Kesälomalainen

Tervehdys! Anteeksi, että olen ollut niin hiljaa, mutta toivon, että olette olleet kaukana ruuduistanne ettekä ole ehtineet edes huomata poissaoloani. Olemme palanneet reissusta, joka niinsanostusti haastavan alun jälkeen parani kovasti loppua kohden. Kotona odotti muutama kiireellinen työ, pino läpikäytäviä papereita ja sata muuta hoidettavaa asiaa, joiden jäljiltä olin niin väsynyt, että kaipasin vaan lomaa. Olen siis lomaillut. Nukkunut pidempään, kävellyt aamukahville Hietsuun, katsonut elokuvia. Kerännyt voimia, kuljeskellut rannoilla, juonut kirppismyyjältä lainatusta muovilasista kolmen euron valkoviiniä. Mitä näitä nyt on, lomalaisen tärkeitä tehtäviä.

Tämä on yksi niistä asioista, jotka olen päättänyt tästä eteenpäin tehdä toisin: levätä kun väsyttää, lomailla silloin kun huomaan sitä kipeästi kaipaavani. Yrittäjän elämässä on monta asiaa, joihin ei voi vaikuttaa, mutta omiin aikatauluihin onneksi voi. Toki auttaa asiaa, että kaikki muutkin ovat vetäytyneet maalaamaan mökkisaunaa tai lukemaan kirjaa laiturin nokkaan tai kaukaisen palmun alle: puhelin ei pirise, sähköpostiin kolahtaa vain muutama viesti päivässä. Ihan kokonaan en pysty heittäytymään lomavaihteelle, on joitakin sovittuja työasioita – kuten tämän blogin kirjoittaminen – jotka pitävät kesälläkin leivän pöydässä. Mutta saanpahan tehdä töitäni rauhassa, pitää päivät väljinä niin että niihin jää aikaa muuhunkin.

Tajuan taas kuinka lyhyt kesä on. Alan vasta päästä tunnelmaan, eilen oli ensimmäinen päivä kun Helsingissä tosiaan tuntui kesältä. Mutta kesähän on jo puolivälissä, elokuu ja alkavat syyskiireet häämöttävät jo kalenterissa. En suostu vielä ajattelemaan niitä, pidän tiukasti kiinni asioista joita haluan tehdä nyt. Haaveilen viikonlopusta Hangossa, parin päivän pyrähdyksestä ystävän mökille, Pihlajasaaresta, loppukesän puutarhajuhlista jotka olen päättänyt järjestää, en vaan tiedä vielä minne. Ideoita otetaan vastaan!

Blogikin havahtuu tällä viikolla heinäkuisesta horroksestaan: roadtrip-jutut jatkuvat ja luvassa on muutakin asiaa. Sitä odotellessa – kertokaapa te mitä teidän kesään kuuluu? Olisi ihana kuulla kuulumisia ruudun siltä puolelta. Palataan pian ja muistetaan ottaa iisisti, on sentään kesä eikä kiire mihinkään tässä valmiissa maailmassa.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

23 thoughts on “Kesälomalainen

 1. Puolesta lomasta lusittu, enkä ole vielä päässyt edes lomamoodiin! Johtunee tosta jatkuvasta säätilasta, joka ei mielestäni ole kesää nähnytkään (vaikka kesäsade onkin ihanaa sekin). Onneksi sentään on saanut joka aamu hidastella sielunsa kyllyydestä, keittää kahvia, unohtaa juuri kaadetun kupin jonnekin hyllyn reunalle kun karvakasa halusikin rapsutuksia juuri sillä hetkellä, löytää kahvi, heittää se mikroon ja nauttia, vaikkakin villasukat jalassa.

 2. Kovasti kiinnostaa lukea siitä paremmaksi muuttuneesta roadtripistänne. Oma lomani alkoi eilen, miehellä perjantaina ja ensi maanantaina alkaa kolmen viikon reissumme Lissabon-Porto-Berliini, viikko per kaupunki. Tuttuja ihania kaupunkeja entuudestaan, siksi niihin palaammekin. Lissabonin kujat, moderneja museorakennuksia, rähjäromantiikkaa. Porton merenranta, vanha kaupunki. Berliini – noh, Berliini on olotila .
  Hyvää lomanjatkoa sekä rentoilua!

 3. Ihanaa, kovasti odotan juttuja teidän road tripiltä! Hyvä, että muistat pitää huolta itsestäsi, kesä kun on parasta aikaa akkujen lataukseen. Mä olin viikon Kroatiassa täydellisellä aivot narikkaan-lomalla: löhöilyä, lukemista, hyvää ruokaa ja tietty sitä viiniä…

  Kauniita kesäpäiviä ja hyvää fiilistä sulle, Jarnolle ja koirulille!

 4. Haa, itse olen ollut kesäleskenä kesäkuun alusta saakka, mies joutui sairaalaan ja oli hilkulla, ettei menehtynyt. Nyt kuntoutuu ja odotellaan häntä kotiin. Freelancerina en juuri tunne käsitettä “loma”, mutta päivä kerrallaan mennään. Mielestäni kesä alkaa toukokuussa, kun päivät pitenevät ja valo ja vihreys purkautuu esiin. Ja jatkuu vielä syyskuussakin. Vähän niinkuin tympii ihmiset, jotka manailevat kesäkuun alussa: Joo, kohta on juhannus ja alkaa illat pimenemään, arghhh! Kesäkuu on upeaa aikaa: heleää vihreyttä, paljon valoa, keskikesä on vaihtelevine säineen ihanaa, elokuun samettiset illat upeaa koettavaa, koko paketti on vain niin upeaa. Hauskaa ja nautinnollista kesää sulle Stella, ja koko poppoolle, nakkeja (koiria) unohtamatta!

 5. Ikiopiskelijalle ja levottomalle jokapaikanhöylälle palkallinen (ja pakollinen!) kesäloma on aivan uusi kokemus. Olen vuosia haaveillut pohjoisen roadtripistä. Pitää varoa, mistä haaveilee – nyt pakkaan raitapaitoja ja vaelluskenkiä ja sitä sun tätä ja mietin kohtuuttoman paljon vaatteiden ulkonäköä, sitä onko riittävästi hyvää teetä mukana (on!) ja tarvitsenko lomalukemista vai haluanko mielummin tuijotella maisemia. Sääskimyrkkyjä on joka tapauksessa mukana useampaa lajia.

  Rentouttavaa kesä sinulle Stella! Helsingin kesä on parhaimmillaan kun siltä ei vaadi mitään.

 6. Mullakin on loma – vihdoin! Olkoonkin, että se on sairasloma ja kestää neljä päivää, mutta loma kuin loma, aurinko paistaa ja ehtii nauttia salaatista ja vissystä parvekkeella.

  Loppuviikosta sitten jatkan vielä pari kuukautta näitä paria kesäduunia eli seitsemänkymmentä tuntista työviikkoa, mutta ei mietitä sitä nyt. Nyt mietin särkylääkettä ja vissyä lasipullossa. Ja kirjoja, paljon kirjoja.

  Ihanaa kesää Stella!

  • Oi! Toivottavasti sulla oli ihana loma – ja toivottavasti saat pian pitää sellaisen ihan oikean, joka olisi ehkä vähän pidempikin? Nautitaan elokuusta! xxx

 7. Hei ♡

  Mä nukuin viikon, kun sielu väsyi yhtäkkiä liiasta metelistä ja riennoista . Sitä ei aina tajua arvostaakaan, kuinka tärkeä osa se on itseämme!

  Ihanaa että teet juuri kuten tykkäät! Se on hirmu tärkeää!! Parhaat kohtaamiset tarttuvat hihaan juuri parin euron viinimukillisten ääressä ja aivot saavat nollautua. Täällä on onneksi nuo rakkaat pispalan portaat joista ei ikinä pääse ilman olutkutsua taikka treffejä! . Miks mä ikinä ees lähdin täältä!? Auts.

  Ai nii… arvaa! Tänne on tullu kuule Kaktuskauppa! Otan instaan joku kerta kuvan! Melkein sekoon siellä!

  Soon moro!

  • Voi Pispalan portaat! Niin ihanaa, että pääsit takaisin sinne. Ja hei, et kai vaan tarkoita sitä IHANAA kaktuskauppaa nimeltä Opuntia? Olikohan se Opuntia. Jotain sensuuntaista. Oon nähnyt vain kuvissa mutta se näyttää JUMALAISELTA.

 8. Ai, kysyit myös mitä kuuluu. Olen kuvannut, tarkoituksena kuvata lisää ja muun ohessa kokeilla ensimmäistä kertaa solarigrafiaa. Onko tuttu menetelmä sinulle? Jännityksellä odotamme tuloksia.
  Kehotin sinua leijumaan kesäisessä maagis-realistisessa utopiassa, ja itse ajattelin mahdollisesti etsiä jotain sellaista elokuvista/kirjoista.

  Onko kenelläkään ehdottaa jotain hyviä, missä aika leijuu, jotain maagista?
  Viinistä haaveilen myös.

  Sitten tarvittaisiin vielä se vastakappale. Joku ihminen kävelemään kanssani kesäöihin. Joku samanhenkinen, joku jonka kanssa kemiat kohtaavat niin, että se antaa voimaa. Väreilee ja inspiroi.

  Maagisia kesähetkiä kaikille!

 9. Juuri sitä yritänkin nyt pari viikkoa tehdä, vain olla ja nauttia kesästä, kaikki muu kyllä odottaa kunhan työt taas alkavat ;)

 10. Mun kesä alkoi viikko sitten maanantaina. Olen useamman kesän sen kulun anatomiaa tutkineena tullut viimeistään nyt siihen tulokseen, että mitään tuollaisia aikajuttuja ei kannata edes miettiä. Joskus (aina) kun sitä on stressannut, jälkeenpäin on saanut huomata miten pirullinen on ollut se ajatus, että “olisinpa vaan ollut ja nauttinut silloin aikana X, enkä miettinyt jotain mahd. tulevia asioita.”
  Mitätön juttu, mutta mua ärsyttää suunnattomasti, kun joskus huomaa blogien kommenttikentissä toivotettavan elokuun eka tms. hyvää s*ks*n odotusta. Mitä helvettiä nyt on kesä?!
  Sanotaan, että juhannuksesta alkaa kesä, tuntuman mukaan kunnon kesäkeleihin päästään kesäkuun lopulla/heinäkuussa, tämän ajan sisältä otettu keskiarvo vaikka viiden vuoden otannalla lämpimien (hellettä tai liki) päivien lukumäärän suhteen seikkailee, veikkailisin yhden käden sormien lukumäärissä.
  Että nyt pliis.
  Näkyy kesällä tähtiäkin ajatelkaa! Kesäkolmio nimittäin! ;)

  Ps. Stella, Kesä on mielentila, sellainen maagisrealistinen utopia, jonka illassa samettinen hämärä hellii ja sivelee. Tavallisissa asioissakin on taikaa ja maisema näyttää filmivalokuvalta.
  Fiilistellään ja nautitaan ja yritetään olla tässä ja nyt. Miettimällä joulutonttuja, sen kaiken menettää.

  • Emma! Anteeksi, että vastaus viipyi ja viipyi, mutta olen ajatellut monta kertaa tätä lausettasi: “Kesä on mielentila, sellainen maagisrealistinen utopia, jonka illassa samettinen hämärä hellii ja sivelee.” NIIN hienosti sanottu! Kiitos!

 11. Lomaa täällä odotellaan, elokuun kaksi ekaa viikkoa on tarkoitus lomailla. Suunnitelmissa viikon pituinen road-trip Saksaan.

  • OOH! Kuulostaa ihanalta, oottekohan just tulleet sieltä pois? Miten meni? Näköjään kesti vähän tää kommentteihin vastaaminen, anteeksi!

 12. Lomaa ruhtinaalliset 4 viikkoa, joista reilu yksi palkatonta, koska tarvitsin. Toteutin yhden haaveen ja kävin Havannassa tanssimassa salsaa sekä juomassa mojitoja. (Lopulta tykkäsin kyllä daiquireista enemmän). Ihan omanlaisensa kaupunki, kannattaa ehdottomasti käydä. Muuten olen sukuloinut, käynyt Ilosaari-rockissa ja viimeisen viikon ennen työhönpaluuta koitan levätä lomaväsymystä pois :) Hyvä loma. Olen elänyt ja on muisteltavaa talveksi. Leppeää ja rentouttavaa teille.

  • Kuulostaa just hyvältä sun lomalista. Ja viisautta tuo, että tunnistit tarvitsevasi yhden lisäviikon! Kolme ei riitä mihinkään, kyllä sen pitää olla se kuukausi.

 13. Usein luen sun blogia kun huilaan hommista, kiitos kun kirjoitat. Mäkään en oo kokonaan lomalla, mikä on välillä jotenkin hämärää. Viikonalku eli tää päivä on omistettu tavoitteiden kirkastamiseen :)

  • Tavoitteiden kirkastaminen kuulostaa just siltä mitä munkin pitäisi tehdä, toivottavasti sulla meni hyvin! Kiitos kun luet xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.