Mokkaunivormu

Jakkupuvut eivät ole minun juttuni, mutta mokkanahkainen kokoasu voisi olla! Hiekan värinen mokka vaatii tumpelolta vähän varomista kahvikupin kanssa, mutta noin muuten se on minusta superfreesi syyskuisilla kaduilla. Lämpiminä päivinä tarkenee vielä paljain säärin, aion ottaa siitä kaiken irti niin kauan kuin sitä vielä kestää. Kipittää mokkahameessa ja rennoissa koroissa, käyttää niukkoja pikkutakkeja ja rotseja hihat työnnettynä kyynervarsiin. Takki auki syyskuuhun, huiveihin ja villapaitoihin ehtii kääriytyä sitten kun on pakko.

Vaaleat värit kiinnostavat tällä hetkellä: juuri tuo auringon haalistama hiekka, harmaan vaaleimmat sävyt, vaaleaksi kulunut khakinvihreä ja tietysti puuterinen vaaleanpunainen, joka vaan jatkaa vuodesta toiseen lempivärinäni mustan ja tummanharmaan ohella. Jopa keltainen on alkanut kiehtoa: pastelliseksi haalistunut sitruksenkeltainen, josta tulee mieleen 60-luvun lomakuvat ja eteläranskalaiset aurinkovarjot. Illat pimenevät sellaista tahtia, että väriterapiaa kohta tarvitaan.

Kuvien tummat silmät eivät suinkaan ole omaa käsialaani – en varmaan osaisi edes tehdä noin pehmeää jälkeä. Minulle tehtiin meikki aiemmin päivällä työtilaisuuden yhteydessä ja ihmettelin koko loppupäivän vastaanosuvista peileistä kuka sieltä oikein katselee takaisin. En osaa oikein katsoa itseäni vahvasti meikattuna, tulee vähän itsestä vieraantunut olo vaikka jälki olisi kuinka kaunista. Kevyt arkimeikki kyllä kiinnostelee nyt kun aurinko ei enää helli ihoa ihan päivittäin – ehkä voisi pikkuhiljaa kaivaa kesäksi peilikaappiin unohtuneet purnukat takaisin esiin.

Nahkaiset sandaalit ovat kesän kirppislöytö, jotka vilahtivatkin täällä tovi sitten. Harvoja korkokenkiä, joita olen jaksanut viime aikoina käyttää: puinen korko on tukeva ja lesti loistava. Jauhan aina siitä miltä mitkäkin kengät tuntuvat jalassa, mutta se on oikeasti aina ensimmäinen asia, jonka uusia kenkiä harkitessani selvitän. Jos niissä ei ole kiva kävellä, ne eivät tule päätymään jalkaan kuitenkaan, joten sellaisia on turha kerätä kaapin perään pölyä keräämään. Mikko aina haaveilee näkevänsä jalassani Saint Laurentin neljäntoista sentin stiletot – jotka ovat kieltämättä superkauniit – mutta veikkaan, että haaveeksi jää, koska en jaksaisi kävellä niissä metriäkään.

MOKKATAKKI* & HAME* TIGER OF SWEDEN JEANS SS17
MUSTA KASMIRNEULE* SAND
NAHKALAKKI MATKAMUISTO ROOMASTA
SANDAALIT & KUPARISORMUS KIRPPIS
RANNEKETJU LAHJA YSTÄVÄLTÄ
*SAATU

Mutta mitäs sanotte vaaleasta mokasta – hot or not? Entäs mitkä sävyt hallitsevat teidän vaatekaapissa tänä syksynä?

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

18 thoughts on “Mokkaunivormu

  1. No kyllä! Vaalea mokka on todella hot! Toki sopii paremmin tyypille, joka ei ole ns. kokovartaloruokailija kuten meikä eli jos safkat saa ykkösellä oikeaan luukkuun, niin välttyy hirmuisilta pesulakustannuksilta.! ;-P

  2. Olen tassutellut tämän kesän lenkkareissa, kylmyyden takia jäi oikeastaan kaikki muut kengät kaappiin. Nyt syksyn saapuessa olen kaivanut korolliset nilkkurit esiin, ja törmännyt itselleni uuteen ongelmaan! Varauduin kyllä henkisesti siihen, että lenkkareissa uinuneet päkiäni parahtavat ensimmäisiä korkokenkäilyjä, mutta mitä vielä, jalat kyllä jaksavat, iho ei! Päkiäni ja pikkuvarpaani ovat yhtä rakkoa, eivätkä millään ota tottuakseen! Apua! Päkiän kivistyksen kestän kyllä, mutta rikkinäistä ihoa en sitten millään. Aiempina kesinä on tullut kulutettua ballerinoja, korkkareita ja sandaaleja, mutta tänä “kesänä” täysi lenkkarimimmiksi heittäytyminen oli iso virhe.

    • APUA! Kamalaa, ymmärrän. Ootko testannut niitä päkiäsuojia joita apteekeissa myydään? Sellaisia päkiän alle asetettavia pehmukkeita?

  3. Extremely sixties <3 Tulee mieleen Mod squad ja äitini vanhat valokuvat. Kaunista.

  4. Huokaus… tosi tyylikäs, rento ja hot samaan aikaan. Ja meikki on kaunis, kuten myös luonnollinenkin look. Saakos tuota hametta jo jostakin?

    • Ooh kiitos! Ihanasti sanottu. Hame ja takki ovat viime kesän mallistoa, ehkä jostain voisi vielä löytyä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.