More than a party

Viikko on hyvä aloittaa annoksella dadaa, mutta oli minulla asiaakin. Minimittaisten helmojen vankka kannattaja on uuden äärellä: poikaystäväni on nimittäin kutsunut minut seuralaisekseen torstai-iltaiseen tilaisuuteen, jonka pukukoodissa mainitaan kaksi pelottavinta koskaan kuulemaani sanaa: pitkä ja iltapuku. Tämän täytyy olla tosirakkautta, sillä kämmeniin kohonneesta hiestä ja korvissa soivasta kohinasta huolimatta kuulin vastaavani kutsuun kyllä.

2013-12-stellaharasek-mikkorasila-kapteeninkatu-1

Sanomattakin selvää, että omasta kaapistani ei polven alle osuvaa kolttua löydy enkä usko, että kämppäkaverini kuoropoikakaapu lasketaan iltapuvuksi, vaikka tätäkin vaihtoehtoa olen ehtinyt jo harkita. Käännyn siis teidän puoleenne, kaunokaiset: mistä meikäläisen tyyliin sopiva yksinkertainen musta iltapuku omaksi, lainaksi tai vuokrattavaksi?

Party time, excellent!

52 thoughts on “More than a party

 1. Torstaina myös itselläni on iltapukua vaativaa juhlaa ja oma kolttu on kutistunut kaapissa (varmaan väärä säilytyslämpötila). Mangolta löysin hätäisenä pitkän silkkimekon, jossa oli ehkä jopa vähän rokkiakin, varsinkin asustaa oikein. Komppaan myös tuota Halos-kommenttia. Siellä oli melko laaja valikoima iltapukuja. Onnea mekon metsästykseen! Seuraahan tästä kuvia juhlalookista myös blogiin? Jooko? :)

  • Kyllä seuraa! Juu, väärä säilytyslämpötila voi teettää kaikenlaista kummallista, olen havainnut ihan samaa.

 2. Toivottavasti mekonmetsästys on myötäisessä tuulessa! Mutta pakko sanoa, että tuo kuva on ihan huikea! Koska en nyt löydä parempia sanoja, niin tunnelmaltaan jotenkin vinksahtanut tai nyrjähtänyt (siis hyvällä tavalla). Ensi silmäyksellä katse osuu sinuun ja tulee fiilis, että “ok, muotibloggaaja ottanut itsestään peilin kautta kuvan, nice”. Mutta kun katsahtaa uudestaan ja vielä uudestaan, niin alkaa löytyä lisää tasoja. Joku suomifilmin kaltainen seisahtunut fiilis, ja onko tuolla tuolin alla ruumis?!

  • HAHAHA! Mahtava kommentti. En tiedä ruumiista, mutta sängyn päällä istuu yksi meksikolainen gangsteressa ja peittopinon päällä nukkuu mäyräkoira.

  • Harmi kun selkä ei näy, mutta toivotaan että mekko löytyy putiikista – kiitos vielä kun vinkkasit.

 3. En tiedä miten juhlava tuon puvun tulisi olla, mutta Filippa K:n mallistossa on pitkä musta mekko joka on niin täydellisesti sun tyylinen, etten keksi sille parempaa kantajaa. Se on valuvaista jersey-tyylistä kangast, selkäosa on mesh-kangasta, eli läpikuultavaa. Sivussa on törkeän pitkä halkio, jota voi kuulemma vähän kursia kiinni, jos on säädytön. Malli on hihaton ja pyöreä kaula-aukkoinen, sellainen vähän kotelomakkomainen yläosaltaan. Se olis upea sulla, muuallakin kuin hienoissa pukujuhlissa :)

  • Oho! Kiitos kaunis, tuo kyllä näyttää meikäläiseltä. Käyn huomenna kurkkaamassa löytyykö sitä liikkeestä!

 4. Itsellä musta pitkä iltapuku on toisinaan työasuna ja parhaat löytöni olen tehnyt Haloselta, lukuisat kollegat sanovat samaa. Ja ei, muuten en vaatteitani juurikaan Haloselta hanki. ;)

  • Oho, yllättävä vinkki. Kiitos, ehkä kipaisen Halosen kautta huomenna. Missä Helsingissä edes ON Halonen? Pitää googlaa.

 5. Kämppis kuororytkyissään – kiitos! Hellyyttävä ilmestys, hyvä alku tälle viikolle. Saattoi myös palaa juuri verkkokalvoilleni. :)

  • Tuo on siis tähän asti ollutkin ykkösvaihtoehto ja samalla ainut vaihtoehto, mutta viime tingassa iski epävarmuus. Hmm. Kattellaan.

 6. Ihanaa! Mielenkiintoista nähdä lopputulos, joka tulee epäilemättä olemaan häikäisevä! Katri Niskasen luomukset voisivat olla tyyliäsi…?

  • Haha, toivotaan! Kovin montaa päivää ei häikäisevän lopputuloksen aikaansaamiseksi ole… Kiitos muistutuksesta, pitääkin kurkata huomenna Katrin putiikkiin.

 7. Minä olen ostanut muutaman edukkaan pitkän mekon Zarasta ja Mangosta – niistä yleensä löytää muutaman erilaisen maksimekon, jos ei halua koko omaisuutta mekkoon tuhlata :)

 8. pakko tykätä tästä meiningistä, juhliin on pari päivää aikaa eikä mekosta tietoakaan : D

  • Haha! Sanos muuta. Olin kyllä alunperin suunnitellut lainaavani tuota aiemmissa kommenteissa mainittua nahkamekkoa, mutta havahduin nyt vähän viime tingassa siihen, että se ei välttämättä ole juuri mulle sopivin vaihtoehto.

 9. Kurkkaapa Katri Niskasen collectionit. Valuvaa, vinoja leikkauksia. Voisin kuvitella, että sopisi tyyliisi (ainakin yhdeksi illaksi, vaikka et muuten omaksi kokisikaan).

  • Kiitos Jenni, en tiedä miksen aiemmin muistanut Katrin olemassaolon – pitääpä poiketa huomenna liikkeeseen.

 10. tai sitten repäiset kerrankin ja menet käymään Valkoisessa Elefantissa hakemassa vähän tylliä :)
  meillä täällä Turussa on Muotikuu, vastaava ihanuuksien tyyssija…
  taidankin veronpalautuspäivänä piipahtaa…

 11. Herra Kavaljeerin opiskelukavereilla luultavasti on iltapukuja aiemmista juhlista. Myös oman kaveripiirisi tohtoreilla hyvin todennäköisesti on mustia iltapukuja, mikäli asustautuivat aikanaan Elämänsä Suurimpaan Päivään perinteisen etiketin mukaan :).

 12. No en nyt tiiä, toihan vois olla ihan tyylikäs toi kuoropoika-asu! Ainakin persoonallinen, eikä varmasti olisi kenelläkään muulla samanlaista. Äkkiäkös siihen jotkut helmet kaulaan heittää, vyötärölle joku ketju solmittuna ja huikeat korot jalkaan niin saattaa olla jopa tyylikäs ;)

 13. Eikös Trashionista-Outi lainaa kansikuvamekkoa?
  Nahkatakeista tehtyä pitkää iltapukua. Oli ainakin Kemikaalikocktailin Nooralla lainassa jossain pippaloissa. Toimisi varmasti sullakin!
  Vai onko se jo niin last season? :)

  • NO LAINAA ja olen käynyt tuota ihanaista nahkamekkoa sovittamassakin jo. En ole vaan ihan varma onko mekko minulle imartelevin vaihtoehto.

 14. Eikö ystäväsi Outi voi lainata sinulle sitä upeaa kierrätysnahkailtapukua?

  Ja sitten muistelen, että Samujilla on ollut joitain pitkiä helmoja myös.

  Itse olen tarvinnut iltapukua vain muutaman kerran, ja parhaan yksilön löysin Play It Again Samista: 1950-lukulainen sveitsiläinen ihanuus, todella yksinkertainen ja tyylikäs. Välillä tuntuu, että viimeiset kauniit iltapuvut tehtiin juuri tuolla vuosikymmenellä.

  • Olen käynyt sovittelemassa Outin ihanaa iltapukua, mutta en ole ihan vakuuttunut siitä onko se meitsin kropalle imartelevin vaihtoehto.

   Hmm, pitää käydä kurkkaamassa Play It Again Samin valikoimat läpi!

   • Hei, Stilissiman omistaja Hanna on meitsin vanha frendi! On avannut joku aika sitten myös putiikin nimeltä Lovebirds, missä myydään siis kierrätettyjä morsiuspukuja. En tiedä miten paljon valikoimissa on muita juhlapukuja, mutta aika monillahan on nykyään muutakin kuin valkoista häissä yllään, joten mene ja tiedä. Stilissimakin on kuitenkin hääpukuihin erikoistunut liike, ja sielläkin on silti valikoima laaja. Ota ihmeessä yhteyttä Hannaan ja kerro terkkuja multa!

    • Moro Ulrika, itseasiassa ehdin jo käydä Stilissimassa tänään, mutta valikoimista löytyi vain kaksi tarpeeksi yksinkertaista mekkoa, eikä kummankaan leikkaus oikein pukenut minua – harmi!

  • Hei kiitos vinkistä, en muistanutkaan Vaatelainaamoa. Pitääpä soittaa ja kysyä löytyykö mitään tuntomerkkejä vastaavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.