisi pakko kokeilla, niin kulutustavaraa uhmaamatta voisin kotisohvalla lukea Antti Holman kirjan.

 24. Voi, lukeminen oli vielä muutamia vuosia sitten rakas harrastus, joka vain jäi opintojen jalkoihin. Kenties tenttikirjojen jälkeen ei vain jaksanut enää tarttua kirjaan minkäänlaiseen.. Nyt valmistuneena harvoin kuitenkaan itseäni kirjastosta hyllyjen välistä kirjoja bongaamasta löydän. Vaivalloista muka. Lisäksi olen maailman surkein kirjojen palauttaja, sakkomaksuja kertyy aina! Olisikohan tämä Elisa Kirja vastaus ongelmaani? Lue nämä – listalta löytyy monia elämänkertoja, mm. Pablo Nerudan Tunnustan eläneeni. Muita kiinnostavia teoksia ovat Vihan hedelmät, Henning Mankellin teokset ja Betty Schimmelin Kunnes kohdataan.

 25. Tämä lukutoukka lukisi Elina Hirvosen uutukaisen Kun aika loppuu. Käytän ahkerasti kirjastoa ja jonotan parhaillani kyseistä teosta, mutta valitettavasti edelläni jonossa on kolmatta sataa kirjallisuuden ystävää!

 26. Ehdottomasti lukisin Satu Rämön Islantilainen voittaa aina kirjan. Olen miettinyt e – kirjojen kokeilua, mutta voi saamattomuus. Tällä minut voisi motivoida.

 27. Hei, kiitos mukavasta kirjoituksesta. Itsekin olen kantanut kirjoja ja muita paperipinoja mukanani matkoilla ja nyt pikkuhiljaa tutustumassa sähköiseen lukemiseen. Lukisin varmaankin ekaksi Petri Leppäsen ja Tommi Tukiaisen Joogaa! kirjan, jos se olis e-kirjana, muuten varmaan JOhn Greenin Looking for Alaska tai sitten sen Finlandia-voittajan.

 28. Pitkään jo miettinyt e-kirjan kokeilua, kynnys on sama kuin monella muullakin näissä kommenteissa. Tuskin painetut kirjat mihinkään katoaa tai toivottavasti ei.

 29. Hei, olisipa tosi mielenkiintoista tietää, mitä mieltä olet Valtosen kirjasta! Olen ihmetellyt, miten se on “vaiettu kuoliaaksi”, vaikka se osuu ja uppoaa millintarkasti akateemiseen maailmaan.
  Olen myös miettinyt, että jos pitäisi esittää kaikille puoluepomoille yksi kysymys, niin kysyisin, mitä mieltä he ovat tästä kirjasta. Toivottavasti edes joku heistä on lukenut sen.
  http://haipakka.com/2015/01/02/kirjoja-kuvia-keitoksia/
  Itselläni ainoa kerta, kun harkitsin vakavasti e-kirjaan siirtymistä, oli kun reissasin Murakamin 1Q84 kirjan kanssa, sivuja 925 ! Tulipahan hoidettua käsivarsitreenit samalla.
  Nyt pitäisi ehkä lukea Waltarin tuotantoa uudelleen, ne voisivat kolahtaa nyt paremmin kuin teininä…

 30. Täällä huutelee yksi kirjahamsteri, joka ei ole oikein lämmennyt sähkökirjoille. Tähän mennessä olen lukenut yhden e-kirjan lainatabletilla ja pari kirjaa (pienen) kännykän näytöltä. Ehkä nyt alkaa minullakin uusi aika kun vaihdoin isompaan kännykkään ja taloon hankittiin tabletti. Mikäli onni sattuisi suosimaan hankkisin heti Ransom Riggsin Hollow city -kirjan. Riggsin Neiti peregrinen koti eriskummallisille lapsille oli koukuttava ja kun jatko-osaa ei ole suomennettu pitänee se ladata englanninkielisenä sähköisenä versiona.

 31. Valtosta lukisin minäkin, vaikka vähän epäilenkin e-kirjaa formaattina. Kirjahylly kuitenkin natisee liitoksissaan, mutta onneksi lundiaan saa aina lisää hyllyjä, jos sattuu ettei sähköiset kirjat nappaa.

 32. Mahtavaa! Asun itse ulkomailla Belgiassa ja haluaisin lukea enemmän suomalaista kirjallisuutta, mikä ei tietysti tässä maassa ole aivan niin yksinkertaista. Todella kiva siis kuulla tällaisesta palvelusta (Elisa kirja).

  Suomalainen kirja, jonka seuraavaksi haluaisin lukea on Sofi Oksasen ‘Kun kyyhkyset katosivat’. Olen lukenut muut sarjan kirjat ja ostin juuri kyseisen kirjan hollanninnoksen Belgialaiselle kaverilleni. Lukisin kyllä sen hollanniksikin, mutta minulla on pakkomielle, että luen mieluiten kirjat alkuperäiskielellä, jos vain mahdollista. ;)

 33. Haluaisin kokeilla. Pitäisi lukea enemmän. En vaan osaa päättää ikinä mitä ja mistä ja milloin.

 34. Oiih, haluaisin kovasti kokeilla kanssa kirjan lukemista tabletilta tai puhelimelta! Kirja jonka seuraavaksi aion lukea on Jo Nesbon Punarinta. Ensimmäinen kirja ei sytyttänyt, mutta sarjan toinen kirja vei sen sijaan mennessään! :-)

 35. Minä haluaisin kovasti Tolkienin Hobitin äänikirjana. Äänikirjat on parhaita silmäongelmaiselle. :)

 36. Lataisisin tyttärelle kirjan Minä olen Malala :) Tosin tulisi se varmasti itsekin luettua..

 37. Haluaisin lukea sen kissani jugoslavian. Tai mikä lieneekään. Ehkä ylipäätään haluaisin l u k e a.

 38. Lukemisen osalta jako on selvä: kotona oikea kirja, matkoilla sähkökirja ja bussissa kännykästä HBR:n yms.lukemista Zinion kautta. Elisa kirjasta meidän suomenkieliset sähkökirjat ostellaan, mutta välillä ratkean aivan totaalisesti noiden oikeiden kirjojen kanssa. Ostin tänään yhdestä verkkokaupan mahtialesta 14 kipaletta ihka oikeita kirjoja… Kohta tuo kirjahylly ratkeaa

 39. Jussi Valtosta tekisi minunkin mieleni päästä lukemaan. Luen nyt hänen ensimmäistä kirjaansa pokkarina, miellyttää kovasti.

 40. Taalla eras toinen e-kirjaepailevainen ilmoittautuu. Mutta kiitos vinkista ja kokemuksista: ehka teknologialle voisi vihdoin antaa periksi! Eli ilmainen kokeilu kiinnostaa kovasti :).

 41. Olen lueskellut jo kauan blogiasi ja pidän siitä paljon. En ole aiemmin kommentoinut, mutta kun kävin kurkkaamassa Elisa kirjan kirjavalikoimaa ja huomasin siellä seuraavan lukupiirikirjamme Jojo Moyesin Ole niin kilti, älä rakasta häntä, oli pakko koettaa onneani. Jospa vaikka seuraava lukukokemukseni olisi sähköinen.

 42. Hyvä novellikokoelma! En ole lukenut sellaista pitkään aikaan. Loppuviikosta on tarkoitus lähteä Berliiniin viikoksi ja ajattelin pärjätä käsimatkatavaroilla. Romaania en ole vielä koskaan puhelimella tai ipadilla lukenut, mutta tieteellisiä artikkeleita tulee luettua työhön/opiskeluun liittyen paljon myös ipadilla tai puhelimellakin.

 43. Uimari, ruotsalaisen kirjailijan suomennettu dekkari. En muista nyt hänen nimeään; ursäkta!

 44. Pidän teknologiasta, mutta tässä kirja-asiassa en ole vielä sille antautunut. Mietityttää kyllä ja haluaisin kokeilla, koska kirjoja on joka paikassa ja matkatavarat painavat aina sen ylimääräisen kilon. Lataisin Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, koska olen kohta lähdössä reissuun ja sehän on melkoinen tiiliskivi! Keventäisi käsiveskaa vähän inhimillisemmäksi kannettavaksi.

 45. Olen ikäni lukenut, laidasta laitaan ja summa mutikassa, kunhan vaan on kirja minkä kanssa ilta päättää. Reissuissa osa rinkasta on aina varattu pokkareille, joita olen majapaikkoihin ripotellut ne kahlattuani. Ehkäpä minunkin olisi aika päivittää itseni e-kirja-aikaan ja säästää selkääni. Elisa Kirjan valikoimista valitsisin alkuun joko Keplerin Vainoojan tai Dickerin Totuus Harry Quebertin tarinasta, kirjan jota ystäväni on lämpimästi suositellut.

 46. Vielä en ole lukenut yhtään e-kirjaa, mutta jospa nyt onnistais ja saan eka kokemuksen. :)

 47. Aloitin reilu viikko sitten lukemaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta -kirjaa, joka jäi kiusallisesti kesken, kun esikoiseni päätti syntyä. Nyt tuon järkälemäisen opuksen sijaan pitelisin imetyksen ohessa mielummin tablettia, jonka ruudulta saisin luettua kirjan loppuun.

 48. Asun tällä hetkellä ulkomailla ja luen pääsääntöisesti kirjoja Kindlen kautta, joten sähköiset kirjat ovat hyvin tuttuja. Ulkomailla asuessa on vain tullut suuri kaipuu suomalaista kirjallisuutta kohtaan – kaunista suomen kieltä kohtaan – ja olen itse asiassa lukenutkin yhden kirjan kokeeksi Elisa Kirjan kautta iPadillä. Kindle vain voittaa tabletilla lukemisen 10-0, koska on niin kevyt (mahdollistaa sängyssä lukemisen), eikä pinta heijasta auringonvalossa. Mutta ymmärrän että Elisan ei kannata tuoda markkinoille omaa lukulaitetta vielä tässä vaiheessa kun sähkökirjojen suosio on vielä pientä. Mutta mahtavaa että kuitenkin tuollainen palvelu on käytössä myös Suomessa ja myös meille ulkosuomalaisille. Lukisin seuraavaksi joko Saku Tuomisen Hyvä elämä -lyhyt oppimäärä tai Anna-Leena Härkösen Lottovoiton.

 49. Elisa Kirjan etusivulla pyöri mainos Lars Keplerin Vainoojasta. Sen kanssa voisin tutustua sähköisten kirjojen maailmaan – hyvästi kirjaston varausjonot!

 50. Puheenolleen sanoista, joihin haluaisi palata: mistä löydän sen tekstisi, jossa puhuit ympärillä tapahtuvista naksahduksista? Hämmästyin suuresti kun google ei vastannutkaan minulle hakusanoilla “stella harasek universumi naksahdus.” Nämä sanat muistat sen tunteen lisäksi mitä kuvailit ja jonka ilmeisesti itse koet nyt, koska jostain alitajunnasta kumpusi jäätävä tarve lukea se teksti uudelleen.

  • HAHA! Ihanaa, että muistat sen kirjoituksen. Se on julkaistu edellisessä blogissa Olivian sivuilla ja löytyy multa kyllä jostain backupeista, mutta en tähän hätään sitä saa. Jos löydän sen jossain välissä, voin lähettää sen sulle luettavaksi :)

 51. Lyhyempiä kirjoja on tullut kännykästä luettua. Esim. odotteluhetkiin loistava ratkaisu, mutta näen e-kirjan edut juuri järkälemäisten teosten osalta parhaimpina.

 52. Ei fyysisen kirjan voittanutta, mutta kenties olisi tehtävä myönnytys nykyhapatukselle, ainakin matkoilla ja auttaisivathan nuo e-kirjat pitkinä pyhinä kun lukeminen loppu ja kirjastot ja kirjakaupat kiinni… Mutta mihinkäs sitten liimaan haaveilemani ikioman exlibrikseni?

 53. Itsekin rakastan ihan tavallisia, vanhanaikaisia kirjoja, mutta viime kesänä taisin lukea parikin kirjaa puhelimen näytöltä kesätöiden kahvitauoilla. Yllättävän näppärää!

 54. E-kirjoja en ole lukenut, mutta tekstisi jälkeen voisin kokeilla. Olisi kätevää myös tällaiselle pienten lasten äidille, joka ei ei ehdi kirjastossa vaellella aikuisten hyllyjen lomassa. Ja ensi lukisin Jonas Gardellin trilogian – on ollut pitkään lukulistalla.

 55. Olen kirjojen ja painetun sanan ystävä, mutta valmis antamaan sähkökirjalle mahdollisuuden. Varsinkin kun heti lauantaina on edessä kuuden tunnin lento ja kaikki matkakirjat jo luettu :) Muuten kyllä pitäytynen vanhanaikaisissa, mutta matkalla huomaa, että monta kiloa jäisi pois rinkasta, jos kirjat olisi sähköisessä muodossa. En epäile etteikö Elisan valikoimista löytyisi hyvää kirjaa minulle, olen suuri kotimaisen kirjallisuuden ystävä. Vaikka tuo Finlandia-ehdokas kiinnostaa!

 56. Itselleni sähköiset kirjat avautuivat toden teolla vasta ulkomailla vietetyn ajan jälkeen kun tajusin että on helpompi saada käsiinsä suomalaista kaunokirjallisuutta sähköisenä kuin itse fyysisessä muodossa. Eli opiskelijan nuukuus opetti! ;)
  Nyt olen iskenyt silmäni Tove Janssonin Kesäkirjaan, jotenkin sen kuvauksen luettuani tuli olo että tässä on kirja, minkä tarvitsen kesääni..

 57. Yhden E-kirjan olen joskus lukenut ja kaipaan lisää totuttelua; edelleenkin kirja esineenä, sivuineen ja kansineen, on osa lukukokemusta. Finlandia-voittaja Valtonen olisi minunkin valintani, lukematta on vielä.

 58. Moi! Lataisin Amy Poehlerin Yes Please kirjan ja lukisin sen koneessa matkalla Lontooseen ensi viikolla

 59. Suhtautumiseni e-kirjoihin on epäilevän pessimistinen. Ei voi olla niin kiva lukea kun oikeaa kirjaa!

  No mutta, kaikkea pitää silti kokeilla. :)

 60. Täytyy sanoa, että aika samanlaiset ajatukset olivat täällä. Sitten sain joululahjaksi e-readerin, jonka ansiosta olen ymmärtänyt juurikin sen, kuinka e-kirjat ja kirjakirjat eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan täydentäviä. Elisakirjan ilmaiset klassikot onkin jo hyvin tuttu (tällä hetkellä luvussa aina yhtä rakas Kolme muskettisoturia), mutta uudemmista minuakin kiinnostaa erityisesti Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät.

 61. Kodin ollessa kaaoksessa muuton jäljiltä en yhtään pistäisi pahitteeksi lukea jotain mukavaa ja keveää kirjaa ihan ekirjana. Siinä olisi ainakin yksi kirja mikä löytyisi näiden pahvilaatikkojen seasts koska puhelin pysyy aina tallessa.

 62. Sama Valtonen on pitkään ollut minunkin lukulistallani, joten valitsisin sen. Olen myös uskollinen fyysisen kirjan ystävä, mutta e-kirjassa on kyllä puolensa, etenkin pidemmissä reissuissa :)

 63. Olen hieman harjoitellut tuota e-kirjojen lukemista, iBooksin kanssa, mutta lähinnä ilmaiskirjoja ja kirjanäytteitä. Tahtoisin lukea juurikin tuon palkitun Jussi Valtosen kirjan seuraavaksi. Kirjastosta sitä saa jonottaa varmaan ensi vuoteen…

 64. Palvelua ei ilmeisesti ainakaan vielä voi käyttää Kindlellä? Erityisesti ilmaisklassikoiden tarjonta miellytti :D

 65. Ehdottomasti tarvitsen luettavaa (joka ei paina laukussa) ensi viikolla alkavalle reissulle!

 66. Olen myös lukutoukka ja skeptinen e-kirjoja kohtaan. Työn puolesta tulee tuijotettua ruutua päivät pitkät ja vapaa-ajalla yrittää sitten välttää tietokonetta viimeiseen asti. Kiinnostus kuitenkin heräsi ja taitaisinpa ladata itselleni Donna Tarttin Tiklin, jos onni osuu meikäläisen kohdalle. Viimeksi luin Cormac McCarthyn Tien.

 67. Lukisin varmaan viimeinkin Murakamin IQ84:n. Siihen tiiliskiveen uppoutuminen olisikin varmaan helpompaa tabletin kautta, heh!

 68. Kirja-ihminen täälläkin ja kokemuksia e-kirjoista hiukkasen.
  Haluaisin ladata ElisaKirjasta Donna Tartin Tiklin, koska pituudeltaan (895 sivua) kirja sopisi juurikin iPadiini mielummin kuin matkalaukkuuni.
  Toivottavasti onni osuu kohdalleni, sillä voitan todella harvoin mitään ja vielä harvemmin mitään järkevää; viimeksi olen voittanut 9-vuotiaana V8-vuosikerran, joka käsitteli erilaisia muskeliautoja.

 69. Hei,
  Itse haluaisin lukea Sadie Jonesin uusimman. Mietin myös, josko lapsille löytyy jotain äänikirjoja :)

 70. Voi kyllä! Lähdemme mieheni kanssa viikon päästä matkalle kauas lämpimään ja mikä olisi romanttisempaa kuin lukea kainalossa palmun alla yhdessä kirjaa. <3 Tosin molempia miellyttävän kirjan valinta vaatii vielä hieman pohdintaa…

 71. Enpä nyt osaa sanoa, minkä valitsisin, Elisan e-kirjoja olen jonkin verran jo hankkinutkin, samoin kuin muualtakin e-luettavaa, jota ei paperille painettuna ole edes saatavilla : )

 72. Kiinnostaisi kokeilla lukea kirjaa tabletilta, sanomalehden luku sujuu jo ja myös aikakauslehtiä kokeiltu. Uusi. Keplerin vainooja kiinnostaisi.

 73. Hei Stella! :)
  Jos arpaonni suosisi minua, tahtoisin kirjakoodilla ladata tabletilleni Sadie Jonesin Ehkä rakkaus oli totta.

 74. Vaikealta tuntuu siirtyminen elektroniseen kirjaan myös tästä fyysisten kirjojen rakastajasta. Mies on jankannut, että mitä ihmettä raahaat noita painavia opuksia ympäri maailmaa, mutta vielä ei itsepäinen ole pystynyt taipumaan. Ehkä tämä kirjoitus ja esimerkiksi em. McEwan voisivat kääntää pään!

 75. Tabletti minulla on ollut jo vuosia ja luen Hesarin siitä joka päivä. Ei tulisi mieleenikään lukea paperista versiota. Mutta, mitä ihmettä. Ainuttakaan kirjaa en ole lukenut elektronisesti. Tälle täytyy tehdä jotakin. Voisin harjoitella Ian McEwanin uusimmalla. Se on tarpeeksi vähäsivuinen. (Meinasin kirjoittaa ohut, muta eihän säköinen sitä voi olla)

 76. Asun tällä hetkellä ulkomailla ja olen täällä lukenut oikeastaan pelkästään e-kirjoja, koska en jaksanut kantaa tänne kirjoja kotoa ja luen mieluummin kirjat suomeksi.

  Elisa Kirjasta ajattelin seuraavaksi ladata jonkun Anna Gavaldan teoksen. :)

 77. Olen pienestä pitäen ollut kirjafani. Lukiossa ylioppilaskokeiden aikoihin lukuinto kaunokirjallisuutta kohtaan kuitenkin romahti, koska suuren luku-urakan jälkeen ei vaan tehnyt mieli tarttua kirjaan. En ole nyt pariin vuoteen lukenut yhtäkään kirjaa loppuun, vaan kaikki aloittamani kirjat ovat jääneet kesken. Nyt olisi mielestäni hyvä aika palata rakkaan harrastuksen pariin vähän modernimmassa muodossa.

 78. Kaikki minua kiinnostavat ilmaiskirjat olen jo kyseisestä palvelusta ladannut! Toimii hyvin, ja nyt olisikin kiva saada uutta luettavaa kevään parvekekahveille :)

 79. Mulla väsyy silmät näytön tuijottamisesta ihan eri tavalla kuin kirjan sivujen lukemisesta. Tavallisesta kirjasta ei myöskään lopu ikinä virta. ;) En itse ole innostunut ollenkaan näistä e-kirjoista, kaikenmaailman ruutuja tulee tuijoteltua muutenkin niin paljon!

 80. Mä oon just lähdössä viikoksi lämpöön makoilemaan ja tuskailen tässä just,että kuinka monta kirjaa saan tungettua laukkuuni. Vähän kyllä kiinnostais kokeilla noita nettikirjoja vaikka perinteisten kirjojen rakastaja olenkin! Kyllä se kuitenkin rantakassin painoa keventäisi kun voisi pelkkää tablettia pitää mukanaan :) kirjavalinta näin äkkiseltään on mahdoton mutta tyylilajeina sopiva lomalukeminen oliai joku hyvä uusi dekkari!

 81. Olin ala-asteella lukutoukka ja tulin aina kirjastosta kotiin kymmenien kirjojen kanssa. Nykyään luen todella harvoin.. Nyt viimeisimmäksi innostuin lukemaan Jo Nesbøn Isänsä poika, tykkäsin.

 82. Toinen kirjallisuustieteen (sivuaine)opiskelija täällä hep! Tällä hetkellä luen Seitsemää veljestä tabletilta, tuntuu jotenkin niin hurjan väärältä lukea sellaista teosta sähköisessä muodossa. Ehkä jonkin uudemman kirjan lukeminen luonnistuisi paremmin?

 83. Moi! Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jotain mieluisaa. Olen ollut myös aika puritaani sen suhteen miten kirjani luen, mutta aina pitää kokeilla uutta. :)

 84. No mä haluaisin juurikin tuon Valtosen! Olen tullut siihen tulokseen, että luen liian vähän kotimaista kirjallisuutta.

 85. Hep! Kirjasta en sen tarkemmin osaa sanoa, mutta olisi kiva kokeilla tätä. Itsekin ennakkoluuloinen, mutta valmis kokeilemaan! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.