Täältä tullaan Kööpenhamina

No emmepä me kauaa ehtineet Helsingissä hengata, sillä perjantaiaamuna kello seitsemän (MIKSI AINA KELLO SEITSEMÄN) lähtee lentokone kohti Kööpenhaminaa ja me hyppäämme kyytiin. Luvassa on tapaaminen momondon pääkonttorilla muiden lähettiläiden kanssa ja muutenkin kuulemma kaikenlaista kivaa. En ole käynyt Kööpenhaminassa vuosikausiin enkä silloinkaan kuin lyhyillä työmatkoilla, joilla näin pääasiassa levy-yhtiön neukkareita. Jarno taas ei ole ollut Köpiksessä koskaan, joten kivaa päästä yhdessä pienelle kaupunkiretkelle. Perjantai ja lauantai on buukattu täyteen ohjelmaa, mutta kertokaapa Tanskan suunnalla viime aikoina vierailleet: mitä kaupungissa kannattaa teidän mielestä tehdä sunnuntaina?

Varustelekasta saadut jääkärireput jäävät tällä kertaa kotiin ja mukaan lähtee musta matkalaukku. Reppureissut ja matkalaukkumatkat, eri asioita, vaikka rakastan molempia.

Vielä pitäisi pakata, tehdä sata työasiaa, viedä Juno-koira siskonsa luo viikonlopun viettoon ja koittaa vähän nukkuakin ennen kuin pitää lähteä aamuviideltä lentokentälle. Tein siis kuten kuka tahansa aikuinen, keitin teetä ja aloin miettiä pitäisikö pestä peilikaappi.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

32 thoughts on “Täältä tullaan Kööpenhamina

 1. Cafe Paludan (aamiais-/brunssilautanen), Botanical garden, Assistens Kirkegård. Niin ja polkupyörä kannattaa vuokrata päiväksi, jos mahdollista. Sillä tavalla näkee enemmän ja toimii mielestäni paremmin kuin julkinen liikenne

  • Joo, fillarivuokra ehdottomasti hyvä vaihtoehto, jos vaan sää sallii! Botanical garden kuulostaa ihanalta, tsekataan.

 2. Tervetuloa kulmille! Sunnuntaina aamiainen/brunssi Sidecarissa, Mirabellessa tai Granolassa. Jos sää sallii niin sen jälkeen päiväkävely järvien (Søerne) ympäri, ja lasilliset kuohuvaa Torvehallerne’illa :)

 3. Torvhallene, Vor Frue Kirke, Nimb ja Nimbin viinikellari, Told&Snaps…

  Puistot ei valitettavasti oo vielä parhaimmillaan, muuten nekin olisi listassa. Tuo Nimb. Oi rakkaus. Käykää kurkkaamassa.

  Mun puoliksi kotikaupunki.

  HannaHHoo

  • Hei kiitos! Ooh, olet onnentyttö kun saat kutsua tätä kaunista kaupunkia kodiksi xxx

 4. Köpiksen tivoli on myös kiva aikuiseenkin makuun;-)En kyllä tiedä onko auki tähän aikaan keväästä.

 5. Jos sää vain sallii niin kanaaliajelu on mahtava! Siinä todella näkee Kööpenhaminaa. Lautta ajelee rantaa pitkin ja näkee hienoja rakennuksia. Mikäli sunnuntaina on kaupat auki niin suosittelen haahuilemaan kaupungilla ja bongailemaan sisustusliikkeitä. Niitä on Kööpenhaminassa ihastuttavan paljon.

  • Kanaaliajelu, ooh! Joooo. Kaupat ovat kuulemma sunnuntaisin auki kuuteen, siinähän ehtii sitten kun lento lähtee vasta illalla.

 6. ×=>
  Ite niin paha ennen reissua herpaantuja, että siinä pestään jo vessanpytytkin innoissaan!
  Keväistä matkaa!
  En oo käynyt tuolla, mutta vinkkaan seuraamaan intuitiota, ja harhailemaan pois keskustasta…

 7. Jos päivä on aurinkoinen, kannattaa tsekata Det Kongelige Biblioteketin kahvilan aurinkotuolit kanaalin varressa. Rautatieaseman takana puolestaan on loistava, dim sumeihin erikoistunut pieni (ja halpa) kiinalainen ravintola Fu Hao. Meatpacking district ja Vesterbron suunta on muutenkin kiinnostavin osa Kööpenhaminaa.

 8. Itse suosittelen Christianian kaupunginosaa(päivällä). Vaikka onkin “huumemesta” ja vaikka en itse käytä minkäänvaltakunnan huumeita, kävin Köpiksessä ollessa tsekkaamassa paikan. Paikka vilisee boheemia elämää, taidetta,kahviloita ja tietenkin siellä myydään kojuissa kannabistuotteita. Siellä haisee myös joka paikassa pilvi.Se on niin ihmeellinen paikka että ihan jo sen takia siellä kannattaa käydä. Vinkki 1: missään ei lue missä Christiania sijaitsee, mutta KAIKKI tietää reitin sinne Vinkki 2: menkää päivällä jos menette, illalla voi olla liian “rankka meininki” Vinkki 3: vaikka siellä kävisittekin niin se ei tee teistä pahaa ihmistä :)!

  Ihanaa reissua :)

  • Mietittiinkin, että olisi kiinnostavaa nähdä Christania! Katsotaan, ehkä teemme kävelyretken.

 9. Aamiainen Granolassa tai Central Hotelissa Vesterbrossa. Jommassa kummassa mekin seiskan lennolla lähteneet syömme tänään aamiaista.

  Torvehaller-ruokahallit ovat myös “pakollinen” kohde.

  • Kiitos vinkistä! Aamupalapaikkoja ei tällä kertaa tarvita, koska hotellimajoitus, mutta ensi kertaa ajatellen korvan taakse. Ruokahalli kuulostaa hyvältä.

 10. Suosittelen ydinkestustasta pois lähtemistä, esim. Vesterbron hipsterkaupunginosaan. Se on täynnä ihania kahviloita aamiaisine ja brunsseineen, tyylikkäitä ihmisiä, jne. Siellä on myös kiva, just avattu Westermarket täynnä erilaisia ruokapaikkoja. Pyörät vuokraamalla liikkuu kaupungissa kätevimmin.

  • Vesterbrota meille suositteli myös muutama ystävä, kuulostaa kivalta. Pyörät, ooh!

 11. Siis, tuo “sijaistoiminto” on oikeesti hassu asia!? Jos vaiks mulla on jokin projekti alkamassa seuraavana päivänä, mun on pakko alkaa tehdä ihan päinvastaista!? Ja, huomaan sen aikana alitajuntani sulattelevan, ja työskentelevän jo seuraavaa päivää. Ja, sitten kyseisenä päivänä, yleensä kaikki sujuu kuin tanssi ☆ Mut, siis, kuinka outoo! :)

  Hei, ihanaaihanaa köpiksen matkaa!
  Sunnuntaivinkki: ottakaa toisianne kädestä ja kävelkää meren rantaan ♡

 12. “Tein siis kuten kuka tahansa aikuinen, keitin teetä ja aloin miettiä pitäisikö pestä peilikaappi” :•D Lohdullista, että jonkun muunkin pää rupeaa juuri silloin kun pitäisi keskittyä ja hoitaa asiat tärkeysjärjestyksessä pukkaamaan tällaisia äärimmäisen ajankohtaisia ja tärkeitä ajatuksia. :•D ♡♡♡

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.