Loppuvuoden tyylisuosikit

Aika vähän on tullut viime kuukausina kirjoiteltua tyylistä, mutta aihetta on toivottu, korjataanpa asia kerralla! Tänä syksynä on ollut tavallista helpompi pukeutua, sillä Helsingin syksy on ollut hämmentävän lämmin ja tuntuu, että talvi ei ole vieläkään varsinaisesti alkanut. Lumihiutaleita on näkyillyt pariin otteeseen, mutta kadut ovat yhä sulat ja nahkatakissa on tarjennut liikkua viimeksi viikko sitten. Kreisiä. En pidä siitä mitä se kertoo meille muuttuvasta ilmastostamme, mutta olen kieltämättä iloinnut siitä, että vielä ei ole tarvinnut aloittaa julmettua toppautumista arktisia olosuhteita vastaan.

VILLANEULE SECOND HAND

Se nyt vaan on maailmassa vallitseva vakio, että kaapistani löytyy aina harmaita villapaitoja. Olen lakannut taistelemasta sitä vastaan tai yrittämästä tolkuttaa itselleni, että vaatekaappini tarvitsee värejä. Ei tarvitse. Tarvitsen vain ne neuleet, joita oikeasti haluan käyttää päivästä toiseen. Eli harmaita. Jonkun silmään ne varmasti näyttävät kaikki ihan samalta, mutta eivät ne tietenkään samanlaisia ole – yksi on ohut, toinen paksu, on tummanharmaa ja vaaleanharmaa. Yksi on siisti ja salonkikelpoinen, toinen sopii retkelle ratsastustallille, kolmas on turvavaate jonka sisään piiloudun huonoina päivinä. Olen tullut tulokseen, että neuleita kannattaa olla useita, koska käytän niitä joka päivä syyskuusta siihen asti kevättä kun ulkona tarkenee ilman takkia. Olen viime vuosina oppinut, että kenkien lailla vaatteiden on hyvä levätä välillä: yritän siksi vaihdella asujani nykyisin siinä missä aiemmin saatoin kulkea samoissa vaatteissa viikon putkeen. Juuri se kuluttaa vaatteita loppuun ennen aikojaan.

Ylläolevassa kuvassa on viime kuukausien univormuni oikeastaan joka päivä: villapaita ja joku kapea alaosa, kuten pillifarkut, nahkahousut tai nahkahame. Rennompina päivinä yhdistelen univormuni tennareihin tai buutseihin riippuen siitä pitääkö juosta vai saako maleksia. Palaverinapäivinä puen kaveriksi korolliset nilkkurit.

Keväällä koittanee taas sellainen aika, kun vaihtelu kiinnostaa ja etsin uusia tapoja pukea lempivaatteitani, mutta tällä hetkellä remppa- ja työhässäkän keskellä olen tosi tyytyväinen näihin pariin perusasuun, jotka toimivat päivästä toiseen ja säästävät asukriiseiltä. Ei pukeutumisessa tarvitse olla luova, jos ei jaksa tai huvita. Riittää, että on hyvä fiilis omissa vaatteissaan.

DANTEN NAHKAHOUSUT* DOTS AW18
*SAATU

Uudet nahkahousut olivat tämän syksyn hankintalistalla, sillä vanhat oli rakastettu ihan loppuun. Uusiin isompiin tiloihin Fredrikinkadulla muuttaneen Dotsin syys-talven valikoimissa on useammatkin kauniit nahkahousut ja omat suosikkini löytyivät Danten mallistosta: pinnaltaan aavistuksen krakeloituneet nahkahousut ovat pehmeät, mattaiset ja sanalla sanoen täydelliset arkikäyttöön. Olen painellut näissä koko syksyn ja ennustan, että sama homma jatkuu talven läpi, joustavien housujen alle on nimittäin helppo pukea villasukkikset. Käytännöllisyys ennen kaikkea.

GUSTAVIN TAKKI* DOTS AW18
*SAATU

Gustavin villakangastakki on ollut yksi syksyn suosikkitakeista, niin helppo ja vaivattomasti tyylikäs. Ohut ja rento takki näyttää superhyvältä nahkahousujen ja korkojen kanssa, mutta sillä on maaginen kyky saada myös joogatrikoot ja lenkkarit näyttämään läävän sijaan urbaanilta ja coolilta. Arvostan suuresti.

Takit taitavat olla heikkouteni – tajusin viimekesäisen muuttomme yhteydessä omistavani niitä melkein enemmän kuin muita vaatteita yhteensä. En ole itse hankkinut viime vuosina kuin pari takkia kirppiksiltä, mutta olen saanut niitä työni kautta, niin tämänkin. En oikein raaski pistää takkikokoelmani aarteita eteenpäin, sillä käytän niitä kaikkia. Käyttöpäiviä toki piisaakin, Suomessa takkia tarvitaan lähes vuoden ympäri. Siinä mielessä kaappiin olisi voinut kerääntyä turhempiakin vaatekappaleita.

PURA LOPEZIN KOROT* MINIMAL NORDIC AW18
*SAATU

Syksyn kuivilla kaduilla on kelvannut kopista koroissa – varsinkin kun siro korko ei ole yhtään liian korkea ja lesti on niin mukava, että laiskakin jaksaa. Pura Lopezin korkonilkkurit ovat peräisin lempikenkäkaupastani Minimal Nordicista. Se on paitsi lempikenkäkauppani, myös ainoa kenkäkauppa, jossa olen vieraillut Helsingissä viimeisen kahden vuoden aikana: huolellisesti kuratoiduissa valikoimissa on mm. Maryan Nassir Zadehin ja ATP Atelierin kenkiä. Onkin hillitön surku, että putiikki on sulkemassa vuodenvaihteen jälkeen ovensa. Kluuvikadulla Kämp Gallerian katutasossa sijaitsevassa myymälässä on siis tällä hetkellä meneillään loppuunmyynti, menkää vielä kun ennättää! Todella kauniita ja laadukkaita kenkiä lähtee nyt edullisesti, esimerkiksi pikkujouluihin tai uudenvuoden juhliin täydelliset kimaltavat korot (jep, minulla on nämä ja siksi uskallan suositella).

Nuo nahkahousut ja korot tekevät jaloista kilometrin pituiset. Hyväksyn.

Lempikenkäkauppani ei ole ainoa laadukas putiikki, joka on pistänyt tai pistämässä Punavuoressa pillit pussiin: männävuosien suosikkini Gaudete lopetti jo vuosi sitten, nyt ovensa sulkee myös Sofinah, Pino ja Anne’s Past & Present. Kivijalkakauppoja harventavat toki monenlaiset syyt, kuten elämäntilanteen muutokset, mutta valitettavan moni kauppias on puhunut asiakaskadosta jo pitkään. Suunta on tosi surullinen – kivijalkakauppojen kadotessa tilalle tulee yhä enemmän isoja ketjuja, joiden tuotantotavat kestävät harvoin kriittistä tarkastelua. Harmittaa myös köyhtyvä kaupunkikuva ja se, että omaan tyyliin sopivien laadukkaiden ja persoonallisten vaihtoehtojen löytäminen käy yhä haastavammaksi.

Voi kunpa toivon, että mahdollisimman moni suosisi paikallisia kivijalkakauppoja ja kotimaisia yrittäjiä. Kaikki eivät tietenkään asu kauppojen lähellä, mutta on myös kotimaisia verkkokauppoja ja monet putiikit myyvät tuotteitaan myös verkossa. Omilla rahoillaan ja kulutusvalinnoillaan voi tukea sellaisia yrityksiä, joiden toimintaa ja arvomaailmaa kannattaa. Siksi aion jatkossakin puhua paikallisten yrittäjien puolesta ja keskittää omat hankinnat heihin.

PERNILLE CORYDONIN KAULAKORU*, RANNEKORU & SORMUS NOUGAT
*SAATU

Olen koruissa edelleen joko-tai -muija. Koruni ovat joko ohuita ja siroja, sellaisia joita en riisu yleensä edes nukkumaan mennessä – tai sitten suuria ja massiivisia, usein kerrostettu röykkiöiksi kaulaan, ranteisiin ja sormiin. Näyttävät korut ovat helpoin tapa asustaa simppeli asu kemuihin sopivaksi, käytänkin niitä yleensä silloin kun lähden ulos. Arkisin tulee käytettyä lähinnä Pernille Corydonin siroja, ohuita hopea- ja kultakoruja. Kaupungin laajin valikoima Corydonin yllättävän kohtuuhintaisia koruja löytyy Bulevardilta, Nougatista, jonka syksyn valikoimista sain tämän kaulakorun. Muita merkin koruja – kapeita rannerenkaita ja ohkaisia sormuksia – olen ostanut vuosien varrelta sekä Nougatista että Urban A:sta. Omistan niitä useita, sirojakin koruja voi kerrostaa.

KMMS DESIGNIN PIPO URBAN A AW18

Muhkeat pipot kuuluvat asioihin, joita rakastan vuodesta toiseen – erityisesti sellaisia, jotka lököttävät vähän takaa. Harmi vaan, että pipoillani on mystinen tapa tarttua taloudessa asuvan miehen matkaan: ne katoavat kaikessa hiljaisuudessa eteisestä ja löytyvät myöhemmin Jarnon päästä. Tänä syksynä ostin pipon, johon olen jyrkästi kieltänyt häntä kajoamasta – tämä on minun! VAIN MINUN! Superpehmeästä norjalaisesta alpakasta kudottu pipo on paitsi käsityötä, myös takuuvarmasti eettistä lähituotantoa, sillä sen on tehnyt Maryamin ja Shadin äiti. Miten ihanaa. Enemmän tälläistä.

NAHKAHAME WITH LOVE SANNA HOPIAVUORI

Nahkahame kuuluu vaatekaappini kulmakiviin siinä missä nahkahousutkin – ne on vaan niin vaivaton yhdistää mihin tahansa t-paidasta silkkipaitaan tai neuleeseen. Ostin tämän Sanna Hopiavuoren suunnitteleman nahkahameen seitsemän vuotta sitten. Kierrätysnahasta tehty hame on kestänyt nykymittareilla mitattuna siis varsin kauan ja osoittaa nyt vasta kulumisen merkkejä: nahka alkaa paikoitellen hiukan hapertua. Sanna tekee yhä minimalistiseen makuun sopivia mustia vaatteita, joita myy ainakin vastuulliseen muotiin keskittynyt Nudge.

DANTEN NAHKATAKKI* DOTS AW18
KASHMIRVILLAINEN OLOASU* MUIR BY BALMUIR AW18
*SAATU

Tänä vuonna on tullut korvattua moni vanha suosikkivaate uudella, koska vanha on kulunut puhki. Osin se johtuu siitä, että olen yksinkertaisesti käyttänyt lemppareitani todella paljon: tottakai ne kuluvat, jos niitä käyttää vuosien ajan useita kertoja viikossa, joitakin lähes päivittäin. Toisissa tapauksissa vaatteiden laatu ei ole alun alkaenkaan ollut niin hyvä kuin olisin toivonut. Alkaa olla vaikeampaa ja vaikeampaa löytää laadukkaita vaatteita, siksi olen koko ajan tarkempi materiaalien kanssa ja koitan panostaa myös vaatehuoltoon.

Nahkarotsi on yksi näistä vanhan suosikin tilalle hankituista uutuuksista. Käytin edellistä nahkatakkiani yli viisi vuotta, käytännössä ihan koko ajan keväästä niin pitkälle syksyyn kuin tarkeni. Viisi vuotta on monelle vaatteelle nykyään pitkä aika, mutta melkein 700€ maksanut nahkatakki olisi saanut kestää mielestäni vielä vähän kauemmin – nahkarotsinhan pitäisi oikeastaan lähinnä parantua vuosien varrella. Kokemuksesta viisastuneena jätin ohkaiset nahkatakit kauppaan ja valitsin Dotsista Danten ryhdikkään rotsin, joka on tehty selvästi edellistä takkiani paksummasta nahasta. Pehmeä sekin on, mutta sen verran painava ja napakka, että kestää käyttöä ihan eri tavalla. Kulumaa ja patinaa saa toki tulla. Ennakoin, että tämä takki ikääntyy kauniisti! Toivotaan, että omistaja myös.

Kashmirvillaiset vaatteet (huom. tämä on affiliate-linkki) ovat Balmuirin syksyn uutuuksia. Musta huppari ja housut ovat toimineet paitsi täydellisenä matkustusasuna, myös helppoina arkivaatteina sellaisina päivinä, kun pitää toimittaa satatuhatta asiaa. Jos nyt mietitte ovatko nämä siis salonkikelpoisiksi huijatut verkkarit, vastaus on KYLLÄ OVAT JA RAKASTAN NIITÄ! Mutta en suosittele yhdistämään mustia kashmirvaatteita valkoiseen vintageturkikseen, ne rakastavat toisiaan vähän liikaakin.

NAHKAKENGÄT TIMBERLAND

Ostin kokomustat survival bootsit viime vuonna ja ne ovat osoittautuneet yhdeksi käyttökelpoisimmiksi kengiksi, jotka omistan. Ei ole paikkaa, jonne ne eivät sovi: niillä on paineltu niin Helsingin jäisillä kaduilla, Melbournen hiekkarannoilla kuin afrikkalaisella suola-aavikolla. Ne ovat melko painavat, mikä tuntuu jakavan mielipiteitä – toiset eivät tykkää, itse rakastan, koska lompsiminen. Valitsin tarkoituksella inasen ison koon, jotta kenkiin mahtuisi villapohjalliset ja villasukat. Se on ollut hyvä valinta, sillä kuljin näillä koko viime talven ja aion saapastella näissä myös seuraavien talvikuukausien läpi. Ja kyllä, nämä ovat ne Timberlandin klassikot, joita näkee yleensä keltaisena. Halusin kestävät jokapaikan kengät ja ne sain.

Näissä releissä on tullut viime kuukausina paineltua, entäs siellä? Joko olette kiskoneet vaatekaapin paksuimmat talvivarusteet käyttöön vai pärjäättekö vielä kevyemmillä kerroksilla?

Ja kappas – jouluviikko on juuri startannut! Jos kaipaat vielä viime tingan joululahjavinkkejä, kurkkaa vuosi sitten laatimani lista loistavista lahjanostopaikoista. Listalla on Helsingissä sijaitsevia kivijalkakauppoja, joista osa myy tuotteitaan myös verkossa.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

27 thoughts on “Loppuvuoden tyylisuosikit

 1. Pingback: MILTÄ KATUMME NÄYTTÄISIVÄT ILMAN PERSOONALLISIA PUTIIKKEJA? | Notebook of Dots

 2. Olen samaa mieltä kivijalkakauppojen tukemisesta, mutta esim. monissa Fredan ja lähialueen kaupoissa en enää käy. Syynä se, että ilmeisesti asiakkaan pitäisi täyttää jotkut hipsteriyden/tyylikkyyden vaatimukset, jotta kauppoihin saa tulla. Pukeudun mielestäni siististi ja neutraalisti, mutta niin usein noissa kaupoissa on katsottu nenänvartta pitkin ja kohdeltu kuin ilmaa, ettei enää huvita mennä. Usein myyjä hoitaa asioita netissä tai puhelimessa edes tervehtimättä. Toisinaan on ollut tarkoitus tehdä enemmänkin hankintoja, mutta hyytävä vastaanotto on ajanut tavarataloon. Ketjuliikkeissä ollaan ystävällisiä tyylistä tai iästä riippumatta. Kokemuksia pitkältä ajalta ja useista eri liikkeistä. Ja itse siis olen mielestäni ystävällinen asiakas ja esim. tervehdin aina liikkeeseen tullessa – jos vain jotenkin saan katsekontaktin…

  • Ikävä kuulla, että olet kokenut tuollaista. Itse en jaksa yhtään tympeää asiakaspalvelua, jää seuraavalla kerralla väliin ne liikkeet joista jää huono fiilis. Omissa suosikkipaikoissani en ole onneksi törmännyt tuollaiseen lainkaan. Kannattaa piipahtaa vaikka Dotsissa, siellä on aina superkivat tyypit vastassa!

   • Juu, Dotsissa on ihana palvelu. Nykyisin harvoin siellä valitettavasti pääsen käymään, koska… noh, tämä Tampere asuinkaupunki tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa harvemmin Helsingissä käyn. Mutta kyllä yritän aina Helsingissä käydessäni (joka kotikaupunkini) käydä lempiliikkeissäni. Vuosia luonnonkosmetiikkaa käyttäneenä rakastan erityisesti ihanan palvelun Jolieta! Ja Dotsissa ollut ihana palvelu aina. On myös muita ihania kivijalkaliikkeitä, joissa pyrin käymään vaikkei mitään isoa hankkisikaan. Mm. juurikin Joliessa olen käynyt monesti siitä syystä, että luonnonkosmetiikkafriikkinä olen saanut nuuhkia ja hypistellä ja fiilistellä muiden kosmetiikkanörttien kanssa tuotteita. Sitä kautta tullut jopa ystäväkin. En aina ole ostanutkaan mitään, koska erityisesti kalliimman hankinnan osalta mietin usein yön yli hankintaa (monet vaatteetkin ovat tällaisia yön yli hankintoja) ja olen mm. Dotsista en välttämättä osta mitään, mutta saan aina hymyilevää ja hyvää palvelua vaikken mitään hankkisikaan. Mutta huonosta palvelusta en kyllä tykkää. Jokaisella on joskus huono päivä, mutta kyllä palvelun pitäisi olla hyvää jotta asiakkaat sinne tulevat uudelleenkin. Toivotaan, että kivijalkaputiikit eivät katoa mihinkään. Jos Stella päätät myydä joskus vaatteitasi, niin laita ihmeessä instassa niistäkin tietoa, ostajia varmasti löytyy. Kuolaan monien kenkiesi ja takkiesi perään, mutta harmi kun oma kengänkokoni on 36 ja sulla taitaa olla isompi.

 3. Ihania kuvia tosiaan, sääli on jos kauppa siirtyy nettiin kokonaan, meistähän se tosin riippuu..

  • Surullistahan se on, mutta sitten toisaalta nämä kantakaupungin kivijalkakaupat ja putiikit palvelevat lähinnä niiden tarpeita jotka asuvat niistä kävelymatkan päässä.
   Itse asun jopa pk-seudulla, mutta useimmista en ole kuullutkaan kun ei ole tietenkään tullut käveltyä ohi. Ensinnäkin _löytääkseen_ nämä liikkeet pitäisi yksityisautoilla päiväksi kaupunkiin kiertämään ja toivoa että juuri sillä hetkellä olisi myös tarve niille mahdollisille ostoksille.
   En muutenkaan syyttäisi pelkästään kuluttajaa, koko ostokulttuuri on käynyt läpi melkoista murrosta.

   • En toki ajattele, että kaikkien pitäisi käydä juuri kantakaupungin kivijalkakaupoissa! Kannattaa tietysti suosia niitä, jotka sijaitsevat omien reittien varrella, tai jos niitä ei ole, on olemassa myös kotimaisia verkkokauppoja. Vaikka keskittäisi hankintansa lähimpään jättimarkettiin, sieltäkin ihan varmasti löytyy kotimaisten yrittäjien tuotteita.

    Ei ole tarkoitus osoitella kuluttajia sormella, vaan lähinnä tuoda esiin, että omilla kulutusvalinnoillaan voi vaikuttaa. Itse en halua elää kaupungissa, josta kivijalkakaupat ovat kuihtuneet pois ja tilalla on pelkkiä ketjukauppoja, joista valtaosa myy persoonatonta liukuhihnatavaraa ja huonolaatuista pikamuotia.

    Tässä nopea lista kivoista kotimaisista verkkokaupoista, jotka toimittavat kaikkialle Suomeen:

    http://www.dots.fi (sisustustavaraa ja vaatteita)
    http://www.nougat.fi (sisustustavaraa)
    http://www.cillas.fi (kaunista kotiin ja vaatekaappiin)
    http://www.nudge.fi (vastuullista muotia ja sisustusta)
    http://www.naturelle.fi (luonnonkosmetiikkaa)
    http://www.jolie.fi (luonnonkosmetiikkaa)
    http://www.gauharhelsinki.com (asusteita, kodin tavaraa)
    https://www.arelastudio.com (laadukkaita vaatteita ja asusteita)
    https://tikau.com (vastuullista sisustusta ja asusteita)

    • Meillä oli ennen myös paikallisia kivijalkakauppoja, mutta ne kuolivat jo yli vuosikymmen takaperin kun työmatkapendelöinnin myötä ostokset alettiin tehdä kaupungissa (tässä tapauksessa Helsingissä). Valitettavasti tällä hetkellä itselleni usein se järkevin ja mahdollisesti jopa ekologisesti jollei järkevämpi niin ainakin tasavertainen vaihtoehto on verkkokauppa.
     Kuluttajan ‘syyllistämisellä’ viittasin tuohon aiempaan kommenttiin. Mikäli se tosiaan minusta riippuisi kauppaa käytäisiin kuten ennenkin ja joukkoliikenne toimisi jotta sitä perinteistä kauppaa voisi järkevästi käydä tekemässä välillä vähän pidemmälläkin :)

     Tosin, kuten todettu – ostokulttuuri käy läpi murrosta enkä usko että sen tulevaisuus valitettavasti on siellä kivijalassa :(

  • Verkkokauppaostoksillakin voi tukea kotimaisia yrittäjiä! Kiitos, kiva kuulla että tykkäät xx

   • Mä olen huomannut, että monilla verkkopuolen valikoima on huomattavasti liikettä suppeampi. Toisinaan olen kysynyt erikseen jotain verkkopuolelta puuttuvaa tuotetta ja välillä postitus onnistuu, usein vastaus on että ‘verkkovalikoima verkossa, tervetuloa tutustumaan muihin tuotteisiin meille’.

    En tiedä elääkö osa yrittäjistä siinä uskossa että kivijalkapuoti tällä tavoin pelastuu, minä en hetkeäkään mieti että lähtisin siltä istumalta autolla kaupunkiin hakemaan sen haluamani vaan etsin sen muualta. Monesti on helpompaa saada jokin tuote vaikkapa Briteistä kuin helsinkiläisestä myymälästä.

 4. Kivijalkaliikkeet voisivat alkaa myös esimerkiksi toimimaan eräänlaisina “kirpputoreina”: voisivat kierrättää omia tuotteitaan eli ostaisivat asiakkailta heidän vanhoja tuotteitaan ja myisivät niitä second handina uusien ohessa.

  Itse käyn nykyään lähinnä kirpputoreilla ja harvoin ostan mitään uutena. Kirpputorien ongelma on kuitenkin laadukkaan tavaran löytäminen ja olisi kivaa, jos niitäkin olisi helpompi löytää. Toisaalta myös myyjälle olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi ottaa omaa pöytää tai muutoin aktiivisesti myydä tuotteitaan, vaan että ne voisi viedä jälleenmyytäväksi siihen omaan kivijalkaliikkeeseen.

  Kivijalkaliikkeissä asioimiseen on nimittäin myös hintasyyt, kun niissä tavallisesti myydään aika kalleita tuotteita, joihin keskivertopalkansaajaalla on varaa ehkä kerran vuodessa.

  • Kivijalkakauppoja ja kotimaisia verkkokauppoja on joka lähtöön eivätkä kaikki suinkaan ole kalliita! Tämä taitaa olla yksi niistä ennakkoluuloista, joiden takia monet eivät käy niissä. Toki on suhteellista mikä on kenenkin mielestä kallista.

 5. Tuo Helsingin kivijalkaliikkeiden sulkeutuminen yksi toisensa jälkeen on todella harmillista, olipa syyt sitten putiikinpitäjien elämäntilanteisiin liittyvät muutokset, asiakaskato nettiin tai kantakaupungin hurja vuokrataso. Itse yritän myös aina kun mahdollista valita kivijalkakaupan nettikaupan sijaan, jotta kaupunki ei täyttyisi Espresso houseilla….

 6. Moikka Stella !
  Mitä kokoa suosittelet Custavin villakangas takista, onko reilu mitoitus, mikä koko sinulla on?
  Kiitoksin ja kauniita talvipäiviä !

 7. Kiitos oli kiva lukea sinun vaatesuosikeista. Miten hoidat/puhdistat nahkahousujasi ja miten nahkalegginssit kestävät kulutusta?
  Rauhallista Joulua ja kiitos blogista, on nautinto lukea sinun ja Jarnon kirjoituksia ja katsoa teidän ottamia valokuvia.

  • Heippa, kiva kuulla että tykkäät! Tuulettelen housuja käytön jälkeen, se useimmiten riittää. Yksittäiset tahrat on helppo pyyhkiä pois nahan pinnasta. Hyvälaatuiset nahkahousut kestävät hyvin kulutusta, näissä kannattaa panostaa laatuun jos suinkin voi. Lempeää joulun odotusta sinne xxx

 8. Tuli mieleen, kun mainitsit nahkahameen hapertuvan: muistathan hoitaa nahkavaatteita? Kenkien hoito on (onneksi) monelle itsestään selvyys, mutta vaatteidenkin nahka kuivuu aikaa myöten ilman hoitoa. Ja laukkujen.

  • Hei joo kyllä mä niitä aina välillä muistan hoitaa! Nahkahameen hapertuva kohta on tainnut vaan saada osakseen vähän kovempaa käsittelyä, se näyttää siltä että on hiertynyt joskus johonkin ja siksi nahan pinta on mennyt rikki.

 9. Vuosi sitten laatimasi lista kivijalkakaupoista on tosiaan loistava. Piti kiittää jo silloin, mutta nytpä tuli vielä oiva tilaisuus-kiitos!
  Levollista joulun aikaa!

 10. Hei Stella! Osaatko kertoa, onko olemassa jotain sivustoa joka listaisi Helsingin gallerioita niin että voisi plärätä ja löytää mielenkiintoisimmat jutut tai tarkistaa vaikka aukioloajat tai hinnat. Kauhea taiteennälkä mutta näin uutena stadilaisena sitä ei oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.