KESÄN JUHLAVIIKOT

Kappas. Kalenteri on täynnä juhlia ja kaikenlaisia kemuja – kesän juhlaviikot voi siis julistaa alkaneeksi! On tupareita, syntymäpäiväjuhlia, puutarhajuhlia, muuten vaan -juhlia, juhlia siksi että on kesä ja olemme elossa – ja elokuun lopussa häämöttävät vielä ystävän häät. Työt hiukan häiritsevät juhlaviikkoihin heittäytymistä, mutta rakastan yli kaiken tätä tunnelmaa. Kuohuvaa on koko ajan kylmässä, ihan kaiken varalta. Syntyy spontaanteja etkoja, jatkoja ja väliviinejä. Kemutteluun kelpaavat mekot on nostettu vaatekaapista näkyviin. Paljettihousut ovat varalla viileämpiä iltoja varten. Siellä täällä lojuu sandaaleja ja korkokenkiä ja ilmassa leijuu tunne, että ihan mikä vaan on mahdollista.

Seuraa pieni sanasto juhlaviikkoihin.

Väliviini on pieni viinilasonen, joka nautitaan salaisella piipahduksella matkalla paikasta A paikkaan B. Reitin varrelle osuvat pikkubaarit ovat täydellisiä tätä tarkoitusta varten.
Reissuviini on särkymättömässä lasissa mukana kulkeva viini, joka palvelee esimerkiksi koirapuistossa tai pitkällä raitiovaunumatkalla. Olemme hankkineet tarkoitusta varten kirppikseltä vanhoja tinamukeja.
Rantaviini tarkoittaa vilttiä, rantakallioita ja meressä jäähdytettyä roseeviiniä. Vaatii muitakin eväitä, kuten karjalanpiirakoita ja kirsikoita.
Nopea etkoviini on kaikkien aikojen huijaus ja tarkoittaa sitä, että ystävät tulevat “meille juomaan viiniä” eli vahtimaan, että minä alan valmistautua ajoissa.
Parvekeviini on nimensä mukaisesti parvekkeella nautittu viini ja sillä tarkoitetaan yleensä vain yhtä lasia, mutta parvekeviinillä on pahana tapana eskaloitua.
Sunnarit on raukea ja useimmiten spontaani sunnuntaiviinittely, joka alkaa usein jo iltapäivällä. Samalla yleensä syödään.

Jatkot tarkoittavät perinteisesti sitä, että tullaan porukalla meille, kaivetaan jääkaapista vielä se viimeinen viinipullo ja kaadetaan kaikille lasi, josta nautitaan siemaus tai korkeintaan kaksi, ennen kuin sohvan- ja sängynpohjat vaivuttavat juhlijat uneen. Mutta aina ne jatkot tuntuvat yhtä hyvältä idealta silloin kun ne keksitään.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

17 thoughts on “KESÄN JUHLAVIIKOT

  1. Hei! Tinamukeissa voi olla seosmetallina lyijyä! Vanhojen astioiden valmistuksessa lyijypitoisuuksia ei yhtään valvottu. Viini happamana juomana voi liuottaa metalleja joten jättäisin ehdottamasti käyttämättä. Itsellänikin on kestoetsinnässä rosteriset viinimukit! :)

  2. Mihin jäi aamuskumppa? Se viini, joka nautitaan aamulla, koska mimosan täydentävä appelsiininmehu on mennyt aviomiehen parempiin suihin?

  3. Hieno viinisanasto, arvostan! :•) Meillä parvekeviini muokkautuu ehkä terassiviiniksi koska rivitalo. Tai onko nurmikkoviini validi termi……? Täällä kun tuota nurtsia riittää vaikka isommankin porukan viinittelyyn. ♡ Ja siis tinamukit reissuviiniä varten; loistava idea, joudun ehkä pöllimään! :•)

    • Joo terassiviini ja parvekeviini ovat arvatenkin melko samanlaiset konseptit :D Nurmikkoviini on ehkä sama kuin puistoviini? Hmm! Tinamukit ovat olleet LOISTOHANKINTA, suosittelen!

  4. Mahtava termistö! :D
    Voisin poimia muutaman näistä myös omaan käyttöön niin saa vasta-argumentteja vakuuttavasti tarpeen tullen kumottua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.