Syitä viihtyä kotona

Kaupallinen yhteistyö Nanso, sisältää arvonnan

Terveisiä neljän seinän sisältä! Muutama aurinkoinen päivä herätti jo keväisen toivonkipinän, mutta sitten marraskuinen harmaus hyisine sateineen teki loskaisen paluun. Uutisten mukaan “marraskuu” on kestänyt tänä talvena jo reilusti yli sata päivää, joten ei ihme, jos alkaa vähän väsyttää. Mutta ei se mitään, loppukuuksi on luvattu lämpeneviä kelejä ja niitä odotellessa otan kotona olemisesta kaiken irti.

Seuraavissa kuvissa on poimintoja suosikeistani Nanson kevään lounge-mallistosta. Nanson Sörnäisten showroomilla työskentelevän suunnittelutiimin kynästä on syntynyt taas monenlaista kaunista ja käytännöllistä, joista useimmat passaavat hyvin muuhunkin kuin kotona viihtymiseen. Eipä sillä, etteikö kotivaatteisiinkin saisi ja kannattaisi panostaa: kotona on paljon ihanampaa viettää aikaa tarkoitusta varten valituissa, laadukkaissa olo- ja yövaatteissa kuin elinkaarensa lopussa olevissa nuhjuisissa kamppeissa (ne säästän remppahommiin, joita Lapissa kyllä riittää). Kivan kotivaatteen pukeminen tuntuu luvalta: nyt saa rentoutua ja nauttia.

Ihanasti ysärihenkinen slip dress Helle-mekko saapui meille odottamaan parin viikon päähän aikataulutettuja keväisempiä kuvauksia, mutta en malttanut säästää sitä siihen, vaan nappasin sen heti kotikäyttöön. Rakastan polven alapuolelle ulottuvan helman halkioita ja siroja spagettiolkaimia! Huitelen kotona kevyessä mekossa ja teen kesäisiä mielikuvaharjoituksia siitä kuinka kävelen sunnuntaisin Hietsun kirppikselle aamukahville koiran kanssa juuri tässä mekossa, nahkasandaaleissa ja leveässä lierihatussa. Tähän aikaan vuodesta tarvitsen seuraksi vielä villasukat ja neuletakin.

Nanson valikoimissa on nykyään pellavavaatteita, mistä olen niin mielissäni! Pellava kuuluu ikisuosikkimateriaaleihini, koska se on rento, helppo ja kestävä, ja näyttää hyvältä vähän rypistyneenä. Pellavan valmistus on myös paljon vastuullisempaa kuin esimerkiksi puuvillan, sillä se kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä eikä vaadi torjunta-aineita. Alkuvuoden lounge-mallistosta löytyy pellavaa mm. tumman oliivinvihreänä: kuvissa vilahtavat Olivia-housut ovat malliltaan rennot ja klassiset, ehdottomasti kevään lempikotihousut, myöhemmin aion pukea ne myös rennoille viikonloppukävelyille. Materiaali on kudottua pellavaa, joka on napakkaa ja kestävää.

Kuuma vinkki, jos haluat näyttää kotona elegantilta: vaihda virttyneet verkkarit pellavahousuihin. Yhtä mukavat ja rennot, mutta sata kertaa tyylikkäämmät. Pellavapöksyjen kaverina maailman pehmein Hento-pusero.

Next level -kotipukeutumista! Riviera-pusero ja Riviera-housut muodostavat yhdessä rennon ja ylellisen kotiasun ihanassa 70-luvun hengessä. Materiaali on pehmeää ja laskeutuvaa kudottua viskoosipellavaa. Kyllä minä tässäkin lähtisin ulos, piipahtaisin kaupassa hakemassa kauramaitoa tai torikahveilla ystävän kanssa, mutta ehkä parasta on silti pitkät viikonloppuaamut pyjamahenkisessä kokoasussa.

Samasta retroviboja huokuvasta kuosista on olemassa myös pitkä kaftaanihenkinen Riviera-mekko! Heti kun sää sallii, avaan napit ja puen kaftaanin kaveriksi yksinkertaiset sandaalit ja painelen rannalle. (Naurattaa välillä kun mietin mitä Nanson suunnittelijat ovat mieltä siitä, että järjestelmällisesti kieltäydyn pitämästä kotivaatteita vain kotona, ja haluan itsepintaisesti ulkoiluttaa niitä pitkin kaupunkia. Luultavasti ovat vain mielissään.)

Kuura-neule on yksi malliston ihanimmista vaatteista. Pörröinen, superpehmeä materiaali on tehty mohairista, villasta ja polyamidista, joka tuo neulokseen kestävyyttä. Neule on ohut ja kuultaa läpi, joten ihmisten ilmoille lähtiessä pukisin alle (työtapaamiseen) valkoisen kauluspaidan tai (illalla baariin) kauniin pitsitopin, joka saa näkyä läpi.

Tykkään jättää lempivaatteita roikkumaan makuuhuoneen kaappien oviin. Jarnon mielestä niitä roikkuu siellä sun täällä vähän liikaakin. En ymmärrä yhtään. Katsokaa nyt miten kaunis tuo neule on makuuhuoneen uuden vintagekaapin edessä. Arjen estetiikka on parasta.

Puin neuleen seuraksi valkoista pellavaa: Olivia-housuissa on ohuet raidat. Tykkään paljon housujen mallista: vyötärö joustaa ja lantion seudulla on rentoa väljyyttä, mutta lahkeet kapenevat pikkuisen alaspäin. Niitä voi myös kääräistä vähän lyhyemmäksi, jos kesällä tekee mieli pitää nilkat paljaana.

Lisää pellavaa! Olivia-tunika on kauniisti leikattu, rento, vaivaton vaate, joka taipuu niin kotona hengaamiseen kuin lomagarderoobiin. Näen itseni kahvikupin kanssa Lappi-talomme portailla tulevana pääsiäisenä. Kyllä, olen tilannut sinne sellaiset kelit, että portailla norkoilu pellavavaatteissa onnistuu.

Tykkäsin muuten kovasti näistä salamakuvista. Pyrimme aina kuvaamaan vaatteita mahdollisimman rennosti, lavastamatta tai rakentamatta ellei projekti sitä erityisesti vaadi, mutta näistä tuli tavallistakin rennommat, voidaan jopa sanoa, että hyvin dokumentaarinen otos siitä miltä näytän kun vietän aikaa kotona. Päällä jotain helppoa ja mukavaa, silmälasit päässä, toisessa kädessä tee- tai kahvikuppi ja toisessa pehmoelukka jota koira rettuuttaa, käynnissä haahuilu, lukuhetki tai uutta kotiprojektia enteilevä touhotus. Tukka on kyllä useimmiten kotona sotkuisella nutturalla, loikoiluasentoni eivät ole aina kovin lyyriset eikä salamavalo yleensä räisky, mutta saatte kiinni ideasta.

Olivia-tunikasta on myös valkoinen versio.

Jos kaappi kaipaa täydennystä, Nanso tarjoaa Naistenpäivän kunniaksi kaikki normaalihintaiset yöpuvut ja oloasut -30% alennuksella niin myymälöissä kuin verkkokaupassa 8.3. eli sunnuntaihin asti. Kannattaa kurkata valikoima verkkokaupasta!

Vielä arvonta! Kerro mikä kuvissa vilahtavista vaatteista on suosikkisi niin olet mukana kolmen 50 euron arvoisen Nanso-lahjakortin arvonnassa. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 8.3. puoleen yöhön asti. Muista sähköpostiosoite, se näkyy vain minulle. Skabaonnea, kotona olemisen iloa!

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

385 thoughts on “Syitä viihtyä kotona

 1. Hento paita vois olla kiva! Juuri tulin sänkyyn ja käperryn peiton alle Nanson pitkässä yöpaidassa jonka sain joululahjaksi!
  Tuo Riviera on kyllä magee!

 2. Miten elegantti tuo kaksi-osainen raita-asu! Kuin suoraan Taikavuorelta tai 30- luvun Nizzasta!

 3. Kuura neule ja myös oikeastaan kaikki noi pellava vaatteet. Loistava vinkki toi verkkareiden vaihto pellavahousuihin kotiasuna.

 4. Olivia-tunika! Nään jo itteni rannalla käppäilemässä tuo päällä ❤️
  Toivottavasti teille tulee lämmin pääsiäinen, minun äiti myös sieltä teidän mökkimaisemien suunnilta kotoisin. Rakastan Tornionjokilaaksoa!

 5. En osaa valita, mutta ottaisin Kuura neuleen (kokotaulukon mukaan voisi vain jäädä haaveeksi kun XXL ei ollut) ja Hento puseron. Molemmat vaikutti unelmilta! Ihanaa kevään odotusta teille, Stella ja Jarno.

 6. Kuura-neule taitaa viedä voiton on niin ihanan keveän näköinen neule ja sopii kyllä hyvin Olivia housujen pariksi jotka myös on ihanat.

 7. Olivia-housut oliivinvärisenä tai Riviera-housut, niissä malli miellyttää kovasti.

 8. Kaunis mallisto! Riviera oli ihanan näköinen mutta… Valitsisin lopulta pellavaisen tunikan.

 9. Olivia ehdottomasti molemmissa väreissä mutta kesällä menisi ihanasti tuo vaaleampi !

 10. Nyt on mallisto josta voisin pitää melkein kaikkia vaatteita. Ihanista ihanin on kuitenkin Kuura neule.

 11. Olivia vaaleanan versiona. Vaikea oli tehdä valintaa, kun Kuurakin on niin upea.

 12. Helle-mekko ois ihana koti ja mökki käyttöön (juuri se kuva sinusta ja koirasta oli muuten minusta kaikkein luontevin ja lähestyttäviä!) & valkoisessa Olivia paidassa näkisin itseni nauttimassa pitkistä toriaamiaisista ja kaupunki-haahuiluista ….

 13. Mäkin sanoisin ehkä, että Kuura-neule. Tykkäsin myös Olivia-mekosta vaaleana erityisesti, mutta onko se vain sun kilometrijaloilla vähän tunikamaisen mittainen vai vaan vähän lyhyt? Hyvää uudistumista Nansolla!

 14. Kuura- neule, oi niin ihana! Ja pellavahousutkin on nätit! Ja nää yhdessä, täykyt.

 15. Helle-mekko olisi täydellinen kotihengailuun, mutta samalla sopisi ihanasti läpi kesän niin moneen tilanteeseen ulkomaailmassakin!

 16. Kaura neulepaita olisi ihana, vilukissana olisi ihana vetää tuo paita illalla päälle, vaikka Yyterin dyyneillä kävellessä.

 17. Vaikea valita Kuura-puseron ja Olivia-housujen väliltä, mutta koska pyykkituvalle tallustaessa aina välillä hävettää nämä kotihousut, niin siistit pellavahousut lieneisivät enemmän paikallaan :’D

 18. Olivia-pellavahousut. Olen etsinyt vuosia täydellisiä pellavahousuja, etsintä taitaa olla nyt päättynyt! Kiva että ne sattuu vielä löytymään suomalaiselta merkiltä.

 19. Riviera oloasu! Just tuo 70-luku puhuttelee tällä hetkellä, ihanan MadMen henkistä!

 20. Pellavahousut <3 Edelliset lempparihousut tuli kulutettua puhki ihan kirjaimellisesti.

 21. Ah, ihania! Näin pääosin kotoa käsin työskentelevälle ja opiskelevalle mukavat oloasut ovat nousseet kaikkein käytetyimmiksi vaatteiksi. Ja silloin ehkä tulee myös tärkeämmäksi, että kotiasut olisivat myös kauniita. Näistä ihastuin erityisesti Olivia-housuihin ja Kuura-neuleeseen; jos yksi pitäisi valita, niin vihreät Olivia-housut olisivat täydelliset kotitoimistolleni Ja ne taipuvat varmasti myös virallisempiin asuihin!

  • Sori, vastasin “tuplasti” sillä vaikutti siltä että eka lähetyskerta epäonnistui :(

 22. Oliivinvärinen Olivia-tunika.
  Mutta ihania kaikki joten valinta ei ollut helppo.

 23. Nuo valkoraitaiset Olivia-housut huutavat nimeäni! ❤️ Terv. Kotilöysäilyn ystävä.

 24. Helle-mekko. Omistin joskus samankaltaisen mekon teininä ja nyt taitaa olla tarpeeksi aikaa kulunut jotta voisin uudestaan pukeutua samanlaiseen mekkoon. Miten voi olla että näyttää niin freessiltä nuo olkaimet.

 25. Onpas kivan ja rennon näköisiä uutuuksia ja vielä pellavaa :) Ohutta neulepuseroa minulla ei ole, joten olisi ihana saada Kuura-neule, se lämmittäisi viileinä kesäpäivinä ja -iltoina.

 26. Oih, kaikki ottaisin omaan kaappiin heti! Mutta pellavapökät täytyy varmaan kotiuttaa!

 27. Kaapissa olisi juurikin pellavahousujen mentävä aukko. Pitääpä käväistä uudessa Kampin myymälässä.

 28. Vihertävät pellavaisia housut taitaa olla lempparit. Raitanen setti kyllä myös hymyilyttää ja samalla äimistyttää miten toimivalta noin 70-lukulainen meininki näyttää.

 29. On jokseenkin 90-l. vibaa vaatteissa, ja hauska kotialbumi-tunnelma vaan korostaa sitä. Meinasin ensin sanoa suosikikseni pehmeännäköisen neuleen, mutta käännyn sittenkin Olivia-tunikan puoleen.

 30. Olivia-housut näyttävät täydellisiltä! Kävinkin jo aiemmin tällä viikolla tsekkailemassa niitä Nanson nettisivuilta ja näiden kuvien myötä innostus vain kasvaa!

 31. Olivia-tunika ois ihanan tyylikäs (koti)vaate! (terv. just se niissä kulahtaneissa, vanhoissa vaatteissa kotona hilluja…)

 32. Kuura-neule on ihanin! Myös oliivinvihreät pellavahousut ja musta Helle-mekko jäivät kiinnostamaan.

 33. mun suosikki on tuo Kuura-neule, vaikka ensin luin Kaura ja sekin sopis sen nimeksi :D

 34. Nuo pellavahousut! Kesä tulee. Haistan sen jo hetkittäin. Noilla kelpaisi viettää kaikki suomen kesäillat mökillä❤ Seisoisin niillä myös veneen kannella ja olisin vapaa.

 35. Olivia tunika pellavahousujen kanssa puettavaksi tai niin vaan :) Pellava on ihanan tuntuinen materiaali, suosin.

 36. Olivia tunika valkoisena! Mielessä siintävät jo lämpimät kesäillat meren rannalla

 37. Helle-mekko (juuri Hietsun kirppisreissuille!) ja Olivia housut, Hento-puseroita löytyy kaapista jo kaksin kappalein.

 38. Olivia pellavahousut, koska tyylikkäät kotihousut on juuri sellaiset, joissa voi löhöillä ja jotka ovat tarpeeksi siistit jos tulee yllätysvieraita. Ja keväällä/kesällä kivoissa kotihousuissa voi viedä vaikka koiran ulos eikä tarvitse miettiä miltä näyttää.

 39. Kuura-neule, ihan selvästi …vaikkakin Olivia-housut tulee perässä hyvänä kakkosena. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.