Keltaiset kadut

Olin jo tovin odotellut tätä hetkeä ja tänä viikonloppuna se koitti: tuuli yltyi tarpeeksi ja itsepäisesti alkusyksyn asussaan viipyilleet puut pudottivat viimeisetkin lehtensä. Kapteeninpuistikko ja kadut sen ympärillä ovat peittyneet kahisevaan keltaiseen. Kaupungin puistotyöntekijät kävivät jo kerran haravoimassa kaiken siisteihin kekoihin, seuraavana yönä maahan oli satanut kolminkertainen kerros. Mietin mitä puistotyöntekijät ajattelivat kun näkivät sen, itkettikö vai naurattiko, vai tuumasivatko, että no, elämä on.

2015-10-25-stellaharasek-sunday-12015-10-25-stellaharasek-sunday-22015-10-25-stellaharasek-sunday-32015-10-25-stellaharasek-sunday-4

Koirat loikkivat lehtimeressä, kauempaa kuului lapsen kiljahtelu. Tuulenpuuskat saivat aikaan pieniä pyörteitä. Voisin kuunnella sitä tuiverrusta ja lehtien havinaa loputtomiin. Niillä on sama vaikutus kuin sakealla lumisateella, kaupungin muut äänet vaimenevat ja arki loittonee. Kun seisahtuu paikoilleen, sulautuu maisemaan ja tuntee kuinka syke hidastuu.

2015-10-25-stellaharasek-sunday-52015-10-25-stellaharasek-sunday-62015-10-25-stellaharasek-sunday-72015-10-25-stellaharasek-sunday-8

Kaikenlaisia sunnuntaisuunnitelmia oli, mutta kas, olen viettänyt koko päivän villaverkkareissa sohvalla, käynyt ulkona vain kävellyttämässä koiria ja hakemassa lähikaupasta ainekset lämpimiin voileipiin. Niissä on jotain tyynnyttävää – talven tulo ahdistaa viisi kertaa vähemmän, kun juusto sulaa uunissa ja illallisensa saa syödä sormin elokuvan äärellä. Olkoonkin, että elokuva on flunssaisen kämppäkaverin valitsema keskinkertainen toimintatrilleri. Niissäkin on jotain rauhoittavaa, elokuvissa joiden tunnelmiin ei takerru eikä jää viipymään. Kun sulkee television, laskeutuu hiljaisuus. Koira haukottelee, kynttilän liekki lepattaa ääneti ennen sammumistaan. Tuoksu jää leijumaan huoneeseen kun menee nukkumaan.

21 thoughts on “Keltaiset kadut

 1. Näitä sun kuvii vois tuijotella päivät pääksytysten ja kaikki muu vain katoaa ympäriltä. Multa loppuu sanat.. ;))

  Arvaappa mitä :) Meikä muuttaa 1.11 annankadun ja bulevardin kulmaukseen.. ! Huikeeta. ..kai?… en oikein oo tässä menossa pysyny ees peräsimessä :D Se Afrikan keikka meni nyt miehelle, mutta mulla on optiot ensi vuoteenkin ;)

 2. Nuo omakuvat (vai ottiko Mikko tai joku?) ovat kyllä todella hienot! Varsinkin tuo viimeinen on pysäyttävä.

 3. Ansaitsisit jonkun kotimaan matkailunedistämisen valtionpalkinnon tai ainakin kunniamaininnan. Olen jo yhden reissun tehnyt eteläiseen Helsinkiin oikeastaan vain nähdäkseni livenä nuo kauniit, vanhat talot ja puistot. Ei sillä, etten viihtyisi omassa kotikaupungissani (Tampere), mutta täällä kun näkee kauniin, vanhan talon, sen viereen on takuuvarmasti liimattu joku 70-luvun elementtihirvitys. Ei näin, Tampere, ei näin.

  • HAHA! Kiitos! Otan tämän suurena kohteliaisuutena. On Tampereellakin kyllä kauniita kortteleita! Omat suosikkini ovat Finlaysonin alue, jossa opiskelin vuosia, ja Verkatehdas siellä kosken keskellä.

   • Totta, niillä alueilla on kauniita taloja, mutta luvattoman paljon kaunista on täällä tuhottu ja niiden tilalle rakennettu sellaisiakin upeita maamerkkejä kuin Koskikeskus tai Hotelli Ilves :)

    • Uuh… Totta. Se kaunis koskiranta on kyllä aika tehokkaasti pilattu Koskikeskuksella.

 4. Täällä sun blogissa on nykyään ihana tunnelma! Tänne on jotenkin niin kiva tulla, tulee aina hyvällä mielelle.

 5. ihanat kuvat helsingista. helpottaa koti-ikavaa..
  olen etsinyt kivoja villahousuja itselle, saanko kysya mista loysit omasi? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.