Kirsikankukkia ja epämääräisiä monologeja

Monimutkaisiin monologeihini tottunut kämppäkaverini on sanonut, että parempi kun ei ajattele avaruutta, alkaa huimata. Nämä asiat eivät varsinaisesti liity toisinsa, mutta huomaan ajatelleeni tällä viikolla avaruuden kokoisia asioita läkähdyksiin asti – ja piinanneeni asuinkumppaniani ehkä yhd.. kahdella…kymmenellä monimutkaisella monologilla, joiden alun olen ehtinyt unohtaa siihen mennessä kun olen päässyt loppuun. Ei ihme, että perjantaihin mennessä vähän huimaa.

2014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-12014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-2

Alkavana viikonloppuna olenkin päättänyt ajatella lähinnä kukkia. Kirsikkapuun oksat ovat parasta mitä kukkakaupoista tällä hetkellä saa. Sain Eevalta kirjaimellisesti kuuman vinkin: oksat kannattaa upottaa melkein kuumaan veteen, jotta ne alkaisivat kukkia. Aina voi myös tehdä kuten minä ja metsästää ullanlinnalaisista kukkakaupoista oksan, joka nuokkuu jo raskaina kukista. Omahyväisen onnellisista, pulleista, pinkeistä kukista. Kun herää niiden haukotteluun, hymyilyttää heti aamusta.

2014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-32014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-4

Muutama vuosi sitten hankittu nahkasalkku on kulkenut mukana viime päivinä, siihen mahtuu kalenteri ja kynä eikä oikeastaan mitään muuta. Ei aina jaksa kantaa mukanaan puolta elämää. Hiukan yllättäen maailma ei ole myöskään loppunut siihen, etten kuljeta koko aikaa kolmetoistatuumaista tietokonetta kainalossani. Kirjoitan muistiinpanoja käsin kalenterin tyhjille sivuille, tottumattomuudesta huojuvalla käsialalla, kunnes kyllästyn, päätän lauseen päättäväiseen pisteeseen ja kirjoitan illan kohdalle: OSTA APEROLIA.

2014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-52014-03-14-stellaharasek-cherryblossoms-6

Leather satchel from Cambridge Satchel Company. Vintage trunk was a gift from Roomage. Vintage industrial letters brought from a trip to Copenhagen years ago. Linen blanket from Moko, dyed it dark grey myself. Vintage glass jar belongs to my roommate.

Muita asioita, joihin ajattelin keskittyä tänä viikonloppuna: pyykinpesu, pussailu, New Orderin vanhat albumit ja Aperolin ja kuohuviinin täydellinen sekoitussuhde. Jos aurinko paistaa, kävelen rannalle. Jos talvi tekee uutisissa luvatun äkkipaluun, kävelen silti. Lumimyrsky keskellä kauneinta kevättä, onhan se nyt nähtävä. Kunhan ei ala ajatella avaruutta, kun katsoo ylöspäin kieli ojossa ja odottaa, että sille laskeutuu lumihiutale.

The late afternoon light of spring days, cherry blossoms and New Order albums cause irrational happiness.

24 thoughts on “Kirsikankukkia ja epämääräisiä monologeja

 1. Hei nyt alkoi kiinnostaa tuo Mokon pellavapeitto ja varsinkin sen värjäys. Millä värillä sait siitä noin kauniin? :)

  • Moro Heidi, käytin Antique grey -nimistä sävyä. Itse tuotteen merkkiä en tähän hätään tietenkään muista, mutta kyse on niistä pesukonevärjäykseen tarkoitetuista väripusseista, joita myydään ainakin Stokkalla.

 2. Minä puolestani en keksi paljon parempaa ajattelemisen aihetta kuin avaruus. Etenkin jos yläpuolella on sitä aika paljon. Tai no, vaikkei olisikaan.

  Tähän liittyen ajattelin, että ensi syksyn trendikkäin asuste voisi olla kaukoputki.

  • Siis siitähän ei ole kysymys, ettei avaruus olisi loistoaihe, vaan siitä, että ALKAA HUIMATA KAIKKI SE HIENOUS.

 3. Hihi, ihana. Tämä teksti. Mistä löysit kirsikkapuun oksan? Lieneeköhän Inbloomissa? Taidan tämmöisen kaunokaisen ostaa omaankin kotiini, aivan ihana!

  • Ei ole Inbloomista, vaan Fredan ja Uudenmaankulman tuntumassa sijaitsevasta kukkakaupasta, jonka nimeä en ikinä muista. Hyvä paikka sekin!

 4. Kuinka iso tuo laukku on? Jos siihen kerta mahtuu vain kalenteri ja kynä, on siis vissiin pienempi malli? :)

  • Se taitaa olla noista isoin. Kyllä siihen itseasiassa läppäri mahtuu, tunkemalla, mutta sen jälkeen siihen ei enää muuta mahdukaan, joten useimmiten käytän läppäripäivinä isompaa kassia.

 5. Hyvä suunnitelma viikonlopulle!
  Joo, avaruutta ei kannata miettiä liikaa – eikä aaltoliikettä. Alkaa vaan pyörryttää ja voi ehkä joutua käymään makaamaan hetkeksi.

 6. Hahhah, aattelin eka että Aperol on joku lääke, mutta sitten kun aloit puhua Aperolin ja kuoharin täydellisestä sekoitussuhteesta, päättelin että ehkä ei sittenkään. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.