Elokuun kultaa

Pari pikaista valokuvaa päivältä ennen kuin lähdimme Roomaan. Oli iltapäivä, niitä harvoja kuumia joita Helsinkiin on tänä kesänä suotu. Oli aivan liian kaunista tietokoneen äärellä istumiseen, päätimme siirtää loput työt iltaan ja painelimme ulos. Aah näitä yrittäjän vapauksia, näennäistä huolettomuutta joka kostautuu iltakymmeneltä kun autuas väsymys vetää jo pinnan alle, mutta tekemättömät työt tuijottavat takaisin todo-listalta. No mutta eipä näitä kesäpäiviä ole kuluneina kuukausina liiaksi ollut – nautitaan nyt näistä, vaikka se tarkoittaisi, että rytmit ovat hetkellisesti niinsanotusti kesäajassa eli sekaisin.

Olen huidellut yhä farkkushortseissani, mutta horisontissa häämöttävä syksy on saanut kaivamaan kaapista rentojen kesäreleiden seuraksi pari skarpimpaakin vaatekappaletta – kuten kuvan viileän vaaleanpunaisen paidan ja jakun. Mustat pikkutakit ja jakut nauttivat vaatekaapissani samanlaista ikiklassikkostatusta kuin pillifarkut: niitä yhdistää se, että niiden kanssa on vaikea mennä vikaan, kunhan on viisas ja valitsee hyvän mallin. Sellaisen tunnistaa siitä, että olemus näyttää välittömästi vähän ryhdikkäämmältä ja koko asu särmikkäämmältä.

Kas tässä kesän lempikenkäni: harvat kengät ovat herättäneet yhtä paljon kysymyksiä kuin nämä blogissa ja Instagramissa viime viikkoina vilahtaneet konjakinruskeat mokkasandaalit! Kiinnostuneille tiedoksi, että Maryam Nassir Zadehin sandaaleja löytyy alesta vielä muutama pari. Ne eivät ole halvimmasta päästä, mutta toisaalta ne ovat kuljettaneet minut läpi Ranskan, Espanjan ja viimeksi Italian aiheuttamatta ainuttakaan rakkoa tai särkevää päkiää – laatu näkyy ja tuntuu. Merkin takana on samaa nimeä kantava suunnittelija, supertyylikäs nainen, jonka tyyliä Vogue kuvaili as an interplay between current designs, vintage references, and art school flourishes. Kannattaa kurkata tuo Voguen juttu – se on jo parin vuoden takaa, mutta yhä inspiroiva. Seuraan Maryamia myös Instagramissa.

 MUSTA JAKKU* FILIPPA K SS17
PAITA* TIGER OF SWEDEN SS17
MARYAM NASSIR ZADEHIN MOKKAKOROT* MINIMAL NORDIC SS17
AURINKOLASIT* FRENCY & MERCURY SS17
FARKKUSHORTSIT KIRPPIS
NAHKALAUKKU TUOTU KREIKASTA
*SAATU

Filippa K:n jakun juju on selkäpuolella piileskelevä rypytys. mutta tykkään siitä muutenkin ihan hulluna: se istuu täydellisesti ja niukka leikkaus tekee siitä siron ja helposti yhdisteltävän. Vajaamittaiset hihat jättävät ranteet näkyviin, siinä on vaivatonta seksikkyyttä jota rakastan vaatteissa. Kiinnostavimmat ovat juuri ne pienet nyanssit, jotka liikkuvat paljastamisen ja peittämisen välisellä alueella. Lyhyet farkkushortsitkin toimivat, kun ne ovat tarpeeksi väljät.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

10 thoughts on “Elokuun kultaa

 1. Eikä miten hieno tuo jakku on! Edestä frakkimainen ja kolmiulotteinen leikkaus ja takaa rennosti rypytetty. IHANA.

  • Moikka, useimmiten vaan pesen, levittelen latvoihin öljyä ja annan kuivua. Harvoin laitan sitä sen enempää, mutta jos laitan, niin suolasuihkeella puristelen latvoihin enemmän laineita ja saatan taltuttaa pörröisyyttä siloittavilla aineilla. Täytyy joskus ottaa aihe käsittelyyn!

 2. Hyvältä näyttää, rrrrakastan kontrasteja ja tuo paita + jakku yhdistettynä farkkushortseihin on sitä just eikä melkein.
  Itse löysin ja ostin kolme vuotta sitten täydellisen jakun. Hinta oli aivan pyörryttävä, mutta perustelin ostopäätöksen itselleni sillä, että tässä on nyt visioni konkreettisena ja samaa ei enää vastaan tule. Ja hei, kannatti! Siltä reissulta en muuta ostanut, mutta joka ainoa kerta kun takin puen ylleni hymyilen hyvin leveästi.

  • Ooh! No sehän just on noissa tarkoin valituissa, hinnasta huolimatta hankituissa lempivaatteissa parasta, että niistä tulee joka kerta hyvä mieli ja niitä on aina ihana käyttää.

 3. Nätit kengät, mutta auts hintaa. Näin kalliiden vaatteiden kohdalla tulee miettineeksi, voiko vaate ikinä olla niin ihana/kestävä että siitä kannattaisi maksaa useita satoja… Tai tiedätkö, ovatko Maryamin kengät eettisesti valmistettuja? Sitten hinta voisi olla perusteltukin

  • Kyllä sitä kannattaakin minusta miettiä! Olen maksanut monista vaatteista ja kengistä satoja euroja. Monen tonnin laukkuja en harrasta, niihin ei ole taloudellista mahdollisuutta ja vaikka olisi, enkä usko että haluaisin käyttää rahani niihin. Mutta muutama satanen laukusta, kenkäparista tai takista, jota käytän vuosia, ei ole minusta paha, olettaen tietysti että hankinta tosiaan kestää aikaa ja käyttöä. Arvioin hintaa per käyttökerta: jos takki ulkoilee vain kerran kaksi vuodessa, siitä ei kannata maksaa maltaita, mutta takista, jota tarvitsee ja käyttää jatkuvasti, voi maksaa enemmänkin. Kallein hankintani onkin ollut paksu ja lämmin kelsitakki, josta maksoin päälle tonnin. Kyllä kirpaisi ostohetkellä, mutta se ollut paras ostos jonka olen tehnyt: olen käyttänyt sitä joka talvi siitä saakka ja tulen käyttämään vielä monet, monet talvet tästä eteenpäin.

   Kengissä laatu ratkaisee paljon, sillä ne joutuvat kestämään kovaa kulutusta. Oon ollut tosi iloinen siitä, että nuo MNZ:n kengät ovat kestäneet reissuissani rähjääntymättä ja palvelevat varmasti vielä ensi ja sitäkin seuraavana kesänä. Olen kävellyt aiemmin samassa ajassa useammat kuin yhdet halpissandaalit puhki.

   Tajusin juuri, etten tiedä paljoakaan Maryamin valmistusprosessista! Lähetin merkin päämajaan New Yorkiin sähköpostin, palaan asiaan kun sieltä vastataan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.