Metallinhohtoa ja mustaa

Itsestäänselvyys mikä itsestäänselvyys, mutta pakko iloita ääneen: kesäpukeutuminen on niin hitosti helpompaa kuin mikään tyyliin liittyvä talvikuukausina! Ei tarvita kuin hame, melkeinpä mikä tahansa passelisti käteen osuva paita ja kauniit sandaalit. Rakastan näitä helppoja kesälähtöjä – senkus vetää muutaman vaatekappaleen päälle ja talsii ulos.

Ostin tuon Tiger Of Swedenin pellavaneuleen ehkä viisi vuotta sitten ja olen käyttänyt sitä ahkerasti joka kesä siitä saakka. Siitä tuli kesälemppari täydellisen mallinsa ja materiaalinsa vuoksi: venepääntie, väljä leikkaus yhdistettynä kapoisiin hihoihin ja ohut pellavaneulos. Lyhyt ja laatikkomainen muoto näyttää hyvältä niin pillifarkkujen kuin helmojen kanssa. Viime päivinä olen parittanut sen metallinhohtoisen hameen kanssa: siinä toinen helppo kesävaate, ei rypisty, ei kiristä eikä edes huku vaatekaapin kaaokseen, koska hohtaa takuuvarmasti pilkkopimeässäkin.

Tykkään tuosta määrittelemättömästä metallisävystä, joka näyttää valosta riippuen joko hopeiselta diskohameelta, kultaiselta kreikkalaisen jumalattaren koltulta tai tähtitomulla kuorrutetulta avaruusvaatteelta. Kaikenlaiset hohtavat ja kimaltavat vaatteet ovat muutenkin alkaneet viime vuosina inspiroida nimenomaan arkivaatteina: ei niitä kannata hillota kaapissa pelkkiä juhlia varten, vaan ulkoiluttaa juuri arkisin, kun ne rentoakin rennommat pellavaneuleasut kaipaavat pientä nostetta.

PELLAVANEULE TIGER OF SWEDEN
STYLESNOBIN SANDAALIT* DOTS SS17
FRENCY & MERCURY X DANIEL WONG AURINKOLASIT* TREND OPTIC SS17
METALLINHOHTOINEN HAME & OTHER STORIES
HOPEAKORUT PERNILLE CORYDON
*SAATU

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

10 thoughts on “Metallinhohtoa ja mustaa

  1. Onko tuo maksimittainen? Olen nähnyt vain niitä typerän (lue pohkeeseen ulottuvia) mittaisia kimallushameita. Ja ne on minulle ihan nounou.

    • Riippuu varmaan ihan omasta pituudesta! Olen itse 170-senttinen ja mulla tuo osuu pohkeen puoliväliin.

      • ok, näytti vaan kuvassa pidemmältä, kuvakulma varmaan: ) nilkkamittaisen huolisin kyllä, tuo pohjemitta on mulle paha..

        • Voih, ymmärrän! Musta tuollaisia hohtavia hameita on näkynyt viime aikoina monissa paikoissa, joten ihan varmasti se nikkapituinenkin versio löytyy jos vähän metsästää xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.