Asioita, joita arvostan juuri nyt

Joulu lähestyy, mutta tänään en kirjoita kiitollisuudesta ja kiireettömistä hetkistä rakkaiden kanssa. Ei, tämä on oodi arkisille perusasioille ja toimivalle arjelle, jota juuri nyt tässä loppuvuoden kaaoksessa arvostan enemmän kuin olisin osannut ikinä uskoa. Kuvissa olohuoneemme, joka alkaa pikkuhiljaa ainakin tämän yhden nurkkansa osalta muistuttaa asuttavaa tilaa toimittuaan tovin remonttivarastona.

Rottinkipöytä on kirppislöytö, seinällä roikkuvan macrame-työn ostimme Kalliossa asuvalta tekijältään. Raitatyynyn toimme Marokosta, toinen on hankittu pari vuotta sitten Marimekolta.

Syksy on eletty remontin keskellä ja siinä sivussa olen tullut raivopäissäni tuupanneeksi varmaan kolmanneksen omaisuudestamme ulos ovesta. Uudessa kodissa on yksi huone vähemmän kuin edellisessä ja sen huomaa: kalusteita ja tavaroita on yksinkertaisesti ollut liikaa näihin neliöihin, eikä ole auttanut, että koko keittiö kalusteineen ja tavaroineen on pakattu ja pinottu sinne minne on sattunut mahtumaan. Matkan varrella muuttuneet remonttisuunnitelmat ovat nekin osaltaan vaikuttaneet siihen, että kaikki kalusteet eivät tule löytämään paikkaansa sillä tavoin kuin alunperin ajattelimme, mutta onneksi niille on löytynyt helposti hyvät uudet kodit. Tyhjennysoperaatio on tuottanut tulosta ja huoneet alkavat yksi kerrallaan vihdoin hengittää – (päässä seisova) silmä ja (umpiuupunut) sielu lepää!

Muutenkin kiinnostaa väljyys. Se pukee tätä asuntoa paljon paremmin kuin boheemi runsaus, joka vallitsi edellisessä kodissamme. Siellä oli isompien neliöiden lisäksi toisenlainen tunnelma ja kuluneemmat pinnat – lattialaudat narisivat, vanhat tapetit kupruilivat maalikerroksen alla ja sähköt risteilivät pintavetoina pitkin seiniä. Tämä talo on vielä vuotta vanhempi, mutta täällä kaikki on suoraa ja sileää, kauniisti viimeisteltyä. On suuria oviaukkoja ja painavia puuovia. Vaalealle kivilattialle ja jylhille ikkunoille tekee mieli antaa tilaa.

Projekti nimeltä kierrätyskeittiö etenee ja näyttää siltä, että saamme jouluksi toimivan keittiön! Ei vielä täysin valmiin, mutta toimivan! Sellaisen, jossa on juokseva vesi ja liesi ja uuni! Voimme valmistaa ruokaa, pestä astioita astianpesukoneessa! En voi uskoa tätä onnea todeksi. Aloin jo tottua ajatukseen, että meillä tiskataan kylpyhuoneessa. Kaikenlaiset kummallisuudet alkavat remontin keskellä tuntua täysin normaaleilta, esimerkiksi se että mahtuakseen harjaamaan hampaitaan täytyy ensin tiskata aamukahvikupit ja laittaa ne kuivumaan lattialle pyyhkeen päälle. Keittiön uusi lattiakin on valmis: siihen laitettiin harmaa mikrosementti, joka sointuu kauniisti muun asunnon kivilattiaan.

Ennen muuta arvostan sitä päätöstä, että emme lähteneet viettämään joulua pohjoiseen tai minnekään muuallekaan. Silkassa selviytymisessä on ollut ihan tarpeeksi tekemistä, nyt ei jaksaisi millään organisoida juhlapyhien viettoa jossain toisaalla. Ajatuskin jouluruuhkissa ajamisesta saa sykkeen nousemaan. Heti kun viimeiset työt on tehty, aion läimäistä läppärin kiinni ja heittäytyä x-asentoon sohvalle. Glögi ja joulusafkat kiinnostavat! Niitäkään emme tee itse, vaan ulkoistamme meitä paremmin osaaville – eli Blossalle ja punavuorelaiselle rouvalle, joka kiireisten/väsyneiden naapureidensa iloksi tekee laatikoita muidenkin tarpeisiin.

Jalkavalaisin on suomalaista tekoa ja hankittu vuosia sitten Finnish Design Shopilta. Mustavalkoisen marokkolaisen maton olemme ostaneet Madesignista, joka muuten tyhjentää tällä hetkellä mattovarastoaan huikealla -50% alella. Jos aihe kutkuttaa, kurkkaa vanhempi kirjoitukseni Näin hankit täydellisen marokkolaisen maton.

Miten teillä menee? Joko olette heittäytyneet joululomamoodiin vai paahdatteko aattoon asti? Kaikki sympatia muuten teille, jotka teette töitä myös pyhien yli – aina välillä sitä unohtaa, että on paljon asioita, jotka eivät pyörisi, jos ihan koko maailma lojuisi kyljellään sohvalla.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

16 thoughts on “Asioita, joita arvostan juuri nyt

 1. Aivan täydellinen lamppu! Et sattuisi muistamaan yhtään tarkemmin merkkiä tai tekijää? :) Olisitko halukas myymään lampun? :D

  • Hmmmm oliskohan ollut Secto Design, ja lampun nimi Tre. Valitan, en ole myymässä, mutta kysäisehän Finnish Design Shopin asiakaspalvelusta löytyykö lamppua vielä varastosta?

 2. Voisitko olla näyttämättä tuota Mark Rothko-kirjaa enää blogissasi? :) t: kateellinen :D Vielä jokin päivä metsästän oman kopion itselleni.

  • HAHAHA! Ymmärrän! Ihailin tätä tosi kauan itsekin divarin ikkunassa ennen kuin Taiteiden yön alesta raaskin ostaa.

 3. Täälläkin joulu ja vuoden vaihde menee sekamelskassa. Muutamme yllättävän nopealla aikataululla omakotitalosta kerrostalokolmioon, joten tavaran karsiminen on todella välttämätöntä! Ihan kauheasti ei joulukoristeet ja ruokien hössötys ole juuri nyt jaksanut kiinnostaa;)

  • Huh, uskon! Paljon paljon sympatiaa ja tsemppiä ja voimia sinne, pian se on ohi ja sitten helpottaa. Toivottavasti saatte levätä ja vähän lomailla muuton jälkeen. Hyvää joulua muuttokiireistä huolimatta xxx

 4. Joulumoodi alkaa sunnuntai-iltana, sitä ennen ei ole sekuntiakaan ilman ohjelmaa, koska yrittäjä.. Hyvää joulua! Marokon matto kaunis, jos ehtisin painuisin 50% mattoaleen..

 5. Onnittelut, voin kuvitella miten ihanaa on saada remonttihomma etenemään. Remontin jälkeen oppii arvostamaan tavallista normaalia

 6. Niin. Joulu on itselleni juurikin synonyymi ‘sille viikolle jolloin ei ole yhtäkään vapaapäivää’ :D

 7. “Kaikki sympatia muuten teille, jotka teette töitä myös pyhien yli – aina välillä sitä unohtaa, että on paljon asioita, jotka eivät pyörisi, jos ihan koko maailma lojuisi kyljellään sohvalla.” Totta! Itse olen pyhien aikaan enemmän tai vähemmän töissä. En kylläkään pyörittämässä mitään elintärkeitä asioita, vaan ihan laivaliikenteen parissa. :D Onneksi joulupäivänä on niin lyhyt työvuoro, että ehtii sitten jouluakin viettämään. :)

  • No mutta täytyy laivojenkin liikennöidä jouluisin! Tsemppiä sinne joulukiireisiin, ihanaa että loma koittaa työvuoron jälkeen xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.