Koti (kesä)kuntoon

Yhteistyössä Nest Factory

Kotiaiheisia juttuja on toivottu ja ilokseni voin kertoa, että niitä on tulossa – monta! Tehtaankadulla on nimittäin käynnissä tapahtuma nimeltä sisustus. Muutosta on sentään vasta vuosi aikaa ja nyt alkaa vihdoin olla aikaa ja energiaa puuttuvien mattojen, valaisimien ja muiden tarpeellisten asioiden metsästykseen. Olkoonkin, että metsästys tarkoittaa kohdallani useimmiten sitä, että odottelen oikeiden esineiden kävelevän haaviini… Se vaatii vain kärsivällisyyttä ja sokeaa luottamusta siihen, että asiat järjestyvät niin kuin on tarkoitus.

Toki auttaa myös, jos kotikulmilta löytyy inspiroivia putiikkeja, jotka ovat pullollaan ihanaa tavaraa. Nest Factory saattaa olla teille tuttu nimi, sillä olen asioinut siellä viimeisen vuoden kahden varrella useamman kerran. Pääasiallisesti verkkokauppana toimiva putiikki kuuluu niihin, joissa voi tehdä löytöjä hyvällä omatunnolla: valikoima on keskittynyt eettisesti ja ekologisesti tuotettuihin, käsintehtyihin kodin tavaroihin, vaatteisiin ja asusteisiin. Jos hamam-pyyhkeet, kasmirhuivit, kimonot, etniset korut ja kassit sekä vintagetekstiilit kiinnostavat, kannattaa olla kuulolla nyt.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-1

Valitsin yhteistyömme tiimoilta Nest Factorysta nipun suosikkituotteitani ja sirottelin niitä kotona vähän sinne sun tänne selvittääkseni miten ne sinne istuvat ja mitkä suosikeista saattaisivat jäädä pysyvästi meille. Saa vapaasti arvata mitkä valitsin!

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-162016-06-20-stellaharasek-nestfactory-2

Materiaalit ovat pökerryttävän ihania: etiopialaista puuvillaa, villaa, silkkiä, kasmiria… Kannattaa tsekata varsinkin pyyhevalikoima. Olen itse siirtynyt kokonaan erilaisiin hamam-pyyhkeisiin, jotka ovat ohuita, kuivaavat tehokkaasti ja kuivahtavat nopeasti itsekin. Tykkään pyyhkeissä vähän karheistakin materiaaleista, pehmeämpien pintojen ystäville löytyy lempeitä vaihtoehtoja.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-32016-06-20-stellaharasek-nestfactory-4

Lämpenen myös Nest Factoryn hyvällä tyylisilmällä valitulle värimaailmalle, varsinkin nyt kun värit ovat tehneet säkenöivän paluun elämääni. On kirkkaita etnisiä kuvioita, haalistuneita vaaleanpunaisia ja violetteja, hiekan ja meren sävyjä. Minimalisteille löytyy myös vähäeleistä valkoista, harmaata ja mustaa – yksi suosikkituotteistani koko kaupassa on pelkistetty hiilenharmaa pellavapyyhe, joka vilahtaa tässä allaolevassa kuvissa. Hapsuton pyyhe toimii hyvin myös vilttinä vaikka piknikillä. Niin, Nest Factorysta on muuten peräisin myös se täydellinen matkahuitula, jota käytän reissussa sekä pyyhkeenä, vilttinä että huivina.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-52016-06-20-stellaharasek-nestfactory-152016-06-20-stellaharasek-nestfactory-6

Valikoimasta löytyy myös vintageaarteita: maailmalta kannettuja käsinkudottuja marokkolaisia mattoja, tyynyjä ja raheja. Pidän kaikkein eniten vanhoista tavaroista – kuluneet vuodet näkyvät niissä kulumina ja kolhuina. Tykkään ajatuksesta, että esineellä on ollut elämä ennen minua, ehkä niitä on minun jälkeenkin vielä monta. Varsinkin matot saavat mielellään olla minua vanhempia.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-72016-06-20-stellaharasek-nestfactory-82016-06-20-stellaharasek-nestfactory-9

Helsinkiläinen verkkokauppa sai alkunsa amerikkalaisen Traceyn ideasta: hän on matkustellut paljon elämänsä aikana, muuttanut Suomeen rakkauden perässä ja halunnut tuoda mukanaan kaikkia niitä ihania esineitä, joihin on reissuillansa törmännyt. Hyvä niin! Vastuullisesti valveutuneita kauppoja alkaa olla kaupungissa ja saa minun puolestani tulla vielä monta lisää. Varsinkin sellaisia, joissa myydään näin kaunista kamaa.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-142016-06-20-stellaharasek-nestfactory-102016-06-20-stellaharasek-nestfactory-11

Verkkokaupan lisäksi Nest Factorylla on kivijalkakauppa, joka palvelee Helsingin Punavuoressa, Pursimiehenkadulla. Tavaroita kannattaa ehdottomasti käydä hypistelemässä paikan päällä, jos siihen vaan on mahdollisuus. Samalla saa kuulla kaikki tarinat niiden takana, sillä Tracey tuntee henkilökohtaisesti suurimman osan käsityöläisistä, joilta putiikin tuotteet tulevat. Aivan kaikki ihanuudet eivät sitäpaitsi löydy verkkokaupasta.

2016-06-20-stellaharasek-nestfactory-122016-06-20-stellaharasek-nestfactory-172016-06-20-stellaharasek-nestfactory-13

Jos kiinnostuit, jatka lukemista, sillä koodilla summer2016 saa Nest Factoryn koko valikoimasta 15% alennuksen viikon ajan ensi maanantaihin 27. kesäkuuta asti. Alennus on voimassa sekä verkkokaupassa että kivijalkamyymälässä osoitteessa Pursimiehenkatu 17. Lisäksi jokainen ostoksen tehnyt saa kaupan päälle rannekorun. Koruja on monenlaisia, yksi niistä vilahtaa ranteessani näissä kuvissa. Putiikissa paikan päällä ostoksilla piipahtavat saavat valita omansa, verkkokaupassa asioivat saavat luottaa valintatehtävässä Traceyn makuun.

Kuvissa näkyvät tuotteet kuvauslainassa, osa saatu omaksi.

PHOTOS BY STELLA HARASEK
(THE ONE WITH ME IN IT BY ANNI TAIMISTO)

24 thoughts on “Koti (kesä)kuntoon

 1. Sisuatamisessa tärkeintä on juuri tuo oikeiden esineiden odottaminen. Kun muutin nykyiseen kotiini haaveilin keittiöön kristallikruunua, jossa olisi myös vihreitä kristalleja, en tosin uskonut sellaista koskaan löytäväni. Yhtenä yönä näin unta, jossa antiikkikauppias houkutteli minua kauppaansa sanoen, että hänellä on minulle juuri sopiva kristallikruunu. Niinpä sitten kävellessäni seuraavana päivänä töihin ihan samaa tietä kuin aina ennenkin, täydellinen valaisin oli ripustettu antiikkivalaisinkaupan ikkunaan, kaupat tuli tehtyä tietenkin saman tien!

 2. Olen itse haaveillut noista hamam-pyyhkeistä! Toistaiseksi ovat nuo käytössä olevat pyyhkeet vielä niin hyvässä kuosissa, etten raaski lähteä vaihtamaan. Mutta kunhan ne alkavat sanoa sopimustaan irti, niin vaihdan kyllä varmasti hamameihin. TAI sitten pellavaisiin!! Musta on tullut ihan pellavahullu, se on niin ihana, karun kaunis materiaali! Vuodevaatteet, laude- ja pöytäliinat jo pellavaisina löytyvätkin. Mummon vanhoista pellavapöytäliinoista tein tyynyliinat, arvaa onko vähän ihanat! :•)

  • Pellava on IHANA. Kun sen makuun kerran pääsee, ei ole paluuta. Eikä ole muuten pakko valita vain jompaakumpaa – omasta kylppäristä löytyy niin pellavapyyhkeitä kuin erilaisia hamam-pyyhkeitä. Ihania kaikki.

   • No TOTTA! Taidankin ruveta saman tien tutustumaan Nest Factoryn sivuihin. Mukavaa aatonaattoa sinne Tehtaankadulle! ♡♡♡ xxx

 3. Sen hiilenharmaan pellavan olisin ostanut, mutta ei sitä tietenkään ollut myynnissä. Monien yhteistyöpostaustesi perusteella täytyy sanoa, että olet kaupoille todellinen kultamunahanhi, koska mitään kiinnostavaa ei ikinä ole myynnissä siinä vaiheessa, kun minä ne postauksesta löydän – tämänkin sentään näin julkaisupäivänä! Harmitus!

  • Moikka, tuota pellavapyyhettä ei tainnut olla verkkokaupassa alun alkaenkaan, koitin etsiä linkittääkseni sen. Ei ole välttämättä ehtinyt sinne vielä, tai erä on niin pieni, että se myydään suoraan kivijalkakaupasta. Kannattaa soittaa tai meilata, ja kysyä perään! x

   Myöskään kaikkia noita vintagemattoja, -tyynyjä ja -peittoja ei verkkokaupasta löydy – niitä kannattaa tiedustella tai mennä käymään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.