Potkua päivään ranskalaisella elektrolla

Ranskalainen elektroduo Her tärähti pari vuotta sitten musiikkimaailman tietoisuuteen vähäeleisyydessään väkevällä Five Minutes -sinkullaan. Luuppaavassa, lähes minimalistisessa elektrossa kaikki elementit ovat tärkeitä: melodiat korostuvat, samoin rytmit, soundit, tuotanto. Kaiken on oltava tasapainossa. Ranskalaisisilla tuntuu olevan homma hallussa, sillä sieltä tupsahtaa jatkuvasti uusia kiinnostavia elektroartisteja. Rakastan myös miten siellä osataan yhdistää elektroon lämpimiä orgaanisia soittimia ja elementtejä, jopa säröä ja rokkisoundeja. Konemusiikin ei tarvitse olla kylmää tai etäännyttävää.

Duon jäsenten, Simon Carpentierin and Victor Solfin, yhteinen tarina jäi valitettavasti lyhyeksi, sillä Carpentier kuoli 27-vuotiaana syöpään ja yhtyeen esikoinen julkaistiin postuumisti hänen kuolemansa jälkeen. Debyyttialbumia tehdessä oli ollut selvää, että se jäisi duon ensimmäiseksi ja viimeiseksi yhdessä tuotetuksi julkaisuksi. Siitä huolimatta tai juuri siksi levy väreilee iloa ja energiaa. “We never talked about death, or feeling hopeless. All the time he was the opposite. We were always talking about hope and life and love”, Solf sanoi Independentin haastattelussa.

Yhtyetoverinsa kuoleman jälkeen Solf viimeisteli levyn yksin julkaisukuntoon, kokosi ympärilleen livemuusikoita ja lähti heidän kanssaan albumikiertueelle. Tällä hetkellä hän tekee musiikkia soolona omalla nimellään ja julkaisi tammikuussa oman Aftermath-EP:n – kuuntele esimerkiksi kappale nimeltä Hero.

Her-duon esikoissinkun levytetyn version lauloi Carpentier, ja se löytyy YouTubesta sekä meidän karanteenisoittolistalta. Mutta tykkään erityisesti tästä versiosta, jonka Victor Solf tulkitsee Carpentierin kuoleman jälkeen.


☊ HER ~ FIVE MINUTES

“In memory of his best friend and band mate Simon Carpentier, Victor Solf of the duo Her serves up a powerful performance of “Five Minutes” which is lifted from the group’s highly anticipated debut album.”

4 thoughts on “Potkua päivään ranskalaisella elektrolla

  1. Tuohon karanteenilistaan… Siis aivan loistava! Kiitos! Loistavaa musiikkia ja tunnelmaa juuri tähän tilanteeseen. Olen kuunnellut sitä päivittäin kotona, kun työt ovat siirtyneet kotiin. Lisäksi tajusin, että se vie minut suosikkibaariini ja suosikkikaupunkiini tuonne keskeiseen Eurooppaan.
    Iskee siis täysin tällaiseen 50v täti-ihmiseen :)
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.