Hidas aamu

Ensimmäinen kiireetön aamu aivan liian pitkään aikaan! Jääkaapin jämäaineksista tehty aamiaismunakas tuntuu luksukselta, kun sen kuorruttaa parmesaanilla ja kypsentää hitaasti uunissa. Kaveriksi kannullinen kahvia ja kesän viimeiset mansikat lusikoituna mukista jugurtin ja hunajan kanssa. Pöytä täynnä muruja ja eilisistä kuvauksista unohtuneita työasioita, ei haittaa. Tänään on vapaapäivän kunniaksi luvassa pelkästään kivaa ohjelmaa – päiväviini meren äärellä, illalla ystävän synttärikemut. Aurinkokin ilmestyi juuri esiin pilvien takaa. Juuri ajallaan.

2016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-12016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-22016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-32016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-42016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-52016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-62016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-72016-09-10-stellaharasek-sat-breakfast-8PHOTOS BY STELLA HARASEK

22 thoughts on “Hidas aamu

 1. Munakasta syödään taloudessamme usein, ihan superruokaa ja muokattavissa noin sadalla tavalla riippuen siitä mitä keittiön kaapeista löytyy. Uuniversiota en ole vielä kokeillut, mutta nytpä taidan ryhdistäytyä ja testata heti huomisaamuna.

  Valurautapannuja(kin) kannattaa katsella kirppareilta, ainakin meidän kulmilla niitä näkyy myynnissä tosi usein. Minulla on myös sellainen pieni, halkaisijaltaan noin 15 senttinen pannu, siinä on hyvä tehdä juurikin munakas, ja sopii myös uuniin. Olen paistanut siinä myös pienen mutta muhkean omena-rahkapiirakan.

  • Joo, nuo pienikokoiset valurautapannut on ihan parhaita kaikenlaisiin uuniruokiin! Myös pannari kahdelle on iisi paistaa uunissa pienellä valurautapannulla ja nostaa sellaisenaan pöytään.

 2. Moikka…en mä muista olenko joskus sulle kirjoittanut.. :)…mutta pitkään olen sun blogia seurannut. Nämä sinun kuvat on aina niin hyvin otettu, että esteettinen tunnelma on aina ja saa haaveilemaan tuollaisesta elämästä! Lisäksi monesti huokailen sun vaatteiden perään!…myös se, että blogisi avulla olen löytänyt niin hyvää musiikkia..sulla on pettämätön musiikki maku!..sekin vielä että kirjoitat todella hyvin tunnelma välittyy kokonaisuudessa aina. Odotan jos joskus kirjoitat kirjan, ostan sen varmasti! :)
  Ja lisäksi tuo sinun toinen puoliskosi on varsin komea! :)….toivottavasti pidät blogia vielä pitkään! :)

  • Hei, ihana kuulla että olet tykännyt ja seuraillut pitkään – kiitos, että luet! Kirja on itseasiassa työn alla, kiitos kaunis kannatuksesta xxx

  • Omani on kirpparilta, mutta löytyyhän noita uutenakin hyvinvarustetuista kaupoista.

  • En tehnyt millään erityisellä ohjeella, vatkasin vaan kermaa kananmuniin, kuullotin sipulit ja tomaatit pannulla, nakkasin kasaan ja paistelin pikkuhiljaa. Ensin liedellä, sitten uuniin.

  • Hmm, mitähän siinä oli – ainakin kirsikkatomaatteja, fetaa, sipulia ja pari palaa salamia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.