Syyskuun kolmas

Sade alkoi takoa ikkunoita iltapäivällä eikä loppua näy. Märkä sää ei estänyt lähtemästä pienelle iltakävelylle. Toisilla oli kumisaapppaat, toisilla kangastossut, kaikki kastuivat samalla lailla. Vaikea uskoa, että nämä kuvat on otettu vain muutama tunti vaaleanpunaisten hattarakuvien jälkeen. Syksyltä näyttää, uskoisiko tuota?

2016-09-03-stellaharasek-syyskuu-12016-09-03-stellaharasek-syyskuu-22016-09-03-stellaharasek-syyskuu-32016-09-03-stellaharasek-syyskuu-52016-09-03-stellaharasek-syyskuu-62016-09-03-stellaharasek-syyskuu-72016-09-03-stellaharasek-syyskuu-82016-09-03-stellaharasek-syyskuu-92016-09-03-stellaharasek-syyskuu-112016-09-03-stellaharasek-syyskuu-122016-09-03-stellaharasek-syyskuu-102016-09-03-stellaharasek-syyskuu-132016-09-03-stellaharasek-syyskuu-142016-09-03-stellaharasek-syyskuu-15PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

45 thoughts on “Syyskuun kolmas

 1. Syyskuun kolmas oli elämäni onnellisin tähän asti, koska menin naimisiin <3 Pakko sanoa, että onneksi sadealue kiersi Tampereen!! Mutta jos jotain positiivista täytyy keksiä Helsingin sateesta, niin sinun valokuvat – ne on upeita!

 2. Minusta voisit jättää tupakkakuvat pois.
  Tupakointi on epäcoolia ja epäterveellistä, aina.
  Onko tämä röökikuvien julkaiseminen jotain piiloprotestia vallitsevaa tupakoimattomuussuuntausta vastaan?
  Nyt jo joku entinen tupakoitsija sanoi, että kuvien myötä alkoi tehdä tupakkaa mieli. Eli kuvilla on vaikutusta, mutta haluatko olla tupakoinnin puolestapuhuja?
  t Ikävä moralisoiva keski-ikäinen lääkäri

  • Muistatko vanhan mainoksen sloganin; “Jos poltat, muista huomaavaisuus. Jos et polta, muista suvaitsevaisuus”? Se, polttaako joku tuntematon ihminen ei kuulu pätkääkään muille. Bloggari ei myöskään ole pienimmässäkään määrin vastuussa lukijoiden tekemisistä, jokainen tekee omat päätöksensä tupakoinnin ja muidenkin asioiden suhteen täysin itse.

   • Niin tietenkin jokainen tekee päätöksensä itse.
    Onneksi asiat ovat menossa siihen suuntaan, ettei tupakoitsijoita kohtaan tarvitse olla suvaitsevainen.
    Kuka tupakoivakaan enää haluisi polttaa esimerkiksi aamiaispöydässä?
    80- luvulla lääkiksen opikelijaruokalassa poltettiin ihan surutta. Eipä se kivaa ollut kanssasyöjille, mutta ei sillon tullut mieleen paheksua, moralisoida kieltämisestä puhumattakaan.
    En silti kaipaa noita aikoja.
    Tupakoinnin ihannointi vaikka yksityisessä blogissa nyt vaan on niin mennyttä aikaa.

    • Nykyinen tupakkalaki pitää huolen siitä, että tupakoitsijat eivät hirveästi pääse savuttomia harrastuksellaan häiritsemään. Näissäkin kuvissa polttavat henkilöt seisovat kaatosateessa keskellä tyhjää katua eivätkä istu kenenkään olohuoneessa.

     • Mä ehkä pissaan housuun kun alkaa vallan naurattamaan =D
      Tuleva tenalady <3

  • Ihan tupakoitsija olen.. en entinen.. et ei tarvi olla huolissaan minusta. Mut kiitos huolenpidosta. Eiköhän aikuiset itse osaa päättää oli kuvissa tupakkaa tai ei.. Mut juu toivottavasti tämä keskustelu loppuu tähän. “Näin minä mieleni pahoitin kun tupakan kuvassa näin”. . Sori sarkasmista..

   • En pahoittanut mieltäni. Ei tässä siitä ole kyse.
    Tämä blogikin on mielipidevaikuttaja. Haluaisitteko takaisin ajat jolloin lentokoneessa sai polttaa, baari-illat vietettiin savusumussa? Olisiko edelleen ok tupakoida sisällä? Tämä edistys on tapahtunut pienin askelein ja toivon että kehitys jatkuu samaan suuntaan.
    Ja sen puolesta teen osani silloin kun tilaisuus tarjoutuu.

    • Toistan vielä ja kehotan petraamaan luetun tekstin sisällön ymmärtämistä; “Jos poltat, muista huomaavaisuus. Jos et polta, muista suvaitsevaisuus”. Vinkki; tuon lauseparin ensimmäinen osa jäi sinulta ilmeisesti ymmärtämättä kokonaan. Nämä ihmiset eivät polta lentokoneissa, ravintoloissa tai sinun olohuoneessasi. Got the point allready……?

  • Kas, röökiriita! Edellisestä onkin aikaa.

   Kuvissa vilahtaa joskus tupakka, koska moni lähipiirissäni polttaa. Se ei tosiaankaan tarkoita, että ihannoisin tupakoimista – se tarkoittaa vain sitä, etten ota asiakseni olla mieltä muiden ihmisten valinnoista. Kuvaan arkea, elämää ja ihmisiä ympärilläni sellaisena kuin ne näen. En halua lavastaa tai keskeyttää tilanteita kamerani kanssa, vaan kuvaan sitä, mitä tapahtuu. Ei tuntuisi luontevalta pyytää ihmisiä tumppaamaan tupakkansa tai jäädä tupakkataukonsa jälkeen paikoilleen poseraamaan, jotta saisin hetkestä savuttoman kuvan – eihän se olisi silloin enää sama saati aito hetki. Samalla tavalla olisi outoa korjailla illanvieton aikana kuvista viinilaseja, koska joku saattaa paheksua viininjuomista tai kärsiä alkoholiongelmasta, tai hätistää kuvista koiria pois, koska kaikki eivät välttämättä pidä niistä tai joku allerginen saattaa pahoittaa mielensä.

   Tuntuisi hullulta editoida elämästäni tätä blogia varten jonkinlainen laimennettu versio, jonka sisältö olisi lääkärin, kasvatustieteilijän ja raittiusliikkeen mielestä kaikille yleisöille sopiva. Blogien vaikutusvaltaa ei varmasti kiellä kukaan, mutta uskon vakaasti, että tämän blogin lukijat ovat älykkäitä aikuisia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan, päättävät itse omista valinnoistaan eivätkä kävele kenenkään perässä kuin sokeat lampaat. Kaikki ovat tietoisia tupakoinnin riskeistä. Jos joku nyt näiden kuvien takia alkaa polttaa, taitaa olla elämässään vähän isompiakin ongelmia kuin tämän blogin lukeminen.

   Rauhaa ja rakkautta, darlings!

 3. Tikrulta moi!
  Sä saat kuvillasi sateenkin näyttämään überhyvältä :)
  Eilen illalla kun ei ollut kiire mihinkään ja vettä tuli Tuusulassakin taivahan täydeltä, laitoin kynttilät (ja röökin :)) palamaan ja kuuntelin. Tuntui kodikkaalta, mutta jos tämä on pääasiassa tätä noin tammikuuhun niin rupean marraskuun tienoossa kirkumaan.
  -T

  • Uuuh… Ei. Mun visio on, että ensin se intiaanikesä, sitten lämmin ja lempeä syksy, sitten parin rytisevän syysmyrskyn kautta viiden pakkasasteen satutalveen!

 4. Oho, onpa teillä tullut vettä. Olen miettinyt tällaisena lätäkkökesänä, että vieläkin lapsettaa sen verran että saappaat jalassa lätäkköön pitää astua kiertämisen sijaan. Mutta en enää muissa kengissä. Samoin syksyisin jäätyneet lätäköt on pakko käydä rätistämässä rikki, ja niitähän täällä maalla hiekkatiellä riittää. Vielä yksi tallaamisilo: maamunat siinä vaiheessa kun ne savuttaa itiöt ilmaan. Pakko tallata.

  • Allekirjoitan tämän kaiken! Mutta milloinkohan olisin viimeksi törmännyt maamunaan?! En edes muistanut niiden olemassaoloa. Ne on kyllä mahtavia.

 5. Myös täällä kuunneltiin yöllä sateen ropinaa kattoikkunaan leffaa katsellessa. Pötkyläkoira osoitti syvää tyytymättömyyttä joutuessaan ulos, varpaat ja maha kastuivat ja sekös hänen korkeuttaan harmitti.

   • Jannan kanssa samaa mieltä – mutta minne pääsis pakoon syksyn sateita (tunnelmallista tietyssä määrin mutta jossain vaiheessa kun aina vain pilvet hipoo harteita alkaa keittää)

 6. Hitto alkoikin tekemään mieli tupakkia kun näitä kuvia katseli! Ihana fiilis. Käy se täytyy pistää sörrit tippumaan ja pistää tupakaksi

  • Jännä miten eri asioihin sitä kiinnittää huomionsa, mää katselin märkiä katuja ja putoavia sadepisaroita enkä edes huomannut tupakkaa kenenkään sormissa :D

    • Niinpä! Toivottavasti tupakki himot menis vielä joskus ohi ja näkis ne sadepisarat tupakin sijaan

     • Sori Stella. Ei ollut tarkoitus nostaa “persemyrkyä” kun mainitsin tupakan. Ensi kerralla olen viisaampi =)

     • Haha, eipä hätää! Näitä röökiriitoja tulee aina aika ajoittain. Samoin keskustelua siitä onko sopivaa, että kuvissa on viinilaseja.

   • Nykyään vähemmän on röökikuvia…ja kun miettii esim. elokuvia, vanhoissa elokuvissahan poltetaan tupakkaa koko ajan. Se oli silloin vielä niin coolia. Lapsuuskodin seinällä on valokuvaamossa otettu valokuva ukistani, tupakka törröttää huulien välissä…Itsestäni röökinpoltto vaan näyttää tyhmältä, johtuu varmaan siitä kun ei itse enää polta, tulee vaan omat vanhat paheet ja niksakoukut mieleen. Rankkasateessa oli tuskaisaa puuhaa…ei syty ja jos sattuu syttymään, sammuu heti.

    • Joo, kyllä se tupakka on aika hyvin siivottu nykypäivän kuvastosta pois. Ja niin, luulen että aika harvan silmään se näyttää enää kovin coolilta. Suurin osa lähipiirissä polttavista haluaisi lopettaa koko harrastuksen ja moni onkin sen tehnyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.