Pitsiä ja paljaita olkapäitä

✖ PUERTO VALLARTA, MEXICO

Pakkasin Meksikoon repullisen vaatteita tietämättä yhtään mitä odottaa säiden suhteen. Tarkoitus oli lentää matkan aikana yhdeltä rannikolta toiselle ja tuohon maahan, iso kun on, mahtuu peräti kolme erilaista ilmastollista vyöhykettä. Mukana oli siis kaikenlaista farkkushortseista ja helletopeista pitkähihaisiin neuleisiin ja farkkuihin – ja onneksi oli, sillä kaikkia niitä lopulta tarvittiin, monesti jopa saman vuorokauden sisällä.

Päivisin lämpötilat kipusivat helposti kolmeakymmentä hipoviin hellelukemiin, mutta öisin saattoi olla vain viitisentoista astetta ja melko tuulista. Aamukahvin äärellä istuessa teki mieli riisua bikinisilleen, jos pöytä sattui osumaan aurinkoon, mutta jos olimme varjossa, hytisimme pitkissä hihoissamme ja hamusimme huivia lämmikkeeksi.

Yhdeksi matkan suosikkivaatteeksi kipusi kevyt pitsipaita, joka oli kevyiden hihojensa ja paljaiden olkapäidensä ansiosta sopiva melkein kaikkiin tilanteisiin. Mos Moshin* valkoinen pitsiunelma on vaatekappale, johon en ehkä puritaanisimpina vuosinani olisi uskonut pukeutuvani: se on naisellinen, jopa tyttömäinen tavalla, joka ei olisi millään sopinut silloiseen androgyyniin minimalismiini. Ilmeisesti (ja onneksi) niistä ajoista on tullut relattua ja oman tyylin sisällä mahtuu nykyisin leikittelemään muillakin elementeillä ilman, että minäkuva vajoaa identiteettikriisiin. Meksikossa tuo paita näytti sitäpaitsi niin paljon luontevammalta kuin kulahtanut bändipaitani, jonka toki pakkasin mukaan myös.

MOS MOSHIN FARKUT* & PITSIPAITA* DOTS
NAHKALAKKI MATKAMUISTO ROOMASTA
VARVASTOSSUT HAVAIANAS
*SAATU

Pitsipaita näyttää hyvältä niin pillifarkkujen kuin farkkushortsien kanssa ja toimii kauniisti myös nahkatakin alla, vaikka on toki parhaimmillaan silloin kun olkapäät näkyvät. En malta odottaa kevättä, kun näillä yhdistelmillä tarkenee Suomessakin! Siihen taitaa mennä vielä tovi, vaikka vankkumattomana optimistina olen tietysti alkanut heti tammikuun alussa odottaa selkää lämmittäviä auringonsäteitä.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

8 thoughts on “Pitsiä ja paljaita olkapäitä

 1. “Ilmeisesti (ja onneksi) niistä ajoista on tullut relattua ja oman tyylin sisällä mahtuu nykyisin leikittelemään muillakin elementeillä ilman, että minäkuva vajoaa identiteettikriisiin.”

  Samaistun :’D Alkoi oikein naurattaa, kun mietin, miten vakavasti on ottanut itsensä joskus. Ja ehkä siihen välillä sortuu edelleen.

  • Haha siis NIINPÄ! Onneksi se ei ole enää ihan niin vakavaa ja tarkkaa puuhaa. Paitsi tietysti silloin kun on.

 2. Ihana paita – sopii sulle kuin nenä päähän! Pitää varmaan itsekin hommata kesäpäiviin, jos se kesä joskus tulee, just nyt tuntuu aika kaukaiselta…

  • Kiitos, minustakin! Joo, tiedän tunteen, mutta niin se vaan on joka vuosi tähänkin saakka tullut, niin pidetään uskoa yllä :D

 3. Onpa kyllä nätti paita! Mutta onkohan jo loppu kun ei löydy tuolta Dotsin nettikaupasta? :o

  • Moikka, mä luulen että se ei ole vaan ehtinyt vielä myyntiin, koska on tämän kevään mallistoa. Kuulin juuri Dotsista, että Instagramissani jo pari viikkoa sitten vilahtanut paita sai aikaan pienen hässäkän ja osa saapuvista paidoista on jo varattu. Jos kiinnostaa, kannattaa olla suoraan sinne yhteydessä ja tiedustella tilannetta.

   dots@dots.fi tai puh. 050 439 3597

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.