Oodi silkkipaidoille

Silkkipaidoista on tullut salavaivihkaa vaatekaappini käytetyimpiä vaatteita. Omistan useamman ja käytän niitä aivan koko ajan – työtapaamisissa, kaupungilla, kavereiden kanssa. Neuleiden alla, sellaisenaan. Hihat käärittyinä, aina. Ehkä se johtuu siitä, että kauniisti leikattu ja laskeutuva silkkipaita on ylivoimaisesti vaivattomin tapa näyttää tyylikkäältä. Tarkoitan erityisesti elämässäni tasaisesti toistuvia tilanteita, kun ulkoisten seikkojen miettimiseen ei ole yhtään ylimääräistä aikaa, energiaa tai motivaatiota. On vapauttavaa, kun voi levollisin mielin napata henkarista vaatteen, sukeltaa sen sisään ja suoristaa helman hississä. Kunpa kaikki tässä maailmassa toimisi tällä tavoin.

2015-01-22-stellaharasek-silkshirt-1

Oi silkkipaidat! Sovitte kaikkiin vaatteisiini nahkahameista pillifarkkuihin, teette mistä tahansa asusta asteen puetumman ja onnistutte näyttämään joka tilanteessa staililta rennolla tavalla, johon kykenevät vain ranskalaiset naiset. Jos tässä ei ole tarpeeksi syitä rakastaa teitä, en tiedä missä on.

2015-01-22-stellaharasek-silkshirt-2

Kuvien luonnonvalkoisen silkkipaidan hankin heti vuodenvaihteen jälkeen Sofinah Shopista. Oli vallaton päivä, ajatukset vaeltelivat jo keväässä ja ajattelin, että houkuttelen sen Helsinkiin nopeammin, jos viiletän kaduilla vaihteeksi valkoisessa. Paita on läpikuultava, joten valitsin sen alle vielä samansävyisen hihattoman. Ei sovi hyvin alkanutta houkutusoperaatiota pilata mustalla. (Sitäpaitsi se on superpehmeä ja tunsin pukeutuneeni höyheneksi, kun sovitin sitä.)

2015-01-22-stellaharasek-silkshirt-3

iHeartin silkkipaita ja -toppi Sofinah Shopista

24 thoughts on “Oodi silkkipaidoille

 1. Hei! Mistä noita metallisia vaatehengareita saa mustana tai valkoisena???? Olen koettanut metästää kovasti.

  Kaunis silkkipaita!
  Olen äidiltä ominut pari ihanan värikästä silkkipaitaa, joita hän on joskus nuorempana pitänyt. Vielä en vain ole tohtinut käyttää kun pelkään sotkevani heti ekalla käyttökerralla.

 2. voih, haluaisin niin kovasti silkkipaidan, mutta g-kupin rintavarustuksella näytän enemmän teltalta kuin höyheneltä. ;(

  • Voih! Ymmärrän paremmin kuin hyvin, nimim. entinen 65H. Teettämällä saisit varmasti sopivan? Silkkipaidoissa tuntuu ison rintamuksen kanssa olevan se haaste, että jos paita on riittävän iso rintakehän kohdalta, se on kaikkialta muualta liian iso.

   • ehkä ihan vaan isosta pienentämällä onnistuisi, joskin omin käpälin se ei kyllä onnistu, pitäisi löytää ompelija joka ei tärvää silkkiä. ;(

 3. Nykyisin tuntuu että en muuta ostakaan kun silkkipaitoja, juuri siksi että sopivat kaiken kanssa ja tuntuvat ihanalta ihoa vasten! Ikuisena sählärinä valkoinen silkki ja minä on vain melko haastava yhdistelmä, koska paidalla on läikkä saletisti ennen lounasta :D toivottavasti sinun paita säilyy turmiolta, sen verran kaunis se on!

  • Vähän samaa pelkään, mutta ainakin toistaiseksi paita on selvinnyt tahratta! Katsotaan kauanko tätä hyvää tuuria jatkuu…

 4. Silkki on kyllä ihan paras, siitä tulee oikeasti höyhenenkevyt olo, huolet kaikkoavat. Silkki on terapiaa : )

  • Heips! Olen pessyt sillkkipaitojani ( filippa k) ihan pesukoneen silkkiohjelmalla ja eivät ole menneet miksikään. Eli suositus Filippa k:lle. Olen pessyt koneessa vaikka käsipesu merkintä. Mutta kyllähän arka materiaali silkki on eli ei hajuvesien suihkuttelua hiuslakasta puhumattakaan silkkipaita päällä :)

   • Hei, sama täällä eli Filippan silkkipaidat pesukoneeseen vaan. Silkille tarkoitettu pesuaine on ollut käytössä ja hyvin on toiminut.

 5. Paras mainoslause ikinä: “tuntea pukeutuneensa höyheneksi” !
  Varsinkin kun tuntee itse pukeutuneensa viime viikkoina lähinnä loskakokkareeksi…
  Lähden silkkipuserokauppaan. Heti. Moido.

 6. Mustakin silkkipaidat näyttävät tyylikkäiltä ja itsekin omistan yhden. Mutta arkailen kovasti silkkipaitojen käyttöä, koska tuntuu että pesupuoli on niin hankalaa ja kainaloihin jää helposti läikät. Mulla on sellainen meno päällä ettei jonkinasteiselta hikeentymiseltä voi arjessa välttyä, enkä tiedä miten hyvin silkkivaatteiden pesupuoli onnistuu. Kokemuksia?

  • Joo, mulla ihan sama ongelma/pelko silkkipaitojen suhteen. Siksi en niitä olekaan uskaltanut oikein ostaa. Tyylikkäitähän toki olisivat.

   Onko muuten kellään ylipäänsä hyviä vinkkejä, miten estää paitoihin tulemasta niitä hiki/dödöläikkiä?? Ja miten saada ne pois?

   • Hmm, olisikohan se kiinni ihan dödövalinnasta? Minulla oli joskus sama ongelma, mutta se katosi vaihtamalla deodoranttimerkkiä. Sen jälkeen ei ole näkynyt läikänläikkää paidoissa, ei hiestä eikä dödöstä.

  • Hyvälaatuisen silkkivaatteen voi huoletta pestä koneessa 30 asteessa, linkous alhaisilla kierroksilla. Pesua ei kannata arkailla, jottei lika pääse pinttymään. Jos niin käy, tahrojen puhdistaminen on hankalaa. Pesussa kannattaa suosia erityisesti silkin puhdistamiseen tarkoitettua pesuainetta.

   Käsinpesukaan ei vaadi paljon vaivaa, jos kyseessä on vain yksi tai kaksi puseroa. Vaate kannattaa pesun jälkeen rullata pyyhkeen sisään, jolloin enin märkyys jää pyyhkeeseen. Sitten vain ravistus sileäksi ja esimerkiksi henkariin kuivumaan.

 7. Miten peset ja hoidat silkkipaitojasi? Minusta (ehkä olen väärässä) silkki on niin työläs hoitaa, etten viitsi ostaa silkkipaitoja ollenkaan.

  • Moro Mökö (huippunimimerkki), olen itseasiassa eri mieltä, minusta ne ovat aika helppohoitoiset. Tuulettelen niitä paljon käytön jälkeen, se riittää pitkälle, sillä hikoilen hyvin vähän. Pesen tarvittaessa silkille tarkoitetulla pesuaineella, ripustan kylpyhuoneeseen kuivumaan, siliävät kuivuessaan kylpyhuoneen kosteudessa ja siinä se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.