Vaaleanpunaisin lasein

Uskokaa tai älkää, olen yrittänyt toukokuun viimeisen viikon kunniaksi vierottaa itseni mustista villapaidoista ja pitkistä takeista. Kaappiin on nimittäin kertynyt kaikenlaista uutta, joka on saanut kärsivällisesti odottaa hetkeään kun ulkona on pyryttänyt räntää ja räkää. Kuten hiekanvärinen mokkarotsi, joka on kaunein vaatekappale hetkeen, mutta ei takuulla tykkää sateista sen enempää kuin omistajansakaan. Auringossa se kehrää kuin kissa, siinäkin olemme samanlaiset.

Jumalaiset mokkabuutsit on luotu kuumalle asfaltille, festareille, rantakaduille, roadtripeille ja vapaapäiville kaupungissa. Ei loskaan ja lätäkköihin. Kuuletteko, säiden jumalat? Kyllä, puhun juuri teille, jotka päätitte, että tänään Helsinki saa +12 astetta ja koko päivän kestävän harmaan tihkusateen. Onneksi maanantaina oli mokkakenkäsää.

Filippa K:n mustaa mekkoa olen käyttänyt kyllä koko kevään, se ei ole säiden tai oikeastaan minkään suhteen kovin tarkka, vaan sille kelpaa kaikki. Ihana, iisi vaatekappale. Olen käyttänyt sitä eniten tennareiden ja mustan trenssin kanssa ja tykännyt kovasti yhdistelmän skandiminimalistisesta lookista, mutta taipuu se rokimpaankin menoon, buutsien ja nahkarotsin seuraan. Se tuntuu taipuvan ihan mihin vaan ja varmaan siksi siitä onkin tullut yksi kevään käytetyimmistä vaatteista.

Pinkit, pyöreät aurinkolasit sain tovi sitten Trend Opticista ja ne taisivat kertalaakista määritellä alkavan kesän tyylikonseptin. Rakastan niiden retrohenkistä pöyhkeyttä, sitä että niitä voi käyttää pilviselläkin säällä tai vaikka sisällä – ja varsinkin sitä, että koko maailma näyttää niiden läpi vaaleanpunaiselta! Pettymyksiä on edessä, jos ne riisuu kesken illan: ai, ei tuo auringonlasku ollutkaan hehkuvan vaaleanpunainen. Frency & Mercury x Daniel Wongin mallisto on limited edition, onneksi ennätin napata omani.

MOKKANAHKATAKKI* TIGER OF SWEDEN SS17
TOGA PULLAN SOLKINILKKURIT* MINIMAL NORDIC SS17
FRENCY & MERCURY X DANIEL WONG AURINKOLASIT* TREND OPTIC SS17
MUSTA MEKKO* FILIPPA K SS17
*SAATU

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

43 thoughts on “Vaaleanpunaisin lasein

 1. Myönnän, minä olin niitä jotka peräänkuulutti joskus sitä ajankohtaista muotia :D Harmitti sun ihanat kuvat ja vaatteet joita ei voinut enää ostaa mistään. Mutta se on kyllä ilahduttavaa että käytät yhä vaatteita pitkään ja niitä samoja näkee monissa eri asuissa. Tulee fiilis että ne on oikeasti hyviä.

 2. Täytyy sanoa, että tässä blogissa yhteistyöt on hoidettu pääasiassa kiinnostavasti ja tyylikkäästi, itse luen blogeja sen mukaan onko niissä kiinnostavaa sisältöä kaupallisen rinnalla. Viime aikoina on jäänyt monta blogia (esim wtd, hannag) pois, koska niiden sisältö on melkein ainoastaan kaupallista ja muutenkin erittäin ohutta ja pinnallista. Tänne jaksaa aina palata, kiitos etenkin upeiden kuvien!

 3. Jatka hyvää työtä Stella, on hauskaa että joku ottaa selvää ja kertoo niin monista tykkäämistäni tuotteista/vaatteista – säästää multa aikaa ja vaivaa ja lisäplussaa on sujuvat tekstisi ja laadukkaat kuvasi

 4. Vau, tosi tyylikäs asukokonaisuus! Saako udella, että mikä koko päälläsi on Filippan mekosta?

  • Hei kiitos! Mekko on S-kokoinen ja silti mulle vähän väljä, mutta sellaiseksi se on tarkoitettukin. Pikkuisen reilu mitoitus siis.

 5. Kiitos Stella kun teet tätä blogia, julkaiset maailman kauneimpia kuvia ja kirjoitat parhaita tekstejä. Olen seurannut blogiasi vuosia ja kauemmin kuin mitään muuta blogia ja olen pitänyt kaikkien aikakausien postauksista. Olen niin iloinen puolestasi, että saat nauttia elämästäsi ja tehdä työtä asioiden parissa joista pidät. Monet tuntuvat edelleen pitävän bloggausta ja työtäsi jotenkin “vasemmalla kädellä” tehtynä ja se harmittaa. Syynä on paljolti varmasti kateus. Minulle blogisi antaa paljon, se on visuaalisesti niin kaunis että saan jo silmäilystä hyvän mielen. Lisäksi kuvasi, kirjoituksesi ja elämäntilanteesi Jarnon kanssa tekee onnelliseksi. Ja tietysti koirat… ja välillä vilahteleva Mikkokin tuo hyvää mieltä. Kiitos!

  • Hei kiitos Mari sulle kauniista sanoistasi – ja tietysti siitä kun luet vuodesta toiseen! Sehän on suurin ja paras kiitos, jonka kirjoittajana voi saada.

   Joo, bloggaaminen ei tosiaan ole ammattina kovin arvostettu, mikä on sinänsä jännä, koska ammattilaistasolla toimiminen vaatii hitosti päättäväisyyttä ja todella monenlaisia taitoja. Kai se on vielä niin uusi juttu – ja toisaalta monen mielikuvissa sellaista naisten puuhastelua, jota on helppo väheksyä. En nimittäin muista kuulleeni vaikkapa tekniikasta, politiikasta tai autoista bloggaavien miesten ikinä valittavan arvostuksen puutteesta.

   Mutta eipä anneta sen hidastaa, ajat muuttuvat ja asenteet muuttuvat niiden myötä. Tykkään kovasti työstäni tällä hetkellä, sitä on sopivasti, se kiinnostaa ja inspiroi ja mahdollistaa elämän, jota haluan tällä hetkellä elää. Elämässä alkaa muutenkin olla asiat hyvällä tolalla, ihana kuulla että se näkyy.

   Kiitos sulle, ja teille kaikille, jotka tulette tänne uudestaan ja uudestaan! Iloitsen teistä jokaisesta.

 6. Ai niin, piti vielä kysyä että ovatko nuo ne samat lasit joita testasit hetki sitten laivalla? Ovat kivat, ja maailma kaipaa välillä hiukan vaaleanpunaisuutta. :•)

  • Eivät ole samat, vaikka ovatkin melkein samannäköiset! Ne laivalla testaamani lasit olivat siis Ray-Banin, täysin pyöreät, kirkkaan pinkit ja kehykset olivat muistaakseni kultaiset. Näissä Daniel Wongin laseissa on vähän kulmikkaampi muotoilu, paljon vaaleampi linssi ja ruusukultaiset kehykset. Pieniä mutta merkittäviä eroja ;)

   • Okei! Vaikka musta onkin aina toimiva väri, niin tällaiset ovat välillä tosiaan erittäin piristävät. Ja pelkästään noilla laseilla saa koko asuun ihan eri twistin kuin mustilla.

    • No niinpä, sen olen just tässä huomannut – kaikkiin asuihin saa ihan erilaisen ilmeen vähän erikoisemmilla aurinkolaseilla.

 7. Kävin silittelemässä samoja nilkkureita kaupassa, lähdin raskain mielin ilman niitä </3 Olisko sulla mitään yhteistyötä tulossa minon kanssa, josta me saataisiin mahdollisesti jokin alennuskoodi ?

  • Voih, ymmärrän! Sain nämä kengät sieltä, mutta ei ole ollut puhetta sen kummemmasta yhteistyöstä – voinhan kysäistä, jos kysyntää kerran on?

 8. No jaa, ainakin minä tykkään käydä tässä blogissa. Yleensä myös Stellan esittelemät tuotteet, vaatteet jne ovat laadukkaita, niissä on tyyliä, josta pidän tms ja teksti on hauskaa, kuvat hyviä..ellei tykkää eihän silloin tarvitse avata näitä sivuja. kiitos stella tähänastisesta ja onnea jatkoon :)

  • Sama täällä… Mulle ihan sama onko vaatteet itse ostettu vai saatu, eniten kiinnostaa voinko mä saada niitä jostain jos satun ihastumaan :D Kiitos hienosta blogista, se on Suomessa ihan omassa kategoriassaan!

   • Sama, seuraan blogia ihanien ihmisten (ja koirien!) takia, koska tyylimme osuvat niin hyvin yksiin että aina saa hyviä vinkkejä, ja koska Stella on älyttömän lahjakas kirjoittaja. En ihan ymmärrä miten joku jaksaa katkoa suonia päästään takin/kenkien/korun/huonekalun alkuperän takia, mitä sillä on merkitystä minkään kannalta…….? Ja kuten jo sanottu; jos niin paljon riepoo, miksi edes vaivautua lukemaan? En ymmärrä logiikkaa, en. :•/

    • Hei kiitos Santtu, ihanaa kun olet aina puhumassa puolesta! Joo, sitä olen koko blogihistoriani ajan kollegoiden kanssa ihmetellyt, että miksi lukea, jos ei tykkää :D

   • Kiitos, olipa ihanasti sanottu! Ja niin, en itsekään hirveästi erottelisi sitä onko kuvissa vilahtavat vaatteet itse hankittu vai ei, koska en kummassakaan tapauksessa esittelisi mitään mistä en pitäisi. Eivät ne yrityksiltä saadut tuotteet yleensä postiluukusta tipahda, vaan itse ne valitaan, jotta ovat varmasti mieluisat ja pääsevät oikeasti käyttöön.

 9. Hei Stella ihana blogi, kiitos! Kiinnostaa sun tukka: miten laitat sitä? Miten saat siitä noin täydellisen huolettoman?

  • Kiitos, ihana kuulla että tykkäät! Olen aika laiska laittamaan tukkaa, näissä kuvissa se on vaan pesty ja annettu kuivua. Useimmiten laitan lisäksi öljyä latvoihin. Jos laitan jotain muuta, se on yleensä joko jotain pörröisyyttä taltuttavaa kiharavoidetta, kuivashampoota tai suolasuihketta. Täällä on kans jotain tänhetkisiä suosikkeja: http://www.stellaharasek.com/2017/05/alkukesan-tasmaaseet/

 10. Tunnelmalliset kuvat, ihana alkukesän tunnelma. Mietinkin mistä nuo kengät on kun näin instassa, aivan mielettömät.. millaiset ovat jalassa?

  • Kiitos, mäkin tykkäsin. Hei nuo kengät ovat superhyvät jalassa, napakat ja tukevat mutteivat purista tai hierrä. Koron korkeus on myös mulle täydellinen, niillä jaksaa kävellä pitkään.

 11. Minä, minä , minä – kas tässä edestä ja takaa ja hei tässä minä makaan niin “ihkuissa saaduissa räteissä ja kengissä”. Mutta huomatkaa kädessäni EI ole viinilasia saati pahvikahvimukia, kannattaa panna merkille – että SAIN taas nämä lasit näkyvyyttä vastaan – käytän kerran ja kas odottakaa ensi kertaa, kyllä mä taas seuraavassa kuvassa “nakki sylissä” käsi viinilasissa makaan. Jään odottamaan….

  • Jaaha, taas näitä.. mä oon ainakin nähnyt nuo lasit ziljoona kertaa instassa joten on ne vissiin ihan oikeassa käytössä. Kivat kuvat, tykkäsin!

   • Hahaha joo, kyllä mä ihan käytän niitä vaatteita ja asusteita jotka vilahtavat asukuvissa. Mitä hyötyisin siitä, että esittelisin asioita, joista en oikeasti pidä ja käytä?

  • Aika yksipuolisia ovat myös nämä sun jättämäsi kommentit. Vilpittömästi ihmettelen miksi käyt täällä tai yleensäkään missään lifestyleblogissa, jos työn kautta saadut tuotteet tai bloggaajan esiintyminen kuvissa niin harmittavat? En minäkään lue lehtiä tai kuuntele musiikkia josta en pidä. Pitäisikö sun hankkia itsellesi ajanvietettä, jonka parissa viihdyt paremmin?

  • Tuollainen ilkeily jääköön arvoonsa, mutta siinä olen samaa mieltä, että harmillisen kulutuskeskeiseki on käynyt tämä ennen niin ihana ja asennetta täynnä ollut blogi. Ymmärrän, että kun blogi muuttuu pääasialliseksi työksi, niin yhteistyökuviot ovat jokseenki välttämättömiä, mutta mutta..kestämätöntähän se on jos kaikki saadaan vaikutteita tällasesta elämäntyylistä, jossa matkustelu, valtava vaatemäärä jne on keskeistä

   • Kiitos kommentista! Niin, nämä ovat vähän kaksipiippuisia juttuja. Tuntuu usein siltä, että bloggaajana ei voi voittaa – teet niin tai näin, joku kaipaa jotain muuta.

    Silloin kun kirjoittelin enemmän omista ajatuksistani ja arjestani ja kuvissa vilahti puoliksi juodut kahvikupit ja katunäkymät, sain palautetta, että blogi on muuttumassa utuiseksi sääpäiväkirjaksi. Jotkut kaipasivat enemmän konkretiaa, muotia, matka- ja sisustusjuttuja.

    Oli myös aikoja, kun asukuvissa oli kuukaudesta toiseen samat reikäiset pillifarkut ja linttaanastutut buutsit, ja siitä vasta tulikin palautetta, että miksi edes vaivaudut julkaisemaan kuvia noista samoista vanhoista vaatteista, kun ne on nähty jo moneen kertaan eikä niitä voi edes ostaa enää mistään. Toivottiin ajankohtaisia vinkkejä ja suosituksia, mun näkemyksiä kauden trendeistä.

    Ja nyt, kun sitä paljon toivottua muotia, matkailua ja sisustusta on selvästi enemmän, tulee palautetta siitä, että blogi on muuttumassa materiakeskeiseksi kulutusjuhlaksi. Ihan kuin näistä aiheista kirjoittaminen tarkoittaisi sitä, ettei elämässäni olisi muuta sisältöä tai muita arvoja kuin estetiikka ja ihanat matkat.

    Kantani on sama kuin ennenkin: koska kaikkia ei vaan voi miellyttää, on parasta, että teen jatkossakin kuten itse parhaaksi näen. Blogi elää oman elämäni mukana: oli aikoja kun en jaksanut keskittyä muuhun kuin väsymyksestä selviytymiseen, nyt olen jaksanut pitkästä aikaa innostua taas muodista ja siitä on ihana kirjoittaa. Sisustaminenkin on ollut pinnalla, koska olemme laittaneet Jarnon kanssa yhteistä kotia. Samoin matkailu kiinnostaa, koska elämäntilanne vihdoin sallii sen. Nämä heijastuvat myös yhteistyökumppanuuksiin, koska on tietysti paljon luontevampaa (ja lukijoiden kannalta kiinnostavampaa) tarttua itselle ajankohtaisiin ja kiinnostaviin aiheisiin kuin ansaita leipänsä kirjoittamalla sellaisesta, joka liittyy vain hatarasti omaan elämään tai kiinnostuksenkohteisiin.

    Tämä blogi on päätulonlähteeni ja yhteistyöt mahdollistavat sen, että voin keskittyä tähän. Pahoittelen, jos tuntuu siltä, että yhteistyöjuttuja on ollut viime viikkoina liikaa. Monesti ne kasaantuvat samoihin ajankohtiin – esimerkiksi juuri tähän loppukevääseen, jolloin yritykset ovat aktiivisia – mutta tasaantuvat sitten taas.

    Olen aina ottanut ilomielin vastaan rakentavaa palautetta ja se on nytkin tervetullutta, joten jatketaan toki keskustelua, jos herää ajatuksia tai kysymyksiä.

    • Hyvin sanottu Stella.Tottakai ammattibloggari kirjoittaa yhteistyökumppaneidensa mainostusta,sehän on niiden tarkoitus.Tämä bloggausyhteityö on suht tuore ja koko ajan kasvava mainostuskanava Suomessa ja erittäin tärkeä yhteistyökumppaneille. Itse näen työni puolesta tämän hyvin läheltä.
     Mielestäni osaat tyylikkäästi ujuttaa tarvittavat (ja työsi puolesta pakolliset ) “mainospalat” upeiden kuvien ja sujuvan tekstin lomaan.
     Kiitos, että jaksat vaikka välillä tulee kuraa niskaan.
     P.S.mäykyistä ei ole koskaan myöskään liikaa kuvia , vink vink :)

     • Kiitos, tosi kiva kuulla että olet tykännyt! Eikä mua ole koskaan palaute haitannut, varsinkaan rakentava ja perusteltu sellainen. Mielelläni juttelen lukijoiden kanssa näistä asioista siinä mistä muistakin ja ehdottomasti olen kiinnostunut siitä mitä ajattelette blogin sisällöstä.

    • Mä olen joskus miettinyt tuota verotuspuoltakin noissa saaduissa tuotteissa ja korostan nyt sitä, että en pelkästään tämän blogin kohdalla…tuossakin on jo varmaan tonnin edestä saatua tavaraa. Ja materiaalitietoja edelleen kaipaisin enemmän. Joskus on tuskastuttavaa noiden yritysten etusivuille johtavien linkkien kautta etsiä niitä tuotteita. Eikä noin-mittakaavalla annetut hintatiedotkaan haittaisi : ) Täällä on tosi usein omaan makuun sopivia juttuja.
     Miä tuohon sisältöön tulee, niin onhan se tasapainottelua…viime aikoina on kyllä paljon ollut yhteistyöjuttuja, mutta itseä kiinnostamattomat voi aina hypätä yli : )

     • Moikka aila,

      nämä verotusasiat eivät aina ole yksiselitteisiä edes verotoimiston virkailijoille itselleen saati meille muille jotka yritämme pysyä pykälistä perässä, mutta vakuutan, että ammattilaiset pitävät parhaansa mukaan huolta näistä asioista.

      Materiaaliharmistuksen ymmärrän! Ei vaan aina tunnu luontevalta listata postauksiin kaikkea mahdollista infoa, kun ei tiedä mitkä asiat ovat kenellekin relevantteja eikä halua suotta venyttää postausta tuotetiedoilla. Kysykää ihmeessä jos on jotain mitä haluatte tietää, kerron/selvitän kyllä.

      Joo, tätä ikuista tasapainotteluahan tämä on – kiitos, että ymmärrätte. Jos saisikin palkkaa pelkästään siitä, että bloggaa, mutta itsenäisenä bloggaajana tulot ovat 100% riippuvaiset yritysyhteistyöstä. Viime aikoina on ollut tosi paljon yhteistyöjuttuja, kun tämä on sellaista aikaa, että monilla brändeillä on kesäkampanjoita, uusia mallistoja ja lanseerauksia. Yhteistyössä toteutettujen kirjoitusten aikatauluihin ei aina voi hirveästi vaikuttaa, eikä blogiin sopivista hyvistä jutuista myöskään halua kieltäytyä, koska kesällä näissä hommissa on selvästi hiljaisempaa ja silloinkin pitää elää ja maksaa laskut. Yrittäjänä joutuu ajattelemaan asioita paljon pidemmälle, kun tulot eivät ole säännölliset eikä ole olemassa esimerkiksi mitään palkallista lomaa saati lomarahoja.

    • Olen myös pannut merkille tuotesponssipostauksien lisääntymisen. Rakastan lukea vilpittömiä, kirkkaasti ilmaistuja ajatuksiasi, joista löydän paljon samaa kuin omistani ja myös uusia katsontatapoja. Ne on internetin vastineita keskusteluille hämärässä, tuoksuvassa keittiössä oluen ja hyvän seuran ääressä! Ne postaukset on mut tuonu tänne vuosia sitten ja ne on edelleen ne, jotka tekee sun blogista ainoan, johon palaan päivittäin. Selaamaan myös pikaisesti ne tuotejutut läpi.

     Voisitkohan lisätä seuraavan kerran, kun tuotat lukijakunnalle kyselyn, vielä kohdistetumpia kysymyksiä siitä minkälaista sisältöä halutaan lukea? Meitsikin kommentoi nyt kolmatta kertaa kahdeksaan vuoteen vain siksi, että haluan sinun tietävän, että hiljaisissa lukijoissa löytyy “sääpäiväkirjan” puolestapuhujia! Uskoisin, että monet meistä on niitä, jotka lukevat, mutta eivät jätä jälkeä.

     Ymmärrän, vaikken millään haluaisi hyväksyä, että rahoituksen ongelma on sama kuin muussakin journalismissa ja kulttuurialalla: kun se ei ole lukijalle/asiakkaalle maksullista, niin rahoitus on saatava muilla keinoin. Koska toivoisin kuitenkin lukevani ajatuksiasi vielä vuosia tulevaisuuteen, niinpä minulla ei ole mitään sanottavaa yhteistyökuvioistasi. Varmasti sulla on itselläs kaikista suurin motivaatio turvata hengentuotteesi (ja elinkeinosi) kestävyys.

     Enivei, kaunis kiitos työstäsi! Punkases ny se kirja ulos, sitä odotan ihan into piukeana! :)

     • Heippa, iso kiitos tosi hyvästä kommentista, ja ylipäänsä siitä, että kommentoit pitkästä aikaa!

      Olen itseasiassa suunnitellut pientä kyselyä juurikin siitä millainen sisältö teitä kiinnostaa eniten. Haluaisin tietää samalla myös missä muodossa koette yritysyhteistyön mielekkäimpänä, koska ilman muuta olen kiinnostunut mahdollisuuksien puitteissa kehittämään sitä, jos löytyy ajatuksia ja ehdotuksia.

      “Ymmärrän, vaikken millään haluaisi hyväksyä, että rahoituksen ongelma on sama kuin muussakin journalismissa ja kulttuurialalla: kun se ei ole lukijalle/asiakkaalle maksullista, niin rahoitus on saatava muilla keinoin. Koska toivoisin kuitenkin lukevani ajatuksiasi vielä vuosia tulevaisuuteen, niinpä minulla ei ole mitään sanottavaa yhteistyökuvioistasi. Varmasti sulla on itselläs kaikista suurin motivaatio turvata hengentuotteesi (ja elinkeinosi) kestävyys.”

      ^Olet asian ytimessä. Tasapainottelen jatkuvasti sen kanssa, että sisältö pysyy minun näköisenäni, mielipiteet ominani ja blogi teille kiinnostavana, sellaisella tavalla, joka on minulle taloudellisesti kannattava ja mahdollistaa toiminnan jatkamisen. Joskus se on helpompaa, joskus vaikeampaa. Olen tosi iloinen ja kiitollinen sinusta ja jokaisesta kaltaisestasi lukijasta, joka suhtautuu tähän ymmärryksellä.

      Ja kirja – kiitos, ihanaa, että sitä jo odotetaan. Kerron heti kun sen suhteen on kerrottavaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.