Kauniita unia, oman kullan kuvia

Yhteistyössä Joutsen, sisältää arvonnan

Tänä vuonna on tullut kuulkaas opittua kaikenlaista hyödyllistä! Erityisesti yksi asia on valjennut minulle muita kirkkaammin: yöunen merkitys ja erityisesti seikka, ettei sitä ilman selviä – ainakaan sen jälkeen kun on täyttänyt kolmekymmentä. Yksi niistä asioista, jotka ilmeisesti kaikki ovat tienneet paitsi minä? Oivalluksesta voin tosiaan kiittää ikävuosiani, jotka eivät suhtaudu yhtä suopeasti valvomiseen kuin aiemmin. Ennen muuta kuitenkin poikaystävääni, joka on lempeällä tyyneydellään hätistellyt minut iltaisin tietokoneeni ääreltä ja työntänyt nukkumaan. Kun koko elämän jatkuneen valvomisen jälkeen nukkuu kunnolla – vaikka viikon verran kokonaisia kahdeksan tunnin öitä – ei ole enää paluuta entiseen.

2014-12-18-stellaharasek-joutsen-1

Pahoittelen. Yritin kerrankin kuvata ilman apulaisia. Kuvauskohde oli heille liian vastustamaton.

Taannoisella vierailullani Joutsenen tehtaalla selvisi, että hyviin yöuniin liittyy muutakin kuin se, että löytää päivän päätteeksi sänkynsä (se on tietysti hyvä alku eikä missään nimessä itsesäänselvyys, kuten kaltaiseni tietävät). Puhtaalta pyykiltä tuoksuva untuva leijui ympärilläni. Katselin tehtaan tuotantolinjoilla valmistuvia hohtavanvalkoisia vuodevaatteita ja mietin näkeekö sen päällepäin, että osa peitoistani on yhä samoja, jotka pakkasin mukaani kun muutin kuusitoistavuotiaana kotoa. Kun pääsin kotiin, tein sen mikä olisi pitänyt tehdä ajat sitten ja kannoin vuosien varrella kellastuneet vuodevaatteet roskiin. Ai kamala.

2014-12-18-stellaharasek-joutsen-22014-12-18-stellaharasek-joutsen-3

Syksyn odotetuin paketti oli untuvalähetys, jonka sain tämän yhteistyön tiimoilta. Joutsenen uudet untuvapeitot ja -tyynyt olivat aivan toisesta universumista kuin ne lyttyynnukutut mytyt, joista olin hankkiutunut vihdoin eroon. Valitsin paksut ja lämpimät peitot, sillä palelen aina. Olisin voinut kuolla onnesta, kun heittäydyin ensimmäisen kerran niiden sekaan. Seuraava aamu oli sitäkin järkyttävämpi, kun ei voinut jäädä koko päiväksi peittojen alle. Nykyisin minua ei tarvitse enää töniä iltaisin nukkumaan. Ylimääräisiä unisia eläimiä saa sen sijaan töniä sängystä senkin edestä.

2014-12-18-stellaharasek-joutsen-52014-12-18-stellaharasek-joutsen-6

Jottei menisi taas monologiksi, potkaisen pystyyn pienen skaban, palkintona jotain pehmeää! Kaksi onnekasta nimittäin voittaa itselleen 250€ arvoisen tyynysetin, joka sisältää kaksi Joutsenen Triplus® Tendre -tyynyä. Korkeiden ja pehmeiden tyynyjen uloimmat kerrokset ovat pehmeää untuvaa, ydin kerros on napakkaa untuvaista höyhentä.

2014-12-18-stellaharasek-joutsen-4

Olet mukana arvonnassa, kun kerrot kommenttilootassa miksi juuri sinun pitäisi ehdottomasti voittaa. Muistathan sähköpostiosoitteen, josta onnetar sinut voiton osuessa kohdalle tavoittaa (osoitteen näkee vain minä). Kisa kestää kuun loppuun saakka ja voittaja arvotaan 1. tammikuuta. Arpaonnea!

279 thoughts on “Kauniita unia, oman kullan kuvia

 1. Itselläni on välillä niska- ja hartiaseutu melkoisen juntturassa heti herätessä, joten hyvälle tyynylle olisi ehdottamasti tarvetta.

 2. Suloinen tyttäreni vihitään tammikuussa ja lahjatoiveena ovat lämpimät täkit. Siihen mukaan kunnon tyynyt olisi ihana lisä lahjaan. Näin nuoripari saisi kunnon yöunet!

 3. Nyt tiedän, miksi joutsenkaulani ja -niskani ovat niin saaplarin kipeät aamuisin herättyäni. Minulla ei ole Joutsen-tyynyä, jolle laskea viehko kuuppani yön ajaksi. Senpä takia toivon mitä hartaimmin, että joutsen lentäisi tyynynyytti nokassaan Tampereelle päin. (Haikara kuljettakoon edelleen niitä toisenlaisia nyyttejä oikeisiin osoitteisiin).

 4. Mikään ei ole niin ihanaa kuin untuvapeitot. Ja tyynyt joita minulla ei vielä ole! Siksi minun pitääkin voittaa :)

 5. Meillä myös on hävettävän vanhat tyynyt ja peitot! Se opiskeluaikana kotikotoa mukaan otettu sänky sentään tänä vuonna heitettiin pois (opiskelut päättyneet kahdeksan vuotta sitten… :O ). Laadukkaat unikamppeet on sen verran kalliita ettei niitä raaski ostaa kerralla vaikka se olisikin yksi parhaista panostuksista elämänlaatuun!

 6. Olen samassa tilanteessa kuin sinä ennen uusia petivaatteita, omani on saatu kotoa opiskelemaan lähtiessäni ja ovat kulkeneet mukana siitä saakka. Pääni kokoinen painauma tyynyssä on toki kotoisa ja tuttu mutta niska- ja hartiseutuni on jo kyllästynyt, ainakin näin olen aamuisista päänsäryistä päätellyt.. Uudet tyynyt tulisivat siis todella tarpeeseen! Ihanaa uutta vuotta Stella ja tytöt! :)

 7. Untuvaisia unelmia lietsova arvonta. En ymmärrä mitä Nukkumatilla on minua vastaan, mutta jostain syystä hän ei halua viettää aikaa kanssani. Ei auta pimeä huone ja viileä huoneilma, ei lampaiden laskeminen, meditaatio eikä kamomilla tee. Tyynynvaihtoa olen myös yrittänyt, mutta puolen vuoden pyörimisen jälkeen tyynyni näyttää siltä kuin olisin sen katuojassa kieritellyt. Tämän vuoden veronpalautukset budjetoin uusiin petivaatteisiin, mutta kuinkas kävikään. Lahjojen antaminen on vielä mukavampaa kuin niiden antaminen. Siispä toivon että arpaonni potkaisisi niin rajusti, että viettäisin ensi vuoden yöt höyhensaarilla.
  Kiitos mahtavasta ja inspiroivasta blogista Stella. En seuraa blogimaailmaa kovinkaan suurella hartaudella, mutta blogisi luen yhtä uskollisesti kuin joka aamuisen hesarini. Mukavaa alkavaa vuotta :)

 8. oih ja voih! mulla ei valitettavasti ole suuria vetoomuksia voiton puolesta, mutta muistan elävästi viime joulun kun myin Joutsenen takkeja ihanille mummeleille Sokoksella joulumyyjänä. niitä oli helppo suositella kun itsekin koko ajan teki mieli sovitella unelmapehmeitä, lämpimiä ja kevyitä takkeja! pahana aamutorkkujana en tosin tiedä että miten mun aamujen kävisi jos nukkumisesta tulisikin mukavaa nykyisen hytisemisen sijaan :D

 9. Oma ja mieheni tyyny ovat vuodelta nakki ja muusi. Täyte möykkynä toisessa päässä tyynyä ja toinen pää littana. Vaikka pesee tarkasti ohjeiden mukaan, oli lopputulos tuollainen jo ekan pesun jälkeen. Varsinkin mieheni kyllä ilahtuisi uudesta tyynystä. Saattaisi auttaa jopa selkävaivoihin. Mukana arvonnassa siis, kiitos ja kumarrus!

 10. Koska kellertävät, myttyiset, mahdollisimman halvat tyynyt ja peitot. Joita siis meillä on. Ainoastaan. Ja koska (nyt tulee aika raju tarina, anteeksi), rakas avomieheni oli ottanut jouluaattona liikaa ruokaa ja juomaa ja kaksi minuuttia sänkyyn tulon jälkeen juoksi vessaan oksentaen joka paikkaan – myös sänkyyn…

 11. En yritä keksiä tähän nyt mitään sen epäitsekkäämpää perustelua, sillä totuuden nimissä ihan vain itsekkäästi kovasti haluaisin tyynyt. Tosi paljon. Koska rakastan omaa sänkyä ja nukkumista.

 12. Oioioi! Sanotaanko nyt näin, että lääkkeiden aiheuttamat palelu- ja hikoilukohtaukset vähenisivät 100% varmasti hengittävien petivaatteiden myötä. Saisi ehkä joskus jopa nukuttua yönsä kunnolla.

 13. Hups, olen tainnut itsekin raahata nykyiset tyynyni mukanani lapsuudenkodista useita vuosia sitten, joten uusille olisi todellakin käyttöä…

 14. Hemmottelisin tyynyillä avopuolisoa, joka kuuluu mainittuun “ei kai uusia petivaatteita tarvitse ostaa kuin kerran-pari elämässä”-koulukuntaan. Toki myös oma pää olisi suloista painaa laadukkaalle ja kotimaiselle tyynylle.

 15. Minun ja poikaystäväni yhteistuumissa joka yö jumiutuvat niskamme olisivat varmasti kiitollisia laadukkaista tyynyistä. Ihanaa Joulua Stella ! :—)

 16. Tyyny on vaihtunut monta kertaa, Ruskovillan akanatyynyä, Tempuriakin ollut lainassa mutta ei. Tässä voisin olla voi sopiva vaihtoehto :-)

 17. Untuvapeittoon on panostettu, mutta tyynyjen osalta on hieman etsikkoaika menossa; mistä löytyisi hyvät ja sopivat tyynyt? Olisipa mahtavaa, jos arpaonni suosisi; mielelläni ottaisin Joutsenen tyynyt käyttöön (niitä kun ei ole vielä raaskinut hankkia).

 18. Minun on ollut kovin vaikea löytää hyvää tyynyä. Sellaista etten narskuttaisi, etten kääntyisi mahalle (niskat jumahtaa) ja ettei kädet puutuisi. Monta vuotta nukuin ihan ok vesityynyllä, mutta nyt se hajosi ja heräsin vesilammikosta ;) Siispä tarvitsen ihan oikesti uuden tyynyn ja untuva kuulostaa supeeerihanalta! Tällä hetkellä hätäkäytössä vierastyynyt, luttanat sellaiset, noloa, ilmankos ei käy yövieraita ;)

 19. Niinku monet muutki täällä kommenttiosiossa, oon määki epäonnistunu tällä elämän osa-alueella. Vaikka mää rakastan nukkumista ihan tosi paljon, ni tää vuosi ei oo kyllä ollu mun unille juhlaa. Kun joka aamu herää niskat jumissa ja epätoivoisena nukkuu välillä päätä sängyn reunan yli roikottaen ja toisinaan lattialle tyynyn kanssa käpertyen, ni miettii että onkohan tää sittenki vähän välineurheilulaji. Oon koittanu korkeaa muhkuraista tyynyä, sellasta “ergonomisesti” muotoiltua tyynyä (hyi kamala mikä kidutusväline) ja matalaa ihan kivikovaa tyynyä, eikä mikään oo ollu oikeenlainen. Musta tuntuu, että tuollanen hiukan korkeempi pehmeenkova tyyny vois olla oikeenlainen, koska nukun kumminkin pääasiassa kyljelläni.

 20. Oih! Voi, kunpa voitto osuisi kohdalleni… Katselin inhoa tuntien kellastuneita ja kokkareisia tyynyjäni ja yhtä kellastunutta peittoani juuri viimeksi lakananvaihdon yhteydessä. Lakanoitakaan ei tekisi mieli vaihtaa kovin usein, kun tietää, mitä siellä alla odottaa… Joulupukki ei taida tänä vuonna tuoda helpotusta, toisiko sitä kenties uudenvuoden joutsen?

 21. Voi! Nukkuminen on ehdottomasti lempipuuhaani ja vaikka sitä pystynkin harrastamaan lähestulkoon missä ja milloin vain (kerran tuli nukuttua biljardipöydän alla – oikein leppoisaa), eivät nuo opiskelijabudjetilla pakolliset ikean peitot juurikaan lämmitä kun suden hetket yöllä koittavat minun varpaitani yöllä nakerrella. Olen varma että uusista peitoista olisi mahdollisimman suuri hyöty esimerkiksi siinä, että ne olisivat erittäin käytönnöllisiä myös poikaystävälleni jota aina väliajoin muksin unissani – hän voisi piiloutua muhkeisiin vällyihin niin etten varmaan unissani edes löytäisi häntä (masentava ajatus minulle, hänelle luultavasti erittäin toiveikas) ja jos joskus pakottaisin hänet sohvalle nukkumaan naisellisten oikkujeni takia, voisin edes antaa hänelle mukaan jotain mikä voisi helpottaa anteeksiantoa aamulla (muhkeat tyynyt jotka helpottaisivat sohvallanukkumisen kamaluutta). Voinen vielä mainita, että peitot kokisivat rakkautta ja hellää huomaa tässä kodissa, eikä niitä kohdeltaisi kaltoin vaan ne olisivat kuin osa omaa ihoani (koska kietoutuisin niihin jokaisena hereilläolohetkenäni koska hoasin kämpät ovat niin pirulaisen kylmiä).

 22. Tahtoisin voittaa siksi, että ensinnäkin rakastan yli kaiken nukkumista, mutta valitettavasti olen myös kärsinyt unihäiriöistä jo teini-iästä lähtien, eli aika lailla parinkymmenen vuoden ajan. Olen kärsinyt mm. nukahtamisen vaikeudesta, jolloin nukahdan vasta aamulla silloin, kun minun pitäisi jo nousta ylös. Tuttua on myös täysin unettomat yöt, kahden tunnin pätkissä nukkuminen ja tästä kaikesta johtuva krooninen väsymys. Melkein kaikki on unihäiriöiden saralla tullut koettua, u name it :( Välillä on onneksi helpompaa ja silloin vetelen sikeitä nautinnolla. Olen varsin herkkäuninen ja väitän, että osasyy huonoon unen laatuun piilee myös muhkuraisessa tyynyssä ja ikivanhassa vanuttuneessa peitossa, joka tuntuu välillä liian kylmältä ja toisinaan taas tukahduttavan kuumalta. Ikuisuusopiskelijan budjetilla ei ole ollut varaa sijoittaa parempiin petivaatteisiin kuin pehmeiden liinavaatteiden osalta, joten käyttöä kunnollisille tyynyille kyllä olisi! :)

 23. Uusi vuosi on aloitettava puhtaalta pöydältä. Tai no, puhtailla ja uusilla lakanoilla. Olen päättänyt, että vuosi 2015 olkoon (päätösten) ja itsensä hellimisen vuosi.

  Ihanaa joulunodotusta sinulle!

 24. Olen täydellinen vilukissa. En pärjää edes kesää ilman untuvapeittoani. Olisi täydellistä saada seuraksi ihanat tyynyt. Sitä omaa sopivaa kun ei ole vielä löytynyt monista kokeiluista huolimatta.

 25. Muutin pois äitini luota mieheni poikamies boxiin. Äitini sanoi, että hän sai äidiltään vanhat lakanat kun itse muutti pois kotoa.. niinpä myös minä sain valita lakanat matkaan mukaan ja nappasin salaa myös peiton ja tyynyn. Sillä boxi minne muutin asui myös kaksi muuta jäbää ja petivermeet olivat talon puolesta aika kamalat. Kotoa pois muutosta on jo 10 vuotta ja nyt näissä petivehkeissä nukkuu meidän lisäksi kolme ipanaa, eli uusille olisi käyttöä! Täytyy sanoa, että nämä nykyiset on varmasti yhtä kamalat kun silloiset poikamies boxin petivermeet!

 26. Täällä olisi akuutti tarve uudelle tyynylle! Joululahjaksi on tulossa uusi peitto (nykyinen taitaa olla viime vuosituhannen puolelta..) ja uusi tyyny sopisi siihen kaveriksi kuin nakutettu. :)

 27. Kyllästyin kylmään ja kovaan uneen. Ostin edellisen joulun alla Joutsenen untuvapeiton, vaikka rahaa siihen ei olisi ollut. Peitto on paras ostokseni ikinä. Saman sarjan pehmeän kuohkea Joutsenen untuvatyynyni kaipaisi kuitenkin kamuja: yksi sopisi leikatun jalan alle ja kolmas kainaloon. Kolme tyynyä riittäisi myös kolmen kaveruksen pyjamapippaloihin! Ystäväni Ruotsista ovat tulossa yökylään alkuvuodesta, ja olisi kiva tarjota heille pehmeitä unia.

 28. Ollaan tässä jo jonkin aikaa päivitelty miehen kanssa sitä, kuinka pitäisi ostaa uudet tyynyt. Vanhat ovat vanhempia kuin haluan edes tietää ja pahimmillaan niissä saattaa olla jo homettakin :S. Ainakin mitä tähän artikkeliin on uskomista: http://www.terve.fi/uni-ja-lepo/74403-tyynyssa-voi-piilla-jopa-kilo-rasvaa-hikea-tai-hometta-seurauksena-terveysongelmia

  Siispä koska emme ole edistyneet tyynyn hankkinta-operaatiossa, osallistun kilpailuun! Jospa nyt ei sitten tarvitsisikaan tuskailla ja miettiä, millaiset tyynyt sitä hommaisi. :)

 29. Onnistuin juuri pilaamaan omat tyynyni pesukoneessa. Tyynyt ovat nyt todella muhkuraiset, joten uudet tyynyt olisi kyllä tervetulleet.

 30. Ehkä uusi tyynypari ennakoi myös uuden parisuhteen alkua. Olen yksinäinen, vaikka tuo lyhytjalkainen pitkulainen lemmikkini, tiibetin spanielin ja mäyräkoiran onnistunut yhdistelmä, lämmittää kylkeäni, mutta toinen kylki on niin viluinen.

 31. Hemmetti, nyt kolahti. Itsekin olen muutosta toiseen roudannut mukana samoja peittoja 16-vuotiaasta lähtien – ja kaiken kukkuraksi toinen kyseisistä peitoista on aikoinaan löydetty kaveriporukalla valtaamamme autiotalon vintiltä. Auts. Peittopolitiikka siis tosiaan kaipaa uudistusta…

 32. Olisi aika juhlavaa voittaa untuvatyynyt uuteen kotiin, sillä olen pian muuttamassa ulkomailta takaisin Suomeen, eikä mulla siten ole petivaatteita laisinkaan, koska lahjoitan edelliset muuton takia eteenpäin…

 33. Tänä syksynä olen herännyt kerran jos toisenkin armottomaan niska-hartia kipuun. Syynä on ollut niin huonosti nukuttu yö kuin univaje. Syksyyn on liittynyt kaikenlaista joka on valvottanut, ja tyynyt tulisivat todellakin tarpeeseen. Jospas elämä ja maailmanvalloitus tyynyjen myötä onnistuisi vähän paremmin ja joutuisammin :))

 34. Voih, minulla myös samat tyynyt ollut mukana ties minkäikäisestä. Kunnon uni olisi tarpeen raskasta vuorotyötä ravintolakokkina tekevälle opiskelijalle, en usko että niska-, hartia- ja olkapääkipuja aiheuttava littanien tyynyjen ja huonojen nukkumisasentojen yhdistelmä auttaa lepäämään hyvin. Sängyssä ei ole moittimista, kun vain raaskisi sijoittaa uusiin tyynyihin ja peittoon pienestä opiskelijan/ravintolatyöntekijän pussista.

 35. Olen ahkera opiskelija joka kylläkin tykkää nukkua, mutta viime vuosina unta ei ole vaan näkynyt. Kymmenenvuotiaana ostatin niskavaivoilleni erikoistyynyn, joka tänä päivänä kyllä on hieman liian erikoinen toimiakseen, siitä on lähinnä haittaa.
  Opiskelijana, ja osana Suomen sekä Maailman tulevaisuutta tahtoisin ylläpitää motivaationi opiskeluun korkealla, mutta huonon yöunen jälkeen se ei ole aina mahdollista. Vastustamaton välly innostaisi varmasti tekemään koulutyöt huolella ajoissa, jotta pitkät ja ihanat yöunet olisivat taattu!

 36. Minulla on ihan uusi koti ja uusi sänky, mutta tyynyt ja peitot samat muodottomat lisut. Jos voittaisin tyynyt, niin lupaan sijoittaa myös uusiin peittoihin ja lakanoihin ja järkätä koko setin kuntoon!

 37. Jotenkin kolahti tuo 16-vuotiaasta asti olleet samat peitonmöhkäleet. Vaihto-operaatio olisi enemmän kuin paikallaan.

 38. Haaveista raskas pääni tarvitsisi alleen jotain pehmeää, jotta tasapaino maailmassa säilyisi. Kärsin myös niska- ja hartiajumituksista, joiden vuoksi korvissani humisee sekä kroonisesta uni- ja kainalovajeesta, joten tyynyt tulisivat paikkaamaan myös näitä epäkohtia.

  Olga

 39. Vuodesta 2015 on tulossa melkoisen täysi ja kenties jaksamisen rajoja koetteleva, joten taatut hyvät yöunet kantaisivat pitkälle!

 40. Voittaisinpa tyynyt, sillä meillä asuva russelinryökäle on uudelleenmuotoillut meidän tyynyt mieleisekseen pesänrakennusvimmassaan. Onpa tyynyille saatanut osua omakin kuolavana…

 41. Voi, minä tarttisin…. Olen maailman huonounisin ihminen ja nyt juuri täysin varma siitä, että tämä tyynypari pelastaisi uneni. :)

 42. Voi mun pitäis voittaa, koska olen vähän nuuka enkä varmaan ikinä raaskisi ostaa hyviä uusia tyynyjä, ja oon opiskelijakin vielä ainakin pari vuotta! Uudet, pöyheät vuodevaatteet on kyllä unelma. Rakastan nukkumista! :)

 43. Olen juuri se tyyppi, joka nukkuu kauheissa littaannukuituissa tyynyissä ja valittelee päälle niskakipuaan. Arvostan unta yli kaiken, ja kirjoituksesi inspiroimana alan ymmärtää myös puitteiden luomisen merkityksen. Osallistun siis arvontaan!

 44. Mulla ja ukkelilla ei ole vielä ikinä ollut kunnon tyynyjä. Lähestytään kuitenkin jo neljääkymppiä. Olis kiva kun joku korjaisi vääryyden!

 45. Tyynyt taitaisivat mennä joululahjana pojalleni ja hänen vaimolleen, jotka varmasti arvostaisivat laadukkaita tyynyjä, kun eivät ole muutamaan vuoteen saaneet nukkua kunnolla lapsiperhearjessaan.

 46. Kaksi pientä lasta ynnättynä kaksi kuukautta kestäneen ilmastointiremontin pölyjen siivoamiseen väsyttää. Mieluummin painaisin pään uuteen, kuohkeaan ja puhtaaseen tyynyyn.

 47. Ensimmäiseen yhteiseen kotiin tarvitaan tietysti arvoisensa tyynyt, vanhat sopisi heittää jo romukoppaan :) – Meri

 48. Ehkäpä uusi laatutyyny taikoisi minulle hieman pidempään jatkuvia yöunia…uni kyllä tulee, mutta miksi ihmeessä Nukku-Matti katoaa jo neljän aikoihin??!

 49. Iänikuisilla halpistyynyillä on menty jo lähemmäs 5 vuotta, voi apua! Ja niskoissa tuntuu, kun perheen pienimmätkin kipuavat harva se yö viereen…

 50. Ihanat tyynyt varmaan saisivat houkuteltua tämänkin nettiaddiktin ajoissa nukkumaan iltaisin, kello kun soi useimmiten klo 4.50…

 51. Meillä on jostain ihmeen syystä nukuttu jo varmaan 10 vuoden ajan littanilla Ikean halpistyynyillä, vaikka sijoitimme laadukkaaseen Tempurin sänkyyn muutamia vuosia sitten. En tiedä miksi emme ole saaneet aikaiseksi hankkia kunnon tyynyjä ja peitteitä. Olisi varmaan aika, ehkä hyvät tyynyt auttaisivat tätä pian kolmen alle 4-vuotiaan muksun mammaa nukkumaan vähän paremmin. Tässä odotellaan kolmatta saapuvaksi ihan näinä päivinä ja unet ovat siitäkin syystä jääneet huonoiksi viime aikoina…huoh… :)

 52. Rakastan tyynyjä! Nukun kolmen tyynyn kanssa: yksi pään alla, toinen jalkojen välissä ja kolmas “miehen korvikkeena” halattavana. Nykyiset tyynyni ovat lösähtäneitä ja kellastuneita, tarvitsen ja haluan uudet!

 53. Herään aamuisin niskat jumissa, koska uusi tyynyni on huono. Pari vuotta sitten löysin Ikeasta täydellisen tyynyn, mutta se meni jo huonoksi ja kyseistä mallia ei enää tehdä :/

 54. Uni, öiden suurin rakkauden kohde. Samoissa kotoa haalituissa peitoissa ja tyynyissä täälläkin nukutaan kolmekymppisenä:)

 55. MINÄ! Antaisin nämä miehelle joululahjaksi, niin se ei ryöstäisi mun tyynyjä joka yö :(

 56. Kohta kolmen alle 4- vuotiaan äitinä kaipaisin (kirjaimellisesti) hyvin kipeästi uutta tyynyä, joka 1) mahdollistaisi siirtymisen höyhensaarille ilman ylimääräisiä mylläyksiä ja 2) höyhensaarilla vierailu ei aiheuttaisi enempää niska-hartiakipuja. Joten toivon kovasti, että arpaonni suosii.

 57. Olen remontoinut yksin asuntoani 6kk ajan työn ja treenin ohella. Nyt kuukauden sohvalla nukkumisen jälkeen sain uuden sängyn josta puuttuvat enää nämä täydelliset tyynyt! Tulisivat todella tarpeeseen…

 58. Huippuarvonta! Meilläkin arvostetaan nämä lintutuotteet korkealle. Mukavuudenhaluisinkaan käyttäjäkunnasta ei ole löytänyt tassunsijaa valituksille, vaan parisänkymme keskipaikka on vallattu pysyvästi. Selällään, tassut tuplaleveän untuvapeiton reunan päälle sievästi aseteltuna tulee ne parhaat unet! En uskoisi Hänen Mataluutensa pahastuvan, vaikka se kolmas tyyny vaihtuisi deluxe-malliin… Elämältä kannattaa odottaa vain parasta!

 59. Tarvitsisin kovasti uusia petivaatteita poikaystävälleni, joka tuhisee vieressäni. Minulla on hyvä tyyny, hänellä 10 vuotta vanha.

 60. Arvontahan sattui sopivaan aikaan! Ajatukset uudesta tyynystä ovat askarruttaneet mieltäni jo tovin, sillä herään harmittavan usein päänsärkyyn. Ongelmana tässä tyynyasiassa on tyynyjen paljous ja tuntuu, että hukkuu vaihtoehtoihin, eikä oikein tiedä mihin omat roposet kannattaa sijoittaa. Arvontavoitto olisi täydellinen ratkaisu tähän dilemmaan. Toisesta tyynystä tulisi oiva lahja puolisuolleni.

 61. Oih, tuollaisilla tyynyillä kelpaisi nukkua! Kuulun valitettavasti myös tähän juminiskaisten sankkaan joukkoon. Littanaiset, moninkerroin taitellut tyynyni eivät taatusti auta asiaa…

 62. Tarvitsen ehdottomasti uudet tyynyt siksi, että nykyään jokaikinen aamu on niska ja koko yläselkä niin jumissa, että hyvä jos sängystä ylös pääsee :(

 63. Tein syksyllä parhaan ostokseni ikinä: Joutsenen untuvapeiton. Jaan jokaisen ajatuksesi nukkumaanmenon ihanuudesta ja nousemisen vaikeudesta. Peittoni on siis täydellinen, mutta tyynytilanteeni on päinvastainen. Nukun IKEA:n 0,99 € maksavalla tyynyllä. Sitten ihmettelen, miksi niskani ovat aina jumissa. Tyynyasia olisi syytä hoitaa kuntoon ja kilpailun voitto ratkaisisi asian mitä parhaimmalla tavalla. :)

 64. Olen juuri tässä pohtinut, että pitäisi varmaan päivittää möykkyiset, littanat ja ikäloput tyynyt sellaisiin versioihin, jotka eivät aiheuttaisi sellaista päänsärkyä, että työkaveritkin voivat puolestani pahoin… Peitot on itse asiassa samat, joiden kanssa olen muuttanut joskus silloin 17 vuotta sitten eikä ne ollut silloinkaan uudet, kaikkea muuta :D Onhan se aika käsittämätöntä että ihminen nukkuu kolmasosan elämästään eikä viitsi sijoittaa unen laatuun yhtään. Aina on jotain “tärkeämpää” hankittavaa, vaikkei hyviä unia tärkeämpää taida paljon ollakaan.

 65. Mikään ei ole niin ihanaa kuin nukkuminen ja sitä pitäisi pystyä harrastamaan ylellisissä olosuhteissa. Se taas vaatii vähintäänkin uudet tyynyt. Siksi tarvitsen ne :)!
  Olen ihan vasta saanut hankittua pellavaiset petivaatteet ja niitä kyllä suosittelen kaikille. Ylellisen painavan tuntuiset, ihanat iholle!

 66. Onni ois (ehkäpä) uusi tyynypari :-). (En kyllä koskaan voita arvonnoissa mitään järkevää, mutta aina pitää yrittää…)

 67. Niskajumit, yläselänjumit ja usein toistuva päänsärky. Siinäpä ne. Tiedän, olen todellakin uuden tyynyn ja hieronnan tarpeessa. Harmi että hieronta ei sisälly tähän arvontaan.

 68. Teen töitä hulluna ja uni on huonolaatuista. Herään lähes poikkeuksetta 0,5-1 h ennen kellonsoittoa noin 6 tunnin unien jälkeen, ja se on aivan liian vähän :( Haluaisin palata aikaan jolloin nukuin kevyesti 8 tuntia yössä muulloinkin kuin viikonloppuna…

 69. Mun pitäisi voittaa, koska olen AINA ollut huonouninen. Olen päivät rättipoikkipuhki ja sitten kun menen sänkyyn, ei uni tule moneen tuntiin. Unen tultuakin heräilen noin puolen tunnin välein läpi yön. Josko uudet tyynyt auttaisivat asiaa.

 70. Olen pienen lapsen äiti ja mulla on omaa aikaa lähinnä, kun lapsi on illalla nukahtanut. Jumitun sitten iltaisin koneelle tai kirjan ääreen liian pitkäksi aikaa enkä mene ajoissa nukkumaan. Ja aamulla väsyttää niiiiin paljon. Ihmekös tuo, kun unet jää aina alle 6 tuntisiksi ja ovat lapsen heräämisen vuoksi katkonaisia. Lisäksi viime aikoina on välillä ollut vaikea nukahtaa, vaikka olenkin sänkyyn mennessäni väsynyt. Unirytmi taitaa olla vähän sekaisin. Uudet ihanat tyynyt toivottavasti houkuttelisivat minut aikaisemmin vuoteeseen. Lisäksi valkoiset pellavatyynyliinat näyttäisivät kauniilta valkoisien tyynyjen päällä, nykyisten tyynyjen värit kun kuultavat tyynyliinan läpi.

 71. Harrastan nukkumista ja nykyisten tyynyjeni elinkaari on jo lopussaan. Äidilläni on Joutsenen untuvatyynyt ja otankin lapsuudenkodissani aina parhaimmat päiväunet. Tyynyt ovat tervetulleet rakastavaan kotiin!

 72. Meidän tyynyt ovat ihanhir eät, muhkuraiset, vanhat ikea-kökkeröt. Jotenkin joka kuukausion tärkeämpiä panostuksen kohteita, vaikka uniaan ei saisi kohdella kaltoin. Päivällä tyynyjen surkeus tuntuu kaukaiselta, mutta on jokailtainen harmistus. No kaikkeen tottuu… paitsi huonoon tyynyyn!

 73. Tarvitsisin tyynyt sitä varten, että ne huhuilisivat minut, kuin seireenit, ajoissa normaaliin aikaan sänkyyn ja unten maille. Nykyiset tyynyni eivät huhuile ja kukun siis yöt.

 74. Olen totaalisen onneton tyynyostoksilla! Arvon eri tyynyjen välillä ja poistun ostamatta mitään. Muutama hutiostos on jättänyt traumat, eikä kaupoissa tunnu saavan opastusta kunnon tyynyn valintaan. Siksi oman pään alla luokattoman kehnot tyynyt, joita pöyhin ja asettelen pääni alle löytääkseni siedettävän nukkumisasennon.

 75. Oma täkkini on niin vanha ja kellastunut, että ihan hävettää aina vaihtaa lakanoita vaikkei ole ketään näkemässä… Tyynykin taitaa olla vuodelta nakki ja peruna niin olis kyllä todellakin aika uusia ja nuo näyttävät niin mukavilta ja lämpimiltä! Olen itsekin vilukissa ja palelen talvisin koko ajan.

 76. Oi, juurikin yksi päivä mietin että pitäisi taas uusia sängyn tyynyt ja peitto! Sitä tulee tehtyä turhan harvoin. Kaipaisin todellakin uusia tyynyjä nykyisten lättääntyneiden sijaan! :)

 77. Ooh mahtavat tyynyt! Olen panostanut paksuun ja lämpimään täkkiin talvikaudeksi (aina paleltaa!), joten laadukkaat tyynyt tekisivät setistä täydellisen. Muhkeat tyynyt on sitä paitsi ihana verhota kauniisiin tyynyliinoihin, jolloin niiden kuviot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

 78. Ooh! Ihana arvonta. Nukkuminen on lähes parasta mitä ihminen voi tehdä, ja uudet tyynyt lämmittäisivät minun ja mieheni mieliä ja jumiutuneita niskoja.

 79. Mulla myös on tällaiset luttanatyynyt, eli jostain prismasta noin kolmella eurolla vuonna nakki hankitut kellastuneet kaunottaret. Ikinä en kehtaa poikaystävän nähden vaihtaa lakanoita, kun näyttävät niin ällöttäviltä. Mulla on myös jatkuva krooninen niskakipu, mistäköhän johtuis…

 80. Huoh, voisin luetella tähän kaikki tuki- ja liikuntaelinongelmani, joiden perusteella minun tulisi saada hyvät ja laadukkaat tyynyt, mutta ehkä säästän onnettaren vaivalistalta :D

  Toinen peruste on se, että meillä kylässä käyvät lemmikit ja edesmennyt koirani eivät viihdy/viihtynyt tarpeeksi hyvin sängyssäni. Koiranikin nostin aina välillä viereeni, vaikka tarkoitus on ollut, ettei karvaotuksia päästetä sänkyyn… Mutta eipä se tosiaan kauaa siinä vieressä viihtynyt. Se on taatusti merkki siitä, etteivät petivaatteet ole riittävän laadukkaat. Kyllä kissat ja koirat tietävät :)

 81. Mikä olisikaan parempaa luksusta opiskelijapojilleni kuin untuvatyynyt?Itse en osaa oikein kaivata mitään,kohtuullisen uusi on tyynykin,mutta hyväähän voi aina kierrättää,jos onnetar sitä kohdalle suo.Tunnelmallista joulunaikaa keleistä riippumatta.

 82. Yöunet ovat olleet tänä syksynä stressaavan elämäntilanteen takia vähän mitä sattuu, mutta uskon hyvän tyynyn parantavaan voimaan! Miten suloista olisikaan upottaa pää pehmeään höttöön.

 83. Ansaitsen olla arvonnassa mukana, koska aviovuoteeni muhkuraisin mytty ei suinkaan ole rakas puolisoni, vaan untuvia sylkevä pielus, jonka taisin hankkia ensimmäisellä opintotuellani…

 84. Minulla on kaksi tyynyä, miehellä yksi iankaikkisen vanha yli-iso, josta hän ei vaan suostu luopumaan. Lopputulemana huomaan usein, että tyynyilläni nukkuu mies poikittain, yli-ison kamaluuden ollessa lattialla myttynä. Ehkä näillä saisin houkuteltua miehen vaihtamaan uusiin ja nukkumaan omalla puolellaan…

 85. Pienen vauvan kanssa yöunet jäävät väkisinkin vähiin. Siksipä sängystä pitäisi saada mahdollisimman mukava, jotta niistä vähistäkin unista saisi kaiken irti!

 86. Uuusilla tyynyillä alkaisi uusi vuosi parhaalla mahdollisella tavalla! Uusille tyynyille olisi tarvetta, mutta tässä on päätoimisena opiskelijana saanut koko loppuvuoden painia tulorajojen kanssa ja jakaa henkilökohtaista niukkuutta jäljellä oleville kuukausille :D Onneksi uusi vuosi, uudet kujeet, sekä uudet tulorajat tietty ja mahdollisuus nostaa opintotukea!

  Jos onnetar suosii, kuuluukos tyynypakettiin pari ihanaa nakkia kaupan päälle :P

 87. Samalla, kun luin tätä postausta, olin jo puolimatkassa makkariin nakkaamaan kellastuneet peitot ja tyynyt parvekkeelta. Faktat tiskiin, onhan ne ihan hävettävän hirveitä. En vaan vielä ole millään tapaa ollut tarpeeksi aikuinen sijoittaakseni abouttirallaa oman vuokraosuuteni suuruista summaa PEITTOIHIN. Huh. Jos vaikka tyynyt tulisivat lahjana ja sitten olisi pakko panostaa muihinkin petivermeisiinn?

 88. Ai miksi minä? Voisin vuodattaa traagisen kärsimyshistorian niskatulehduskierteestä, mutta sen sijaan totean vain, että vaivaisten ihmisten lisäksi taloutemme kaksi nelijalkaista karvakasaa kaipaavat kunnon pehmusteita muuten niin valjuun nukkumiskokemukseen. Toinen vaativista hoidokeistamme on mäyräkoira. Tarviiko perustella? :D

 89. Voi noita koiruuksia! Onni on oma sisko.

  Löytyisikö noiden tyynyjen avulla parempi yöuni?

 90. Krooninen unettomuus ja niskakivut, uudet tyynyt ei siis haittaisi yhtään tätä kolmekymppistä!

 91. Voih! Kylläpä olisi ihanaa saada avomiehelle vihdoin perusteltua konkreettisin keinoin, että petivaatteiden uusiminen useammin kuin kerran kahdessakymmenessä vuodessa kannattaa! Käymme ikuista taistelua hänen hamstraaja-luonteensa kanssa, mitään kun ei voi heittää pois. Olisi ihanaa saada vanhat tyynyt vaikka vierastyynyiksi ja itse nauttia pää- ja niskasäryttömistä aamuista. :)

 92. Mua naurattaa itseänikin kun kirjoitan tämän, mutta tarvitsisimme uudet tyynyt, koska mieheni on kuolannut meidän tyynyt piloille. Ilmeisesti olen niin söpö nukkuessani :D Haluaisin ostaa hyvät uudet tyynyt, että niskat ei rutise kun päätä kääntää aamulla, mutta mies on ryhtymässä nyt yrittäjäksi, niin pakko säästää jokainen pienen pieni senttikin. Hui! -Ansku

 93. Tyynyt olisi aika vaihtaa ja josko tuolllaiset luksustyynyt tekisivät sängyssä pyörimisestä ahdistavan sijaan mukavaa.

 94. Postauksesi luettuani ajattelin, että kaikilla tulisi ehdottomasti olla oikeus uusiin vuodevaatteisiin, sillä ne ovat kuitenkin iso osa jokaista yötämme (ja joskus myös päiväuniamme). Usein sitä päätyy kuitenkin säästämään juuri peiton ja tyynyn hankinnassa, kuten myös minä teen. Valitettavasti uusia petivaatteita ei ole edelleenkään budjetoitu tiukkaan opiskelijabudjettiini. Toivoisin siis voittavani moiset ylellisyydet tämän arvonnan myötä. :)

 95. kärsin kroonisesta unettomuudesta, auttaisko uudet tyynyt edes hiukkasen tähän tosi kuluttavaan ongelmaan ?

 96. Täälläkin pää halajaisi uudesta tyynystä helpotusta tensiopäänsärkyyn. Ja myös minä kuulun tähän kolmekymppisten klubiin, joka laskee iltaisin päänsä sille samalle tyynylle – tai nykymuotoa vastaava termi lienee pikemminkin “vati” – , joka on napannuttu aikanaan mukaan lapsuudenkodista. Uskon, että Joutsenet saisivat luotani hyvän kodin, koska tykkään todella paljon nukkumisesta, eikä tyynyn tarvitsisi tuntea itseään koskaan kaltoinkohdelluksi vaan sillä olisi minusta syleilevää seuraa usein. Arpaonnen suosiessa huoliaan kyllä tuon maastonakkikaksikon mukaan pakettiin. :’)
  Hyvää joulunaikaa Stella ja kanssalukijat ja paljon tyynyjä ja makoisia unia uudelle vuodelle! :))

 97. On ollut taas sellainen viikko että olisipa kiva kun olisi edes yksi asia järjestyksessä ja kunnollinen elämässä, olkoon se sitten vaikka hyvä tyyny. Jostain se lähdettävä ja pienestä ponnistettava. Unta pitäisi saada palloon enemmän niin ehkä se ajatus kulkisi ja kekseliäisyys kukoistaisi.

 98. Kiitos arvonnasta! Eipä ole mitään niin ihanaa kuin Joutsenen tuplapeitto parivuoteessa ;) Saatu häälahjaksi tulevana kesänä 10v. sitten.

 99. Mä olisin oikea voittaja noille, koska en yksinkertaisesti raski ostaa kalliita tyynyjä. En tykkää vanhoista, littanoista tyynyistä, joten ostan parin vuoden välein Ikeasta jotkut 20-40€ maksavat tyynyt. Mieluummin uus ja keskinkertainen kuin vanha, likainen ja rähjä. :|

 100. Voi, olisiko tässä unelmieni tyyny, jota olen etsinyt?! Hellä pään alla, silti riittävän ryhdikäs tukemaan yöllä niskaa ja hartioita, jotka kolottavat.

 101. Takana alkaa olla elämäni paskin vuosi, ero, masennus ja taloudelliset vaikeudet on olleet epäpyhä kolminaisuus 2014. Nukkumistahan ei huolet helpota, mutta ehkä kunnollinen tyyny houkuttelisi stressikimpun pistämään silmät kiinni?

 102. Olen useamman kerran luullut kohdanneeni sen oikean, tyynyn, mutta aina on lopulta tullut pettymys. Olen talviunilla ja kaamosmasennukseni tarvitsisi parantuakseen ripauksen onnea ja paremman tyynyn, jotta heräisin kevääseen kauniina ja virkeänä.

 103. Voih, uusi tyyny olisi paras tapa aloittaa uusi vuosi! Aloitin vasta uudessa työpaikassa ja työtä tehdessä erityisesti hartiani ovat kovalla koetuksella. Monesti aamusta asti niskat ovat jumissa ja kiukuttaa. Nukun nyt tyynyllä, jonka ostin neljä vuotta sitten kun muutin pois kotoa. Se on IKEAn ihan ok tyyny (ne ensimmäiset kaksi viikkoa), mutta nykyään se on surkea kellertynyt lytty josta löytyy muun muassa verta huulikorusta,

 104. Mä kuulun niihin onnekkaisiin joilla tulee huono olo vähänkään väsyneenä. Näytän myös krapulaiselta ja tekee vaan mieli syödä. Joo ja siltikään en aina osaa mennä ajoissa nukkumaan tai pitää yllä järkevää unirytmiä.

  Uusi pehmemämpi ja leveämpi sänky ollut hankinnassa jo jonkin aikaa ja uusista ihanista tyynyistähän tää ois hyvä aloittaa.

 105. Apua!! Mä oon jo jonkin aikaa miettinyt, mistä opiskelija repisi rahaa uusiin tyynyihin kun aamulla herää niska jumissa ja selkään koskee. Vanhat untuvatyynyt on ostettu liian monta vuotta sitten alennusmyynneistä ja uusien hintalaput ovat liian pelottavia.

  Voi kunpa arpaonni osuisi kohdalleni, eipä voisi vuosi oikeastaan paremmin alkaa! Ps. Vuoden 2015 teemana on kohdallani sopivasti lepo. :)

 106. No nyt on pakko kommentoida. Viitaten niihin elämän suuriin tuolileikkeihin (kiitos kielikuvasta, osui kuin nyrkki silmään), tässäkin osoitteessa on vihdoin tultu siihen pisteeseen, jossa ei enää voida odottaa tuolia pyllyn alle, musiikin pysäytyksestä puhumattakaan. Kun nukuttaa, on parasta nukkua. Joskus sen tajuamiseen ja hyväksymiseen menee vähän liian kauan, mutta onneksi pahimmatkin univelat ovat lopulta kuitattavissa.

  Kun on ottanut asiakseen opetella nukkumaan kursailemattomia, suvereenisti kellon ympäri kantavia öitä ilman omantunnonpistoksia, olisi untuvalähetykselle tiausta. Täkit makuuhuoneessamme ovatkin jo Joutsenta. Omaan pussilakanaani rohmuan kaksi enkä kysy siihen kenenkään lupaa, koska ilmava mutta yhtä aikaa painava untuvakerros on yksinkertaisesti yksi elämän taivaallisimmista asioista. Olen siis kaiketi jo jyvällä tästä hommasta. Kiitos kun kirjoitat tärkeästä aiheesta.

  Levollisia unia ja Joulua kaikille! x

 107. Tyynyjen vaihto on taloudessamme ajankohtaista (tai on ehkä ollut jo turhankin pitkän aikaa) ja sopivan jämäkät ja laadukkaat untuvatyynyt siintelevät unelmissani!

 108. Minä niin tarvitsisin nuo tyynyt!!! Meillä on Joutsenen peitot, joihin olemme olleet tosi tyytyväisiä. Tyynyjä on vain yki pieni (toinen meni pilalle, kun kuivausrumpu meni rikki kesken kuivausohjelman).

  Hyvää jouluaikaa!

 109. Uudet ja täydelliset tyynyt olisivat kiva lisä minun ja mieheni uuteen sänkyyn :) kauniita unia!

 110. Meilläkin sekarotuinen pikkukarvaturri on alkanut käyttää mun tyynyä ja joudun käyttämään hirssinkuoritäytteistä kakkostyynyäni, joka ei kuitenkaan sovi niskalleni.
  Tarvitsisin niin tuon untuvatyynyn, koska vielä kaiken lisäksi tulevan vaavin aiheuttamat hormonimyllerrykset pitää mua jo nyt hereillä yöllä, vaikka lapsi on syntyvä vasta kesäkuussa. Haluan vielä nukkua ja tuo tyyny varmasti toisi helpotusta!

 111. tarttisin uudet tyynyt, koska olen viimeiset 4 kuukautta itkenyt särkynyttä sydäntäni vanhoihin. ne on varmaan heitettävä kohta pois, homehtuvat vielä… uudet, pehmoiset tyynyt ja uusi parempi vuosi :)?

 112. Tarvitsisin aivan ehdottomasti nuo tyynyt, koska tämän talouden entiset rupeavat olemaan aika aikansa eläneitä. Tyyny oli joskus hyvä ja ergonominen, no nyt se on vain tyyny. Saman päivityksen tarvitsisi myös tuon miehekkeen tyyny. Jotenkin tuo tyynyn ostamisen suohon umppotuminen on jäänyt, koska on ollut kaikkea muuta ostoslistalla, kuten pesukonetta… eli tämä arvonta tuli kuin tilauksesta!

 113. Uusi laadukas tyyny olisi yöunien pelastus ja säännöllinen niskajumitus jäisi unholaan, jonka myötä unesta tulisi parempaa eli yhtä juhlaa.

 114. Ihana kilpailu!

  Siskoni sai Joutsenen untuvapeiton läksiäislahjaksi työpaikaltaa, 15 vuotta sitten. Aluksi nukuin tämän alla lomaillessani hänen luonaan, jossain kohtaa jaoimme asunnon- minut löysi aamulla juuri tämän Joutsenen alta.
  Kymmenien asuntojen jälkeen kituuttelen yhä alennuspeittojeni alla…siskoni yhä onnellisena Joutsenensa.
  Olen 15 vuotta nyt vanhempi, onkohan jo aika? Aloittaisin mielelläni tyynyistä, jatkan sitten itse vaikka peitolla…ja kutsun kylään siskon.

  lottokuponki täytetty x
  nite nite

 115. Puolitoista vuotta sitten satsasin kovan rahan futoniin, koska olin kuullut juttuja sen ylivoimaisuudesta. Jokin aika sitten tajusin, että jatkuvat rintakivut johtuvat siitä, että sänky on liian kova. Pehmeä petauspatja lievittää tuskaa, mutta sänkyyn meneminen tuntuu edelleen vastenmieliseltä. Olisipa ihana joskus kömpiä päivän päätteeksi pehmeään sänkyyn, jossa voi todella tuntea rentoutuvansa. Rahaa uuteen sänkyyn ei ole, mutta sänkyrahasto on perustettu. Sillä välin yritän kohentaa muita uneen vaikuttavia asioita. Olisipa ihana saada pehmeää ja tukevaa edes pään alle. Olisin onnesta levollinen, jos saisin uusia, kunnollisia tyynyjä!

 116. Mulla on pietarinpiski, jossa myös ripaus mäyräkoiraa. Se möyrii kielloista huolimatta sängyssäni, ja poikaystävä valittaa kun peitot ja muut täynnä karvoja…pitäis vaan opettaa arvovaltainen piski pois sängystä :))

 117. Sanoit juuri sen syyn miksi minäkin tarvitsisin uuden tyynyn: liian kauan sitten ostettu kellastunut lättänä. Ou jee.

 118. Rakastan nukkumista, ja tarvitsen paljon unta. Luonani tyynyt pääsisivät siis rakastavaan kotiin ja niitä syleiltäisiin paljon! Myös jumittavat toimistotyöläisen niskat kiittäisivät rentouttavista öistä.

 119. Mukana! Jotenkin ei vaan saa aikaiseksi ostaa uusia tyynyjä, vaikka niskavaivat on olleet jo pitkään.. Tyynyt tulisivat todellakin tarpeeseen!

 120. Blogissasi on lempeää fiilistä ja ihania kuvia, siksi tänne aina palaan!

  Tyynyjä löytyy omaan tarpeeseen sopivasti ja ihan sopivanlaisia, mutta villakoira-herra on eri mieltä. Eivät ikea-keinokuidut enää kelpaa. Nikamat avat alkaneet seniorilla jo paukkua ja olisi Hänen arvolleen vähintäänkin soveliasta nukahtaa untuville. Vaikka en itsekään hyvästä tyynystä pahastuisi…

 121. Ehdottomasti siksi, että nykyiset tyynyt taloudessa ovat suorastaan hävettävän vanhat, vuosien saatossa myttyyntyneet möykyt.

 122. Ah, mä niin haluisin nukahtaa pää painettuna untuvaan. Jospa nämä töihin liittyvät painajaisunetkin kaikoaisi tyynyjen myötä, sopii ainakin toivoa!

 123. Tää lahja tulis kyllä tarpeeseen, sen verran vanhat ja kuluneet vuodevaatteet omistan… Ja ehkä kunnon untuvapeiton kanssa ei tarvitse enää lisäksi kahta huopaa, että vanhassa talossa tarkenee… :)

 124. En pelkästään halua vaan TARVITSEN nuo enkä edes itselleni vaan poikaystävälleni, joka nukkuu varmaan myös samoissa kuusitoistavuotiaana kotoa kannetuissa petivaatteissaan. Ikuisesti hikoilevana selviän kyllä huonolla peitolla (tai pikemminkin myttäämällä sen jalkopäähän yön aikana), mutta nämä jatkuvat niskakivut ovat johtaneet tilanteeseen että vaihtoon lähtee joko mies tai tyynyt. Pelasta parisuhteeni, anna meille parempi uni!

 125. N-I-S-K-A-K-I-V-U-T. Olen ostanut KAKSI erilaista Tempur-tyynyä (ja hukannut niihin aikas paljon rahaa..) ja vaikuttaa siltä, ettei kumpikaan niistä sovi minulle. Olen kokeillut aivan littanaa tyynyä ja jotain siltä väliltä. En haluaisi ostaa enää uusia tyynyjä.. näitä olisi ihana kokeilla, jos ei joka päivä särkisi niska.

 126. Olen ollut nyt kuukauden flunssassa ja nyt yskimisen tuloksena on vielä tullut hiusmurtuma kylkiluuhun ja revähtänyt kylkilihas. Ja jottei elämä olisi liian helppoa ihoni reagoi flunssaa aiheuttamalla voimakkaan ihottuman. Eli sängyssä tulee hengailtua paljon ja olisi ihana kölliä tällaisten luksus juttujen seassa vaikka olo olisikin ei niin fresh.

 127. Ooh! Käsi pystyyn, täällä sama tilanne ja voisi olla todellakin korkea aika heittää mäkeen ne lapsuudenkodista saakka raahatut kamaluudet. Uudet luksustyynyt voisivat innoittaa myös uusien peittojen hankintaan.

 128. Tällä hetkellä nukun pienellä sisustustyynyllä – uusi tyyny olisi melkoista luksusta -tai jopa välttämättömyys!

 129. Juuri tänään lakanoita vaihtaessani mietin, että pitäisi vaihtaa petivaatteet, kun alkavat olla niin kellastuneita. Myös jatkuvat niskakivut taitaisivat olla erinomainen syy vaihtaa! Syksy on mennyt aika vauhdikkaasti ja nukkumiselle on jäänyt liian vähän aikaa. Lisäksi unen laatu on ollut melko kehnoa. Olisi ihanaa päästä untuviin nukkumaan!

 130. Ihanat kuvauskaverit, mäykyt on parhaita! Jatkuvasti jumittava toimistotyöläisen niska olisi onnellinen uusista tyynyistä ja varmasti ansaitsisi pientä ylellisyyttä vuoden uuvuttavan työurakan jälkeen. Tunnistin itseni muutaman postauksen takaisesta kirjoituksestasi -laput silmillä on täälläkin menty jo jonkin aikaa ja olen viimeaikoina todennut myös, että voisi olla jo aika alkaa elää elämäänsä ja erityisesti nauttimaan elämän pienistä kivoista jutuista eikä aina vain jumittaa työjutuissa. Ihan kiva olisi voittaa vaikka tuollaiset arjen ihanuudet arvonnassa. :)

 131. Aaaah, ihanat, pehmeät tyynyt! Kun aamulla herää kokovartalojumista pää jämähtäneenä toiselle sivulle, niin sitä tietysti tulee joskus miettineeksi että voisiko jotain tehdä toisin… Uusien tyynyjen (ja itse asiassa uuden sängyn) hankkimisesta on puhuttu, no, aika kauan, mutta käytännön toteutus on vielä hieman vaiheessa. Ehkäpä tästä uutta vauhtia tähän projektiin? :)

 132. Paremman tyynyn hankinta on aina listan viimeisenä. Kun niskat ovat olleet jo viikkoja jumissa aiheuttaen kamalan päänsäryn, päädyn joka kerta hätäratkaisuun eli halpaan tyynyyn, jonka kanssa pärjään muutaman kuukauden kunnes se on taas yhtä littana kuin edeltäjänsä.

 133. Täällä myös kroonisesti väsynyt, joka ei ehdi nukkua riittävästi. Tai osaa. Tai muista. Lisäksi kärsin kroonisesta selkäkivusta. Siihen auttaisi toki myös säännöllinen liikunta. Mutta siihen pätee samat selitykset: en ehdi tai en muista. Tai sitten olen liian väsynyt liikkuakseni. Uudet, hyvät tyynyt voisi toimia sysäyksenä uuden, paremman elämän tavoittelussa.

 134. Prinsessan vikaa nukkumisen suhteen ja yöllä ne asiat kasaantuvat mieleen, olisi luksusta jos saisi nukkua höyhensaarille…

 135. No siis enhän minä itse uutta tyynyä tarvitsisi vaan Hänen Kuninkaallinen Mataluutensa Rudi the Mäyrädog :D Ei vaan, uudet tyynyt olisivat enemmän kuin tervetulleet tähän talouteen ihan ihmiskäyttöön, vanhat joutavat jo nakin luolanrakennushommiin.

 136. Aloin kärsiä uniongelmista reilut viisi vuotta sitten työpaikan yt-neuvottelujen ja työpaikan menettämisen seurauksena. Paletin täydensi silloinen poikaystävä, joka saattoi unettomana valvoa välillä kokonaisia öitä. Vannon, että huonounisuus voi tarttua!

  Vuosi vuodelta sen jälkeen olen onnistunut venyttämään uneni hieman pidemmiksi – viiden, kuuden, nyt jo keskimäärin seitsemän tunnin mittaisiksi. Vieläkin olen usein väsynyt, mutten sentään samanlainen zombi kuin aiemmin. Olen myös alkanut panostaa siihen, millaisilla varusteilla nukun – syksyllä hankin uuden petauspatjan, juuri viime viikolla unelmaisen Joutsenen untuvapeiton. Untuvatyynyt tekisivät pehmeästä unipesästä täydellisen paikan suunnata kohti maagisia kahdeksan tunnin yöunia <3

 137. Tarvitsen uudet tyynyt, koska koiramme ovat maanneet nykyiset tyynymme ihan lyttyyn. Jos voittaisin nämä Joutsenen upeudet, niitä ei todellakaan jätettäisi noiden karvaisten tyyppien länättäväksi.. :)

 138. Niskat aina kipeät, mutta silti hyvän tyynyn hankinta jää aina muiden hankintojen jalkoihin. Milloinkahan sitä oppisi satsaamaan myös omaan hyvinvointiin?

 139. Tarvitsisin ehdottomasti uuden lempityynyn! Käytin samaa täydellistä tyynyä 20 (!) vuotta, kunnes en enää tyynyliinan vaihtojen hetkellä kestänyt katsella sen keltaisuutta. (Todella noloa myöntää, mutta tyynyä ei ehkä edes oltu pesty ikinä :O! Ihme, että olen välttynyt ilman iho-ongelmia ja allergioita.) Uutta ostaessani myyjä oli kauhuissaan, kun kerroin kuinka pitkään käytin edellistä.. Mutta kun se vaan oli täydellinen! Nyt olen ostanut jo useamman uuden tyynyn vuoden sisään, koska käytännössä jokainen osoittautuu sittenkin minulle vääräksi. Ja todella kaivaisin vanhan tyynyni esiin, ellen olisi erehtynyt heittämään sitä roskiin :'(. Mutta jospa Joutsenella olisikin korvaaja?

 140. Yritin juuri pohtia perusteluita sille, miksi minun pitäisi saada nuo tyynyt. Mutta nasevia perusteita on vaikea keksiä, koska a) käytän tyynyä ainoastaan niskan tueksi lueskellessani vuoteessa, b) nukun erinomaisesti joka yö, vaikkakin aina liian vähän, c) kärsin satunnaisista selkäkivuista, mutta sänky on siihen syytön, ja d) taloudessa käytössä olevat tyynyt ovat toki kuluneita, mutta säännöllisesti pestyt, joten ei niitä likaisiksikaan voi sanoa.

  Mutta puoliso tykkäisi. Osallistun siis arvontaan!

 141. Haluaisin voittaa tyynysen, koska ei minulla nyt ole varaa tuollaista hankkia…kaamosunilla tarvitsisi kunnon tyynyn : ))

 142. Olen kaikkien ikävien ja kovien ja harmaiden aikojen jälkeen löytänyt ihmisen, jonka vierestä herääminen tuntuu joka aamu ohuiden verhojen läpi tulvivalta valolta, lämpimältä kylvyltä, pumpulilta, täydelliseltä onnelta. Minun pitäisi voittaa nämä jumalaiset untuvatyynyt siksi, että haluaisin että tästä sisälleni muuttaneesta pehmeydestä olisi olemassa pieni pala ihan tässä konkreettisessa maailmassakin.

 143. Mulla OLI oma ihana Triplus, mutta se jotenkin jäi erossa vanhaan kotiin ex-miehelle. Ja mä tarviin aina kaksi tyynyä, varsinkin nyt yksin :-) Nykyinen tyynyni on jo nuhjuinen ja kuhmuinen…

 144. Voitto saisi osua omalle kohdalle, koska nukun edelleen samalla tyynyllä, joka on hankittu… ehkä joskus 2000-luvun alkupuolella? Ainakin viimeiset kymmenen vuotta se on kulkenut mukana asunnosta toiseen. Olen saanut nukkua satunnaisesti kunnon untuvapeittojen alla, ja alan taipua siihen, että ei ole untuvien ja höyhenten voittanutta. Ehkä uusi tyyny ja peitto auttaisi myös tässä osoitteessa vaivanneisiin uniongelmiin!

 145. Aaaah mikä ihana arvonta! Nukkuminen on mun lempipuuhaa numero yksi. Tyynyt kuuluis tänne siksi, että tällä hetkellä minä ja mies nukutaan kumpikin kahesta tyynystä kyhätyillä viritelmillä, jotka siltikin on liian lättänöitä. Eli niska ja hartiakivut on tässä kämpässä arkipäivää! Untuvapeitto multa löytyy ja se selvästi kaipaa kaverikseen tyynyn.;)

 146. Olen mieltänyt untuvapeitot ja -tyynyt möykkyisiksi ja raskaiksi, tuoksultaan liian voimakkaiksi. Nyt olisi kiva testata oikeasti laadukasta untuvatyynyä ja ehkäpä vähän oikoa mielikuvaa. :)

 147. Voi hiisi, miten mainioita kuvia! Kuuluuko arvontaan yhtään mäykkystä kaupanpäälle vaikka lainaan? Sopivat meinaan noiden vällyjen joukkoon sen verran luontevasti, että pitäisi ehdottomasti kuulua pakettiin…

  No, täytyy myöntää, että hehkutuksesi jälkeen tyynyt kelpaisivat kyllä ilman koiriakin, jos niillä kerran on edellytyksiä parantaa yöunia. Tajusin juuri, että jatkuvalla niskajumillakin saattaa olla jotain tekemistä vanhan tyynyni kanssa. Ja vaikkei olisikaan niin untuvaiset unet kyllä maistuisivat täällä pohjoisessa!

  Kiitos muuten loistoblogista, en ole tainnut koskaan aiemmin kiittää, vaikka lukija olenkin ollut jo ties miten pitkään! Etenkin koirapostaukset aiheuttavat hallitsematonta hymyilyä joka kerta.

 148. Koska olen opettaja. Erityisluokaopettaja. Ei muuta lisättävää tässä vaiheessa vuotta…

 149. Itse olen jo useamman vuoden yrittänyt etsiä sopivaa tyynyä tuloksetta, ja varastoihin onkin kertynyt melkoinen kasa lähes käyttämättömiä tyynyjä. En ole aikaisemmin raaskinut hirveän suuria summia sijoittaa tyynyyn, mutta tässä hiljalleen alan tajuta, että hyvä tyyny on kyllä yksi elämän perusedellytyksistä. Olisikin ihan huippua, jos nyt sattuisi onni potkaisemaan tässä arvonnassa ja vihdoin löytäisin Sen Oikean Tyynyn! :)

 150. Ottaisin tyynyt vastaan mitä suurimmin ilonkiljahduksin, sillä edelliset ovat jotain lapsuudenkodista raahattuja lituskoja varmaan vuosikymmenen takaa. Ei ehkä ihme, että niska-hartiavaivoihin ei ihan Unisportin Foam Roller silloin tällöin riitä!

 151. Uudet tyynyt! Vanhat eivät ole alunperinkään olleet laadulla pilattuja ja tyynyjähän pitäisi vaihtaa useammin kuin kehtaan kertoa meillä tapahtuvan…

 152. Harvoin osallistun arvontoihin, mutta uudet tyynyt tulisi niiiiin tarpeeseen.. Tyynyssä pakenee täytteet sivuille, aamulla niskat jumissa ja silmäpussit leukaa hipoen huonosti nukutun yön takia ei just nyt tee musta unelmaäitiä :/ olisipa ihanaa, jos onni suosisi :)

 153. Uudet tyynyt ovat olleet to do-listalla jo aivan liian kauan ja valitettavasti tunnistan tuon kuvauksen kellastuneista petivaatteista.

 154. Sängyn oston myötä olen kokeillut nukkua erilaisilla tyynyillä, mutta täydellistä ei omasta tyynyvarastosta ole löytynyt. Tuollaiseen untuvaiseen yksilöön kun saisi päänsä upottaa, niin en usko että voi mennä vikaan.

 155. Hankintalistalla on uusi tyyny, koska koko syksyn on sattunut niskaa, hartiaan, selkään ja olen,juossut hierojallakin. Vaan kesti kauan tajuta, että ongelma on pääsääntöisesti tyynyssä. Kaksi tyynyä oikeastaan tarvitsen, koska elän etäsuhteessa ja oikeastaan,kahdessa paikassa.. Kumpaankin pitäisi saada kunnon tyyny. Opiskelijana ei moiseen rahaa..

 156. Voi, uudet tyynyt kyllä kelpaisi: vanhat on ties mistä neljän euron alennuksesta, opiskelijabudjetilla ei ihan tyynyihin panosteta. Kannattaisi kyllä ehkä, sillä aina kun mahdollista vietän kaiken aikani sängyssä. Minulle ei ole mikään ongelma mennä nukkumaan kello 10 ja herätä seuraavana päivänä kahdentoista jälkeen.. Uudet tyynyt siis kelpaisi, olisi varmasti selälle ja niskalle parempi möyriä ergonomisten vällyjen välissä, jos siellä kerran pitää puoli päivää viettää.

 157. Olen majaillut poikaystäväni luona tämän syksyn ja hänen sängyssään olevat tyynyt on niin järkyttävässä kunnossa että olen raahannut sänkyyn oman tyynyni. Siitä yhdestä tyynystä sitten käydään kovaa taistelua. Haaveena on ollut ostaa kunnon tyynyt mutta kummankaan rahatilanne ei anna myöden. Tämän arvonnan voitto olisi täydellinen tapa ilahduttaa toista ja aloittaa uusi vuosi paremmilla unilla.

 158. Kanssanukkujan ikuinen piinaaja ilmoittautuu! Avopuolisoni vitsailee usein, että saattaisin ihan tavallisenakin päivänä nukahtaa epähuomiossa vaikka hankeen – minut on nimittäin siunattu kadehdittavilla nukahtamisen lahjoilla, ja nukahtaminen onnistuu minulta ihan missä asennossa ja paikassa tahansa. Itse nukkuminen sitten on taas vaikeaa, sillä pyörin ja hyörin sängyssä, ruttailen tyynyä mitä kummallisimpiin myttyihin ja vuoroin viskon peittoa pois päältäni ja vedän sitä itselleni unikaverin loputtomaksi iloksi. Aamulla on vaikea herätä ja niska on kipeä. Petivarusteiden uusiminen ergonomisemmiksi voisi ehkä auttaa levotonta nukkujaa, ja hyvää tyynyä ei ehkä tulisi myttäiltyä niin paljon.

 159. Koska mulla on huonot tyynyt, jotka aiheuttaa niskakipuja ja oon köyhä opiskelija, jolla ei nyt oo varaa ylimääräiseen :)

 160. Fiksuna muiduna olen ymmärtänyt, että välillä kannattaa vaihtaa tyynyjä, mutta vielä sitäkin pihimpänä olen ostanut Ikeasta kympin höyhentyynyjä. Ovat kyllä hyviä, varsinkin hintaansa nähden, mutta liian litteitä omaan makuun.
  Aamuyöstä herään usein tunnottamaksi puutuneeseen käteen (ei, sen päällä ei nuku koira vaan minä itse), naama haudattuna tyynymyttyihin. Josko onnetar suosisi, tai urpo lakkaisi pihistelemästä niinkin tärkeässä asiassa kuin nukkumisessa :)

 161. Koska huono tyyny aiheuttaa silmäpussit, niskakivut ja kärttyisenä mielen, eivätkä mitkään edellä mainituista sovi siihen, että yritän olla oman elämäni prinsessa.

 162. Hei,

  vannon nykyään kunnon yöunien nimeen, valitettavasti ajoittain nukun huonosti. Tähän voisi hyvä tyyny auttaa. Lisäksi kärsin niskavaivoista, joita tyynyt voisivat myös helpottaa.

 163. Ostin hulluilta päiviltä Joutsenen untuvapeiton, mutta piheyspäissäni en satsannut samalla tyynyihin. Olen ihan rakastunut peittoon ja pehmeään untuvaan ja tyynyt olisi ihan must! Saisin samalla yllätettyä poikaystävän, joka on mankunut pehmeiden tyynyjen perään :)

 164. Kunnollisia vuodevaatteita tarvittaisiin toden totta täälläkin. Pimeys, työstressi ja sairastelut vie voimat ja haaveilen joka ilta untuvissa nukkumisesta, mutta tämänhetkinen taloudellinen katastrofi pakottaa lykkäämään noita haaveita hamaan tulevaisuuteen. Toivonpa siis että onni potkaisisi!

 165. Kuulostipa hyvältä. Omat, vanhat untuvatyynyni ovat jostain mystisestä syystä alkaneet aikojen saatossa “vuotaa”, joten kotini muistuttaa jokaisen möyhimisen, lakananvaihdon tai ylipäätään antaumuksella nukutun yön jälkeen sulkasatoista kanalaa. Tyynyt puolestaan ovat samalla kutistuneet litteiksi pannukakuiksi. Vaikka pannarin ystävä olenkin, yöni viettäisin mieluummin muissa merkeissä :)

 166. Meillä nukutaan todella levottomasti, koska herkkääkin herkkäunisempi mies ei ole löytänyt sopivaa tyynyä, joka on tarpeeksi iso mutta ei liian iso, tarpeeksi jämpti mutta ei kädet puuduttavan kova, liian pehmeät taas taitellaan monin kerroin surkean näköisiksi räjähtäneiksi nöttösiksi… Ynnä muuta, ja tätä sirkusta melskataan joka yö. Noita tyynyjä ei vielä ole raaskittu kokeilla!

 167. Voi kun olisi ihana voittaa tuo arvonta! Ihan jo siitäkin syystä, että vuosi on kohdellut meikäläistä erityisen huonosti ihan joka suunnalta ja haluaisin vajota sänkyyn seuraavaksi vuodeksi….

 168. Ainoo tyyny jota ei oo jossakin vaiheessa yötä tarvinnut möyriä muhkeemmaksi on ollu juurikin joutsenen tyyny, valitettavasti ei vaan mun tyyny. Siispä haluaisin mahdollisuuden nukkua koko yön ilman ,että tarvisi herätä kesken kaiken pöyhimään tyynyä. Ihanat assarin sulla :)

 169. Voi kyllä! Jos noiden avulla edes joskus saisi kunnolliset yöunet, niin olisin ne ansainnut! (Harmi vain, että hyvät nukkujat tuntuvat olevan tässä vastausketjussa varsin vähissä.)

 170. Vaikka olen monia vuosia asunut jo omillani, ovat peitot ja tyynyt samat mitä lapsuuden/nuoruudenkodissani… Lakanat ovat kyllä vaihtuneet niistä ajoista :D Monta kertaa on käynyt mielessä ostaa uudet tyynyt ja peitot mutta en haluaisi ostaa huonolaatuisia ja opiskelijana ei ole varaa Joutsenen vermeisiin (ainakaan sellaisiin, mitä itse haluaisi :D). Siispä ois ihanaa, että itsekin saisi hyppiä onnellisena iltaisin petiin ja pää pysyis kylmänä&levänneenä stressikausina, kuten näin syksyisin :)

 171. Olen menettänyt tyynyni puolitoista vuotiaalle lapselleni. Pääni alla on nykyisin joko (kyllä, sellaisen ikivanhan lytätyn) peiton kulma tai pehmolelua muistuttava muhkuinen tyyny.
  P.S. Nukuin usein myös jalkopäässä..

 172. Asun kaukana napapiirin pohjoispuolella, joten talvi on pitkä ja pimeä. Unta siis tarvitaan huimat määrät, olen varma että joutsenen untuvatyynyt saisivat minut höyhensaarille aiempaa tehokkaammin. Eräopasopiskelija viettää myös paljon aikaa nukken taivasalla tai teltassa, tällöin kotona tarvittaisiin ripaus luksusta ja extra pehmeyttä tasapainottamaan ulkonavietettyjä tyynyttömiä öitä.

 173. Lukuisien tyynykokeilujen jälkeen tilanne on edelleen kriittinen. Niska on niin jumissa, että pelkkä hipaisu päälakeen sattuu ja elohiiri on muuttanut oikean silmäni alle asumaan. Luottohieroja on nyt tilattu hätiin, luottotyynyt puuttuvat. Voi, kuinka kaipaan noita untuvaihanuuksia!!!

 174. Siksipä siksi, kun en ole tinnituksen takia vuoden 2007 jälkeen YHTÄÄN kokonaista yötä nukkunut… Jos vaikka tunninkin kunnon tyynyllä saisi lisää unta ;)
  Ihanaista Joulua!

 175. Kaksi lisätyynyä tarvitaan ehdottomasti sillä miehelleni ei selkeästi neljä nykyistä riitä ja herään aina aamuisin siihen että hän on levittänyt kolme tyynyä pitkin sänkyä ja jakaa siitä neljännestä viimeisestä yhden linttanan kulman kanssani.

 176. Uh, miten hyvältä nuo kaikki untuva-asiat näyttääkään! Oma peitto ja tyynyt on myöskin hälyyttävän vanhaa vuosikertaa, alkuperinkin halvat ja vähemmän laadukkaat – ja nyt vuosien jälkeen tyynyt ovat vaihtelevan koppuraisia tai lättänöitä, peitto ohut eikä lämmitä tätä vilukissaa lähellekkään tarpeeksi.. Ja lisäksi satuin taannoin lukemaan jutun jonka mukaan suurin osa suomalaisista nukkuu _HOMEISILLA_ tyynyillä. Ja jutun kuvien tyynyt näyttivät huolestuttavissa määrin omilta tyynyiltäni..

  ELI koska uusien petivaatteiden hankita on ilmeisesti ajankohtainen joka tapauksessa, ja koska budjettini on rajallinen, nuo Joutsenen tyynyt olisi lottovoitto!

  Sitä paitsi, näin 16 työpäivän putken jälkeen sitä tajuaa että hyvien yöunien arvoa ei todellakaan kannata aliarvioida.

 177. Olen jo kuukausia valitellut poikaystävälle sitä, kuinka surkeat tyynyt sängyssä on ja jatkuvasti miettinyt mistä ihmeestä opiskelijabudjetilla taikoisin kunnolliset ja riittävän korkeat tyynyt, jotka jopa pitäisivät muotonsa kauemmin kuin ensimmäiset kaksi viikkoa.. Ehkä uusien tyynyjen myötä tuo miespuoliskokin oppisi, että tyynyilläkin on oikeasti merkitystä siihen, miten hyvin tai huonosti (yleensä meillä siis huonosti) nukkuu.

 178. Pienen nyytin imetysbuumissa niskat ja hartiat ovat kuin vasaralla runnotut. Ne vähät tauottaiset yöunet mitä nukun, nukkuisin mieluusti mitä parhaimpien tyynyjen kanssa. Parempi uni, parempi päivä (ja äiti ;)).

 179. Itse olen ollut monta vuotta vaikeasti ja vakavasti sairas ja joudun viettämään yksin 24/7 sängyssä makuuasennossa. Tyynyt alkavat brakaamaan, mutta minulla ei ole varaa ostaa noin kalliita tyynyjä. Vanhat tyynyt ovat ihan lätysköjä ja heikkojen sidekudoksieni vuoksi tarvitsisin jämäkän tyynyn, joka kannattelisi päätäni. Jos voittaisin, en usko että voisi oikeasti parempaan ja tarpeellisempaan osoitteeseen mennä.

 180. Koska sänkyni valtaa avomiehen lisäksi kaksi iholle liimautuvaa koiraa ja raskausmaha jotka tekevät nukkumisesta välillä hieman hankalaa. Ongelmiahan tyynyt eivät poistaisi, mutta tekisivät kipeiden paikkojen takia valvomisesta mukavampaa.

 181. Vietän 8,5 tuntiset työpäiväni koneen ääressä ja niskat huutaa hoosiannaa yötä päivää. Lisäksi olen aina ollut huono nukkuja, eikä asiaa auta kuopalla oleva patja ja littana tyyny. Aina vain tuntuu olevan niin paljon tärkempää ja akuutimpaa ostettavaa vaikka tuhannesti olen päättänyt uusia koko sänkyosaston tykötarpeineen!

 182. Kehtaankohan täällä edes kertoa, kuinka vanha tyyny itselläni on… Tai no, jos sinä kehtasit niin ehkä minäkin: tuo on tainnut kulkea mukana jo kohta 15 vuotta, jaiks! On sitä välillä yritetty pestäkin, mutta lopputuloksena ei ollut silloinkaan valkoinen, siisti tyyny, vaan ihan samanlainen kellastunut lyttänä mutta vain epämääräisen möykkyisillä täytteillä. Nämä tyynyt olisivat ihan täydellinen vuoden aloitus, siitä saisi puolisokin omansa! (…olettaen että pystyisi luopumaan toisesta…)

 183. Siks koska muussa tapauksessa joudun pakkoadoptoimaan noi sun mäyrämakkarat, kun ne on niin syötävän sulosia <3

 184. Kunpa saisin tähän liitettyä kuvan noista vanhoista, lyttääntyneistä ja kellastuneista “poor excuse for a pillow” -tyynyistä, jotka nyt majailevat sängyssä. Säälipisteitä ainakin tipahtelisi. :)

  Sain ostettua meille vihdoin kunnon untuvapeiton (jep, vain yhden. Meillä nukutaan saman peiton alla. Sanokaa mitä sanotte, se on romanttista.) tänä syksynä, kun kyllästyin täysin siihen tulikuumaan/jääkylmään mitä-lie-materiaalia-olevaan humpuukipeittoon. Rahalllinen satsaus oli kuitenkin sen verran suuri, että tyynyt jäivät odottamaan seuraavaa kertaa.

  Olen kyllä hieman huolissani, että jos sänkyyn ilmestyy untuvapeiton lisäksi uudet tyynyt, en ehkä enää ikinä käy töissä.
  Tai sitten teen etätöitä joka päivä. Sängyssä. Oh please, let me win!

  Ps. Jos arpa ei osu kohdalleni niin karvakorvat voin ottaa lohdutuspalkinnoksi. ;)

 185. Olen pitkään kärsinyt niska- ja selkäkivuista, ja vasta tovi sitten aloin pohtia, josko epäergonomisilla tyynynlötjäkkeillä ja ikivanhalla patjallani olisi vaikutusta asiaan… Tä olisi siis todella ihana ja tervetullut yllätys!

 186. Nukkumatti on vältellyt makuuhuonettamme enemmän tai vähemmän säännöllisesti jo kesästä lähtien. Ehkä sekin vaan kammoksuu niitä vuosien kellastuttamia littanoita, joita joskus tyynyiksi kutsuttiin? Melatoniini, magnesium ja uudet tyynyt – tällä reseptillä olisi kiva tavoitella parempia yöunia 2015!

 187. Tartteisin. Omistan vain yhden vähän paremman tyynyn ja sekin alkaa olla jo melkoisen kulahtanut. Kun töiden puolesta hartiat tuppaa olemaan koko ajan jumissa, kunnon tyynylle olisi todella tarvetta.

 188. Ensinnäkin: ihanat kuvat!!! ♥ Kuinka ihanaa olisi heittäytyä karvamakkaroiden sekaan ja antaa unen viedä mennessään… aah…

  Niin, minä tarvitsen tyynyt, koska olen kyllästynyt uhraamaan monen monta minuuttia muutenkin vähäisistä yöunistani siihen, että kääntelen tyynyäni löytääkseni siitä edes vähän täytettä sisältävän kohdan. Joudun tunkemaan kaksi littaantunutta tyynyä saman tyynyliinan sisään, jotta olisi edes jotain toivoa, mutta eipä auta sekään. Ja siis niin, laadukkaammat yöunet olisivat niiiiin tervetulleita. Eniten tyynyjä tarvitseva voittakoon! Olen se sitten minä tahi joku muu :)

  • Sana karvamakkara alkoi yhtäkkiä tuntua vähän pervolta, joten täsmennän tarkoittavani noita maailman suloisimpia mäykkytyttösiä ♥

 189. Voi tarvitsisin kipeästi tyynyt koska miehen niska ja selkä vaativat jatkuvaa huolenpitoa ja uusi sänky ei ole ollut riittävä parannus. Tyynymme ovat just niitä kamalia keinokuitumöykkyjä joiden ulkonäkö kilpailee kammottavuudessa käyttömukavuuden kanssa. Meille siis tyynyt jouluksi, kiitos!

 190. Pienen, 3 kk ikäisen pojan äitinä yöunet ovat olleet kyllä kadoksissa. Onneksi nyt ollaan jo menossa hieman parempaan suuntaan ja toivon tulevalta jouluta vain sitä, että saisin nukuttua muutamana päivänä edes 5 h putkeen.. :)

 191. Itse olen havahtunut jo vuosia sitten kunnollisten tyynyjen tärkeyteen hyvien unien saavuttamiseksi enkä kestäisi hetkeäkään nukkua latistuneilla tyynyillä joita saa myöhiä, myllätä, hakata ja kierittää ja silti lopputuloksena olisi kaksi patalappua, jotka huutavat kurjuutta ja ainaisia niska-hartiaseudun kipuja. Pelastusta vailla olisikin siis mieheni.

  Mieheni pitää tyynyjä kulutustuotteena johon ei kannata satsata liikaa rahaa koska hiki, kuola, kostea hengitys, pasaatituulet ja kuun asento. Lopputuloksena on eräänlainen sadetanssi sängyssä ennen nukkumaan menoa, jotta nuo säälittävät tyynyt löytäisivät paikkansa ja uni tulisi. Koskaan ei uni ole jättänyt miehellä tulematta, mutta toisinaan se tulee niinkin huonossa asennossa ettei siinä metakassa taas vaimon paremmat tyynyt auta hiljentämään sitä yöllistä sinfoniaa.

  Rauhallista Joulua, pakkasöitä ja pehmeitä unia..

 192. Kun muutettiin yhteen, ajateltiin että ostetaan kunnon tyynyt sitten kun on niihin rahaa. Muhkuraisilla on menty. Osa petivaatteista on peritty nuhjuisesta hostellista, jossa kihlattuni oli siivoojana viitisen vuotta sitten. Kun lakanat on päällä, ei keltaisia läikkiä huomaa. Petivaatteita vaihtaessa vähän harmittaa. No, toisaalta meillä on myös parisängyssämme kaksi erillistä patjaa, kun ei ole voinut yhtä isoa hankkia. Välillä nukun niiden väliin jäävässä kuopassa, välillä patjat on jesarilla toisiinsa kiinnitetyt.

  Aina välillä käyn Anttilassa silittelemässä pehmeitä tyynyjä ja peittoja, mutta opiskelijoita kun molemmat ollaan, niin ylimääräistä rahaa ei raaski moisiin laittaa. Ennemmin tulee ostettua ruokaa.

  Mennään huhtikuussa naimisiin ja jossain vaiheessa ajattelin, että häälahjarahoilla sitten ostetaan kunnon peitot ja tyynyt ja patja. Nyt hääbudjettia katsoessa kuitenkin olen havahtunut siihen, että tilavuokraan ja kavereiden ruokkimiseen ne mahdolliset lahjarahat menevät.

  Patjat ja peitot ehkä vielä joskus, tyynyt kenties jo nyt?

 193. Kyllä! Unelmaisen näköiset petivaatteet ja ihanat söpötykset testaamassa! Minun kuuluisi voittaa tyynypaketti, koska välillä unettomuus hiipii yöllä vieraaksi ja uskon, että näihin käpertymällä sen saa varmasti karkotettua!

 194. Kulunut vuosi oli sellainen, ja on edelleen, että kunnon yöunille olisi käyttöä. Joutsenen tyynyt voisi olla ensimmäinen askel uneen.

 195. Meillä on pari vuotta vanha untuvapeitto, johon käytin kaikki ylimääräiset rahat, mutta tyynyt vielä niitä halpoja ja huonoja. Niskakireys (ja aamuinen kireys) saattaisi uusilla tyynyillä helpottua huomattavasti. Tule arpaonni, tule.

 196. Minunkin tyynyt ovat ne samat, jotka pakkasin mukaani 15 vuotta sitten kotoa muuttaessani. Itse petaan aina yövieraille kaksi tyynyä per nukkuja. En luodakseni sitä blogeissakin hehkutettua hotellifiilistä vaan siksi, että kaikki tyynyni ovat niin lyttyyn nukuttuja. Siitä on hotellifiilis kaukana. Että jos nämä tyynyt voittaisin, niin menisi ihan arjen luksukseksi minulle ja yövieraille.

 197. Mun pitäisi voittaa nuo tyynyt, koska mua alkaa nukuttaa jo pelkkä ajatus pään laskemisesta niille.

 198. Rakastan nukkumista, mutta opiskelijana minulla ei ole varaa kunnollisiin petivaatteisiin. Olen jo pitkään haaveillut Joutsenen tuotteista, joten nämä tyynyt tulisivat tarpeeseen ja ilahduttaisivat mieltä :)

 199. Tämä vuosi on ollut tummansävyinen. Liian vähän unta, liian paljon töitä. Niinä vähäisinä tunteina jolloin olen nukkunut on untani härinnyt huoli rakkaasta. Uskon, että Joutsenen tyynyt toisivat lämpöä, turvaa ja parempia unia meille kummallekkin.

 200. Nukun tyynyllä, jonka olen ottanut mukaan muuttaessani omaan kotiin 10 vuotta sitten. Sitä ennen olin jo ehtinyt käyttää tyynyä jokusen vuoden, jota ennen äitini oli käyttänyt kyseistä tyynyä vuosia – ja hylännyt sen loppuunkäytettynä, jolloin poimin sen käyttööni. Aika vaihtaa tyynyä?

 201. Kiva kun nämä on nyt mäyrilläkin testattu. Tilda (Jarvisin näköinen lk-mäyräkoiratyttö) ja minä kyllä tarvitsemme kipeästi uudet tyynyt – kumpainenkin.

 202. Arpaonnen pitäisi osua juuri minun kohdalleni (oho, kuulostin ihan Paavo Väyryseltä, sorry) siksi, että a) meidänkin tyynymme ovat luvattoman vanhoja ja b) allergisena tapauksena en saa omaa nääpää sänkyyni koskaan, joten ihanan muhkea tyyny toimisi silkkisen pullean koiran korvikkeena.

 203. Mulla on myös lyttyyn nukuttuja tyynyjä, joita käytän päällekkäin jotta ne olisivat pehmeempiä ja muhkeempia.. no, ei toimi ei. Olisi niin aika saada uudet laadukkaat tyynyt!

 204. Arvonta tulee kuin tilauksesta – juuri tässä olen miettinyt, pitäisikö ostaa kenties uudet tyynyt. Nykyisillä nukkuessa nimittäin hartiat ovat aamuisin erittäin jumissa, kun eivät taida nykyiset tyynyt tukea tarpeeksi…

 205. Ihan ehdottomasti minulle; niskavaivaiselle töissäkäyvälle äidille joka on kokeillut kaikenmaailman tempurit kohtaamatta koskaan sitä oikeaa. Joko nyt ?

 206. Minun pitäisi voittaa, koska olen myös tässä kolmekymppiä täytettyäni ymmärtänyt yöunien merkityksen. Ikävä kyllä työmatkani on Tampereelta Helsinkiin eli 200 km vr:n kyydissä istumista ja herätys aamuisin jo ennen kuutta. Yöunet jäävät usein surullisen lyhyiksi. Joutsenen tyynylle pääni painettua nukahtaisin varmasti nopeammin ja parempaan uneen. Oi onni, suosippa nyt minua!

 207. Haluaisin voittaa, koska en ikinä voita mitään..nyyh ;) mutta anyway, nyt noidannuolta sairastaessani nukkuminen on ainoa tila, jossa selkään ei satu. Ja mukavampi nukkua uuden tyynyn kanssa, nyt siellä lätyn mallinen tyyny odottaa minua.

 208. Minä en ole vielä löytänyt sellaista tyynyä ettei tarvitsisi herätä niskat jumissa, pää kipeänä :( Olisiko nämä tyynyt tie onneen?!

 209. Minun pitäisi voittaa, koska kuten moni aikaisempikin kommentoija, painan pääni joka ilta kamalalle kellastuneelle lyttytyynylle, jonka olen hankkinut vuonna 1999 kun muutin pois lapsuudenkodista. Joka kerta tyynyliinaa vaihtaessani katson sitä ja ajattelen juurikin että “ai kamala”, mutta silti se vanha kauhistus aina vaan livahtaa sinne puhtaan tyynyliinan sisään. Poissa silmistä, poissa mielestä. Muka. Mutta eihän se niin mene, todellakaan.

 210. Itsellänikin on hivenen…kellertävät petivaatteet. Nyt olisi hyvä aika vaihtaa ne kuohkeampiin, unelmanvalkoisiin tyynyihin, kun ensi vuoden puolella muutan ensimmäiseen omaan asuntooni. Uudessa ympäristössä, uusien haasteiden keskellä reagoin normaalisti nukkumalla tavallista enemmän, joten ne tulisivat kyllä käyttöön…

 211. Aamuherätys on aina klo 6. Työmatkaa 50km/suunta. Päätetyöskentelyä. Niskat kroonisesti jumissa. Ei mulla muuta ;)

 212. Olen puolivälissä ensimmäistä raskautta ja yöunet katosivat heti raskauden ensimmäisestä päivästä lähtien. Syksyn koomailu liian vähillä yöunilla on vienyt siihen pisteeseen, ettei ilon päiviä juuri ole ollut. “Elät elämäsi parasta aikaa” – ei ihan tunnu siltä tällä univajeella. Nyt kun selällään nukkuminenkaan ei enää onnistu, on edessä vielä viitisen kuukautta vasemmalla kyljellä unen metsästystä vanhalla lyttyyn nukutulla untuvatyynyllä. Tarvitseeko sanoa että energia ei ihan riitä tyynykauppoihin lähtemiselle ja sopivan tyynyn etsimiseen joten tämä paketti tulisi taivaanlahjana piristämään jäljellä olevia öitä…

 213. Mun pitäisi voittaa koska minäkin nukun niiden kellastuneiden peittojen kanssa. Ja ne on vieläpä mun miehen ikivanhat.

 214. Asumme opiskelijakämpässä, jossa ikkunat vetävät siihen malliin että verhot heiluvat. Nykyiset littanat, ja ennen kaikkea vanhat petivaatteet eivät todistetusti talvipakkasilla enää paljon tuolta vedolta suojaa, joten lämpimälle untuvalle olisi tässä huushollissa todellakin tarvetta.

 215. Heippa! Mun pitäisi ehdottomasti voittaa, koska:
  Muutin 15-vuotiaana pois kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Mukanani vein kotoa paitsi tärkeimmät vaatteet, myös petivaatteet. Ne petivaatteet on meikäläisellä edelleen! Nyt mun muutosta omaan kotiin on jo 10-vuotta, mutta onhan ne petivaatteet vanhempieni luona asuessani jo olleet käytössä (itse asiassa peittoni on ehkä ollut olemassa koko ikäni, muistelisin nähneeni sen jo pikkutyttönä joskus Helsingissä asuessani, mikä tarkoittanee sitä että olen ollut alle 8 vuotias). Ne on kellastuneita ja kurjia enkä kauheesti yllättyis jos kasvaisivat jo homettakin. Mutta ei mulla ole opiskelevana yksinhuoltajana oikeasti varaa laittaa johonkin tyynyihin rahaa, niin että vanhat kelvatkoon!

  Että siksi mun pitäisi voittaa. Vanhat on oikeasti jo aika wanhoja. Ainakin 10 vuotta, enemmänkin. Hyi.

  Pusuja ja ihanaa päivää! <3

 216. Lähdetään siitä, ettei uudet tyynyt vielä mun yöunia pelasta, mutta jaksaisin uskoa, että ne pikkasen kuitenkin helpottaa. Aloin seurustelemaan syksyllä ja poikaystävä muutti käytännössä samantien asumaan minun asuntooni. Kaksi metriä pituutta ja sata kiloa painoa yhdistettynä 120cm 10 vuotta vanhaan runkopatjasänkyyn on kyllä ihanaa, muttei minun yöunille. Uudet tyynyt voisivat auttaa niskakipuihin mutta eivät siihen kun poikaystävä yöllä etsii minua sängystä ja sen hetkinen makuupaikkani onkin sängyn vieressä lattialla. Kumpikaan ei tiedä miten sinne päädyin, tosin minä olen kevyesti syyllistäen omat päätelmäni tehnyt. Uudet tyynyt – pehmeämpi lattiapaikka minulle!

 217. Valvotut yöt ja huonot yöunet ovat tuttu juttu. Välillä tuntuu, että nukun toinen silmä auki ja herään pienimpäänkin rasahdukseen. Stressi toki pahentaa tätä taipumusta roimasti. Nukkumattia kaivataan.

 218. Kärsin uniongelmista ja joudun möyhistelemään tyynyäni vähän väliä yön aikana, kun se on painunut kasaan. Uskonkin siis, että näillä tyynyillä uni tulisi paremmin ja saisi nukkua rauhassa koko yön, kun ei tarvitse asetella tyynyä parempaan asentoon vähän väliä!!

 219. Tämänhetkiset tyynyni ovat luokkaa Ikean euron tyynyt, ja sisuksetkin niistä jo tursuavat ulos. Olen aina ajatellut että sitten kun on pysyvä koti eikä mikään väliaikainen asumus, voin panostaa kunnon tyynyihin. Lopulta järkeä päähäni takoi eräs mies sekä hänen täydelliset untuvatyynynsä. Niskakivut tiessään ja unet mitä makoisampia.

  Noh, mies oli ja meni ja tyynyt jäi hankkimatta, kiertolaiselämä jatkukoon. Ehkä vuoden päästä tänne palatessa ne OIKEAT tyynyt takaisivat astetta lempeämmän laskeutumisen takaisin Suomeen.

  Ihanaa joulunaikaa!

 220. Sängyssämme todellakin lojuu ne iän myttäämät ja kellastamat eriparivuodevaatteet, jotka olisi jo aika päästää eläkkeelle….Mukana arvonnassa!

 221. Hahhaa noita apulaisia! Minunhan pitäisi voittaa tyynyt juuri siksi, että meillä majailee samanvärinen, vaikkakin eri rotuinen, peittojen valloittaja! :)

 222. Pitäis voittaa, ettei olis enää mitään tekosyytä oll heittämättä niitä kellastuneita vanhoja tyynyjä roskiin…

 223. Yritin taannoin ehostaa sängyssämme majailevia tyynyhirmuja viemällä ne pesulaan. Nolotuksen määrä oli suuri, kun esittelin pesulan tädille kuuman kesän aikaansaamia hiestä tummuneita Ikea-tyynyjämme.
  Olen käynyt kaupoilla ihastelemassa useampaan otteesen Joutsenia ja Tempureita, mutta tyynyjen hinnat ovat aika korkeita opiskelijan näkökulmasta.Jospa nyt onni potkisi ja uudet tyynyt kotiutuisivat tätä kautta.

  Kiitos inspiroivista teksteistä ja rentouttavaa Joulua.

 224. Joskus teininä meni 3. ja 4. niskanikaman välilevy tuusan nuuskaksi ja sen jälkeen on pitänyt olla tarkkana millaisella tyynyllä nukkuu, jottei niska ole ihan jumissa aamulla. Nyt vanhat hyvät tyynyt ovat niin muhkuraisia ja kellastuneita, että pitäisi uusiin sijoittaa, mutta valikoimissa ei enää ole sellaista kaksi-osaista tyynyä. Joten ei mitään tietoa miten tällaiset ns. tavalliset tyynyt tukevat niskaa, joka ei tykkää niskavaivaisille tarkoitetuista vaahtomuovihärpäkkeistä. Joutsenen tyynyjä olen kovasti harkinnut, mutta hirvittää pistää noita summia sellaiseen, jonka sopivuudesta ítselle ei ole mitään takeita. Joten jos arpaonni suosisi, pääsisi kokeilemaan ja toivottavasti ihastumaan.

  ps. blogin houkuttelevat sänkykuvat ovat olleet sen verran inspiroivia, että joulupukki tuo mukanaan elämäni ensimmäiset pellavalakanat ;)

 225. Itse olen tiedostanut unen merkityksen jo vuosia, mutta tiedostaminen ei valitettavasti ole vaikuttanut tarpeeksi arjen toimintamalleihin. Ehkä tuollaiset tyynyt houkuttelisivat jatkossa ajoissa nukkumaan.

 226. Kärsin kroonisesta hampaiden narskuttelusta. Tämä puolestaan aiheuttaa päänsärkyä aamuisin. Tyynytkin ovat vanhat (miten voi olla niin vaikeaa luopua vanhoista tyynyistä ja ostaa tilalle uusia?!), joten veikkaan, ettei niiden littana malli (ja kellastunut väri, yök) helpota tilannetta ollenkaan.
  Uudet tyynyt tekisivät siis toivottavasti ihmeitä aamuihin! (ja öihin)

 227. Hei, aivan mahtavia kuvia. Tuo sun sänky näyttää niin kutsuvalta, että en yhtään ihmettele kuvausassistenttien innokkuutta. Mielelläni loupuisin vanhoista muhkuraisista tyynyistäni ja näkisin jatkossa puhtaita Joutsenunia. Minulla on juuri sopivasti vuodevaatteiden vaihtoviikot menossa, joten tämä olisi täydellinen lisä siihen. Joulupukille kirjoitin toiveen uudesta untuvapeitosta ja tänne siis toive tyynyistä… Hyvää Joulun aikaa!

 228. Luulen, että minunkin olisi aika heittää lyttyyn nukutut tyynyt pois
  ja saada pääni alle yöksi jotain parempaa….

 229. Mä tarvisin nuo siksi, että omistan juurikin tollaset lyttyyn nukutut tyynyt, jotka on ollu mulla itseasiassa siitä asti kun muutin pois kotoa eli 10 vuotta.. En ees halua tietää mitä kaikkea niissä kasvaa.. Sellanen hotellifiilis ois ihana saavuttaa omassakin sängyssä ja veikkaan että noilla tyynyillä ois askeleen lähempänä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.